[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Roemeense chauffeur krijgt riool deksel door de voorruit


Eesti

Recommended Posts

 • Administrators

Dit artikel zit achter een betaalmuur, daarom niet leesbaar.

 

 

 

 

 

 

EDIT: heb oorspronkelijk artikel (achter de betaalmuur) samengevoegd met nw topic van EESTI

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid

Dit artikel zit idd achter een betaalmuut  maar toch kan je een gedeelte ervan zeker lezen. Dat het hierbij om een roemeense chauffeur gaat  onder andere.  En dst het deksel met een stuk touw precies gemikt is op bestuurders hoogte. Dat overleef je niet met een stuk gietijzer. 
 

 

 

 

F47FE253-AEF8-4868-9708-0C2AAA60D092.png

38C452F8-7634-4ED9-87DF-8AD9E0C778A7.png

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid

Riooldeksel van brug gegooid, trucker Gheorghe (50) sterft naast zijn slapende vrouw: “Dit tart alle verbeelding”

Gheorghe Tibil en zijn vrouw Ghita waren onafscheidelijk. Vrijdagnacht keilden onbekenden een riooldeksel door de voorruit van hun vrachtwagen.

Gheorghe Tibil en zijn vrouw Ghita waren onafscheidelijk. Vrijdagnacht keilden onbekenden een riooldeksel door de voorruit van hun vrachtwagen.

HÉRON - 

De Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) reed vrijdagnacht nietsvermoedend op de E42 toen hij plots een loodzwaar riooldeksel op zich kreeg en overleed. Het deksel werd doelbewust vanop een hoge brug gegooid. “Een moordaanslag”, klinkt het bij het gerecht.

Pieter Huyberechts
Vandaag om 16:45
Ghita en Gheorghe Tibil.

Ghita en Gheorghe Tibil.

Onafscheidelijk waren ze, Ghita en Gheorghe Tibil. Samen doorkruisten ze al jaren half Europa met hun vrachtwagen. Het koppel is afkomstig uit de Roemeense regio Maramures, maar woont officieel in het Italiaanse dorp Algund in Zuid-Tirol. Hij werkte decennialang voor het Spaanse transportbedrijf Castello Trans, zij flankeerde hem op Europese snelwegen.

Vrijdagnacht doorkruisten ze ons land op weg naar Frankrijk. Terwijl Gheorghe aan het stuur zat, lag Ghita op de passagiersstoel naast hem te slapen. Om 1.35 uur reden ze over de E42 tussen Andenne en Héron, pal op het snijpunt van de provincies Namen en Luik.

Wat Gheorghe Tibil in de verste verte niet kon vermoeden, is dat op een brug over de E42 één of meerdere onbekenden stonden gepositioneerd die diep in de nacht hallucinante plannen hadden gesmeed: een riooldeksel optillen van vele tientallen kilo’s zwaar en dat meters lager naar voorbijrijdende automobilisten keilen. Niets wijst erop dat de daders – men gaat uit van meer dan één – en het slachtoffer elkaar kenden.

Het riooldeksel ging dwars door de voorruit van de truck.

Het riooldeksel ging dwars door de voorruit van de truck.

Moordaanslag

De onfortuinlijke Roemeense chauffeur had geen schijn van kans en werd totaal verrast, stelt het parket van Namen. “Het riooldeksel werd van de brug gegooid en ging pal door de voorruit van de vrachtwagen”, zegt magistrate Régine Cornet. “Zijn vrouw, die sliep, is vervolgens wakker geschoten en heeft de handrem van de vrachtwagen opgetrokken. Als bij wonder heeft ze de vrachtwagen zachtjes in de berm kunnen parkeren.”

Voor Gheorghe Tibil kon geen hulp meer baten, hij overleed ter plekke. “Het gaat hier om een doelbewuste daad”, zegt Cornet. “Er is een onderzoeksrechter gevorderd die momenteel een aantal onderzoeksdaden heeft bevolen. De voorlopige juridische kwalificatie betreft moord. Nogmaals: volgens de eerste vaststellingen gaat het hier om een bewuste aanslag.”

Daders spoorloos

Van de daders ontbreekt momenteel elk spoor. “We roepen iedere automobilist die daar vrijdagnacht in de buurt was op om zich te melden. Al wordt het geen makkelijke zoektocht: er hangen geen camera’s in de buurt, het was pikdonker en er zijn geen getuigen opgedoken.”

Het blijft giswerk wie zich met zulke criminele praktijken inlaat. Bovendien is het een onwaarschijnlijk gevoel voor timing om een rijdende vrachtwagenchauffeur tegen zo’n 90 km/u zo precies frontaal te raken.

De betreurde Gheorghe Tibil (50).

De betreurde Gheorghe Tibil (50).  © facebook

“Crème van een kerel”

Bij de Spaanse transportfirma reageert men aan de telefoon zwaar aangeslagen op de dood van hun geliefde collega. “Gheorghe was een crème van een mens, een voorbeeld van een professionele chauffeur die al jaren voor ons reed. Zijn vrouw raakte als bij wonder niet lichamelijk gewond. Mentaal is ze een wrak.”

De vrouw werd intussen verhoord, maar heeft geen idee wie achter de aanslag op haar man schuilgaat. “Dat iemand een riooldeksel neemt om bewust naar een chauffeur te gooien, tart elk verbeelding”, reageert een woordvoerder van het transportbedrijf. “Naast pijn heerst er bij ons een gevoel van hulpeloosheid, van woede ook. Want deze dwaze actie heeft het leven gekost van een goed persoon. Een heel gezin blijft gebroken achter. Wie doet nu zoiets?”

De zoon van Gheorghe is ook vrachtwagenchauffeur en reed enkele kilometers achter hem. Dat laat de burgemeester van Héron, Eric Hautphenne, weten bij RTL Info. “De zoon kwam aan toen ook de hulpdiensten nog ter plaatse waren.”

Vasile, de broer van Gheorghe, schrijft op Facebook: “Ik kan niet geloven dat je dood bent, broer. Met wie moet ik nu optrekken?”

 

 

 

 • Like 1
 • Sneu 3
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid
Geplaatst (bewerkt)

Ongelooflijk dit. Misselijkmakend ook. Wie haalt zoiets in zijn hoofd?

 

Ik denk dat iets dergelijks nooit een geheim blijft. Dat iemand zijn mond voorbij praat, of wroeging krijgt. En dan mag de dader wat mij betreft jarenlang rotten in een smerige cel. Het krapuul, om het maar op zijn Vlaams te zeggen. 
 

(bedankt voor het heropenen van dit onderwerp. Andere topics die uit de hand lopen blijven lekker door-etteren, maar dit was gesloten voordat iemand ook maar de kans had om meer informatie te plaatsen. Bijzonder)

bewerkt door RobNiat
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid

Wat beweegt iemand hiertoe zou je denken. Van te voren uitgedacht hoe hoog de deksel zou komen te hangen aan dat touw, wat een vreselijke mensen zijn er toch. 

 

En dan te bedenken dat dit waarschijnlijk volledig willekeurig is geweest en dat het iedere andere chauffeur had kunnen zijn, of een bus met passagiers hoewel die meestal wat lager zitten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid
9 uur geleden zei shompie:

Bizar.

 

Hopen dat de daders ooit, hoe en door wie dan ook ter verantwoording worden geropen

Laatste nieuws is, dat er 5 verdachten zijn opgepakt. Waarvan 2 minderjarig.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid
Geplaatst (bewerkt)

Wat een misselijk zieke actie, bah!

Ik vraag me steeds vaker af waar het naar toe gaat in deze samenleving. Wat beweegt zo iemand om dit te doen, ben je dan zo gestoord? Is dit puur voor de kick, samen die putdeksel naar beneden op een passerende truck donderen en dan gierend van het lachen wegrennen, is dit gefilmd om later op social media te plaatsen en likes te scoren, alles voor de aandacht?

Dit heeft ook niks meer met kwajongensstreken of iets dergelijks te maken maar is gewoon een zware criminele daad. Vroeger legden we een ei op de klink, of deden we een drol in een krant, aansteken en dan aanbellen. En dan rennen voor je leven, bang voor de buurman of voor de politie. Dat soort dingen, pure ondeugd. Dit is van een totaal andere categorie rotzooi trappen..

Maar een putdeksel aan een touw knopen en dan van een viaduct gooien, zoiets verzin je niet zomaar. Dit is met voorbedachte rade gebeurd; voorbedachte rade omdat men ruimschoots de tijd heeft gehad om goed na te denken over de eventuele gevolgen en genoeg tijd heeft gehad om tot inkeer te komen, maar ondanks dat tóch gekozen hebben voor het risico iemand zwaar lichamelijk letsel toe te brengen met mogelijk de dood tot gevolg.

Ophangen aan de hoogste boom dit soort idioten. Ik vrees echter dat hij/ze er hooguit met een 'dood door schuld' vanaf komt/komen.

bewerkt door Pierre
 • Like 3
 • Thanks 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid
Geplaatst (bewerkt)
37 minuten geleden zei d'Hondt:

Laatste nieuws is, dat er 5 verdachten zijn opgepakt. Waarvan 2 minderjarig.

 

Vijf verdachten opgepakt nadat riooldeksel van brug wordt gegooid en trucker sterft: een van hen stapte zélf naar politie

Vijf jongeren uit Andenne, een stad in de provincie Namen, zijn opgepakt in het kader van het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur vrijdagnacht. De man overleed nadat een riooldeksel vanop een brug op de snelweg gegooid werd.

Chauffeurriooldeksel.webp.11240720d4395e0ccfcfd793a4b7df0c.webp

Gheorghe Tibil en zijn vrouw Ghita waren onafscheidelijk. Vrijdagnacht werd een riooldeksel door de voorruit van hun vrachtwagen gegooid. — © rr

 

Er werd gevreesd dat de zoektocht naar de verdachten die vrijdagnacht een riooldeksel op de E42 tussen Andenne en Héron moeizaam zou verlopen. Van de daders was immers geen spoor, het was pikdonker, er hangen geen camera’s in de buurt, en er waren geen getuigen. Het gerecht had “iedere automobilist die daar vrijdagnacht in de buurt was” dan ook al opgeroepen om zich te melden.

 

Zondagavond – verrassend snel, dus – werden toch vijf mensen opgepakt, meldt het parket van Namen. Het gaat om drie volwassenen en twee minderjarigen, volgens RTL zijn het vijf jongeren die “niet bekend zijn bij justitie”. De verdachten werden geïdentificeerd nadat een van hen zelf naar de politie van Andenne is gestapt om te getuigen. De vijf jongeren zijn allen afkomstig uit Andenne.

LEES OOK. Trucker Gheorghe (50) krijgt loodzwaar riooldeksel op zich en sterft naast zijn slapende vrouw: “Dit tart alle verbeelding”

 

Het parket wil voorlopig geen verdere informatie kwijt, het blijft dus onduidelijk waarom het riooldeksel op de snelweg gegooid werd. Volgens Waalse media zouden de verdachten de feiten gepleegd hebben “na het nuttigen van lachgas”. Wie welke rol heeft gespeeld in het incident, moet verder onderzoek uitwijzen. Volgens RTL worden de verdachten maandagnamiddag met elkaar geconfronteerd, aangezien ze verschillende versies van de feiten opdiepen.

 

Het parket bevestigt wel dat het riooldeksel aan een touw was vastgemaakt, en dat de daders het deksel dus op die manier vanop de brug naar beneden lieten bengelen.

50-jarige Roemeen op slag dood

Bij het incident kwam een 50-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur om het leven, die samen met zijn vrouw in de vrachtwagen zat. Het riooldeksel doorboorde de voorruit van zijn vrachtwagen, de man was op slag dood.

 

Het parket heeft de zaak gekwalificeerd als moord. “Het gaat hier om een doelbewuste daad”, aldus parketmagistrate Régine Cornet. “Er is een onderzoeksrechter gevorderd die momenteel een aantal onderzoeksdaden heeft bevolen. Nogmaals: volgens de eerste vaststellingen gaat het hier om een bewuste aanslag.”

https__static.webp.572af055c04ff241969fe4c3ac68c727.webp

 

bron: GVA

bewerkt door Pierre
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid

Ook Marian (38) kreeg riooldeksel op zijn vrachtwagen, op exact dezelfde plek als trucker die dodelijk geraakt werd: “Ik ben in shock”

De overleden vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) was niet het eerste slachtoffer dat ‘s nachts getroffen werd door een loodzwaar riooldeksel op de E42. Enkele jongeren gooiden twee dagen voor de moord op Gheorghe al een deksel op de vrachtwagen van Marian (38). Hij overleefde de aanslag maar nét. “Ik ben getraumatiseerd. Een half uur voor Gheorghe stierf, zag ik die kerels opnieuw op de brug staan”, getuigt de man voor het eerst aan HLN.

