Spring naar bijdragen

Digitaaltje

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Digitaaltje's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Artikel 45 heeft te maken met de vrijstelling van voertuigen < 7500 Kg in gebruik voor vervoer van eigen goederen. Dit was nationaal geregeld, nu Europees. Grote verschil voor Nederland > Eerder was de vrijstelling binnen Nederland, nu geldt een straal van 100Km rond de vestigingsplaats van het bedrijf. Deze regeling is ingegaan op 01-03-2014
  2. Digitaaltje

    IJken van de tacho.

    waar jij het over hebt is de 1 minuut regel, er wordt gesproken over het gebruik van de 29 seconden regel. Deze mag alleen gebruikt worden om je voertuig te verzetten tijdens je dagelijkse rust en deze regel zorgt er voor dat je dagelijkse rust niet onderbroken wordt. je kunt je voertuig nu 29 seconden verplaatsen wanneer je bijvoorbeeld bij een laaddock staat en je auto is vol en er staan meer voertuigen te wachten om geladen of gelost te worden. Tijdens het gebruik van de 29 seconden regel wordt er wel snelheid en afgelegde weg geregistreerd. Tijdens het gebruik hiervan maakt de hoogte van de snelheid niet uit. Maar ik wil wel benadrukken dat deze functie niet gebruikt mag worden in de file. En hier wordt een stukje terug wel over gesproken. toch bedankt voor je feedback.
  3. Digitaaltje

    IJken van de tacho.

    Van de 29 seconden regel mag je in de file geen gebruik maken. File rijden wordt beschouwd als werktijd een dit is te herleiden in analyse software. Er wordt tijdens de 29 seconden regel namelijk snelheid en afgelegde weg in de tachograaf geregistreerd. Hier word dus op beboet.
  4. Dit icoontje betekent dat een ingeschakeld GPS module aanwezig is. deze GPS module heet Geoloc. deze is ingebouwd in de Vdo tachograaf. Met Geoloc ingeschakeld kan de positie van het voertuig bepaald worden.
  5. Digitaaltje

    IJken van de tacho.

    Valkje!, de automatische rust optie mag nog steeds gebruikt worden echter er kan beboet worden wanneer je met deze optie verzuimt om de rijtijdknoppen te bedienen conform je werkzaamheden. dus wanneer je je voertuig zelf laadt en lost dan zul je de tachograaf op overig werk moeten zetten. wanneer je de tank zelf vult dan valt dit ook onder overig werk. Het grote probleem zit m in het feit dat wanneer je alleen maar rijdt, en de activiteitenknoppen nooit bedient naar overig werk de tachograaf alleen maar rijden en rust registreert.
  6. De digitale tachograaf registreert altijd in UTC tijd. De UTC tijd verandert niet t.o.v. de lokale tijd. De lokale tijd kan wel per land verschillen. in NL is de lokale tijd t.o.v. de UTC tijd in de zomer -2 uur en in de winter is de lokale tijd -1 uur t.o.v. de UTC tijd. de chauffeur heeft de mogelijkheid om de UTC tijd 1x per 7 dagen aan te passen met -1 minuut of + 1 minuut. daarna moet je weer een week wachten. De UTC tijd correctie controleer je altijd aan de internet tijd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden