[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

foto's vergane glorie


Gast routier

Recommended Posts

  • Forumlid

Als de planning klopt dan staat ie donderdag daar weer te lossen.

Weer zo'n bootje van 2000 ton, dus vanaf een uur of 7 tot het begin van de middag zal ie wel bezig zijn.

Mocht je het kunnen bezetten, kan je er altijd even langs fietsen en kan je hem zelf aan het werk zien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...
Gast shompie
[ATTACH=CONFIG]62848[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]62849[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]62850[/ATTACH]FTF 840 Zwtcie, Mercedes 1938 Grossraum (ex van Maanen) en onderweg voor Koningen Hoofddorp.

Bij koningen, heb jij daar Nico Brandjes gekend?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

@Shompie

Nico reed op de VG-65-DY, klopt ja, die had bordje Renske achter de voorruit. Zag de collega's niet veel, ten eerste was ik van vestiging Hoogerheide en ten tweede was ik nog heul jong en interesseerde het me niet dat ik weken van huis was, en dat kon daar gewoon, wilde je ver, dan kreeg je ver..maar nie zeuren als je alweer met kerst en oud en nieuw onderweg stond..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast shompie

Nico was een oude collega van mijn vader. Hij heeft vroeger ooit een berooerte gehad en is toch weer op de auto gekomen. Dit kan goed ruim 25 jaar terug zijn geweest.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...
  • Forumlid

Zit ik net op Google een beetje te zoeken naar het vroegere Oosting expeditie uit Stadskanaal. Kom ik daar toch een plaatje van een foto tegen. Ik weet nog wel dat ik heel wat uren op de bij-rijdersstoel van deze DAF 2800 heb doorgebracht. Mee met mijn oom naar het bodecentrum in Amsterdam-West, Centropa Amersfoort of al die andere plaatsen die we bezocht hebben.

Stukje nostalgie en herinneringen die boven komen. Helaas ben ik alle foto's die ik zelf gemaakt heb toen ik jong was van vrachtwagens kwijt geraakt.

post-3734-1394790768,7525_thumb.jpg

Hendrik

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Hier ook een ex Schoonen. Leuk. Ben er in dacht ik ongeveer 1990 of 91 weg gegaan (Lees op staande voet ontslagen:D). Er staat ergens een foto van mij met dezelfde trekker en oplegger. De oplegger met de friet reclame dus. Was een groot, maar goed bedrijf, alles kon, behalve een duitser over de zeik halen....:angel:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Mooi man :) Ik heb er van '92 tot eind '94 gereden, vlak voordat het RSB werd. Daarna naar Engeland verhuisd, en bij Jan de Rijk gewerkt op Heathrow voor een paar jaar. Moest van Geer destijds wel op de Belse lijst, dus was ik zo te lezen op tijd weg - heb niet hoeven stempelen ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Schoonen(en het door Schoonen opgekochte v.d. Elzen uit Boxtel) werden i.d.d, verkocht aan RSB(Rheinische Braunkohlen und spedition)een soort van investerings maatschappij die in energie en transport deed.

Binnen zeer korte tijd verkocht RSB een hele hoop transport afdelingen:de Belgen van Schoonen vlogen er al gelijk uit,50 man ,na een paar weken werd het hele Belgische bedrijf ontmanteld,de glas afdeling van Schoonen werd door RSB verkocht aan jan van Huet uit Tiel,een werkmaatschappij van Emons uit Milsbeek.

overige bedrijven van de RSB gruppe werden verkocht aan HSF,dat volgens mij ook een onderdeel was van RSB,dit HSF heeft zich helemaal gespecialiseerd op het geconditioneerde vervoer en heeft ook bedrijven zoals Booi in Twello en Hendrik Polsvoort uit Lochem ingelijft.

Andere activiteiten,zoals het silovervoer van Hannink winterswijk en Kirkels in weert zijn afgestoten en zijn (dacht ik) verkocht aan De Rijke in Spijkenisse.

Of er op dit moment de RSB gruppe nog een belang heeft in HSF weet ik niet.

Binnen zeer korte tijd na de overname was Schoonen "geknipt en geschoren" echter niet voordat J v.d.H ,die daar, na er chauffeur te zijn geweest ,op kantoor zat en toen met een paar anderen Nedexco logistics begon,uiteraard met medeneming van heel veel werk.:D

In west Brabant is er dus van Schoonen niks meer over Ibo,het bedrijf van J v.d.H, Nedexco, is gevestigd in Rilland,net over de Zeeuwse grens. :D:D

In 2012 failliet gegaan vanwege einde contract bij Lamb-Weston en Meijer en de vele eisen die de directie van Nedexco stelde aan het verlengen van het contract tenminste dat is mij later ten horen gekomen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...
  • Forumlid

Deze zijn nooit van van den elzen geweest toen bestond de daf xf nog niet met die zwarte gril .enige wat ze overgenomen hebben zijn 3 wipkarren toen en een iveco .die waren toen in de rsb kleuren dat was voor het hsf werd .o ja en een paar Scania,s zijn naar Booy Twello gegaan die vonden ze wel mooi daar zijn ook in de oude van den elzen kleuren gebleven

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden