Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Teddybeer

  Teddybeer ontmoet Abraham

  Hartelijk dank voor alle wensen. we gaan er proberen wat moois van te maken, de volgende 50 jaar..... 🤣🤣🤣 De start is in elk geval al goed.... 🤘
 3. Today
 4. Fg2200

  Teddybeer ontmoet Abraham

  Alsnog gefelicitaart!....
 5. Pierre

  M'n ouwe schoenendoos met foto's ingescand

  Dat is het vandaag de dag nog steeds!
 6. trieftol

  Een week van een koetelaar

  kapitein aan het roer
 7. martje

  forumgebruikers gespot

  ik zeg niets.......😎😎 groeten martje
 8. martje

  Naar welke muziek luister je op dit moment?

  heb er ook nog een: groeten martje
 9. martje

  zij instromen

  dat is ook veel te lang vakantie😋🤣 groeten martje
 10. Kiepenboer

  Weekendrust mag niet meer in de cabine

  Nou ik wil wel een ervaring delen met jullie. Paar weken terug stonden er nogal wat ritten naar Litouwen op het programma. De auto,s werden voor geladen door een chauffeur die de auto naar Porta WF bracht, en 2 chauffeurs hadden daar een rust gehad van 11 uur in een hotel. De keuze voor een hotel is dus wel belangrijk> wel of geen airco op kamer. Bij de booking werd aangegeven dat het hotel over airco beschikte, jaa alleen in de lobbi dus Kamers waren voorzien van hele licht gordijnen en na de middag de volle zon erop, dus een aangename temperatuur op de kamer en niet donker Wel een goed bed en nette douche met minnibar voor koude drank. Dus de hotelkamer is wel belangrijk voor een goede rust, want ja daarna met 2 chauffeurs is het toch weer 18 a 19 uur sturen. Op losadres eerst lossen, dan weer 9 uur rust en in de auto je rust maken onder het genot van de standairco is toch wel luxe Wel eerst een en diegene die als tweede gaat rijden kan rustig een meer nuttigen
 11. Kiepenboer

  zij instromen

  Zoo je wordt AL 50 Nou Abraham is bij mij al een jaartje of ? langs gekomen, en blij erbij dat je de verkeerde beroepskeuze hebt gemaakt, of verkeerde werkgevers hebt gehad. Maar inderdaad, heb ik een goede werkgever. Tis wel werken en geen vakantie vieren, dus 85 stapels lege kratten met de klep lossen bij de laad boer en weer vol opladen en dit zelfde ritueel herhaald zich weer in omgekeerde volgorde bij de losboer. De hele auto word dagelijks gereingd en ontsmet, en soms help je mee en soms niet Morgen om 3.30 gaat de wekker weer, en sta nog altijd met plezier op Ook veel zijinstromers te spijt die met een roze bril op het transport in gaan, daar blijven er maar een paar van over.
 12. Durashift

  Weekendrust mag niet meer in de cabine

  ^^^ en terecht, wat mij betreft.
 13. lambiek

  M'n ouwe schoenendoos met foto's ingescand

  Effe overeind gezet, ander wordt het zooi klerezooi, met overal koffie
 14. lambiek

  zij instromen

  Kan je nagaan wat er loos is als je in de ziektewet of nog erger de WAO terecht komt
 15. DAFne

  Naar welke muziek luister je op dit moment?

  He' barre gaander… gefeliciteerd daarmee...
 16. lambiek

  wist je dat

  Nou wees gerust Lambiek, dat hebben we allemaal hoor. Makkelijk Gelukkig dat je mij daar op attent maakt Matthieu. Het was mij niet opgevallen !
 17. lientje

  zij instromen

  En er komen al meer chauffeurs bij die dit niet snappen met het gevolg dat bij veel bedrijven het werk niet meer is zoals het vroeger was. In de tijd tijd dat men sprak over een chauffeurs leven. Iets wat het vak met alle regeltjes in het cao compleet anders maakt. Men wil wel het leven van de chauffeur van 20 / 30 jaar terug hebben maar niet de lasten er van dragen. Er wordt vergeten dat daar wel wat tegenover stond. Voor mij persoonlijk komt het beroep zoals het er nu uit ziet wel uit hoor, maar dat komt omdat ik niet meer fulltime (of meer) wil en kan werken. Bij Simon Loos werd 25 jaar geleden de eerste vrouwlijke chauffeur moeder en wilde 2 dagen in de week blijven werken. Dan liefst wel 2 lange dagen... nou het was mogelijk .... maar ook best moeilijk en vooral nieuw in die tijd. Nu wordt er zoveel met opvul chauffeurs gewerkt zodat de planning. Chauffeurs zo veel mogelijk te gemoet te komen. Maar wat niet gaat, dat gaat niet. Dan ken je wel gaan eisen maar dan kan je beter op kantooor gaan werken of nog beter vanaf huis. Als dan de boel niet af komt dan is dat jou eigen probleem.
 18. Pierre

  Weekendrust mag niet meer in de cabine

  Als dat zo is -en ik geloof je meteen- dan kan zo'n weekendje wel eens duur uitpakken voor een chauffeur zelf. De werkgever verstrekt de mogelijkheid en middelen (betaling) om de wet na te leven en de chauffeur zijn wekelijkse rust van 45 uur niet in de cabine door te hoeven laten brengen maar in een hotel. Als je dan als werknemer gelazer aan je deur krijgt en je mag aftikken, kan ik me voorstellen dat die werkgever er ook zijn handen vanaf trekt.
 19. DAFne

  M'n ouwe schoenendoos met foto's ingescand

  Avonden in een Franse Routier ik ben er fan van en zo wil ik ook wel een korte opdracht op een (iets wat een auto moet zijn) Het rijden voor C.Kuijken is een prettige ervaring geweest.
 20. Valkje

  Links is links, recht is rechts....???

  Dat staat ook op de dashcam, dat foutje in Dover Wie weet ben ik zo moedig om dat ook eens een keer te posten, haha
 21. DAFne

  M'n ouwe schoenendoos met foto's ingescand

  Mooi Topic waar ik graag meer van wil zien op de zondag morgen. Zit tomme weer thuis na weekje Duitsland, en zondagnacht weer naar de buren. Werk, werk, werk, ooit hadden we een leven en sprak ik over lekker een stukkie rijden. Haven Oslo en ten zuiden Reggio Calabria. De op grote afstand fijnste auto die ik ooit heb mogen besturen, de FH16 520. Zo kwam ik hier vandaag terecht in dit Topic. Stoor mij altijd weer aan de jongens uit het oosten die het rij werk mogen doen. En de flut excuses dat Hollanders niet meer willen en op vrijdag bij het gezin moeten zijn. Heb geen vrouw of kind, als je om mij geeft dan laat je mij gaan... Afijn meer hier is welkom, fijne zondag.
 22. Durashift

  Links is links, recht is rechts....???

  ehm.. pas nou op met dat 'laten terug rollen'.. 4x tijdens je telefoon gesprek..
 23. Pierre

  zij instromen

  Dat kun je nu wel roepen maar je hebt niet altijd alles zelf in de hand, en ook de planning kun je niet altijd de schuld geven als je niet op tijd terug bent. Als je onderweg of tijdens het laden of lossen grote vertraging oploopt door plotselinge problemen die zich voordoen, of in een onverwacht lange file terechtkomt op weg naar huis. Legio voorbeelden te noemen... Ik herken ergens wel het verhaal zoals Rini dat vertelt. Daarom plan ik al mijn afspraken altijd op maandagochtend. Mits het écht zeer dringend en noodzakelijk is en er écht geen andere mogelijkheid is dan ergens halverwege de week overdag die afspraak te plannen, dan neem ik een snipperdag. Schoolavonden en andere minder belangrijke zaken regelt mijn vrouw, daar kom ik niet speciaal voor naar huis. Zaken zoals ouderavond op school en dat soort zaken regelt mijn vrouw alleen. Daar kan ik n
 24. schoenenreus

  zij instromen

  Om op het verhaal van Rini terug te komen over eventuele afspraken na werktijd, de planning kan mij nog zoveel werk meegeven maar als ik heb aangegeven dat ik om 16.00 op de zaak moet zijn dan ben ik om 16.00 op de zaak. Of ik dan mijn werk af heb of niet zal mij een zorg zijn aangezien afspraken altijd van 2 kanten nagekomen moeten worden. Ik moet smorgens ook om 06.00 vertrekken en kan ook niet voor mezelf verzinnen dat ik 08.30 een fijnere tijd vind.
 25. road train

  Nieuws in plaatjes

 26. steenhaas1

  zij instromen

  Moet je ze vragen of ze airco uitdoen als ze gaan schaften, nee waarom ik dan wel? Geen normale airco bij aflevering maar een standairco kost minder bij aanschaf, een win-win situatie dus. Nu heb ik geen standairco, maar de collega’s die regelmatig overnachten wel!
 27. Pierre

  zij instromen

  Wat een martelgang moet jou leven als chauffeur geweest zijn... Uit je verhaal kan ik slechts één ding opmaken: je hebt echt bij de verkeerde werkgevers hebt gezeten, of je hebt jezelf gruwelijk voor de gek laten houden. Ik kan me voorstellen dat je blij bent dat je er vanaf bent. Dit hield ik zo nog geen half jaar vol...
 1. Meer activiteit laden


×