 

Ik hoop alleen dat ze meer straf krijgen dan een opstelletje schrijven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid

Dit  is niks nieuws onder de zon natuurlijk ( helaas);

Wat jaren geleden hadden Spaans chauffeurs ook dit morbide idee om zware voorwerpen, zoals vuisthamers of ijzeren buizen, op ooghoogte van een vrachtwagen aan viaducten te hangen.

Dit om "werkwillige, stakingsbrekende " collega,s " te beletten nachts over de autopista's te rijden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid
1 uur geleden zei europeaan:

Dit  is niks nieuws onder de zon natuurlijk (...)

 

Nou ja, er zit toch wel een degelijk verschil in de manier waarop.

Bij die staking was het een vooropgezet plan om 'werkwillige en stakingsbrekende' collega's te beletten om 's nachts te gaan rijden. Daar zal waarschijnlijk ook nog een vooraankondiging vanuit de organisatie geweest zijn als waarschuwing om toch vooral niet te gaan rijden vanwege het risico dat je iets door je voorruit kon krijgen.
Met als gevolg dat iedereen zich wel twee keer bedacht om tóch het risico te willen nemen 's nachts te gaan rijden en dan misschien een ijzeren pijp of een vuisthamer naar binnen te krijgen.

Hier in Wallonië is sprake van een compleet stel idioten die -onder invloed van middelen- besluiten om even een geintje uit te halen.
Een compleet onbezonnen daad. Met het gevolg dat een chauffeur die nietsvermoedend en zich nergens van bewust onderweg is met zijn vrachtwagen zomaar -uit het niets- een deksel van een rioolput door zijn voorruit krijgt en om het leven komt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid
5 uur geleden zei Pierre:

 

Nou ja, er zit toch wel een degelijk verschil in de manier waarop.Hier in Wallonië is sprake van een compleet stel idioten die -onder invloed van middelen- besluiten om even een geintje uit te halen.
 

DAT ben ik volkomen met je eens.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid
6 uur geleden zei Pierre:

 

Bij die staking was het een vooropgezet plan om 'werkwillige en stakingsbrekende' collega's te beletten om 's nachts te gaan rijden. Daar zal waarschijnlijk ook nog een vooraankondiging vanuit de organisatie geweest zijn als waarschuwing om toch vooral niet te gaan rijden vanwege het risico dat je iets door je voorruit kon krijgen.
Met als gevolg dat iedereen zich wel twee keer bedacht om tóch het risico te willen nemen 's nachts te gaan rijden en dan misschien een ijzeren pijp of een vuisthamer naar binnen te krijgen.
 

ik vind dit ook gewoon een poging tot doodslag. Je zal als (buitenlandse) chauffeur maar niet meegekregen hebben dat er acties zijn en vervolgens een pijp of vuisthamer door je voorruit krijgen.

 

Het is in mijn ogen een onacceptabele wijze van intimideren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid
Een vrachtwagenchauffeur is om het leven gekomen nadat vijf tieners een loodzwaar riooldeksel van een brug over de autosnelweg gooiden.
 
Een vrachtwagenchauffeur is om het leven gekomen nadat vijf tieners een loodzwaar riooldeksel van een brug over de autosnelweg gooiden. © RTL

Drie verdachten die putdeksel op vrachtwagen gooiden, aangehouden voor belemmering van verkeer, niet voor moord

Drie van de vijf personen die verdacht worden van het gooien van een riooldeksel van een brug over de E42 zijn aangehouden voor kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Ze zijn dus niet aangehouden voor moord op de trucker die om het leven kwam bij de feiten, zo meldt het parket van Namen.

KEA 15-05-24, 16:01 Laatste update: 16:21 Bron: Belga
 

KIJK. “Vijf tieners die putdeksel gooiden, waren onder invloed”

 
 
Dempen opheffen
 
00:00
 
 
 
 
 
00:03 / 01:28
 
 
 
 

De feiten speelden zich in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 1.30 uur af op de grens van Héron (provincie Luik) en Andenne (Namen). Vanop een brug over de autosnelweg werd een riooldeksel op de cabine van de vrachtwagen van de Roemeense chauffeur gegooid. Het riooldeksel doorboorde de voorruit, waarbij de trucker dodelijk geraakt werd.

De drie meerderjarigen zullen vrijdag voor de raadkamer verschijnen, die zal beslissen of ze al dan niet in voorhechtenis blijven. De twee verdachte minderjarigen werden overgedragen aan de jeugdrechter. Een van hen zit nu in het gesloten centrum voor jongeren in Saint-Hubert, de andere werd vrijgelaten.

Volgens de eerste onderzoeksdaden zouden sommige verdachten lachgas gebruikt hebben. Het onderzoek wordt intussen voortgezet, meldt het Naamse parket nog.

Altijd het laatste nieuws met HLN
Nu al vanaf 2,53 1,95 per week

Begin deze week meldde het parket dat vijf personen aangehouden waren en dat de zaak behandeld werd als een moord. Een van de verdachten had zichzelf aangegeven bij de politie.

 

 

Voila en nu een opstelleke schrijven, dat is het belgisch gerecht.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid

 

42 minuten geleden zei Eesti:
Drie van de vijf personen die verdacht worden van het gooien van een riooldeksel van een brug over de E42 zijn aangehouden voor kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Ze zijn dus niet aangehouden voor moord op de trucker die om het leven kwam bij de feiten, zo meldt het parket van Namen. (...)


Dat lag in de lijn der verwachting, zoals ik al voorspelde.

"Kwaadwillige belemmering van het verkeer met de dood tot gevolg", deze kende ik nog niet. Ik had dan ook niet verwacht dat ze aangeklaagd zouden worden voor moord of poging daartoe. Ondanks dat men in de volksmond al gauw in die termen spreekt, betekend moord/poging tot moord juridisch iets heel anders dan wat hier nu is gebeurd. Hoe vreselijk het ook is en hoe verwerpelijk deze daad ook moge zijn...

 

Op 13-5-2024 om 17:43 zei Pierre:

(...) Ik vrees echter dat hij/ze er hooguit met een 'dood door schuld' vanaf komt/komen.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid
Onbekenden gooiden een zware steen door de voorruit van de dubbeldekker.
 
PREMIUM
Onbekenden gooiden een zware steen door de voorruit van de dubbeldekker. © TLG

Onbekenden gooien steen door voorruit van Vlaamse bus met 49 passagiers: “Wat als ik was gecrasht?”

Onbekenden hebben donderdagnacht een steen door de voorruit van een Vlaamse bus gegooid, vanop een brug over een Franse snelweg. De steen belandde net naast een slapende passagier. Als bij wonder raakte niemand gewond. “Wat als die steen mij had geraakt? Dan was een bus met 51 mensen op onbestuurbaar geweest”, vertelt de chauffeur, die op die bewuste nacht niet het enige slachtoffer van de steengooiers bleek te zijn.

 

En in Frankrijk kunnen ze het ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid
2 uur geleden zei Eesti:

En in Frankrijk kunnen ze het ook.


In Duitsland was het jaren geleden al een rage om stenen naar voorbij rijdende auto’s te gooien vanaf viaducten. Ik heb tenminste al vaak genoeg die melding gehoord over “Steinenwerfer” op de radio. 
 

Daarbij zijn al eerder mensen verongelukt ook trouwens. Triest genoeg. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid
Geplaatst (bewerkt)

‘Mijn zoon is geen crimineel’: moeder van 18-jarige jongen die verdacht wordt van aanslag met rioolrooster doet voor het eerst haar verhaal

 

bd220524.png.3168f382b98474275e655860d2a1293a.png

Gheorghe kwam om nadat het rioolrooster in de voorruit van zijn truck belandde. Zijn vrouw Maria zat naast hem en overleefde de aanslag. © Photo News / RV

,,Hij was op de verkeerde plaats, op het verkeerde moment, met de verkeerde mensen.” Dat beweert de moeder van B.V. (18), een van de verdachten in de zaak rond de dood van trucker Gheorghe (50), die stierf nadat een rioolrooster op hem terechtkwam. ,,Maar mijn zoon heeft dat rooster niét gegooid”, benadrukt de moeder van de tiener. Ze vertelt hoe die fatale nacht volgens haar dan wel is gelopen.

