Spring naar bijdragen

MteK

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    150
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

MteK's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Hier is nogmaals het Loonberekenings programma van VNB. Op dit moment wordt er gewerkt aan de KNV versie van het programma. http://www.caonaleving.nl/ Even door scrollen naar beneden dan zie je de linkjes vanzelf.
  2. Klopt inderdaad, je kunt onbetaald verlof opnemen. Ik heb van de week ook nog van een mogelijkheid gehoord om zorgverlof op te nemen. zoals het mij is uitgelegd het je dan recht op 70% van het loon. Hoe het precies zit heb ik nog niet uitgezocht, heb op dit moment even andere dingen aan m'n hoofd...
  3. MteK

    soob vervolg.

    Het is toch wel logisch dat Huub z'n naam in al die commissies en besturen naar voren komt. Immers hij zit daar namens de leden van FNV. Zou het er beter van worden als we al het geld van de SOOB in de "bekwame" handen van de werkgevers zouden geven? Of zouden we het misschien beter aan een vermogensbeheerder moeten geven die er dan lekker mee op de beurs kan... En trouwens SOOB is bedoeld om nieuwe in stroom te kunnen bekostigen. Juist door dat er afgelopen jaar door allerlei opleidingscentra voor de code 95 kon worden gedeclareerd is het vermogen van de SOOB zo ontzettend terug gelopen. Nieuwe instroom is voor ons ook heel belangrijk omdat er in de toekomst ook mensen moeten zijn die premie afdragen in ons pensioenfonds, zodat ook in de toekomst nog uitbetaald kan worden.
  4. Ik weet niet wat er mis gaat. Zal eens vragen of ze het ook op de FNV site kunnen zetten.
  5. Probeer deze eens... Deze is met de loontabellen van 2011. https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=6bece96dfa&view=att&th=12e9fe5cd36ce55c&attid=0.1&disp=attd&zw
  6. Ik zal eens kijken wat de fout is.
  7. Hier is het definitieve loonberekenings programma van VNB. Het werkt onder Excel. https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=6bece96dfa&view=att&th=12e9fe5cd36ce55c&attid=0.2&disp=attd&zw
  8. Helaas niet veel. 2 dagen... Eén voor de geboorte en één om je kind aan te geven bij de gemeente. Als je langer thuis wilt zijn zul je daar vakantiedagen voor moeten in leveren. Helaas is het zo en niet anders, had het zelf ook graag anders gezien.
  9. PvdA wil 80.000 euro boete bij onderbetaling Bron www.telegraaf.nl DEN HAAG - Om de uitbuiting van vooral Pools, Bulgaars en Roemeens personeel te stoppen, wil de PvdA een fors hogere boete van 80.000 euro opleggen aan werkgevers die onderbetalen. Dat staat in een donderdag gepresenteerd actieplan Stop uitbuiting Oost-Europese werknemers van de oppositiepartij. Tweede Kamerlid Hans Spekman van de PvdA Foto: Dijkstra Nu staat op ontduiking van het wettelijk minimumloon een boete van maximaal 6700 euro per onderbetaalde werknemer. Met een fors hogere boete denkt Tweede Kamerlid Hans Spekman van de PvdA „echt foute werkgevers van de markt af te halen”. De PvdA'er werd eerder deze week al op zijn wenken bediend door minister Henk Kamp (Sociale Zaken). In antwoord op schriftelijke vragen van Spekman gaf de minister aan de boetes te willen verhogen. Alleen is nog onduidelijk hoeveel hoger. Volgens Spekman is de pakkans bij onderbetaling nu te klein en worden boetes ingecalculeerd. Hierdoor worden mensen niet alleen uitgebuit, maar hebben goede uitzendbureaus en tuinders ook last van oneerlijke concurrentie. Bovendien wordt zo het aannemen van Nederlands personeel onaantrekkelijker. De PvdA'er pleit al jaren voor extra inspecteurs voor de Arbeidsinspectie. De Arbeidsinspectie stuit in de uitzendsector het vaakst op onderbetaling. Het aantal boeterapporten wegens ontduiking minimumloon bedroeg vorig jaar 127. Daarbij werden een kleine zeshonderd onderbetaalden aangetroffen. Bijna 40 procent kwam uit nieuwe EU-lidstaten, zoals Bulgarije en Roemenië. Kamp zei eerder deze maand een registratieplicht te willen invoeren voor uitzendbureaus. Hieronder zouden ook '06-busjes' die op straat opereren en vaak illegale krachten aan het werk helpen, en buitenlandse bureaus die in Nederland geen vestiging hebben, komen te vallen. Spekman wil ook maatregelen tegen illegale arbeid en uitbuiting via detachering. Steeds vaker zou zogenaamd eigen personeel van een buitenlands bedrijf in ons land goedkoop aan het werk worden gezet. Premier en VVD-leider Mark Rutte noemde de voorstellen van Spekman in een uitzending van RTLZ „op zich sympathiek”, al is hij niet over alle onderdelen enthousiast. Hij vindt dat de PvdA een ernstig probleem aan de orde stelt omdat het gaat om uitbuiting en omdat de Oost-Europeanen voor ernstige overlast zorgen. Het stuk van de PvdA verdient het om serieus bekeken te worden, zei Rutte. Ik las dit artikel vanmorgen ook al in het Dagblad van het Noorden. Leuk detail is wel dat het al lang verplicht is om buitenlandse werknemers in Nederland ook de Nederlandse CAO te betalen. En dat zou iemand van de PvdA toch moeten weten. Het zou natuurlijk al een hele stap vooruit zijn, maar het mooiste was het als er zo'n maatregel op het ontduiken van de CAO zou komen te staan.
  10. Utrecht, 1 december 2010 FNV Bondgenoten heeft twee zaken gewonnen voor een vrachtwagenchauffeur die de laad- en los wachttijd boven een uur niet uitbetaald kreeg door transportbedrijf HZ transport. De chauffeur stond soms tot zes uur op eigen kosten te wachten op een laad- en losplek. Door de rechterlijke uitspraken krijgt de chauffeur de verloren tijd alsnog uitbetaald. FNV Bondgenoten vermoedt dat dit in Nederland veel meer voor komt bij transportbedrijven, die profiteren van de chauffeurs die daar geen werk van maken. Susanne Postma, procesjurist FNV Bondgenoten: “Als je op een afgelegen plek, bijvoorbeeld ergens in een haven in Italië, lang moet wachten bij je vracht is dat niet voor de . De rechter vond het ook echt niet kunnen dat er op deze wijze uren werden geschrapt. Voor de chauffeur heeft dit nog ruim zesduizend euro opgeleverd. Het is gewoon geen loon naar werken, en dat is in dit geval rechtgezet. Wat dat betreft moet je nooit zonder meer uitgaan van het gelijk van de werkgever, navragen loont vaak. “ Het vervoersbedrijf misbruikte een cao-artikel om werkzaamheden te standaardiseren. Zo stelde het bedrijf vast dat laden en lossen op een locatie gemiddeld een uur duurt. Als een werknemer langer nodig had, bijvoorbeeld omdat hij op een verlaten terrein drie uur moest wachten, dan betaalde het bedrijf toch maar één uur. Als de werknemer echter maar een half uur kwijt was, kreeg hij slechts dat halve uur betaald. Dus minder wachttijd werd wel verrekend, maar meer niet. FNV Bondgenoten gaat vrachtwagenchauffeurs waarschuwen voor dit soort praktijken en roept chauffeurs op om zich te melden bij FNV Bondgenoten, Stichting naleving cao beroepsgoederenvervoer: 0800-022 5 022.
  11. MteK

    En jij, kom je ook?

    Dat is hier nu niet de discussie. Als jullie zo door gaan ontaard het weer in een potje bond afzeiken en ik dacht niet dat, dat de bedoeling was van een admin. Hier gaat het nu om in aktie te komen voor een betere CAO, de rest is nu bijzaak en kan een andere keer over gesproken worden.
  12. MteK

    CAO wegvervoer

    Kijk eens aan! Ik dacht dat het door het slecht onderhandelen van de bond kwam dat we nog steeds zo'n laag loon hebben. Oh ja, was er vorig jaar ook niet een die zei dat hij het zonder bond allemaal veel beter kon regelen met z'n baasje? Maar uit jou verhaal lijkt toch naar voren te komen dat het voor een (groot) deel ook aan de lakse houding van de meeste chauffeurs zelf ligt... De als het mijn baasje maar goed gaat, gaat het mij ook goed mentaliteit.
  13. Als je al je collega's mee kunt krijgen kun je beter de bond inschakelen lijkt me., maar goed...
  14. Mooie waarschuwing. Daar had ik nog niet van gehoord. Ik heb laatst wel van een vriend gehoord dat zijn werkgever geprobeerd heeft om zijn personeel zover te krijgen een vrijwillige ontslag verklaring te laten ondertekenen. Voordeel voor de werkgever, je neemt zelf ontslag, dus geen ontslag vergoeding. Nadeel voor de werknemer, je neemt zelf ontslag, dus geen ontslag vergoeding EN geen WW!!
  15. Ik denk dat het niet goed zou zijn om dat pad op te gaan. Immers als je dan het werk neerlegt (of 'weigerd' zo als je werkgever dan zal zeggen) kun je inderdaad mooi in de WW. Probleem opgelost, toch... Of niet... 70% van te weinig loon is nog steeds geen CAO loon. Alleen is je werkgever die vervelende zeur wel mooi kwijt. Het klopt als je zegt dat je dan makkelijker bij een slecht betalende baas weg zou kunnen gaan, maar het lost het probleem niet op. Mijn ervaring is toch echt dat het meestal al voldoende is om te dreigen met een wilde staking. Zelf heb ik een paar keer tegen een werkgever gezegd dat als hij niet zou betalen wat hij verplicht was, ik niet meer voor hem kon werken en hij me dan maar ontslag moest geven. Had direct resultaat. Toen die zelfde werkgever later begon te knoeien met de datum dat het loon werd overgemaakt (het was steeds een week of 2 te laat) heb ik hem een (FNV) kalender gestuurd, met de datums waar op ik verwachte dat hij het geld had overgemaakt, en een brief er bij dat als hij nog een keer te laat was met betalen hij mij geen andere keuze zou laten dan de bond in te schakelen. Wat je daar mee doet is de verantwoording bij hem neer leggen. Hij is er dan zelf schuld aan dat hij het zo ver laat komen dat er in eens mensen van de bond bij hem aan kloppen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden