Spring naar bijdragen

Teddybeer

Administrators
 • Aantal bijdragen

  6515
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  64

Over Teddybeer

 • Rang
  admin
 • Verjaardag 21-07-1968

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  drenthe

Converted

 • Locatie
  Thuis
 • Beroep
  Chauffeur, gek hé

Recente profielbezoeken

17770 profielweergaven
 1. Teddybeer

  forumgebruikers gespot

  Even een weekendje werken aan de alcohol/bloed balans in Arcen 🤗🤗
 2. Teddybeer

  forumgebruikers gespot

  Waarom? Jij weet niet waar ik naar toe ging, en waarom...... 😉
 3. Teddybeer

  forumgebruikers gespot

  Om 14.15 de 777 tegengekomen op de A50 tussen Hoenderlo en Apeldoorn. Op weg naar Creil, naar het schijnt. 🤔
 4. Teddybeer

  Vraag van een lokale politieke partij

  Neem een voorbeeld aan de AH in Beilen. vrachtwagen rijdt VOORUIT langs winkel ( éénrichtingsweg) en losplaats. En hoeft dan dus alleen maar nagenoeg recht achteruit te steken om voor losbordes te komen. Dit alles langs een blinde muur, waar in principe niemand komt. Geen gemartel met overhands achteruit een drukke straat oversteken of welke kamikaze actie dan ook.
 5. Teddybeer

  Mooy

  Dus dan moet je maar blijven rijden voor te lage prijzen! Ondernemen is ook durven te snjden in verliesgevende zaken. Doe je het zelf niet, dan doet de curator het uiteindelijk wel......
 6. Teddybeer

  Leeuw's belevenissen

  Ik heb een full electric systeem. Ook ik ben nog wel enigzins sceptisch tegenover over al dit gedoe. Maar financieel is het voor ons interessant. En dat gaf de doorslag. En ook de ervaringen van onze installateur, die zelf al ruim 15 gasloos is. als er inmiddels 1ding zeker is in Nederland dan is het wel dat aardgas schrikbarend duur gemaakt gaat worden. Het gas op zich kost geen drol, maar al die heffingen en belastingen er op....... nu zijn we van het gas af. En betalen , aan de energie maatschappij, nog maar 25% van wat we een jaar geleden betaalden. Als je enigsins studie maakt van de diverse subsidie mogelijkheden dan zal je schrikken wat daar mogelijk is. Totale jaar kosten zijn nu al lager dan voorheen. Echte aardwarmte wordt wel al toegepast bij gewone woningbouw, maar is dan alleen maar op te brengen als er een grote financier of gemeente bij in springt om het te betalen en te organiseren. En dan is het, qua bodemgesteldheid, nog niet overal. Ook “gewone” aardwarmte kan niet overal worden toegepast. Er moet minimaal 10 meter filtreerbaar zand zitten om genoeg doorstroming te hebben in de bodem. Aan jouw verhaal over de warmtepompsystemen kan ik wel enigzins opmaken dat jij niet (geheel) goed geinformeerd bent over de werking hier van. Bij de bouw van het huis, in 2011, hebben we gelijk besproken dat we aardwarmte zouden willen. Dit onderandere vanwege de mogelijkheid om te kunnen koelen via de verwarming. Het enige wat er anders aan moest, ten op zichte van een gewoon vloerverwarmingssysteem, waren een paar kleppen er tussen. Verder is alles standaard aangelegd. In Mei is onze cv ketel weg gehaald en de warmte pomp er tussen gezet. Aan de ingaande leidingen naar de vloerverwarmingsverdelers gekoppeld, waar ook de aanvoer vanaf de cv zat aangesloten. Wat de gevolgen zijn van het onttrekken van de warmte aan de bodem heb ik ook geen zicht op, maar mogelijk kan het wel iets bijdragen aan die zgn opwarming van de aarde?
 7. Teddybeer

  Leeuw's belevenissen

  Voor je ergens een mening over gaat vormen, kijk eerst eens he een bepaalde techniek ECHT werkt, Bart. “Gewone” aardwarmte of “echte” aardwarmte. Wat bedoel je hier mee? Gewone aardwarmte is betaalbaar ( en haalbaar) op particulier/individueel niveau. En wordt LTV (lage temperatuur verwarming) genoemd. Kost tussen 15.000 en 30.000 euro per warmtepomp installatie en wordt gerealiseerd door enkele bronnen te boren (+/- 60 tot 100 meter diep) waar een slang in komt en een “koelmiddel” door stroomt die opwarmt door het koude grondwater (3 graden) en deze warmte weer afgeeft in de warmte wisselaar die het tapwater daardoor op 65 graden brengt voor verwarming en badwater. Echte aardwarmte komt uit een bron van 1,5 tot 2 km diepte en koste enkele miljoenen. Hier bij wordt dus echte warmte uit de diepere aardlagen gepompt en daar wordt dus daadwerkelijk warmte aan onttrokken. Een lucht/water warmtepomp onttrekt rechtstreeks warmte aan de koudere buitenlucht. Hier door kan deze installatie verwarmen of koelen. Ook dit is LTV. Waar jou fabeltje van die vloerverwarming vandaan komt weet ik niet, maar het is klinkklare onzin. Eigenlijk is LTV alleen maar geschikt ( of bij uitstek) voor vloerverwarming. En als je (alleen) vloerverwarming gewend bent, weet je ook dat je met je klauwen van de thermostaat af moet blijven. Vloerverwarming is zo wie zo niet geschikt om even snel je huis een paar graden te verwarmen. En ja, ik weet waar ik over praat. Heb bewust voor een huis met ALLEEN vloerverwarming gekozen. En sinds dit jaar ook (eindelijk) in bezit van een warmtepomp. Bij de bouw in 2011 was dit al gepland, maar toen konden we het geld ( 15.000 extra tov een gas gestookte CV) nuttiger besteden aan zaken aan het huis.
 8. Teddybeer

  Waar gaat de reis heen...???

  Rond 7 uur een containerbakje, met 3 shovels en een wals er in, plaatsen in De Blesse. Dan weer naar de zaak en wat bakjes plaatsen en ophalen in de buurt.
 9. Teddybeer

  foto's tijdens het laden en lossen

  Komende week/weken gaan wij met een volgend traject van dit fietspad bezig. Aan de andere kant van de A32.
 10. Teddybeer

  forumgebruikers gespot

  Dan was jij dat dus niet om 11:20 bij Etten-Leur Nee. Deze deed wel de zelfde ronde, maar was ‘smorgens een half uurtje later vertrokken......
 11. Teddybeer

  forumgebruikers gespot

  Och, als er maar mee te werken is. Passend kleurtje is wel mooi, maar is niet de hoofdzaak, al zorgt een kloppend geheel wel voor een goede uitstraling.
 12. Teddybeer

  forumgebruikers gespot

  Vanmorgen........ Om 11 uur op de A27 bij Hooipolder. Maar zolang je op je telefoon zit te loeren zal je zeker geen forummers spotten......😪 een kwartiertje later @Dokus ook ergens op die zelfde A27. Met een van kleur verschoten trailer. Ik zag je nog net op het laatste moment. En ergens rond 13 uur @scania 440 bij Lankhorst.
 13. Teddybeer

  forumgebruikers gespot

  1 grote wassen neus. Als de milieumaffia zijn geld maar kan binnenharken.
 14. Wat je niet registreert kan je ook niet opgeven. 😏 En aangezien Nederland graag alles registreren mag........
 15. Teddybeer

  forumgebruikers gespot

  Zal iets later geweest zijn. Ik reed om 7.20 bij het ziekenhuis van Assen weg en was half uurtje later in Echten. Paar asbestbakjes leegbrengen in Wijster en plaatsen in Assen. Was overigens weer zeer verhelderend om te zien hoe verantwoord er met het gestorte en luchtdicht verpakte asbest wordt omgesprongen......👀👀
×