 

Met vijf waren ze daar, die bewuste nacht van 10 op 11 mei op een brug in Rue de Forseilles die buigt over de E42 ter hoogte van Andenne (Namen). Drie 18-jarigen en twee 17-jarigen hingen er wat rond, staken vuurwerkbommetjes af en waren onder invloed van lachgas. ,,We haalden wat kattenkwaad uit”, zo zouden sommigen die fratsen achteraf omschrijven. Maar rond half 2 ’s nachts gingen ze nóg een stapje verder. Enkele van hen besloten om een rioolrooster van de brug te gooien, recht op een vrachtwagen. Gheorghe Tibil (50), een Roemeense truckchauffeur die er juist onder reed, overleefde die aanslag niet.

 

De drie meerderjarigen zitten momenteel in de gevangenis. ,,Maar mijn zoon is geen crimineel”, zo getuigt de moeder van B.V. (18) voor het eerst aan de Franstalige krant Sudinfo. De jongeman, die nog studeert en later politieagent wil worden, kroop die vrijdagavond rond 22 uur achter het stuur van zijn wagen toen zijn bijbaantje erop zat bij een plaatselijke frituur. Zijn vrienden hadden op hem gewacht en stapten in zijn auto.

 

Samen zouden de jongens die avond wat hebben rondgereden, tot ze iets later terechtkwamen bij de afgelegen brug. ,,Zijn vrienden hebben B. gevraagd om tot daar te rijden, maar hij wist niet waarvoor. Hij dacht dat ze daar wat zouden chillen”, zegt zijn moeder emotioneel. Volgens de verklaring van de jonge chauffeur – hij had nog maar net zijn rijbewijs – zouden twee vrienden van het groepje het rooster over de reling van de brug hebben getild. Dat wordt momenteel onderzocht, aan de hand van onder meer DNA. B.V. nam naar eigen zeggen zelf niet deel aan de fatale worp. Volgens hem bleef hij met zijn telefoon in de buurt van de auto, die iets verderop geparkeerd stond.

Plots zelf verdachte

,,Hij keerde zijn rug naar zijn vrienden toen ze het rooster gooiden”, zegt zijn moeder, die verklaart dat haar zoon het moeilijk heeft in de gevangenis. ,,,Nadien vroegen ze aan B. om de auto snel te starten. Pas de volgende dag realiseerde hij zich dat er iemand was overleden. Toen hij later op het politiebureau werd uitgenodigd, was hij in de veronderstelling dat hij zou worden ondervraagd als getuige. Maar plots werd hij zelf een verdachte.”

 

Tweeënzeventig uur lang hoorde de moeder geen nieuws over haar zoon. ,,Al die tijd was ik bang dat hij degene was die verantwoordelijk was”, zucht ze. ,,Thuis bleef ik maar rondjes lopen. Toen belde hij me plots vanuit de gevangenis. Ik was opgelucht, omdat hij zwoer er niets mee te maken te hebben. B. was op de verkeerde plaats, op het verkeerde moment, met de verkeerde mensen. Ze waren misschien met vijf aanwezig, maar ze gooiden niet allemaal dat bewuste rooster naar beneden. Ze mogen niet over één kam geschoren worden. Hij lijkt nu even de weg kwijt te zijn, maar laat zich gelukkig niet volledig gaan, omdat we als familie achter hem staan. We laten hem niet in de steek.”

 

Bron: Brabants Dagblad

bewerkt door Pierre
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid

T is niet te hopen dat ze allemaal met zo een verhaal komen…….

Als niet onomstotelijk kan worden bewezen wie er daadwerkelijk gegooid heeft dan komen er geen of lagere straffen. 
 

Beetje advocaat zaait twijfel en …..


 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid

als er dna op die putdeksel zit die overeen komt met een van die jongeren.

dan zal die toch een heel goed verhaal moeten hebben hoe die daar op is gekomen.

anders zal die vermoedelijk als dader kunnen worden aan gewezen.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Forumlid

DNA bewijst alleen dat je de deksel hebt aangeraakt……

De een pakt hem op. De ander gooit m naar beneden…. 
maar wie deed wat? 
(ik speel even advocaat van de duivel)

 

als ze allemaal voor de rest zwijgen krijg je net zoiets als met die doodschoppers in Spanje. Of toen in Leeuwarden.
Bewijs genoeg dat ze er

bij waren maar niet om aan te tonen wie wat precies heeft gedaan. 
 

 

Ik ben er een voorstander van dat als er in groepsverband zoiets gebeurd dat iedereen op voorhand dezelfde hoogst mogelijke straf krijgt.
Zien of ze dan ook nog zwijgen…..

 

 • Like 3
 • Thanks 3
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden