Spring naar bijdragen

Davester

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  61
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Davester

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Breda
 • Interests
  Mountainbike

Recente profielbezoeken

1302 profielweergaven
 1. Davester

  Mercedes Active brake assist

  In de stad ga je dat met een snelheid van 50 km/h of minder echt niet winnen denk ik.
 2. Davester

  Mercedes Active brake assist

  Toch is je eerste reactie waarschijnlijk gas geven om het systeem te laten stoppen.
 3. Klopt, bodem van hout (geen goedkoop hout maar goed hout), mag ook wel want soms wegen de beste karren zo'n 400 kilo. Hoop kilo om de berg op te duwen of heen en weer te slepen.. Die strakke, gespierde kuitjes komen er met een reden...
 4. De Heineken rolcontainers passen er 4 lege in 1 container, dan staat het mooi gebundeld en zijn ze goed verplaatsbaar. Touwtje erom en alles blijft bij elkaar.
 5. Yup, ik kom regelmatig Hanos'ers tegen, altijd even leuk babbelen en gezamenlijk klagen, daar zijn chauffeurs heel goed in namelijk. 😳
 6. Als het kan altijd de containers in mekaar vouwen, terreinwinst is goede winst, zeker als je nog de hele dag moet. Ik rijd voor de Heineken.
 7. Klopt, je doet het ook altijd op een vlakke ondergrond en niet als de auto een tikkie schuin staat (links of rechts) dan heb je het in een minuut of 10 helemaal verbouwd zonder de klep ook maar 1 keer te laten zakken.
 8. Ik krijg nu bij 16 klanten leeggoed mee terug, auto verbouwen hoort erbij. Leeg naar achter en het volle naar voren halen, die handigheid krijg je vanzelf.
 9. Ik heb inderdaad meegereden en ook aan de rolcontainers moet je soms sleuren, maar vergeleken met wat ik nu doe is het echt licht werk. Uiteraard leuk om rijervaring op te doen en dan lekker weer wat anders te gaan doen, hopelijk binnen het zelfde bedrijf. Nu ben je met de winkeldistributie wel met het avondeten thuis trouwens. Uitzwaai en stuuras zal nog wat worden! 🙄
 10. Davester

  Mercedes Active brake assist

  Daarom, ik heb er ook geen last van. Enkel vrees ik af en toe weleens dat hij ingrijpt en als er dan iemand achter je rijd is dat natuurlijk niet zo prettig.🤣
 11. Yup, Ik had afgelopen vrijdag bij mijn laatste klant meteen maar even de pauze gepakt. De beste man (eigenaar) vertelde de dames aan de bar dat ik alles mocht bestellen wat ik wilde en heeft ondertussen een broodje bal voor mij gemaakt. Dat maakt het werk dan weer leuk. We hebben veel van dit soort klanten maar soms heb je ook een route (voornamelijk Zeeland) waar je helemaal niks te zuipen krijgt bij geen enkele van je 15 klanten.
 12. Sjouwen is er in proporties. Iedere dag een verrassing is niet erg, maar je rug slopen en je de hele dag de tering werken is nou niet perse inherent aan het beroepschauffeur zijn. Toch is de winkeldistributie tegenwoordig vrij gereguleerd. Ben nu bij verscheidene werkgevers meegegaan en van te voren is er toch een geschatte eindtijd bekend die relatief vaak ook daadwerkelijk gehaald wordt. (Tuurlijk kan dat eens uitlopen)
 13. Wij starten ook om 7 uur, als we geluk hebben kan je om half 8 laden. Als het tegenzit om half 9... Eindtijd is elke keer een verassing, afgelopen week zelfs keer 8 uur geworden. Opzichzelfstaand niet erg, tot je bedenkt dat ik dus vanaf 8 uur 's ochtends in mijn eentje 16 klanten eruit heb lopen rammen, waarvan 1 in Ouddorp zat en de rest in de hoekse waard. Dus ook nog even heen en weer rijden. Overigens, met het horeca werk wel altijd wat leuke klanten ertussen waar je lekker wat kan eten, en te drinken krijgt.
 14. Ik ben nu zelf werkzaam in de horecadistributie, dit begint mij langzamerhand wel tegen te staan. Veel sjouwen, hoop uren maken en niet weten hoe laat je klaar bent. Elke dag is een verrassing en ik hoop/verwacht op korte termijn te starten in de winkeldistributie. Uiteindelijk zal dat denk ik ook niet mijn bestemming zijn maar ook weer een manier om straks te leren rijden met een oplegger. Bij de horeca distributie leer je tenminste wel goed rijden met de bakwagen!
 15. Davester

  Kleine poolse bestelvrachtwagens

  Het leven gaat niet altijd over rozen! Maar uiteindelijk beoefenen we allemaal hetzelfde vak, ondanks de verschillende type's werk en andere meningen.👍
×