Spring naar bijdragen

Amber Alert


roel
 Share

Recommended Posts

  • Forumlid

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar heeft men zich ook aangemeld?

Vermiste en ontvoerde kinderen opsporen via een AMBER Alert

AMBER Alert is het nieuwe landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en – ontvoeringen. Hiermee kan de politie bij de ontvoering of vermissing van een kind direct heel Nederland waarschuwen – via PC- en TV-schermen, websites, e-mail, SMS, instant messaging, TV en radio. Zo kan de kans op een goede afloop enorm worden vergroot.

Iedereen kan op vrijwillige basis AMBER Alerts ontvangen. Uw hulp is hierbij letterlijk van levensbelang. Want hoe groter het bereik van deze berichten, hoe meer mensen de opsporingsposters zien, en hoe groter dus de kans dat een kind (op tijd) teruggevonden wordt. Help daarom mee, en laat ook op uw PC- of plasmascherm elektronische posters met AMBER Alerts zien. Of meldt u aan voor de E-mail, Instant messenger of SMS Alerts. Ook kunt u door middel van de Website Alert of één van de Newsfeeds, AMBER Alerts overnemen op uw website.

AMBER Alerts worden alleen uitgestuurd als gevreesd wordt dat het leven of de gezondheid van het kind serieus gevaar loopt. Naar verwachting zal dit maximaal 10 keer per jaar zijn.

AMBER Alert Nederland werkt naar voorbeeld van het Amerikaanse AMBER Alert Plan dat al honderden kinderlevens heeft gered. Het systeem is genoemd naar Amber Hagerman uit Arlington, Texas. Amber werd in 1996 op 9-jarige leeftijd ontvoerd terwijl ze in de buurt aan het fietsen was en op een afschuwelijke manier vermoord. AMBER Alert streeft ernaar om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen te alarmeren bij een vermissing. Want hoe meer mensen uitkijken naar een kind, hoe groter de kans dat het kind snel en heelhuids wordt teruggevonden. Tijd blijkt steeds weer de grootste vijand van een ontvoerd kind.

Op de volgende link kun je alle informatie vinden.

(Het zou je eigen kind kunnen wezen!)

http://www.amberalertnederland.nl/

post-1719-1394780735,3171_thumb.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...
  • Forumlid
Miljoenenbereik eerste AMBER Alert helpt mee vermiste Lorenzo vinden Heel Nederland door middel van AMBER Alert-systeem op scherp gezet bij speurtocht naar vermiste kleuter in Rotterdam

Het Korps landelijke politiediensten heeft zaterdag j.l. een AMBER Alert uitgestuurd in verband met de vermissing van de 4-jarige Lorenzo uit Rotterdam. En met succes. Al heel snel na het uitsturen van het AMBER Alert werd de kleuter gezond en wel teruggevonden in een nabijgelegen fastfood-restaurant. Medewerkers herkenden de kleuter van een nieuwsbericht op hun grote reclameschermen, overgenomen van berichten van de Telegraaf en Spits die het AMBER Alert hadden ontvangen.

Frank Hoen, directeur van softwarebedrijf Netpresenter en initiatiefnemer en sponsor van AMBER Alert zegt daarover: “Het werkte! Kind herkend en veilig thuis! 120.000 deelnemers ontvingen een alert bijvoorbeeld op hun Hyves-pagina of per e-mail. Samen met de landelijke media, die het AMBER Alert onmiddellijk overnamen op radio, TV en internet, bereikte de foto van Lorenzo op deze manier binnen minuten miljoenen mensen.”

Via Newsfeed, Hyves- en iGoogle Banner, Website Alert, Live Messenger, Email, Netpresenter-beeldkrant, screensaver en pop-up ontvingen de deelnemers het AMBER Alert. Alleen SMS bleef achter door een snel verholpen storing bij de SMS provider. Doordat Lorenzo gelukkig zo snel weer was teruggevonden, bleek het na herstel van het probleem niet meer nodig om alsnog een SMS te versturen. Door het snelle terugvinden van de jongen werd ook het uitsturen van de E-mail Alerts handmatig afgebroken. Hierdoor hebben enkele deelnemers geen AMBER Alert per e-mail ontvangen.

Het AMBER Alert werd direct overgenomen door vele radio-, televisiestations en internetsites, zodat miljoenen Nederlanders werden bereikt. Daarnaast werd het bericht gelijktijdig verstuurd naar 120.000 Nederlanders die zich voor de directe ontvangst van AMBER Alerts hadden aangemeld. Opvallend hierbij is het grote aantal mensen dat zich recent heeft aangemeld voor ontvangst van AMBER Alerts via Hyves en iGoogle: nu bijna 15.000.

Ook Minister Hirsch Ballin van Justitie ontving het AMBER Alert-bericht. Hij was de eerste die de software voor AMBER Alert downloadde.

Het op 11 november 2008 in gebruik genomen AMBER Alert Nederland is een landelijk waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en –ontvoeringen. Met dit gezamenlijke initiatief van softwarebedrijf Netpresenter en de Nederlandse politie, kan heel Nederland direct van kindervermissingen op de hoogte worden gebracht door middel van pop-ups op PC’s, beeldkranten, screensavers, e-mail, SMS, Instant messenger, newsfeeds en website Alerts (ook via persoonlijke Hyves- en iGoogle-pagina’s).

Aanmelden voor ontvangst van AMBER Alerts kan op www.amberalertnederland.nl.

bron: Amber Alert site
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 7 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden