Spring naar bijdragen

Richard44

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Richard44's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Waardering in de gemeenschap

  1. Zijn er hier chauffeurs/bedrijven die ervaring hebben met het gebruik van websites waarop transporteurs hun goederen aanbieden ter verzending? Het is mij opgevallen dat er inmiddels al behoorlijk wat van deze websites actief zijn. Hier komen de verzender en vervoerder van goederen samen. Je kunt soms bieden op een vracht en soms staat de prijs al vast. Ik ben benieuwd naar jullie (eventuele) ervaringen hiermee.
  2. Ik heb inmiddels een begroting opgesteld en deze gemaild naar een familielid die eigenaar is van een transportbedrijf. Ik ga daarbij niet meer uit van €25 per uur maar €37,50 per uur of 0,50 cent per km.
  3. Tsja... een netwerk opbouwen. Dat is lastig. Is er hier niet iemand die weet welke transportbedrijven nog zoekende zijn naar zzp chauffeurs?
  4. Bedankt @shompie Jouw berekening is heel behoorlijk uitgevoerd hoor! Ik denk dat er zelfs nog wel wat (kleinere) kosten bij kunnen komen voor bijvoorbeeld boekhouding, website, papier, postzegels, enveloppen (facturenverzending) etcetera. Er zullen genoeg mensen zijn die het zullen afkeuren wat ik nu ga zeggen maar een AOV verzekering is niet wat ik denk te gaan (willen) afsluiten. Ik heb trouwens al wel onderzoek gedaan hiernaar en bij Allianz kwam er een premie uit van om en nabij de € 300 per maand, voor wat het waard mag zijn... Stel, ik word ziek, breek een been of wat dan ook... dan vang ik dat liever op met een eigen buffer wat ik dan zou kunnen opbouwen. Voor langdurige ziekten... ongevallen, blijvend letsel ... wellicht is een (bedrijfs)ongevallenverzekering dan beter/goedkoper dan een AOV verzekering? Stel ik overlijd... dan is de hypotheek op mijn woning grotendeels afbetaald voor mijn vrouw en kinderen die ik dan zou achterlaten. Ook kan ik nog een aanvullende overlijdensrisicoverzekering afsluiten, lijkt mij uiteindelijk goedkoper dan een AOV verzekering?
  5. Dat is uiteraard een belangrijk punt van aandacht. Als ik ermee zou doorgaan wil ik sowieso een behoorlijk aantal uren "ingeboekt" hebben qua opdrachten, voor zover dat mogelijk is. Ik ben mij ervan bewust dat het circa 40 uur per week rijden niet het totale aantal uren zal zijn wat ik in de onderneming dien te stoppen.
  6. Bedankt voor de reactie @steenhaas1 Maar... wel jammer dat je al zo snel jouw (foute) conclusie trekt. Ik heb er wel degelijk over nagedacht maar jij blijkbaar niet gezien de uitkomst van 40 x € 25 volgens jou € 2000 is. Daarbij sprak ik over inkomsten per week die dan nog vertaald moeten worden naar een totaal bruto omzet van ca. € 4.333 per maand. Dan lijkt het mij niet raar om uiteindelijk, na aftrek van alle kosten, afschrijvingen en belastingen, uit te komen op een netto inkomen van € 2000 per maand.
  7. Bedankt voor de vele reacties tot dusverre! Top 👍 Ik kan mij over het algemeen wel vinden in jullie antwoorden. Het is misschien ook een kwestie van ergens positief of negatief naar kijken. Voor zover het kan kijk ik naar de feiten en daarbuiten probeer ik positief te zijn. Het is natuurlijk best wel een stap om zelfstandige te worden maar ik denk ook dat er dan in potentie meer te verdienen valt dan in loondienst. Vandaar dat ik de voorkeur geef aan zelfstandige worden. Ik ben lang in loondienst geweest bij drukkerijen en heb daar veel chauffeurswerk voor gedaan (rijbewijs b, grote bestelauto). Dan had ik per maand zo'n 1600 netto aan inkomsten en dat zijn nu niet de verdiensten die mij erg aantrekken. Ik probeer er inderdaad achter te komen wat transportbedrijven betalen per uur aan ingehuurde koeriers. Als dit 25 euro per uur is en ik kan 40 uur in de week declareren dan kan ik uitkomen op een netto 2000 per maand waarbij alle kosten en belastingen al afgeschreven zijn. Ik moet natuurlijk wel aan die uren zien te komen... Dat Poolse koeriers de markt massaal overnemen geloof ik niet zo in. Er is niet voor niets een niwo vergunning nodig en in advertenties voor bezorg opdrachten zie ik altijd staan dat men bezorgers zoekt die goed Nederlands spreken.Dat is volgens mij niet het sterkste punt van de doorsnee Pool 😉
  8. Bedankt voor de reactie. Misschien is mijn vraag niet duidelijk genoeg gesteld? Wat ik graag wil weten is dus wat transportbedrijven doorgaans betalen voor een zzp koerier ?
  9. Om die reden stelde ik dus mijn vraag. Om te kunnen weten wat ik eventueel ga verdienen heb ik inzicht nodig in de tarieven die momenteel gehanteerd worden.
  10. Goedemiddag allemaal, Mijn naam is Richard, ik ben nieuw hier op het forum! Ik heb meteen een vraag: Ik overweeg het niwo certificaat te gaan behalen, vervolgens een bestelbus (bijv. L2H2) aan te schaffen en (met enkel rijbewijs B) een eenmanszaak als koerier te beginnen. Stel, een transportbedrijf wil mij inhuren als chauffeur voor freelance werk, wat kan ik dan verwachten qua uurtarief? Alvast dank voor jullie tijd, aandacht en antwoorden 🤗
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden