Spring naar bijdragen

onderaandeladder

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

Alles door onderaandeladder geplaatst

  1. Dank je wel voor het meedenken. Wat jij opschrijft lees ik ook terug in de reacties van de bedrijven die ervaring hebben met het STL traject. Via een dergelijk traject leren ze je ook kennen en vice-versa.
  2. Ik ben diabeet en heb een sensor in de arm welke te scannen is middels een apparaatje òf telefoon. Soms geeft het apparaatje een foutmelding en moet ik 10 min wachten alvorens ik opnieuw kan scannen, dan grijp ik de telefoon. Ben benieuwd of ik dan strafbaar ben. Ik denk van wel omdat ik een telefoon in de hand heb, naar aanleiding van de quote is er kennelijk enige ruimte voor de dienstdoende agent.
  3. Haha vroegah, klinkt ook nog eens beter door jullie comments. Ja klopt de medische keuring is verplicht, daarnaast moet ik voor de gezondheidsverklaring ook verplicht langs een internist en oogarts. Internist geeft in mijn geval op basis van mijn stabiele waarden en geen verdere complicaties verklaring zo af, kwestie van ophalen (insuline afhankelijk). Ga eens kijken wat de verschillen in prijzen zijn tussen die bedrijfs c.q. arbo artsen qua medische keuringen onderling, thanks.
  4. Ik denk dat de insteek van de theorie avonden voornamelijk is dat naast het huidige werk gedisciplineerd geleerd kan worden. Zit wat in. Ik heb geen affiniteit met het technische aspect, al was ik nooit een trage leerling. Het spreekt mij vooralsnog wel aan dat klassikale. De gezondheidsverklaring moet ik via het CBR aanvragen. Ik heb suikerziekte dus moet net als voor het B rijbewijs langs de arts. De medische keuring kan via de rijschool.
  5. Bedankt voor de antwoorden zover. Er is een duidelijke voorkeur voor schakelen (is ook leuk denk ik) en het lijkt slechts een formaliteit. Al zal er verschil zitten tussen splitterbak of stapelbak. Toen jullie het rijbewijs haalde was er toen ook al een groot verschil in prijzen? Ik heb een offerte liggen van een rijschool die voor €4200 het C rijbewijs + Code 95 kan aanbieden (inclusief 18 klassikale avonden voor de 3 modules theorie = 45u). Een andere rijschool, hemelsbreed niet zo heel veel uit de buurt, kan voor €2899 het C rijbewijs + Code 95 aanbieden ( 6 dagen theorie) en €4250 inclusief CE. Weer een ander rond de €3400 voor C + Code 95 (zonder klassikale theorie). Lesuren zijn hetzelfde voor de prijzen. Bij B rijbewijs kon ik via CBR zien hoe rijscholen het deden qua afgenomen examens en hoeveel daarvan in de 1e keer geslaagd waren en 2e keer. Gekeken of via het CBR dit ook voor C rijbewijs bestond maar ik heb het niet gevonden. Zijn hier mensen die ervaring hebben in de RMO? Ik las dat in de RMO een tekort is aan chauffeurs. Net zoals in winkel- en stukgoeddistributie.
  6. Beste forumleden, In 2021 wil ik starten met het C rijbewijs + code 95. Ben geen 18 overigens, de 40 is in zicht. Ik heb als bijrijder eerder dit jaar chauffeurs gesproken welke zeiden dat ik niet voor handgeschakeld hoefde te gaan. Geeft dit beperkingen of wat denken jullie? Binnen welke tak binnen de transportsector is er een groeiende vraag naar chauffeurs, en heeft een beginner kans van slagen. Buitenlandse ritten vind ik geen probleem en lui zweet heb ik amper. Als beginner zonder ervaring is het afwachten waar ik aan de slag kan natuurlijk, en tegen welke voorwaarden. Zou het aan te bevelen zijn om eenmaal met de papieren op zak supermarkt distributie te gaan doen om zo ervaring op te doen? Ik weet van trajecten via Sector Transport & Logistiek (STL). Toch heb ik het idee dat wanneer je de ruimte hebt om het zelf te bekostigen dit meer ruimte geeft tot kiezen, en een bedrijf niet gelijk hoeft te investeren in een rijbewijs. Klopt mijn beeld met de praktijk, of maakt het niet veel uit? Zijn er naar jullie idee voldoende bedrijven die na een periode om te kijken of werknemer past bij het bedrijf, en vice-versa, afspraken te maken zijn om het CE te halen of is het handiger dit ook op eigen kracht te doen? Ben benieuwd hoe jullie, mensen met ervaring, hier tegenaan kijken vanuit verschillende takken binnen de sector. Bedankt alvast!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden