Spring naar bijdragen

BeenThereDoneThat

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

Alles door BeenThereDoneThat geplaatst

  1. Ik denk dat we dit topic wel kunnen afsluiten. Samenvattend: - het oefenen middels een schaalmodel werkt "opzich" wel - oefenen in een game behoord "opzich" tot de mogelijkheden. - maar VOORAL goed opletten als je een LZV in het echie ziet aandocken oid !!! En verder ga je het wel meemaken als je op cursus gaat. Zowel de theorie als de praktijk ... zou voldoende moeten zijn. Voor diegene: succes !!!
  2. Zo, de eerste (werk)dag staat op het nieuwe pasje. Alsof er niets aan de hand was, gewoon hetzelfde riedeltje als altijd. Alleen gaf hij op het eerste beeld van de invoer procedure aan dat de pas voor het laatst "gebruikt" was op 02-01-2022. Ik neem aan dat'ie toen geactiveerd is zeg maar, alvorens hij op de bus ging naar moi.
  3. Om middernacht stond was ik toevallig net klaar bij mijn laatste klant. De pas bleef gewoon in de tacho, ook geen meldingen in de display van de tacho of op het dashboard. Dus begonnen aan de trip huiswaarts van anderhalf uur. Van 00.30 een collega aan de telefoon (carkit), tot het eind van de trip. Dat was dus om 01.30 uur ... de hele pas vergeten hahahaa! Maar het moment dat ik de auto (sinds 1,5 uur) stil zet, zie ik boven mij iets in de tacho display. Inderdaad; de uitwerp procedure is uit zichzelf begonnen. Misschien heb ik het laatste half uurtje iets over het hoofd gezien, maar de pas is er in ieder geval niet rijdende voort uit gekomen. Er is ook niets opgelicht in de display, dan had ik het immers wel moeten zien daar het aardedonker is in de cabine. Voor de zekerheid nog maar even een print gemaakt van de dag (dwz vanaf middernacht). Zondag (eerstvolgende werkdag) de nieuwe pas maar eens uit proberen.
  4. Goede tip, ik zie het vanavond wel even.
  5. Ik heb net even met het KIWA gebeld om te vragen hoe de overgang van oude naar nieuwe tacho verloopt igv nachtdienst, en ook daar werd verteld dat deze de oude pas om middernacht uitwerpt. Advies was dan ook om rond die tijd even aan de kant (oid) te gaan staan. Ben benieuwd, ga het donderdag op vrijdag wel zien. Kan hem er natuurlijk ook zelf uithalen, hoef ik'm niet op te vangen 🤣. Stop je de nieuwe er na een paar minuten in en vervolg je na het invoeren vd tacho je werkzaamheden.
  6. Thanks, die stap heb ik zo'n drie weken geleden idd al gemaakt. Punt is wel dat ik ga lessen om een bakwagen / oplegger, maar kom te rijden op een B-double. Van die laatste heb ik een klein modelletje om het wat beter door te krijgen (voor nog geen tientje haha). En om nou ook een "rijschool" uitvoering te kopen ... tja. Ach ja, over een maandje moet ik al bijna "op". Komt wel goed denk, maar was/ben alleen op zoek naar wat oefeningen op het droge zeg maar.
  7. Daar hebben jullie beide gelijk in heren. Het gaat overigens om een B-double, dus een korte opl.+13.60m Het stoeien zit er niet echt in bij gebrek aan ruimte op het erf. Bovendien is het wagenpark zga altijd onderweg. Zodoende leek het mij wel een idee om dan middels een game ietsjes meer geautomatiseerd inzicht te kweken 😉
  8. Ik heb al wat gezocht op internet, en kom eigenlijk alleen uit op ETS 2. Echter vraag ik mij af of er alternatieven zijn. Ik ben niet opzoek naar een beetje rondrijden, dat doe ik doordeweeks al genoeg. Het idee is om wat te stoeien met het achteruit rijden van een LZV. (Ter voorbereiding op het echie). Alternatief is bv een schaalmodel kopen. Maar die geven ze ook niet bepaald weg 😵
  9. Volgens mij beginnen we nu een beetje af te dwalen van de “topic vraag” heren.
  10. Vledder & Schoenenreus, bedankt voor jullie reactie. De rit heeft vanmiddag plaats gevonden, en is zogezegd naar wens en verwachting verlopen. De vraag in de OP is voor mij niet relevant meer; ik blijf morgenavond thuis, en kan daardoor evengoed een compleet weekend maken. Maar jullie suggesties kunnen altijd nog van pas komen voor anderen die met deze vraag te maken krijgen. Bedankt!
  11. Ik ben gevraagd om deel te nemen aan een begeleiding van een rouwstoet, uiteraard met de vrachtwagen. Dit vind plaats tijdens mijn weekendrust. Ik heb in het verleden regelmatig deel genomen aan truckruns, en daar kreeg ik altijd een ontheffings formulier. Middels de zoekfunctie hier op het forum kom ik vooralsnog niets nuttigs tegen omtrent dit onderwerp. Ook op internet vind ik er niets van terug; noch over de regelgeving, noch iets over een forumulier. Wie o wie heeft hier correcte informatie over? PS: ben vandaag uitgenodigd, en het vind morgenmiddag al plaats. Ik ga sowieso, maar zou het graag netjes doen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden