Spring naar bijdragen

Hallowed

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    117
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    5

Berichten geplaatst door Hallowed

  1. Toch nog een vraagje, mijn beste doe mijn best. Je schrijft: het is een afspiegeling van de maatschappij.

     

    Maar wat eerder terug schreef jij of  een van je collega’s: het is geen democratie.

     

    Dan is het dus ook geen afspiegeling van de maatschappij. Want censuur, een dictatuur, dat kennen we al heel lang niet meer in Nederland. 

    • Thanks 1
  2. 1 uur geleden zei Tobmaran:

    Vraag me af waarom ontevreden forumleden zelf geen forum beginnen.

    Zo moeilijk is dat nou ook weer niet, kostbaar evenmin. 

    Google levert binnen een seconde een legio aan mogelijkheden op.

    Kan je het helemaal inrichten en organiseren zoals je zelf wil 🙂


    Als jij het hier graag nog verder ziet afglijden kun je inderdaad beter dit soort suggesties doen. 
     

  3. Dat uitgerekend jij SPL er niets in ziet snap ik niet. Jij wilt er mee stoppen. Waar maak jij je dan druk om? 
     

    Ik probeer een discussie op te zetten, dat jullie daar niet blij mee zijn is logisch, maar aan de andere kant, waarom moet en zul je perse de macht op het forum in handen hebben en die aan een aantal vrijwilligers overdragen? Het werkt niet, dat heeft het verleden duidelijk aangetoond.

     

    Overigens schrijf ik nergens dat ik iedereen admin wil maken. Met je zebrapad. Sterker nog jij bent blijkbaar bang dat de een of de ander zomaar iemand verwijdert?

     

    En juist het adminteam is hier gigantisch mee op zijn bek gegaan laatst. 
    Het moet anders, anders is het dadelijk zo een keer afgelopen. Wat zonde zou zijn.

     

     

  4. 6 minuten geleden zei syme65:

    <knip> respect <knip>
     


    Misschien dat men dit wel kan opbrengen als er niemand is die je op de vingers gaat tikken. Want een strak beleid roept juist ook recalcitrant gedrag op. Het willen schoppen tegen om het schoppen. Als we proberen een echte gemeenschap te worden, misschien wordt het dan minder. Is de bereidheid om gewoon te doen tegen elkaar groter?

  5. Het moet anders...

    Het chauffeursforum wordt al 15 jaar gekenmerkt door conflicten. Zonder te willen wijzen naar wie dan ook. En deze conflicten werden altijd op een conflictmanier opgelost. Dat kan nooit veel voldoening hebben gegeven.

    Het forum gaat naar de kloten. Excuseert u mij mijn Limburgs. Misschien is het te laat, is het al naar de kloten. Er ilijkt geen lijn te zijn, geen sturing, geen strategie. het kabbelt voort. Het beheer geeft ook duidelijk aan, dit ligt bij de admins. 
    Ik heb zelf een paar kleine forums gerund. Met een man of twaalf. Alle mensen met een zeer sterke eigen mening, die geen blad voor de mond nemen. Dat ging altijd prima. Nooit iemand hoeven te verwijderen. Wij gingen uit van het principe: iedereen is groot en volwassen genoeg zich te gedragen. Nu snap ik best dat dit misschien ook de insteek van de huidige admins is, maar de reacties zijn altijd weer in het conflict.


    Ik zag mezelf op die forumpjes als gastheer. Met 12 man kun je ook gerust democratisch beslissen, ik was slechts degene die een lijn uitzette, deze onderbouwde en ter beoordeling aanbood. En dan kwam er vanzelf de nodige input. Maar goed, ik kan tegen onderbouwde kritiek. We hadden allemaal een veto, als iemand het er niet mee eens was gebeurde het gewoon niet.


    Dat gaat hier natuurlijk niet werken. Maar de rol van de admins kan wel anders. Een goede gastheer duidt, praat. Een goede uitsmijter lost alles op door te praten. En pas als er echt niet meer te praten valt, dan wordt iemand pas buiten gezet.

    Maar het gaat hier nu niet om de rol van de admins, dat is een detail. Het gaat erom dat het anders moet.
    Het forum is nu in handen van twee man. Eentje gaat er mee stoppen. De ander geeft geen sturing, want ziet dat niet als zijn taak. Oke, ik snap de insteek, maar daarmee leg je een stuk macht bij een admin. Als die een dergelijke macht willen, laat ze dan zelf beheerder worden.
    Het is niet mijn bedoeling om HIT en SPL nu te bekritiseren. Ze hebben hun nek uitgestoken om dit forum in leven te houden. Maar het werkt gewoon niet. Misschien is de koek ook echt op.

    Laat het forum nou eens van de forumleden zijn. Die maken het forum. En door al het gedoe wordt dat steeds minder gemaakt... Het schijnt niet eens meer openbaar te zijn.

    Maar ja, dat klinkt: het forum van de forumleden laten zijn. Maar hoe?
    Ik doe een opzetje en hoop dat jullie daar serieus op willen gaan reageren. En geen flauwe one-liners, inhoudelijke reacties! Anders donder in vredesnaam meteen op. Want het is allang niet meer zoals het was en het gaat echt naar de kloten.

     

    Allereerst: met een eigenaar zoals nu, de redenatie is dan: wie betaalt, bepaalt. Ik snap die redenatie volop. Maar misschien moeten we gewoon een kleine crowdfunding doen. Iedereen die het forum het nog waard vindt kan er toch wel 2 euro voor missen?
    Dan zou er genoeg binnen moeten komen om het forum in elk geval weer een flinke tijd vooruit te kunnen helpen. Bijkomend voordeel: het wordt van ons allemaal. Er is vast wel iemand aan te wijzen die we allemaal kennen en vertrouwen. Die bij iedereen goed ligt en het toevertrouwt is om die sleutels te bewaren. Maar dat is niet de baas van het forum! 
     

    Ik wil van de taak van de admins af als zijnde kleuterjuf, corrector,  agent-rechter-beul in een persoon. Je hebt met mensen te maken, ik vind dit niet een taak die bij een admin hoort te liggen die zichzelf aanmeldt. 

    Ik vind als we met zijn allen het forum gaan dragen dat er uit ons midden best een aantal mensen valt aan te wijzen die de taak van het beheer op zich nemen. Dus de lijn uitzetten, een normaal fatsoenlijk gedragsregelement maken. En het is dan niet aan een admin om met dat regelement in de hand iemand terecht te gaan wijzen of te bannen. Nee, in mijn opinie moet de admin registreren, eventueel kort afschermen en de beslissing wat er gaat gebeuren ligt bij de personen van die denktank. Zij gaan geen berichten lopen verplaatsen. overleggen met elkaar, dat kan gewoon hier op het forum in een besloten deel. De rol wat de admins nu doen moet worden gesplitst in mijn ogen. Een denktank van een klein groepje is in mijn ogen neutraal, neutraler in elk geval en belangrijk: gekozen vanuit de mensen van het forum zelf. Je zou het moderators kunnen noemen, wat verplaatswerk, signaliseren als er wat aan de hand is. 

     

    Kom ik meteen op het volgende punt. Als er maar één echte beheerder is en die hoeft alleen maar iemand moderator kunnen maken, dan is er ook maar eentje meer die in de pb's kan snuffelen. Want die denktank krijgt die rechten niet. En de moderators ook niet. Zijn we tenminste daar ook van verlost. 

    Een denktank kan ook vragen: hoe willen jullie het? Hoe zien jullie het? Kom met input en In de geest van de reactie's daarop handelen. De denktank is niet onaantastbaar, maar staat geheel in dienst van het forum.

    Ik zie sommige al schrikken, dat gaat veel tijd kosten. Wel nee. In het begin het opzetten even. Maar zodra je het rond hebt valt dat wel mee. En of je nu even zit te forummen in het algemeen of even apart in het belang van het forum? Als het van ons samen is, mag ik toch ook wel verwachten dat we er ook een beetje tijd voor willen maken? Want wij maken het forum! 

    Dit is slechts een idee. Een zachte aanpak, democratischer, eerlijker. En de verantwoordelijkheid weg bij de admins.


    Ik begrijp goed dat er een hoop oude koeien zijn, veel oud zeer tussen een hoop mensen. Misschien moeten we daar eens overheen stappen. En dit forum maken tot wat het eigenlijk hoort te zijn, een gezellig en informatief iets. En ja, er zal best eens op het scherpst van de snede worden gestreden. Dat mag ook, dat moet ook. Maar wel beschaafd.

    Misschien kunnen we door samen te gaan werken om hier nog wat van te maken het bereiken dat sfeer ontspannen wordt. Minder aanvallend, relaxter.

    Komt u maar met uw reacties.  

    • Like 3
  6. 18 uur geleden zei jean2:

     

     

     en Huub ut Venraay ,die vruuger nog mee den bluk reed( en lang daar voor mee perd en kar geloof ik)😂


    Daarvoor Vredepeel.

     

    Ik ben geboren in Rooy (Venray). Opgegroeid in een klein kerkdorpje in deze gemeente, een zeer groot deel van mijn sociaal leven was in Venray. 
     

    Venray stond verder bekend om zijn gekkenhuizen. De conclusie laat ik aan hen die hem willen trekken.

     

    Verder ken ik Huub wel een beetje. Collega van mijn vader geweest, ik heb als planner gewerkt waar Huub ook reed.

    Geen kwaad woord over Huub! Het was geen luie donder zoals zo velen. Ook altijd bereid om iemand te helpen. 
     

    Ik herken zijn Nederlands wel. Vergeet niet (😇) de man heeft niet zoveel school gehad zoals de meeste taalwonders hier. En heeft zich alles zelf eigen gemaakt/moeten maken. Ik heb hier ergens een verhaaltje over ‘t Schipperke’ staan. 

    Huub moet je af en toe kunnen volgen, hij maakt soms stappen die hij niet beschrijft. Ik snap dat dit voor de gemiddelde hoogopgeleide chauffeur (niet persoonlijk bedoelt, maar meer naar al die figuren die altijd lagen te hakken op Huub) wat lastig volgen is.

     

    En ja, het is soms een zeveraar. Maar wel eentje die jou in het dagelijks leven uit de stront haalt als het nodig was.

     

    ‘Leave Huub alone’

     

    • Like 16
    • Thanks 3
  7. 21 uur geleden zei Nagamiji:

    Screenshot_20191108_230122.jpg


    Over aannames gesproken. Hiermee geef jij eigenlijk aan dat jij je verbaal superieur voelt aan sommigen, want jij bespaart hun de vernedering iemand verbaal geheel af te maken.

     

    Geheel vrij van oordelen: je vertelt een aantal dingen waarvan sommigen duidelijk laten merken dat ze daar hun vraagtekens bij hebben. 
    Besef terdege dat er hier genoeg zijn geweest die met sterke verhalen zich hebben getracht in te draaien, een bepaalde status of imago hebben proberen aan te meten. Maar besef ook terdege dat er hier genoeg mensen zitten die daar doorheen kunnen prikken, hun connecties hebben om een verhaal te checken of uit ervaring weten dat het gewoon niet klopt wat er wordt verteld.

     

    Let op: ik geef geen oordeel over wat jij vertelt, maar besef dat er genoeg scepsis, levenservaring en kennis is om een verhaal als zijnde ‘sterk’ te classificeren. We hebben in de jaren dat we in het transport rondlopen er genoeg van gezien, gehoord of verteld.

     

    Zo’n gejat rumag-plaatje associeer ik in elk geval met een misplaatst superioriteitsgevoel.


    Ander punt: wie een sterke bewering doet moet ook kunnen leveren. Vertaald: als ik iets vertel wat voor een ander ongeloofwaardig is lever ik ook bewijs dat het zo is. Dat heet onderbouwing. Lever ik die er niet bij dan loop ik de kans om te worden ongedeeld in het bakje sterke verhalen. En terecht. Geloofwaardigheid bouw je op door te leveren. En ik vermoed zo dat er genoeg andere leden zijn die er zo over denken.

     

    Doe ermee wat je wilt. Het is een klein stukje handleiding over hoe het gaat op dit forum.

    • Like 3
    • Thanks 2
  8. 13 uur geleden zei Chauffeurke:

    Als je een echte aanval hebt dan ben je niet meer op aarde met je gedachten en bewegingen,

     


    Ik heb het weleens gezien bij een vriend. Ongecontroleerde spasmen, geheel buiten zichzelf. 
     

    Die mocht ook een periode niet rijden, moest 2 jaar vrij zijn van aanvallen.

     

    Ik was een keer ergens bij een Free Record Shop (long long time ago) daar kwam een jongeman binnen met een vrouw, type begeleidster. Die jongen ging wat later onderuit terwijl hij stond te kijken bij wat dvd’tjes. Je zag hem op ‘zwart’ gaan en zo links omvallen. Te laat om hem op te vangen, hij lag ook meteen te schokken. Ik begon te roepen dat men een ambulance moest bellen, maar ik kan bij een aanval ook niet helpen. Die vrouw dus wel een klein beetje (zorgen dat ze zich niet verwonden). We zijn doorgelopen, we zijn geen ramptoeristen. Maar van het ene op het andere moment, paf voor de grond en weg. 
     

    Ik snap van en voor die vriend van mij van toen dat het heel moeilijk is om je rijbewijs op te geven. En daarmee een stuk zelfstandigheid. Maar dit wil je toch ook niet? Als het nou de eerste keer was, oke, kun je niks aan doen, maar dat was het niet in dit geval.

    In mijn opinie ben je gewoon schuldig aan doodslag. Moord gaat te ver. Maar ga je rijden terwijl je dit hebt verdien je een flinke straf.


    Wat ik al lees her en der: je bent een volwassen persoon, verantwoordelijk voor je eigen daden, niks geen gewijs naar autoriteiten, er is er maar één verantwoordelijk.

    • Like 1
  9. 9 uur geleden zei Pierre:

    wassen <knip>
     


    Dat dus. Ik erger mij aan een auto die niet is opgeruimd. Of niet schoon is van binnen. Oke, soms ontkom je er niet aan dat je wat vuil maakt aan de binnenkant. (Zoals sommige oud-collega’s die moesten laden in een groeve) maar dat is even, zodra de omstandigheden weer gewoon zijn maak je dat schoon. 
     

    Ik heb 9 jaar de auto gedeeld met 2 andere. Eentje mopperde altijd dat hij niet gewassen was. Maar dat de binnenkant schoon was boeide hem weer niet. Want dat zie je niet. Nee, maar ik zit wel daar! En eet en drink.

     

    Bij mijn vorige werkgever had ik elke dag een andere trekker. Er stonden er 3-5 in het weekend op deze standplaats. Twee ervaren erg schoon, eentje acceptabel, eentje wel redelijk schoon maar niet opgeruimd. De laatste, een grote bende. Hoe kun je zo leven? Nergens plek om een blikje neer te zetten. Of mijn telefoon. Alle vakjes volgestampt met spullen. Dat vind ik verschrikkelijk. Ik schaam me kapot als ik met dat ding op stap moest. Dat men in godsnaam niet denkt dat dit mijn auto is...

  10. 3 uur geleden zei Ger-1957:

    Het is helaas de meerderheid die bepaald, waar is de meerderheid die denk als jij op dagen die belangrijk zijn? Dat is geen persoonlijk verwijt maargewoon een vraag die ik me al heel lang afvraag, waar zijn die mensen die het verschil zouden kunnen maken.

     


    De meerderheid beslist heeft niks met democratie te maken.

     

    Sterker nog, degene die mogen beslissen zijn juist een minderheid. Omdat er nog altijd meer mensen geen lid zijn van een vakbond dan wel. 
    Ik heb nooit gevraagd of zij voor mij willen onderhandelen. En met mij velen. 
     

    Het is gewoon krom dat je lid moet zijn van een bepaalde club om te mogen stemmen over je eigen arbeidsvoorwaarden. Ik ben het helemaal niet eens met die club, haar standpunten, haar meningen. Waarom zou ik dan in vredesnaam lid worden? 
     

    Ik word toch ook geen lid van GroenLinks als ik het niet met hun standpunten eens ben? Maar dat sluit mij nog niet uit om te kunnen over wie er in de regering komt. 
     

    Het is slechts een voorbeeld. 
     

    Dat er zo weinig animo is, in mijn ogen is dat omdat men zich niet wil associeren met die vakbond!

    • Like 1
  11. Ger,

     

    pak dit niet persoonlijk op svp. Je schrijft 4 bladzijdes terug dat de cao weer wordt gemaakt door een aantal ouderen maar dat iedereen achter die boom blijft staan.

     

    Nou ben ik idealistisch genoeg om mij hiervoor in te zetten. Maar het punt is dat je er niet doorkomt. Er is zoveel achterkamertjespolitiek. Teveel mensen die er zitten zullen alles op alles zetten om dat maar vast te houden. Kritisch zijn wordt niet gewaardeerd noch getolereerd. Een afwijkende mening wordt volop bestreden. Terwijl die afwijkende mening best kan worden gedeeld door een evenredige grote groep!
     

    Hier op dit forum heb ik in het verleden vaker commentaar gehad op de bond. Maar wel onderbouwd. Maar je wordt van alle kanten aangevallen door kaderleden, bondsleden. Mijn denkwijze komt niet overeen met de vakbond. Je ziet in deze discussie dat heel veel chauffeurs totaal anders denken over het werk dan dat de vakbond het doet. Maar die laatste denkt volgens veel collega’s voor ons te moeten denken. En voor ons te moeten bepalen. Ja ja mag stemmen als je lid bent, maar degene die de plannen maken, daar kom je nooit en te nimmer tussen. En naar mijn idee staan die heel ver weg van de gewone man/vrouw achter het stuur. Dat zie en proef je in elk voorstel. De input lijkt niet uit de praktijk te komen.

     

    ik vind het ook totaal niet van deze tijd dat een kleine club voor een grote bedrijfstak bepaalt wat we gaan verdienen en hoe en wat. Zonder dat die grote club er ook maar iets over te zeggen heeft. 
    Je bent gewoon verplicht om lid te zijn van een vakbond, ook al ben je daar principieel op tegen, om

    te mogen beslissen over je eigen arbeidsvoorwaarden.

    Dat is zo krom als wat.
     

    • Like 3
    • Thanks 2
  12. 20 uur geleden zei the duke:

    Hahaha is dit de @nanno die ik jaaaaaaren geleden eens de les heb gelezen toen hij dacht het bed te willen delen met mijn echtgenote? Kan iemand die posting nog eens opzoeken? @Pierreis daar behoorlijk goed in.

     


    Geen idee of dat taggen goed werkt, maar ik heb je erin getagd. Zal het nooit vergeten, het ontstaan van het ‘Hallowedje’ copyrights the Duke.

     

    ouwe strooiert 😂😂

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden