Spring naar bijdragen

Klassement


Populaire bijdragen

Showing content with the highest reputation on 01-01-18 in all areas

 1. 6 points
  Wat zou je denken van een lager pensioen Payrolling betekent dat een werkgever zijn loonadministratie en personeelsbeleid tegen betaling uitbesteedt aan een ander bedrijf (een payrollbedrijf). Payrollbedrijven zijn dus administratiebedrijven die bepaalde taken uit handen nemen van werkgevers. In de praktijk gedraagt het payrollbedrijf zich echter als een soort uitzendbureau dat werknemers uitzendt. Werknemers kunnen in dat geval ook via een payrollconstructie bij een ander bedrijf werken. Het payrollbedrijf neemt het personeel van een bedrijf op papier in dienst en wordt hiermee juridisch werkgever. Als werknemer kom je dus in dienst van het payrollbedrijf, maar in de praktijk werk je bij het bedrijf dat de payroll-aanbieder heeft ingehuurd. Verschil payrollbedrijf en uitzendbureau Het verschil tussen een payrollbedrijf en een uitzendbureau zit hem in de werving van het personeel. Een uitzendbureau werft het personeel zelf en een payrollbedrijf laat dit over aan de organisatie die hen inhuurt. Er is dus geen sprake van tijdelijke inleen zoals via een uitzendbureau. Hoger nettoloon Veel werknemers worden door een hoger nettoloon gepaaid om in een payrollconstructie te gaan werken. De werkgever hoeft in een dergelijke constructie niet meer aan dure cao-fondsen mee te betalen en ook is de pensioenafdracht vaak lager waardoor de werkgever goedkoper uit is. De werkgever kan de werknemer daardoor een hoger netto loon bieden, wat vaak door de werknemer geaccepteerd wordt zonder dat hij de consequenties kan overzien, zoals een lager pensioen. Verbeterde ontslagbescherming Vanaf 1 januari 2015 wijkt de ontslagbescherming van payrollers niet meer af van de bescherming van werknemers die rechtstreeks in dienst zijn bij diezelfde opdrachtgever. Dit geldt alleen voor payrollcontracten die in 2015 en daarna zijn afgesloten.De nieuwe reglementen betekenen niet dat een payroller niet kan worden ontslagen. Maar als de opdrachtgever de overeenkomst beëindigt en het payrollbedrijf om die reden een ontslagvergunning voor de betrokken payroller(s) aanvraagt, zullen de omstandigheden bij de opdrachtgever voortaan bepalend zijn.Dit betekent bijvoorbeeld dat, als een opdrachtgever een payroller ontslaat wegens onvoldoende functioneren, het ontslag alleen wordt goedgekeurd als dat onvoldoende functioneren volgens de geldende regels is aangetoond.Als de overeenkomst wordt opgezegd vanwege onvoldoende werk, moet de opdrachtgever kunnen aantonen dat er alleen doelmatig gewerkt kan worden als de payroller is ontslagen. Afspiegelen Ook nieuw is dat het afspiegelingsbeginsel geldt (bij de opdrachtgever) voor een aanstaand ontslag van de payrollwerknemer.
 2. 5 points
 3. 4 points
  Laten we er het op houden dat mijn mening over vakbonden heel dicht bij die van @shompie komt. En dat ik een broertje dood heb aan die vakbondsrakkers die niet voor zichzelf kunnen zorgen, Als je vakman bent weet je wat je waard bent en ben je geen bond nodig om je te verkopen, in welk ambacht ook. Een vakbond is opgericht voor de mensen die net tussen wal en schip vallen en eigenlijk het woord vakman niet mogen dragen.
 4. 2 points
 5. 2 points
  De betaalde parking achter Appie Happie staat los van de toko, word dus geen bedrag verrekend met je eten okdoei[emoji870]
 6. 2 points
  Niet alleen bij payroll constructie hoor,zelfs ik,met mijn(bijna) 70 jaar, krijg ziekengeld als ik ziek word en mijn 0 uren contract niet uit kan voeren. Dat heet rechtsvermoeden van arbeids overeenkomst https://werkwacht.nl/artikel/rechtsvermoeden-van-arbeidsovereenkomst/
 7. 2 points
  Ook als werknemer in dienst van een transportbedrijf hoef je in principe niets bij te houden (je bent een rund als je het niet doet ), dus hier kan ik geen voordeel voor een werknemer in vinden.
 8. 2 points
  Ik wens iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar....
 9. 2 points
  iedereen de beste wensen en een gezond 2018.
 10. 2 points
  Bij mijn werkgever is het ook, betaald parkeren geen probleem, kosten van parkeren worden gewoon betaald. Bij verrekening van parkeergeld met verteer word er verwacht dat je alleen het overgebleven deel opschrijft, dus 10 euro parkeergeld tegoed van 8 euro verteer, kosten voor werkgever 2 euro.
 11. 2 points
  Een gezond 2018 met een hoop veilige km's
 12. 2 points
  Namens de familie Trieftol al wat wenselijk is in het nieuwe jaar
 13. 2 points
  Vanuit het prachtige Brabant iedereen een voorspoedig en vooral gezond 2018.
 14. 2 points
  Ook uit het mooie Noord Holland een mooi jaar in goede gezondheid voor iedereen
 15. 2 points
  alle goeds voor het komende jaar .
 16. 2 points
  Volgens mij ben je niet goed wijs!!!!!!!
 17. 1 point
  iedereen een goed en voorspoedig 2018 gewenst vanuit t mooie Roosendaal
 18. 1 point
  Ik heb deze in de vrachtwagen. De TCB900 van tti. Prima apparaat voor het werk en super eenvoudig in de bediening.
 19. 1 point
  Van mij ook de beste wensen aan iedereen! De glimmende kant is op dit moment discutabel er glimt weinig bij mijn auto op t moment
 20. 1 point
  Bij mij wel ja, is zo simpel, een oude baas vond dat het pondje Nieuw Bijerland/Spijkenisse ook onder de onkosten vergoeding viel, prima omrijden kost een klein uurtje, en de laatste klant mee naar huis ivm uren, kreeg de keer daarop al vooraf munten mee.
 21. 1 point
  Oké, druk je dan ook gelijk duidelijk uit
 22. 1 point
  Goh, wat een gelul weer zeg, is die auto van jou of van de baas? Baas betaald of ik tuf naar de gouden leeuw, bel een taxi die ik wel zelf betaal en ga naar huis en kom nooit meer terug. Onkosten vergoeding is voor persoonlijke onkosten en ongemakken omdat je niet huis bent.
 23. 1 point
  Iedereen de beste wensen. Houd hem tussen de lijntjes en de glimmende kant boven!
 24. 1 point
  Ja, in principe wel ja. Als je veel overnachtingen hebt ben je spekkoper, maar anders is het behelpen. Daarom zeg ik hier ook wel eens dat die CAO-beroepsgoederenvervoer helemaal zo slecht nog niet is.
 25. 1 point
  dus dan zou ik mijn filmpje daar heen moeten sturen ,
 26. 1 point
  Heel extreem allemaal natuurlijk, Maar,wel eens van een camping gehoord? daar huur je met een man of wat een"emplacement"en plaatst daar een stuk of wat tenten op. Omdat men daar slechts een maaal per twee weken verblijft is t niet een permanente bewoning,en alsde campingeigenaar een vergunning heeft is t volkomen legaal. DE luxere bedrijven kunnen er ook wat stacaravans wegzetten.
 27. 1 point
  Vanuit Lelydorp de beste wensen ennnneeeeehhhhh OP NAAR DE BBQ!!!!!
 28. 1 point
  ook nog de beste wensen
 29. 1 point
  allemaal de beste wensen voor 2018
 30. 1 point
  Ik ook iedereen de beste wensen toe wens. Mag het een mooi jaar voor iedereen worden [emoji597][emoji297]️[emoji297]️ Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 31. 1 point
  Ik wens iedereen toe wat jullie mij ook toewensen. ......dus kiek moar ff.... :)
 32. 1 point
  Nu nog wel, kan veranderen, niks is zeker in het leven op 1 ding na, je gaat een keer dood.
 33. 1 point
  Van mij ook voor iedereen de beste wensen voor 2018: maak er wat van!!
 34. 1 point
  Ook voor jou en allen die je dierbaar zijn niets dan goeds !!
 35. 1 point
  Pierre is het zo naar je zin hier, ju staat er dus echt shit
 36. 1 point
  Het nadeel is dat je in dienst bent van de payrollorganisatie en je opdrachtgever kan zeggen dat hij je niet meer nodig heeft. Een payrollorganisatie an sich heeft niks aan een chauffeur dus dan houdt het voor jou ook op. Da's gelijk het voordeel voor de opdrachtgever: wel de lusten, niet de lasten.
 37. 1 point
  Ik heb laatst een nazi-skelter mee gehad, die was wat ouder, maar dat kwam niet degelijk en al helemaal niet comfortabel over.
 38. 1 point
 39. 1 point
  Je info klopt niet helemaal. De routiers moeten juist betalen om lid te mogen zijn van les routiers volgens mij. Die organisatie verplicht hun leden ook een maximaal repas prijs te hanteren. Het is niet voor niks dat steeds meer routiers geen lid meer zijn van les routiers. Frankrijk is op italie na mijn favoriete land om heen te rijden, maar het eten is er niet vergelijkbaar met het eten hier in NL. Ik vraag me ook altijd af hoe ze die prijzen zo laag kunnen houden. Ga maar eens boodschappen doen in een franse supermarkt. Die prijzen zijn nagenoeg hetzelfde dan hier in nl.
 40. 1 point
  En van Brabanders moeten ze daar ook niet veel hebben. .
 41. 1 point
  En in Nederland dat eeuwige gezeur of je er mayo bij wil. €0,70 voor een theelepel mayo. Doe mij ook maar de Franse Routier.
 42. 1 point
 43. 1 point
  Het schijnt dat wanneer je een scheet laat en niet adem haalt je chauffeurs buikje ook zo verdwijnt als sneeuw in de zon....
 44. 0 points
  Mag jij vinden. Mijn opdrachtgevers weten wel beter


×
×
 • Nieuwe aanmaken...