Spring naar bijdragen

Teddybeer

Administrators
 • Aantal bijdragen

  6190
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  58

Over Teddybeer

 • Rang
  admin
 • Verjaardag 21-07-68

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • Locatie
  Thuis
 • Beroep
  Chauffeur, gek hé

Recente profielbezoeken

11588 profielweergaven
 1. Tuinkabouter on tour

  Draaien ze weer volop, Gerrit? Ik vond het vandaag eigenlijk best wel rustig, qua bietenauto's, in de omgeving van Hoogkerk.
 2. wist je dat

  Bij Cornelissen blijf je je verbazen. Elke keer weer......
 3. Tuinkabouter on tour

  Zo'n vermoeden had ik al, kwam ze al niet meer tegen op de A28. Problemen in de fabriek schijnen de zelfde te zijn als paar weken geleden. Weer de enigen transportband stuk waarop de beiten de fabriek in gaan. Ze verwachten minstens 48 uur stil te liggen. Althans qua bieten verwerking. Fabriek draait noodgedwongen weer op diksap.
 4. forumgebruikers gespot

  Gistermorgen kwam even langs, met zijn pruttelende vetpot, downtown Termuntenzijl. IMG_2188.MOV En was dit Gerrit Piel op de kruizing A7/N33?
 5. foto's tijdens het laden en lossen

  Mooi toch? Net 40 ton dus nergens last van. Je kan ook wel een maatje grotere bakken er op zetten. Kan je weer 2 ton extra meenemen.
 6. foto's tijdens het laden en lossen

  Allemaal bouw en sloop.......
 7. Tuinkabouter on tour

  Nee, wat jij bedoel is de locatie van Sensus. Een onderdeel van Cosun. Die verwerkt daar de Cichorei die in Nederland geteeld worden. Daar wordt Inuline uit gewonnen. Als je ooit een bĺetenauto die kant op ziet rijden met kleine bietjes dan zijn dat dus geen suikerbieten. Ze lijken wel sterk op elkaar. Alleen zijn ze een stuk kleiner. Qua formaat zitten ze tussen witlofpennen en suikerbieten in.
 8. Tuinkabouter on tour

  Niet helemaal juist, Gerrit. In 2000 werd er nog 120.000 ha suikerbieten verbouwd in Nederland. In 2006, toen Cosun de overname van CSM had afgerond, waarna ze 2 van de 4 fabrieken sloten nog maar 85.000 ha. En dit jaar ongeveer 88.000 ha. De araalsuitbereiding dit jaar was ongeveer 20%. Het is echter wel zo dat zowel de kilo opbrengst, als het suikerpercentage behoorlijk is gestegen de laatste 10 jaar.l Iedereen mag nu inderdaad zoveel suikerbieten verbouwen als ze willen, maar je zal er wel een afnemer voor moeten hebben. En daar heeft men contracten (leverrechten) bij een verwerker voor nodig. En laten we daar in Nederland maar 1 van hebben. Dus zoveel verbouwen als men wil/kan klinkt mooier dan het is.
 9. Tuinkabouter on tour

  Toen reden ze van maandagochtend "vroeg" tot zaterdagmiddag rond 16 uur. Of nog vrieger als de GOR genoeg gevuld was om de maandag te halen. Dat scheelt 2 diensten als je nu maar 12 uur stil staat op zondag van 6 tot 18 uur.
 10. Dus mijn volgende auto moet dan toch maar van een slaapcabine worden voorzien?
 11. Zomaar een week (de belevenissen van Shompie)

  Beter kijken, Rob.
 12. Een week vol verrassingen.....

  Oh, je rijdt dubbel bemand? Maar hopp dat je je draai kan vinden in dit werk. Tanktransport is leuk werk, als je tenminste niet al te veel het geneuzel bij die bureaucratische chemiereuzen hebt.
 13. wist je dat

  Krijg je een scania
 14. De winter is weer begonnen...

  Komt mooi uit, de vrouw heeft vanmiddag net de velgen weg gebracht om 4 nieuwe winterbanden op te laten monteren. Maar wees gerust, we hebben echt geen plannen om die kant op te komen. Zeker niet zolang het hier nog warmer is als bij jullie.
 15. Zomaar een week (de belevenissen van Shompie)

  Inderdaad, maar had fototje gevonden. Deze militairen waren echt wel doeltreffend bewapend. De reder betaald al een behoorlijke duit om zijn schip daar langs te laten varen. Hoe het exact zit weet ik niet, maar het schijnt niet geheel zuivere koffie te zijn..... Beetje vergelijkbaar met de douane praktijken van het vroegere oostblok.
×