Spring naar bijdragen

Jeroen162

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  158
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

4 Neutral

Over Jeroen162

 • Rang
  Zeer gewaardeerd poster
 • Verjaardag 13-09-1988

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Jeroen162

  tv kijken onderweg

  Grote databundels kosten tegenwoordig niet veel meer en zijn geldig in heel Europa. Ik zit bij KPN op 50 GB/maand voor 33 euro. Tijdens het rijden zet ik gebruik ook vaak gewoon spotity of een youtubeplaylist en sluit ik hem gewoon op de radio aan.
 2. Chauffeur met 9 jaar ervaring in diverse takken van transport op zoek naar een nieuwe uitdaging voor 3 of 4 dagen in de week in zuid-oost Nederland (grofweg driehoek driehoek Den Bosch - Venlo - Arnhem) 's Nachts of in het weekend werken is (in overleg) geen probleem, enkele overnachtingen onderweg zijn ook geen probleem! Ervaring van stadsdistributie tot internationale blokvrachten, tautliner, koeler-/kastenwagen, oplegger en wipkar.
 3. Jeroen162

  Stap terug

  Maar dan moet je werkgever daar ook akkoord willen gaan en dat is bij mij in ieder geval niet zo. In de praktijk zal ik in 4 dagen nog steeds op gemiddeld rond 45 uur uitkomen, maar mijn werkgever wil niet de garantie geven dat ik die uren ook altijd kan maken. Ik heb verder een goede verstandhouding met mijn werkgever en hoewel de uitdaging er tegenwoordig wel wat meer uit is, bevalt het werk mij ook nog steeds prima. Financieel kan ik een verlies van rond de 20% nog prima dragen op dit moment en je leeft tenslotte maar één keer. Maar waar ik ook nog mee in de maag zit is dat er dan hoogstwaarschijnlijk vaker in mijn auto gereden zal worden en gezien de zwijnenstal die sommige van mijn collega's weten achter te laten ben ik daar niet zo heel gelukkig mee.
 4. Jeroen162

  Stap terug

  Chauffeurs zijn gewend aan lange werkweken. Ik werk al 5,5 jaar als internationaal chauffeur met gemiddeld 55 uur per week, met uitschieters richting 70 uur. Door zaken als een vriendin, eigen huis en toegenomen hobby's zijn er privé in die jaren wel wat zaken veranderd en zeker het laatste jaar merk ik wel dat ik steeds vaker behoefte heb om het soms wat kalmer aan te doen. Ik weet dat er bij mijn werkgever wel mogelijkheden voor zijn. Enkele collega's hebben in het verleden een contract voor 32 uur hebben gehad (+- 45 uur in de praktijk) en een andere collega die in het verleden ook een normaal contract heeft gehad, beunt nu met een nulurencontract voornamelijk in de zaterdag en in de avonden wat bij. Ik vraag me af of er hier chauffeurs zijn die een soortgelijke stap hebben genomen? En hoe is dit jullie bevallen?
 5. Jawel, je hebt ze alleen niet alle 12 continu nodig. Het hangt helemaal af van zaken als gewicht, vermogen, hellingen etc. Afhankelijk van die omstandigheden kun je versnellingen overslaan, maar als je de splitter in zijn geheel niet gebruikt, dan heb je feitelijk maar 6 versnellingen en dan zijn je mogelijkheden veel beperkter.
 6. Jeroen162

  Autohof Pfalzfeld dicht?

  Gisteravond nog even gegeten, nette tent! Valt me wel op hoe rustig het hier nog steeds is... Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 7. Het idee er achter is goed, maar dit lijkt me in de praktijk niet te handhaven. Voor het welzijn van de chauffeur lijkt me een minimum aantal weekenden op de standplaats in het land van herkomst veel wenselijker...
 8. Wisselt toch sterk in Duitsland heb ik het idee. Aan de A61 Koblenz - Ludwugshafen zijn eigenlijk nauwelijks parkeerproblemen meer. Maar aan veel andere autobahnen zouden de parkeerplaatsen verder wel flink uitgebreid moeten worden. Aan de 3 en de 45 zou een paar autohofen er bij ook geen verkeerd idee zijn.
 9. Bij vertrek in een hogere versnelling dan 2H begint bij mij het dashboard tegen te sputteren. Ben wel eens per ongeluk in 4L weggereden, gaat op zich wel. Maar ik denk niet dat het goed voor de koppeling is als je dat regelmatig doet.
 10. Dit dus. Iedere versnellingsbak is anders en welke versnellingen je gebruikt is in belangrijke mate afhankelijk van je totale gewicht en ook wel van je vermogen. Voorbeeldje, DAF XF 460 pk, 16 versnellingen, 40 ton: 2L (1H bij helling) - 3H - 4H - 5H - 6L - 6H - 7L - 7H - 8L - 8H. Over het algemeen kun je bij hogere gewichten beter wat minder versnellingen overslaan, berg op niets overslaan. Op een vlakke weg zo veel mogelijk in het groene toerengebied proberen te blijven, dan zit je meestal wel goed.
 11. Uiteindelijk is de snelheid waarmee iemand het werk leert toch wel een bepalende factor voor de meeste werkgevers in deze tijden. Ik heb eens een collega moeten inwerken die na 2 weken nog steeds aan mij vroeg of ik de auto (7 meter bakwagentje) aan kon dokken in een normale grote put. Toen hij zelfstandig zijn ritten mocht rijden had ie meerdere keren per week schade, één keer een personenauto totalloss gereden met achteruitrijden, continu schade aan goederen omdat hij de boel niet genoeg vast zette. Al wil je als werkgever nog zo veel geduld hebben: op een gegeven moment houdt het gewoon op.
 12. Bij ons worden nog steeds regelmatig nieuwe onervaren chauffeurs aangenomen. Wij zitten echter meer richting het zuiden, bovendien zou je er dan wel tegen moeten kunnen dat je wat langer van huis bent, ook weekenden. Vaak kun je er bij bv. horecadistributie bedrijven (Hanos, Sligro ed) er nog wel redelijk goed tussen komen als onervaren chauffeur, was iig mijn ervaring een jaar of 3 geleden. Maar dat werk moet je ook maar net een beetje liggen.
 13. Jeroen162

  Hamburg

  Ik ben inderdaad maar niet verder gereden dan Soltau, al heeft me dat uiteindelijk wel een extra overnachting gekost. Goed autohof en de 6.50 wordt uiteraard gewoon verrekend in het restaurant.
 14. Jeroen162

  Hamburg

  Ik kom morgen waarschijnlijk midden in de avondspits en met mijn rijuren op bij Hamburg terecht. Ik weet dat er bij de grote containerterminal iets moet zitten, maar is daar s avonds nog wel plek? Andere alternatieven wellicht? Ik kom van Hannover af en moet richting Kolding.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...