Spring naar bijdragen

robstelt

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  37
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

63 Excellent

Over robstelt

 • Rang
  Advanced Member

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. robstelt

  Scandinavië

  Wel apart dat je op een boot geen overnachtingsvergoeding krijgt. Ik dacht dat dat meer een loon onderdeel was dan een onkostendekking. Verder klinkt Scandinavië mij best leuk om eens heen te touren. Ik woon in noordoost groningen, dus ben omgeven door bedrijven die er naartoe rijden. Er zijn er genoeg zeg maar. Op zon boot slapen klinkt ook wel leuk, klinkt als vakantie! 😉 hebben ze ook een beetje lekker eten op die boten?
 2. Geweldig handig! Dank je wel! Ik zal maar niet meteen alle camera's bij de jumbo van de vaste auto's van de vaste chauffeurs gaan "verbeteren", maar als iets mis gaat dan kan ik hier veel mee. Laatst had ik ook al een collega die zijn beeld gespiegeld had en daar niet uit kwam. Dan is dit erg handig!
 3. robstelt

  Scandinavië

  Leuk om te lezen! Heb je inmiddels meer ervaringen? Ik ben wel benieuwd; ik zie weleens voorbij komen 1u snachts vertrekken, daar lossen, uren maken en terugladen en dan weer terug. Zie je dan uberhaupt iets van het landschap, of rijd je dan gewoon door een zwarte wereld (behalve sochtends even) tot je weer terug bent? En heb je altijd een bootritje als je naar zweden gaat, of ga je ook weleens over de brug? Die bootritjes zijn kort neem ik aan (geen nachtrust)?
 4. Als ik tijdens het rijden dat linkse knopje (meermaals) indruk krijg ik een blauw scherm of de rechter voorhoek.. Pas als ik hem in zijn achteruit zette ging hij over op de achtercamera. Maar dat is bij allemaal anders, dus ik ga het bij een volgende ook eens proberen. Misschien krijg ik hem dan inderdaad zo dat ik tijdens het voeren van de alarmlichten de achtercamera kan zien. Bedankt voor de tip!
 5. Ik denk het wel ja. Deze is het volgens mij: https://www.orlaco.nl/visionsolution/achteruitrij-frontzicht-camerasysteem-voor-uw-truck-met-oplegger-trailer/configuratie-achter-frontzicht-systeem-trailer-ot
 6. Het verschilt per auto, maar de meesten staan op de achtercamera bij het rijden, tot je de knippers gebruikt. Dan gaan hij naar de rechter voor hoek. Wel onhandig als je op een kruising dwars moet steken om achteruit in te parkeren, maar dan zet ik gewoon de alarmlichten uit wanneer ik er bijna in ben. Ik had vandaag nog dat ik aan de rechter kant ergens achteruit in moest draaien en de uitzwaai niet goed kon zien. Toen ben ik toch 2x uitgestapt voor de zekerheid. Liever een keer te vaak uitstappen dan te weinig. 😉
 7. Haha oepsie. Nee, in drunen ben ik niet geweest. 😂 ik hou ook altijd mijn uitzwaai zo goed mogelijk in de gaten vanwege eerdere tips hier. 😉 ook daarvoor is de achteruitrij camera handig. Zonde vd ferrari..
 8. Ik gebruik de navi vooral als steuntje erbij voor de grote wegen. De route die ik in het jumbo routeboek heb probeer ik zoveel mogelijk te volgen, met daarnaast gezond verstand en bordjes. Wat ik wel geleerd heb in mijn eerste 2 weekjes is dat je nooit uit kan gaan van een instructie van een niet-chauffeur. 🤣 als hun brommobiel/smartie er langs past denken ze al snel dat het met vrachtwagen ook past. 😅 Als het niet gaat heb je altijd de achteruit stand nog. 😜
 9. Dat scheelt zo bij de jumbo. Allemaal met camera van bovenaf schuin naar beneden. Zelfs uitzwaai kan je er een beetje mee checken. Ik denk dat dat op zich al veel schade scheelt ja.
 10. Haha ja dat kan ik me goed voorstellen. Lekker handig.
 11. Haha ja inderdaad! Er werd ons al verteld dat we niet de eersten waren en het al meermaals doorgegeven was. Afgezien van dat adres werkt de jumbo routeboek app prima vind ik. Je scant de qr code op het rittenmanifest en je krijgt instructies (vooruit of achteruit oid) met kaartje en soms ook een fototje. Komende woensdag begin ik met zelfstandig ritten rijden. 💪het valt me nog steeds zo op dat de sfeer daar zo leuk is. Vooralsnog heb ik het prima naar mijn zin daar. 👍 Ohja de radio is best fijn, goed geluid! 😉 geen usb, maar wel een aux in en bluetooth. De bluetooth is geloof ik alleen voor de bijbehorende jumbomobiel, ik moet nog even testen of 2 tegelijk ook kan. Altijd handig.
 12. Ok, terug naar het onderwerp. 😉 Vandaag had ik mijn eerste inwerkdag bij de jumbo. Super locatie, erg leuke collega's en de vrachtwagen waarin ik reed was erg netjes en nieuwer dan de leswagen. De ritten waren ook leuk, dronten en enschede. In enschede wel per ongeluk bij de lidl ingeparkeerd (krap daar!) door een foute routeaanwijzing vd planning, maar ook wel weer grappig. 🤣 Daarna toch de nieuwe jumbo gevonden met een dock als beloning. 😉 Al met al een erg leuke dag van 12u gehad, op naar de volgende! 👍
 13. Aj ja, goed om te weten dat ik extra moet letten op hangende hoge dingen. Dat krijg je niet op rijles.. 😉😋 Ik krijg 4 dagen begeleiding en daarna kijken ze of meer nodig is. Ik ga het beleven! Ik kan niet wachten.
 14. Ik zou jullie op de hoogte houden: maandag begint mijn inwerktraject van minimaal 4 dagen met een mentorchauffeur(omdat ik mijn rijbewijs net heb kan het langer worden). Ik heb alvast een vrij duidelijk handboek gemaild gekregen over hoe het allemaal ongeveer werkt. Wat dat betreft begint het al goed, best duidelijke info. 👍 Tot nu toe nette begintijden om tien voor 8.
 15. Nou het examen is gelukt! Bedankt allemaal voor de tips (ook in de andere topics). 👍
×
×
 • Nieuwe aanmaken...