Spring naar bijdragen

Skanti

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Alles door Skanti geplaatst

  1. Na maanden van afwezigheid weer even een update. C en CE heb ik inmiddels behaald. Donderdag ga ik een dagje meerijden bij Bakker Logistiek.
  2. Nee hoor ik ga gewoon door. Helaas zal dat pas eind januari worden maar gaat de volgende keer goed komen.
  3. Even weer een update.... Vorige week vrijdag heb ik de toets besloten terrein prima gedaan. Vandaag had ik het rij examen en dat ging zoals ik al een beetje had verwacht, niet zo goed.. Ik wil nog wel eens vergeten dat ik in een vrachtwagen rijd en niet in een auto, dus te laat remmen met als gevolg dat ik te laat klaar ben voor een bocht/kruispunt/rotonde enz... verder ging het wel goed, volgende keer beter.
  4. Volgende week vrijdag heb ik mijn eerste praktijkles, en op 15/18/19 december heb ik de toetsen/examens.
  5. Hoppa voor alle 3 in 1 keer geslaagd
  6. RTW ben ik nog niet tegen gekomen. EG 561/2006 uiteraard wel.
  7. ATW arbeidstijdenwet ATB-v arbeidstijdenbesluit vervoer RTW ?
  8. Nou het viel idd niet mee om na 17 jaar weer 5 volle dagen in de schoolbanken door te brengen. Tot nu toe hebben we techniek/verkeer en de rij en rusttijden behandeld, hoop info maar daar kom ik wel uit.
  9. Morgen is het eindelijk zo ver en ga ik beginnen aan de theoriecursus. Vorige week mocht ik de boeken al ophalen en heb me de afgelopen week rustig aan in kunnen lezen.
  10. De VOG moet oa aangevraagd worden ivm geld/waarde/pakket transport en nog wat dingen die ik helaas niet meer weet. Iedereen zonder strafblad komt er doorheen, heb je wel wat op je lijstje dan gaan ze kijken naar het feit en de ernst daar van. Het kost weer iets van 33,85.
  11. Door de arbo goedgekeurd, nu nog door het cbr. VOG ook aangevraagd. Zo langzaamaan steeds meer zaakjes geregeld, ik hoop dat het snel 16 oktober is en ik kan beginnen met theorie.
  12. Woensdag een afspraak bij de arboarts voor de keuring.
  13. Maandag 16 oktober ga ik beginnen met de theorielessen
  14. Mag dat? http://www.dumpert.nl/mediabase/7243757/0db717d8
  15. We kunnen wel steeds terug kijken naar vroeger maar die tijd zal nooit meer komen. Ik denk trouwens ook niet dat een rijbewijs vroeger 12.000 florijn heeft gekost. Dit soort dagen is er om het kaf van het koren te scheiden, STL betaald 80% van de kosten van c en ce. Dus ik begrijp wel dat ze een beetje willen weten aan wie ze hun geld gaan geven.
  16. Ook in 1980; Op 4 maart 1980 had ons land een Autotelefoondienst. De PTT installeerde de eerste apparaten. Voor de dienst hadden zich al 2000 abonnees aangemeld. De volledig geautomatiseerde Autotelefoondienst: moest’ langzamerhand het nog met de hand bediende mobilofoonnet gaan opvolgen. Met de Autotelefoon kon de automobilist of zijn passagier zonder tussenkomst van een telefonist naar elke telefoonabonnee opbellen. Ook andersom was dat mogelijk: vanuit huis of kantoor met de auto met telefoon in contact treden. Automobilisten konden ook onderling met elkaar spreken. De drie geheel geautomatiseerde centrales (elk voor een “oproepgebied” met eigen netnummer) stonden in Rotterdam. Wie wist waar een auto ongeveer reed hoefde alleen maar het netnummer voor dat gebied te draaien en daarna het autotelefoonnummer.
  17. Yeeeaaah Vanochtend telefoontje gehad van het STL en ik heb een GOOOO!!!!
  18. Vandaag heb ik de testdag van het STL gehad. Taaltest was makkelijk, klein stukje tekst en daar kreeg je een aantal vragen over. 2 reactievermogen testen was ook wel te doen, al vond ik bij 1 test het tempo heel erg laag waardoor ik soms mijn concentratie wat liet verslappen. Ik snap wel waarom ze dit testen maar vind turen naar een schermpje toch wel wat anders dan achter de voorruit van een auto/vrachtwagen zitten. Algemene intelligentietest was lastiger dan ik dacht (of ik dacht er te moeilijk over), bij de sommige cijfer-, figuurreeksen "zag" ik het verband niet. Andere gingen wat makkelijker. Persoonlijkheidstest duurde vooral erg lang, 195 vragen geloof ik. Rijtest, ging redelijk goed. In het begin was het even wennen aan het schakelen, maar ging na een kwartier al een stuk soepeler(Volvo fh 420). Helaas 1 stoeprandje meegepakt in een bocht. De aardige instructeur was erg tevreden en had me graag als leerling gehad, helaas is het voor mij te ver weg om daar te gaan lessen. Maandag of dinsdag krijg ik de uitslag en dan kan ik hopelijk in.oktober gaan beginnen met theorie
  19. Dank je @Durashift Ik heb nog 1 laatste vraag over de testdag, wat moet ik me voorstellen bij de rekentest? Zijn dat cijferreeksen of echt sommen.
  20. Als ik alles gehaald heb en bij Randstad ga beginnen (min. 32uur) blijf ik bij mijn huidige baas met 0uren contract, ze willen me toch niet kwijt en zo kan ik het eerste eventuele "magere" jaar door komen.
  21. Op de informatie bijeenkomst zeiden ze dat je uit moet gaan van ongeveer 4 maanden voor c en ce. Ik hoop dat het sneller gaat, ik werk nu ook nog in de horeca en wil na 22jaar wel weer eens kerst en oud en nieuw vieren. Verder heb ik helaas geen antwoorden voor je.
  22. Wederom bedankt voor jullie reacties. @Durashift ik heb het meeste doorgelezen en ben wat "wijzer" geworden. Vanmiddag kreeg ik een mailtje van STL, volgende week vrijdag heb ik mijn testdag. Als ik daar goed uitkom begin ik in de eerste week van oktober met de theorie. Ik heb er zin in!! @europeaan er is geen schakelbak cursus, je hebt daar evt de keuze uit een wagen met schakelbak of automaat. Zoals hierboven gezegd kan je tijdens je examen 10 minuten flipperen om geen A aantekening te krijgen, maar je kan dan dus eigenlijk niet met een schakelbak overweg. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar de schakelbak.
  23. Bedankt voor jullie reacties. @Durashift ik ga idd bij E+R rijden. Ik hoop dat ik dan net zoals jij in beide kom te rijden zodat ik met beide overweg kan. Iemand nog tips voor de testdag van STL?
  24. Beste allemaal, Ik zal me even kort voorstellen, Leon ben 36 jaar, kom uit het midden van het land en ga binnenkort via Randstad beginnen aan C en CE. Op korte termijn krijg ik eerst nog een testdag bij STL. Ik heb al het één en ander gezocht en gelezen maar kan op mijn vraag geen recent antwoord vinden. Is het nog nodig om te lessen met een schakelbak? Of zijn de wagenparken inmiddels allemaal voorzien van automaten. Het is niet dat ik het niet wil leren maar waarom moeilijk doen als de kans klein is dat je er mee te maken krijgt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden