Spring naar bijdragen

Teddybeer

Administrators
 • Aantal bijdragen

  6400
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  62

Over Teddybeer

 • Rang
  admin
 • Verjaardag 21-07-1968

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  drenthe

Converted

 • Locatie
  Thuis
 • Beroep
  Chauffeur, gek hé

Recente profielbezoeken

14818 profielweergaven
 1. Klopt, de laatste serie analoge klokken heeft een schuiflade en is, volgens mij, in vrijwel elke vrachtwagen boven de voorruit ingebouwd. Normaal gesproken moet je inderdaad alebei de schijven (of het plastic "onderblad") uit de lade halen en dan de lade weer dicht doen. Dan zal de tacho beginnen te "razen" voor een periode van 5 tot 10 seconden. Als dit stopt dan moet de tijd aangepast zijn naar de juiste huidige tijd en kan je de lade weer openen en de schijf/schijven terug doen. Zelfde procedure geldt voor het goed zetten na ingaan van zomer/wintertijd. Als de tachograaf zelf constateerd dat de tijd niet klopt dan staat er meestal een ! achter de tijdsaanduiding. Doet ie dat niet dan kan je de tijd zelf aanpassen door de M knop even ingedrukt te houden en met de + of - toets kan je dan de tijd en datum verzetten.
 2. wist je dat

  Om met dit weer bij een station aan het werk te zijn is minstens net zo leuk.
 3. forumgebruikers gespot

  Vanmiddag een luid toeterende S&S in Gieten.
 4. Zomaar een week (de belevenissen van Shompie)

  HEBO is volgens mij een ex onderdeel van Mammoet, die ook die onderzeeër Koersk uit het water hebben gevist. Als ik het goed heb begrepen dan is dat onderdeel afgestoten/afgesplitst en verder gegaan als HEBO Maritiem.
 5. Waar gaat de reis heen...???

  Daar zit ik morgen ook in de buurt. Uitbereiding van LoVo. Eerst even wat mensen wakker kloppen in het buitengebied van Noordlaren en dan om 6.45 in Gieten aanwezig zijn. Wat daar gebeuren moet hoor ik dan wel.
 6. Ook hier bij geldt het zelfde. Als je tijdens je pauze de auto een keer verzet en gebuik maakt van de mogelijkheid zal je er weinig problemen mee krijgen. Als je echter dit 3 x per dag doet, of 7 x achter elkaar in 7 minuten dan heb je wel wat uit te leggen bij een controle.
 7. Waar bracht jij je diensttijd door?

  Ik denk dat een "basis" opleiding voor iedere schoolverlater niet verkeerd zou zijn. Een maand of 3/4 gewoon een stevige opleiding. Ook maatschappelijk zal dat beter geaccepteerd worden dan de 18 maanden van "vroeger" waarvan men het laatste jaar weinig meer deed dan rondhangen en zuipen...... Ik zelf ben niet opgekomen voor mijn dienstplicht wegens "persoonlijke onmisbaarheid". Toen ik de oproep kreeg was ik al een half jaar bezig met mijn eigen bloemen/akkerbouwbedrijf. En mede dankzij de inzet van een medewerker op het gemeentehuis werd ik definitief vrijgesteld, een half jaar voor dat de dienstplicht werd opgeheven.
 8. Zomaar een week (de belevenissen van Shompie)

  Bij het uitventen van trottoirbanden is het wel handig als er iemand mee rijdt. Zeker als het "regenpakweer" is.....
 9. wist je dat

  Het is MINIMAAL 9 of 11 uren rust en niet MAXIMAAL.
 10. wist je dat

  Als je fatsoenlijke nachtrusten hebt zijn ze coulanter bij (kleine) rijtijdoverschrijdingen.
 11. Zomaar een week (de belevenissen van Shompie)

  Zo heb ik al heel wat "platen en stenenboeren" mogen helpen bij het leggen. Het gebeurt nog wel eens dat ik/we moeten wachten op een put als die mensen komen om hun spullen te brengen. Sommigen vinden het lekker om dan een half uur uit het raam te gaan loeren hoe ze aan het ploeteren zijn om die oplegger leeg te krijgen. Maar ik heb er geen moeite mee om (na goedkeuring) "even" in de cabine te stappen en op commando even een stukje voor of achteruit te rijden zodat hij (meestal) zijn waren kan uitventen en wij dan ook weer vlot verder kunnen. Op veel bakwagens is het al gebruikelijk dat platenboeren de besturing op de kraan hebben. Bij trekkers begint het wat op te komen, maar is het nog geen gemeengoed.
 12. forumgebruikers gespot

  @Fg2200, gistermiddag op de A6 tussen Urk en de Ketelbrug. Ik had hem al op de parallel weg zien staan, en was op zoek naar mijn eigen gebakje.
 13. foto's tijdens het laden en lossen

  Altijd leuk, "even" laden in een stilte gebied.
 14. waar sta jij vanavond??

  Jazeker. Maar dat worden dan wel electrisch bediende overhead deuren. Die zetten we dan gelijk in het nog nieuw te bouwen schuurtje. Deze ouwe meuk moet er van de gemeente af. Als ooit het schip met geld eens aanmeert.....
 15. waar sta jij vanavond??

  Het gebeurt niet vaak, maar "mijn" auto staat ook bij mij thuis.
×