Spring naar bijdragen

G.J. Krol

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  16
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

68 Excellent

Over G.J. Krol

 • Rang
  Member
 • Verjaardag 04-06-1953

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Almelo
 • Interests
  Politiek, mensenrechten, wijn en muziek,.

Recente profielbezoeken

1214 profielweergaven
 1. G.J. Krol

  Dikken is het zat

  https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/ondernemer-die-ontslagen-chauffeurs-afscheepte-moet-dokken/ar-AAEb7Ds?ocid=spartanntp
 2. G.J. Krol

  PVV, Wilders enzovoorts

  Ik walg ronduit van de kreet: Eigen volk eerst" en dat komt telkens terug in je reacties. Je voorliefde voor Wilders is algemeen bekend. Zo zijn je reacties doorspekt met de ketelmuziek van die idioot. Vooral met de standaard Wilders idiotie komen. Heel Afrika zit te wachten op de volgende boot naar Nederland. Alsof de hele wereld naar Nederland komt omdat dit een luilekkerland zou zijn. De VN heeft in augustus aangegeven dat er ruim 1500 van die mensen die niks voor hun land doen en naar luilekkerland komen in de Middellandse zee zijn verdronken. Dat moet je dan toch plezier doen, 1500 klaplopers die niet bij jou in de straat komen wonen. Het dedain druipt eraf; één en al morele superioriteit met je "die lieve familie." En als jij zegt dat je net een mens bent, heb ik daar serieuze twijfels bij.
 3. G.J. Krol

  PVV, Wilders enzovoorts

  Dat is nou precies waar het bij mensenrechten om gaat, het zijn mensenrechten, en mensenrechten zijn universeel. Die zijn niet voorbehouden aan een bepaalde groep. Voor mensen zijn vreemden ook mensen.
 4. G.J. Krol

  PVV, Wilders enzovoorts

  Het past bij u, geachte DAFne, om een vrouw gevaarlijk te vinden als ze intelligent is. Het moet haast een schrikbeeld voor u zijn. U wilt het over geld hebben? Prima, één van de landen die door ons geholpen zijn is Griekenland. Dat heeft geld gekost, maar ik hoor u niet over de vraag hoe Griekenland in de problemen is gekomen; hoe de schulden zijn ontstaan. Die kwamen nadat banken en verzekeringsmaatschappijen uit de "rijke landen" met gulle hand leningen verstrekten zonder zich af te vragen of die ooit terugbetaald konden worden. Heeft u, geachte DAFne, inmiddels een mening over de gevolgen van wat op uw profielfoto staat? U bent een warm pleitbezorger voor de Nexit; dat kan niemand ontgaan. Kom nou eens met feiten; weerleg de feiten van Barbara Baarsma. Wat weet zou nou al helemaal. Zij is tenslotte maar hoogleraar economie en u bent expert op het gebied van 's-lands economie.
 5. G.J. Krol

  PVV, Wilders enzovoorts

  DAFne, kom nou eens met echte argumenten. Maak ons nou eens duidelijk waarom uw natte droom goed is voor Nederland. Als blijkt dat bij een no-deal Brexit Nederlandse vissers niet welkom zijn in de Engelse territoriale wateren, is dat een voorproefje van wat Nederland te wachten staat. Het zou mogelijk tot het faillissement van een dorp als Urk kunnen betekenen. Ik heb geen vissers gesproken, anders dan u, als ik uw bijdrage goed begrijp. Bijna de helft van de door Nederland gevangen vis, komt uit Britse wateren en na de Brexit nemen de Britten het beheer weer over hun eigen wateren. Als het tot een no-deal komt, trekt Engeland een lijn en alle Nederlandse schepen blijven buiten die lijn. Geachte DAFne, leg ons, eenvoudige stervelingen uit, wat het voordeel daarvan is voor Nederland.
 6. G.J. Krol

  PVV, Wilders enzovoorts

  Voor sommigen, zoals DAFne, die vrees ik zijn mening hoort van Baudet, is een Nexit de ultieme natte droom. Hij zou er goed aan doen de reactie van Lientje te lezen want als afzonderlijk land, buiten de EU heeft Nederland niets meer in te brengen; ik verwijs graag naar Barbara Baarsma, hoogleraar economie en werkzaam bij de Rabobank. Citaat van Barbara Baarsma:" Nederland is sterk afhankelijk van de export en zolang meer dan 70 % van die export naar andere EU-landen gaat is het dom om handelsbarrières op te werpen. Na een Nexit zou Nederland een geopolitieke dwerg zijn. " Niet alleen economisch zou een Nexit rampzalig zijn, als de EU uit elkaar valt is de kans groot dat Frankrijk en Duitsland als vanouds weer vijandig naar elkaar worden. Niet voor niets heeft de EU de nobelprijs voor de vrede gekregen. Nederland importeert geneesmiddelen uit het Verenigd Koninkrijk. Dat land wordt straks een "derde land" met alle gevolgen van voor de toelating van de medicijnen. Voor wat op dit forum het meest speelt, het transport, zijn de problemen bij een Brexit enorm, want er ontstaan wachtrijen en neemt de douanecontrole toe. Er dreigt een enorme bureaucratie te ontstaan door de Brexit waar de jongeren de rekening voor gaan betalen. Het waren de ouderen die voor de Brexit waren, maar daar nu op terugkomen. Als een grote speler moet concurreren met een andere grote speler is de kans groot dat er serieuze afspraken gemaakt kunnen worden. Nederland, als niet lid van de EU heeft niets meer in te brengen, en daarmee verspeelt Nederland ook iets wat nu nog een economische factor van betekenis is, de Rotterdamse haven. Na een Nexit verliest Rotterdam activiteit ten gunste van Antwerpen en Hamburg. Maar iets waar ik tot nu tot niemand op dit forum over hoor is China dat de haven van Pireaus bezit en druk bezig is een spoorlijn naar Europa aan te leggen. Alleen een sterke EU kan daartegen concurreren waarmee ik, let u even op DAFne, de EU niet heilig verklaar, maar een Nexit een heilloze weg. Laat Baudet uitleggen waar hij het extra personeel vandaan wil halen en hoe die te betalen bij een Nexit; hoe wil hij de administratieve lasten compenseren. En last but not least, er moet opnieuw onderhandeld worden over bijvoorbeeld visserijrechten. En als DAFne, i.c. Baudet ook nog een eigen munt wil, ga ik emigreren want dan is Nederland radeloos, redeloos en reddeloos verloren. Kom er maar in DAFne, kom met cijfers en echte argumenten. Het is bon ton om over de EU, i.c. Brussel te zeiken maar kijk ook eens naar wat het gebracht heeft.
 7. G.J. Krol

  PVV, Wilders enzovoorts

  Shompie, het is geen wedstrijd en ik hoef dus niks te winnen. Wel wacht ik op de pavlov reactie: demoniseren. Het staat iedereen vrij om ervan te vinden wat hij wil en wie er de satire niet van kan zien, moet dan maar genoegen nemen met zijn chagrijn.
 8. G.J. Krol

  PVV, Wilders enzovoorts

  @ DAFne, een eerbetoon aan uw Janmaat. https://www.youtube.com/watch?v=BGRmEXbe25M
 9. G.J. Krol

  PVV, Wilders enzovoorts

  Hoho, DAFne, het geld dat minister Kaag hiervoor uittrekt komt gewoon uit de begroting voor ontwikkelingssamenwerking en buitenlandse handel. Die begroting is vorig jaar goedgekeurd.
 10. G.J. Krol

  PVV, Wilders enzovoorts

  Nee Shompie, je moet vooral je mening niet voor je houden. Maar onder je haargrens zit een grijze massa die je niet voor niets hebt gekregen. Ik heb liever te maken met een club die zegt wat het programma gaat kosten dan een club die zegt op enz. te willen bezuinigen. En Wilders is zo'n idioot die zijn a 4'tje niet laat doorrekenen waardoor niemand weet wat zijn voorstellen kosten en vooral, hoe het betaald moet worden. Wie voorstellen indient om iedere islamitische uiting te verbieden; om een klimaatakkoord door de shredder te gooien of de grondwet te wijzigen zodat mensen met een dubbel paspoort niet verkozen mogen worden, doet dat omdat hij weet dat die voorstellen niet realistisch zijn om dan, net als DENK, in de slachtofferrol te schieten. Dus niet klakkeloos achter de gevestigde orde aanlopen maar wel in staat zijn om uit te leggen waarom iemand stemt op Wilders of Baudet.
 11. G.J. Krol

  PVV, Wilders enzovoorts

  Nee, dat heeft die idioot niet, en Wilders evenmin. https://www.youtube.com/watch?v=Ev2yX5T5t44
 12. G.J. Krol

  PVV, Wilders enzovoorts

  Europeaan, ik zei: "als je gekozen wordt" wordt dus. Baudet heeft gezegd dat hij zijn plaats in Provinciale Staten niet inneemt als hij gekozen wordt; in geen van beide provincies.
 13. G.J. Krol

  PVV, Wilders enzovoorts

  Stem BVV of FvD. Stem niet op Wilders; hij was door de kiesraad benoemd tot opvolger van Vickey Mayer in het Europees Parlement, maar hij bedankte. Baudet staat als lijstduwer op de kieslijst voor twee provincies voor de Provinciale Statenverkiezingen. Als je dan met voorkeursstemmen wordt gekozen, moet je je kiezers ook serieus nemen en zitting nemen in provinciale staten. Dat doet hij dus niet; hij laat zijn kiezers gewoon voor wat ze zijn. Wat Baudet's forum wel deed, was een fake foto het land in sturen van een puinhoop bij McDonalds in Tilburg en daarbij zeggen dat dit veroorzaakt door de scholieren in Den Haag. Voeg daarbij dat Baudet een "referendum" houdt waar niet-bestaande mensen aan mee kunnen doen. Samen met de BVV stemde Baudet vóór een motie om het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens op te zeggen. Dat is neem ik aan, het simpele boerenverstand waar u het over heeft.
 14. G.J. Krol

  PVV, Wilders enzovoorts

  Ik ben benieuwd welke wetenschappers dat zijn. Misschien kan Andy van den Dobbelsteen van TÛ Delft er iets van leren.
 15. G.J. Krol

  PVV, Wilders enzovoorts

  Geachte DAFne, 195 landen hebben het akkoord van Parijs ondertekend, het laatste land was Syrië. Al die landen hebben, als ik uw reactie goed begrijp, allemaal besloten om Nederlandse scholieren te beïnvloeden. Ik vroeg u over welke kennis Baudet en Wilders beschikken, waar bijvoorbeeld dhr. Boersema niet over beschikt. Dat moet voor u niet moeilijk zijn, maar in plaats van een antwoord te geven komt u met cultuurondervuur, een club die de Nederlandse cultuur begrijpt in de context van de christelijke beschaving. Nergens blijkt van enige expertise op het gebied van het klimaat. Vervolgens komt u met climategate. Climategate voert onder andere Guus Berkhout op als deskundige. Berkhout stelt de opwarming van de aarde niet veroorzaakt wordt door CO2. Het officiële standpunt van het IPCC is dat het extreem waarschijnlijk is, meer dan 95 % zeker, dat menselijke broeikasgassen de dominante factor zijn van de opwarming. In oktober scherpte het IPCC dat aan. Om precies te zijn: er is meer dan twee derde kans dat de waargenomen opwarming nagenoeg helemaal is toe te schrijven aan de mens. Tot slot, geachte DAFne vind ik het niet slim om uw reactie te beginnen zoals u die begon. Dus, nogmaals mij vraag, over welke kennis beschikt Baudet, en u, die niet bij deskundigen zoals Gerrit Hiemstra bekend is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...