Spring naar bijdragen

Snow

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  20
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Snow

 • Rang
  Member

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Snow

  Truckers NCRV 1998

  Dat is wel het belangrijkste van dit vak en ook andere uiteraard, je moet het wel als persoon zijnde prima naar je zin hebben, bevalt dat niet dan zit je of werk je met de pest i je lijf en daar wordt je alleen maar chagrijnig van niet leuk voor jezelf maar ook niet voor het thuisfront, dan heb je een juiste beslissing gemaakt. Ik heb ooit een werkgever gehad waar je heel goed betaald werd maar de eisen die zij eraan stelden gingen niet alleen bij mij maar ook bij mijn collega's wel even iets te ver, je verdiende er erg goed hoor daar niet van maar ik had het er op een gegeven moment helemaal niet meer naar mijn zin en meerdere van mijn collega's toen, velen zijn dan ook afgehaakt en ik kan wel zeggen het verloop was groot daar en dat doet ook geen goed in zo'n bedrijf, veel centen verdienen is mooi en leuk maar het werk moet ook je wel bevallen. Voor mijzelf gold en geldt nog steeds dat als ik weer eens zou gaan rijden dan wel een hele week van huis weg, dat heeft wel mijn voorkeur en niet elke avond thuis om welke tijd dan ook, de ene keer vroeg en de andere weer laat, nee niks voor mij maar daar ben ik wel toentertijd ingegroeid en doe je ook niet zomaar even en het moet je wel liggen anders nooit aan beginnen en daar heb ik velen aan onderdoor zien gaan. Ook al vanwege het gezeur van huis uit etc. ook de vrouw of huisgenoot waar je mee samenwoont moet het er ten alle tijden mee eens zijn is er maar één seconde van twijfel dan moet er al een alarm afgaan. Grt.
 2. Snow

  Truckers NCRV 1998

  Hi dinges, ik snap het, maar toch heb je ervoor gekozen om van de wagen af te stappen, was dat een weloverwogen beslissing of was dat een beslissing die je vanwege familiaire beslommeringen heb moeten nemen want dat komt ook maar al te vaak voor namelijk, voor de duidelijkheid, ik heb enkele collega's onder die druk van thuis zien verdwijnen als chauffeur zijnde. Grt.
 3. Snow

  Truckers NCRV 1998

  HI dinges, weer een tevreden ex chauffeur, ha ha ha maar mijn vraag is eigenlijk dan waarom je het hebt over dat "opgesloten" gevoel, zo opgesloten zit je toch niet in een cabine alhoewel het ligt eraan met welk merk vrachtwagen je hebt gereden, ik heb in mijn 38 jarige loopbaan als beroepschauffeur mezelf nog nooit opgesloten gevoeld en ja een baan in een magazijn dat moet je ook liggen uiteraard, voor mij persoonlijk zou het helemaal niks zijn maar dat terzijde. Grt.
 4. Snow

  Truckers NCRV 1998

  DAFne goedendag, ik heb het graag gedaan niet alleen voor mijzelf maar ook om anderen hiermee een (groot) plezier te doen, mensen die niets met vrachtwagens/transport o.i.d. hebben begrijpen dit helemaal niet, klopt als een bus moet ik zeggen, een kantoorbaantje van 8 tot 5 zegt mij ook helemaal niets en sterker nog ik heb er ruim twee jaar ervaring mee dat achter een bureau zitten etc. nee ik kreeg daar steeds meer de balen van, ik zag al die vrachtwagens in die tijd vanaf het veilingterrein vertrekken naar oorden waarvan ik het bestaan amper wist, maar dat heeft zich jaren later wel bewaarheid, eerst jarenlang op het binnenland met heel af en toe een uitstapje over de grens en pas later ben ik echt internationaal gaan rijden, wel ff wennen hoor maar zoals ze zeggen alles went!!! Zoals je wellicht heb kunnen lezen zat Ron later bij Maes Transport op kantoor dus ik heb het sterke vermoeden dat Ron het stuur aan de wilgen heeft gehangen, ha ha ha Grt.
 5. Snow

  Truckers NCRV 1998

  Aha dat is jammer want ik vond ze prima rijden toentertijd, alhoewel ben wat later overgestapt op een Volvo540 en ja ik moet toegeven ook dat rijdt perfect en wellicht wat beter maar die discussie ga ik nooit aan want ik vind beide merken wel wat hebben. Ik begrijp dat wel dat die DVD's €30,- per stuk kosten want de maker ervan George Mustert en andere rechthebbenden moeten daar ook weer betaald worden denk ik zo, hoeft niet maar meestal iets met rechten o.i.d. dus toch eventjes €180,- eraan uit gegeven en dat meen ik echt dat is best wel de moeite waard ervan, jammer maar ik heb het even niet liggen zomaar dan hè. Grt.
 6. Snow

  Truckers NCRV 1998

  Hi, 105-510 ff tussendoor als je hiermee rijd dan weet ik al dat je een fraaie wagen hebt, maar dit terzijde, wel mooi dat je die complete serie op DVD gekregen hebt, wist niet eens dat het kon of zelfs mogelijk was, waren daar nog kosten aan verbonden? als ik zo vrij mag zijn. Volgens mij rijd er geen enkele weldenkende Hollander nog op Rusland gezien al die ellende daar. Aha dus onze Kees de Vrijgezel is verkast dat zal best weleens een reden kunenn zijn aangezien Holleman toentertijd was overgenomen etc. ik heb werkelijk geen idee hoe dat allemaal toen zat met die overnames want als ik het goed heb begrepen zijn er genoeg van dat firma's overgenomen of liever gezegd opgeslokt door de wat grotere spelers zoals van Seumeren en consorten. Dat laatste had ik ook dus gewoon met plezier je werk kunnen doen en heel af en toe weleens wat vervelends maar ach dat hoort erbij en ik zou toentertijd ook niet eens weten om wat anders te gaan doen, ze vroegen het soms "is er nu niets anders dan je zou willen doen dan alleen maar op die vrachtwagen rijden" maar na ruim 38 jaar was het een soort van tweede leven geworden nietwaar, tot slot, ik zie mijzelf nu niet bepaald op een duf kantoor zitten waar je de ganse dag totaal geen enkele privacy hebt en daar hecht ik wel aan. Grt.
 7. Snow

  Truckers NCRV 1998

  Deze heb ik ooit gekocht in de zomer van 1996 en dat heeft een enorme bom duiten gekost kan ik je vertellen, jammer dat Technics niet meer dit soort spullen maakt, ik meen alleen nog voor de pro industrie zoals geluidsstudio's etc. Ik kon dit ook toentertijd wel aanschaffen en was ook mijn wens altijd geweest en door een financieel mazzeltje, ja je mag ook weleens geluk hebben in het leven nietwaar, kon ik deze "droom" ook verwezenlijken en ben er nog altijd heel erg zuinig op!! (als men het nu zou omzetten naar de Euro dan ben je zo'n dikke €8000,- kwijt aan die handel, het gekke is als men dit zou willen verkopen via welk medium dan ook dat je er amper €1500,- voor zou kunnen krijgen, kortom lekker laten staan en is zeker niet te koop) Compressor hebben we staan hier en variabel ook nog is ook gebruikt om de boel stofvrij te krijgen maar stof kan wel hardnekkig zijn dus een goede schone (verf) kwast van kwaliteit ook nog dus geen wegwerpkwasten gebruiken daar zijn de haren ervan veels te hard en dan voorzichtig de lucht erbij om het schoon te blazen. Ik weet wel één ding zeker niet alleen ikzelf ben er heel zuinig op maar mijn zoon is er helemaal lyrisch van en ik heb hem al beloofd mocht ik ooit het tijdelijke voor het eeuwige verwisselen dat dit hele spul en alles wat er nog bij komt voor hem is, mijn dochter heeft er niet zo'n interesse in dat had ik al van te voren gevraagd aan haar zij heeft belangstelling voor andere zaken. Grt.
 8. Snow

  Truckers NCRV 1998

  Dat heb heel je goed opgemerkt "Roadtrain" ook ik heb dat zelfde probleem, gelukkig beschik ik nog over diverse spelers afkomstig uit allerlei computers etc. zodat ik nog weleens kan switchen van speler maar inderdaad het probleem zit in de laag van die CD of DVD en die vergaan op den duur, ik heb met veel moeite sommige cd's en DVD's nog kunnen redden om de beelden en documenten etc. eraf te krijgen en deze heb ik op op een externe server gezet waar je ontzettend veel ruimte hebt en ook aangeboden krijgt, ikzelf heb "Stack" een NL bedrijf die over een enorme serverruimte beschikt waar ook vele bedrijven en instellingen serverruimte hebben gehuurd om hun waardevolle zaken op te plaatsen. Kortom alles is vergankelijk wat dat aangaat, ik heb ook nog een complete stereoset staan van alweer 22 jaar oud, pas geleden maar eens alles uit dat meubel getrokken en de grootste boosdoener is nog altijd STOF!!! stof maakt meer kapot dan je lief is heb ik al ondervonden, zodoende hebben we hier het complete spul ontstoft als het ware, een busje contactspray doet wonderen maar wees voorzichtig ermee teveel is ook echt teveel met mate te gebruiken en wat zachte kwasten (schone uiteraard) en een goede instelbare stofzuiger doen ook wonderen, het complete spul draait en speelt weer als vanouds zonder hinderlijke kraakgeluiden van de potmeters etc. je bent er wel een dagje mee zoet maar dan ben je ook van de straat af en kan je geen kattenkwaad uithalen, ha ha ha ha zie bijlage van de installatie, het spulletje past precies wat breedte betreft in deze voormalige boekenkast. Hier alleen de voorkant want de achterkant is een wirwar van bedradingen etc. als je niet meer weet hoe dat met elkaar zit verbonden dan ben je wel een dagje of drie bezig om dat weer voor elkaar te krijgen, vandaar dat ik ook in die tijd detailfoto's heb gemaakt van de achterkant, wel zo handig. Grt.
 9. Snow

  Truckers NCRV 1998

  Beste Pierre, ik stuur je even een PB tje, maar ook ik heb bepaalde zaken zoals een Pallas geluidsprojector met variabele snelheid etc. en meer van dat soort zaken bij een winkeltje in Gouda vandaan gehaald, of het nog bestaat daar heb ik geen weet van, enige wat ik wel weet is dat dit heerschap heel veel prachtige spullen had staan zelfs enorme projectoren uit oude bioscopen en dan die enorme filmspoelen (zo groot als wagenwielen) waar die films opzaten zoals hij er eentje had van Ben Hur uit de jaren zestig in kleur wat een beeld!!! enorm goed en haarscherp, maar ja wat moet een particulier met zo'n enorm groot apparaat in je huis je moet daar wel een enorme ruimte voor hebben uiteraard. Nu ben ik nog opzoek naar een goed werkende diaprojector, ja je kan ze ook scannen maar zelfs die zaken zijn behoorlijk aan de prijs, ik/wij willen het op een andere manier gaan uitproberen en wie weet lukt dat wel, gewoon proberen, nee heb je en ja kun je krijgen zeggen we dan maar. Grt.
 10. Snow

  Truckers NCRV 1998

  Beste "1934" dat digitaliseren van oude foto's en film materiaal daar ben ik al een aantal jaar mee bezig maar als je bedenkt dat je het "voor elkaar" hebt dan ben je alweer door de nieuwere techniek ingehaald dat veranderd bijna met de dag, maar ik pas mijzelf heel snel aan zonder al teveel kosten eraan te spenderen. Ik heb twee dozen vol met oude Super8 films van mijn vader (1921-2004) en de kwaliteit van die films zijn onverwoestbaar vele malen beter dan oudere video opnamen, dus er ligt nog veel werk in het verschiet binnenkort kortom alle films worden afgespeeld en gedigitaliseerd ik kan je nu al vertellen dat daar heel wat uren/dagen/weken mee gemoeid zijn maar dat hindert niet als ik ze maar "red' en kan digitaliseren voor de toekomst zeg maar. Tot slot, ik heb zelf ooit twee JVC video recorders gekocht ergens rond het jaar 2000 dat waren de HR 9500 super VHS recorders en die hebben mij toentertijd een bom duiten gekost, helaas door intensief gebruik zijn deze ietwat versleten, maar pas geleden heb ik een JVC recorder kunnen aanschaffen die mij amper €10,- heeft gekost dat ritje had ik er wel even voor over en het apparaat speelt perfect af weinig tot nooit gebruikt dat blijkt wel, dus het hoeft niet duur te zijn als men maar even doorzoekt. Wat betreft illegalen breek mij de bek niet open diverse malen dit soort gasten onder de trailer gehad en nee niet erin want daar zat een dik/groot/log containerslot op maar ze kropen dus in de palletbakken, eenmaal niets door gehad maar het gekke is dat als je door de scanner gaat in Calais (treintunnel) dan worden de palletbakken niet meegescand alleen de bak/inhoud van de trailer zeg maar, zodoende kon ik ongehinderd doorrijden zonder dat ik wist dat er vijf, ja 5!! van die gasten zoals later bleek in die bak zaten, pas ergens in de buurt van Birmingham tijdens een stop kwam ik erachter dat er gasten in die bak zaten, je snapt wel dat ik er toen als een haas vandoor ben gegaan en niet de inmiddels gealarmeerde politie ging afwachten, zeg maar dat ik door het oog van de enorme boete "naald" ben gekropen + alle ellende die er bij komt kijken, een goede les om in België/Frankrijk na een nachtje overstaan even in de ochtend je palletbakken te controleren of gewoon 's nachts openzetten, zijn in de ochtend gesloten dan weet je al dat er lui inzitten. Grt.
 11. Snow

  Truckers NCRV 1998

  Ik had er iets over gelezen op Google want ik ben wel nieuwsgierig van hoe en wat er met zo'n bedrijf is gebeurd allemaal daarna en jawel dat van Maes had ik gelezen, dat verbaast mij eigenlijk niets dat Ron daar werkte en een contactpersoon was tussen België en Marokko aangezien hij toentertijd met een Marokkaanse was gehuwd en of dat huwelijk nog bestaat is een tweede en laat ik ook maar in het midden.......wellicht heet Ron het rijden omwille van zijn vrouw toen toch maar opgegeven, zou zomaar kunnen. Grt.
 12. Snow

  Truckers NCRV 1998

  Wat een paar afleveringen uit het verleden allemaal niet te boven brengt aan herinneringen, ik vind dat persoonlijk wel mooi geeft toch aan dat het nog altijd leeft als je oude beelden weer zichtbaar kan maken, soms heb je ook slechte herinneringen eraan maar die gaan we snel vergeten de mooiere blijven voor altijd..............
 13. Snow

  Truckers NCRV 1998

  Ja het is ook apart dat ik er zo rond midden jaren zeventig ben ingerold, ik had eigenlijk een kantoorbaantje maar dat begon knap te vervelen op den duur en ik zag al die wagens van het terrein afrijden richting de "buitenlanden' en dat leek mij toen ook al wat maar dat kwam pas jaren later "dat" naar het buitenland, heb ruim 23 jaar op het binnenland gereden NL heeft voor mij geen geheimen meer ha ha ha maar ja dan komt toch opeens de mogelijkheid om de grenzen over te gaan en eigenlijk nooit geen spijt van gehad.
 14. Snow

  Truckers NCRV 1998

  Ik heb geen idee of Jan daarna nog lang op Rusland heeft gereden, als ik hem zo hoorde in die aflevering had hij er knap de balen van............lijkt mij ook helemaal niks om dagen aan die grens te staan totdat de heren eens tijd voor je hebben of je moet wat schuiven denk ik dan maar.............
 15. Snow

  Truckers NCRV 1998

  Graag gedaan EJD ook jij behoort dus tot de ietwat oudere garde, ha ha ha Grt.
×