Spring naar bijdragen

1960Roel

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

Alles door 1960Roel geplaatst

  1. Volgens mij is Rein de Jong destijds door Harry Vos uit Oss overgenomen. Vand Gend & Loos was van op het laatst eigendom van Ned Loyd Road Cargo en dat is weer overgegaan naar DHL. En Danzas Tilburg zat ook nog onder de paraplu van Ned Loyd als ik mij niet vergis, maar dat weet ik niet zeker. (en DHL is weer een onderdeel van duitse post die in Zweden ASG en ERT hebben overgenomen).
  2. Als je het zo maar kunt zien. Vrijwel iedereen heeft geliefden op het thuisfront die op een weerzien in gezondheid wachten, wat er droevig genoeg niet meer komt. Sterkte waar het ook moge zijn. R.
  3. Dat voor dit soort lieden geen arbeidsvergunning benodigd is, een officieel erkend rijbewijs wat dan ook nog iets voorsteld en b.v. code 95. Verkeersborden lezen zal niet gaan en matrixborden met balangrijke aanwijzingen moet m.i ook aca cadabra zijn......... Het lijkt wel dat alles kan tegenwoordig, maar wij nederlanders al jaren in het bezit van een chauffeursdiploma mochten dit document bij het oud papier doen en in een soort van kleuterklasje code 95 gaan halen. n Nou is bijscholing niet eens zo verkeerd echter deze mensen rijden hier in de voor hun vreemde dan zo maar rond....... in mijn ogen diep treurig!
  4. Dat zegt nog niet alles over de kwaliteit...........integendeel! Torpedo ging in het Oostblok Deutz trekkers bouwen. Ogenschijnlijk identiek al was de kleur oranje. Ze vergaten echter alleen te zorgen voor een goede materiaalkeuze......... Het is nooit een succes geworden en het heeft Cebeco handelsraad indertijd heel wat hoofdbrekens opgeleverd. Uiteidelijk zijn alle trekkers teruggenomen en daarmee was het merk van de markt!
  5. trok Kuma niet voor (o.a.?) Mera in het geconditioneerd? Ik zag er donderdagavond tussen Lichtmis en Staphorst nog eentje opgaan. het failliesement stond toen al op internet!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden