Spring naar bijdragen

Davester

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  22
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Davester

 • Rang
  Member
 • Verjaardag 03-01-1996

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Breda
 • Interests
  Mountainbike

Recente profielbezoeken

737 profielweergaven
 1. Theorieboeken aangeboden, nieuwstaat + online training

  Reeds verkocht, de examentraining blijft over voor wie geintreseerd is, graag PB. Topic kan afgesloten worden.
 2. Tips? + Evt meerijden/kijken

  Dat is voor code 95, die maak ik later.
 3. Gebruikt om mijn vrachtwagen-theorie te halen in 2018, ook gekocht in 2018 dus zijn de nieuwste boeken. ZItten nu nog post-it plakbriefjes op pagina's (zie foto's blauw/roze/geel) deze markeren naar mijn mening belangrijke pagina's, ik kan deze er voor je uit halen op verzoek. Verder zijn deze boeken in nieuwstaat, niet in geschreven of gearcheerd. Het gaat om het gehele pakket voor de theorie dus; RV1 Verkeersregels en verkeersborden RV1 Techniek RV2/3 Administratie goederenvervoer Ik heb zelfs nog een online oefenaccount met uren over, zodat je proefexamens kan maken en de theorie kan oefenen. Onderstaand het aantal resterende uren+minuten v1 verkeer: 4:33 uur toegang. rv1 techniek :5:17 uur toegang. v2 vrachtauto: 5:20 uur toegang. v3 vrachtauto: 6:34 uur toegang https://link.marktplaats.nl/m1262075506
 4. Tips? + Evt meerijden/kijken

  Ja zal wel harder moeten werken, en het feit dat je als een soort paria word gezien als je op een parkeerplaats gaat staan overnachten lijkt me ook niet zo'n leuk vooruitzicht.
 5. Tips? + Evt meerijden/kijken

  Update: Inmiddels een dag meegereden met een geconditioneerd transport, dus lekker achterin de trailer met -20 werken. Veel geleerd, leuke dag gehad. Alleen niet iets wat ik mijzelf later zie doen, de herrie van de koelmotor is ongekend en ik zou daar niet mee kunnen slapen, wel leuke adressen gehad. Inmiddels ook de vrachtwagen theorie binnen, 4 foutjes dus hupsakee! Examen Examendatum Resultaat Vrachtauto rijbewijs met code 95 - theorie deel 2, administratie (V2C) 6 maart 2018 Voldoende Vrachtauto C / Bus D theorie deel 1, Verkeer en Techniek (RV1) 6 maart 2018 Voldoende Nu dus afwachten tot de gezondheidsverklaring goedgekeurd is, dan kan ik afrijden!
 6. Tips? + Evt meerijden/kijken

  Ik denk inderdaad dat uit het raam hangen enigszins uit zijn verband is getrokken. Ik kijk zowel in de rechter spiegels als dat ik af en toe even uit het raam kijken achter de auto aan mijn zijde. Ik hang dus niet letterlijk uit het raam, de gehele tijd. Mij helpt het, het mag tijdens het examen en zolang ik alle spiegels maar blijf controleren is er even veel kans op schade als dat je in je stoel blijft zitten.
 7. Tips? + Evt meerijden/kijken

  Ja ik vind het juist super handig, gaat veel makkelijker als ik uit het raam hang, kan ik makkelijker m'n indraai punt berekenen. Maar vorige keer aantal keer in de regen in het donker moeten doen, das niet leuk nee. Ik sta ook vaak net iets te dichtbij... Lijkt mij meer prestatie maar de instructeur krijg ik daarvan niet overtuigd
 8. Tips? + Evt meerijden/kijken

  Maandag een afspraak inplannen bij een bedrijf, heb er 1 gevonden bij wie ik mee mag/kan rijden. 6 Maart theorie examens 27 Maart afrijden (waarschijnlijk) Maandag 4 uur lang rijden, kwartiertje pauze na 2 uur. We gaan lekker.
 9. Tips? + Evt meerijden/kijken

  Hi, Ik heb reeds een aantal vragen/verzoeken uitstaan bij transportbedrijven, ik hoop daar ook spoedig wat te horen.
 10. Tips? + Evt meerijden/kijken

  Hallo allen, Inmiddels druk begonnen met lessen, al een aantal uren gereden op de vrachtwagen en 6 maart theorie examen. Aankomende dinsdag heb ik de medische keuring maar verwacht daar verder geen bijzonderheden uit. Het rijden an sich gaat goed, geen stoepjes meepakken etc, snelweg gaat prima. Alleen dat dokken blijft soms lastig, soms lukt het in 1x soms 1x steken, vorige keer hebben we in het donker gereden, dat maakt het nog iets lastiger omdat er weinig lichten hingen bij die docks. Echter bij terugkomst op de locatie waar de vrachtwagen gestald word en het erg krap is met een hek en geparkeerde auto's gaat het achteruit parkeren top! Ik heb helaas nog niets van iemand gehoor uit de omgeving Brabant om eens mee te rijden een werkdag, dus bij deze nogmaals de vraag maar ook een toevoeging, het mag ook buiten Brabant zijn (wil er best wel wat reistijd insteken!) Wie weet volgt er alsnog iemand, ik houd jullie op de hoogte van de stand van het rijden!
 11. Omgewaaide vrachtwagens

  Dat is bij Edam of niet?
 12. Tekort aan chauffeurs groeit verder

  Mee eens, daarom wil ik ook na het behalen van mijn papieren in de winkeldistributie starten. Ik ben ook begonnen met lessen (op eigen kosten) om straks in de transportbranche aan het werk te gaan, juist omdat er nu zoveel banen zijn. Zet mij maar liever op de weg dan achter een bureau met een HBO opleiding, mijn HBO kan ik altijd nog doen in de toekomst.
 13. nog steeds E.mail

  Zie afbeeldingen, daar kan je het veranderen.
 14. Een week van een koetelaar

  Ieder nadeel heeft zijn voordeel! Het glas zit altijd halfvol (i.p.v. halfleeg). Toffe verhalen, lees met plezier mee!
 15. Middelpuntvliedende krachten / Centrifugale kracht

  Is het inmiddels duidelijk? Ik ben zelf ook bezig met die theorie en vind dat redelijk goed te begrijpen. Het heeft wel even geduurd voor ik echt begreep wat de juiste antwoorden waren. Centrifugaalkracht (middelpuntvliedende kracht) heet zo, omdat deze als het ware het middelpunt ontvlucht.Hij wordt veroorzaakt door het massatraagheidsmoment van een voorwerp dat een cirkelboog beschrijft. Dit vertoont al draaiend de neiging zich te verwijderen uit het middelpunt van die cirkel. Als een auto normaal door een bocht rijdt, is de centrifugaalkracht kleiner dan de centripetaalkracht (als gevolg van de zijdelingse wrijving van de banden). Als een auto uit de bocht vliegt, komt dat doordat de centrifugaalkracht groter is geworden dan de centripetaalkracht.
×