Spring naar bijdragen

NicoH

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    31
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

NicoH's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. NicoH

    Stro verlies in Beerta

    Stro als dat van boven een beetje nat word dan is dat niet zo erg, is wel zo vast samengeperst dat het water er niet in komt. De buitenkant word wel minder mooi, maar dat maakt niet uit. (kom zelf van de boer en heb het mij ook nog eens laten vertellen door een boer die de koeien op het stro heeft liggen) En die balen wegen zo'n 300-350 kg stuk in ieder geval die op de eerste pagina. Die op de 2e pagina die zijn volgens mij wat groter?
  2. Freddepet, succes en veel plezier als eigenrijder. ps. Ik ben blij dat ik begonnen ben:)
  3. Met een smartphone kun je app installeren om foto's te maken van een document die als pdf opgeslagen word. Die kun je opsturen... Maar ik heb dit zelf ook al weleens geprobeerd met mijn telefoon (samsung galaxy s plus) maar ik vond de kwaliteit niet zo goed als je hem uitprint. Handgeschreven tekst is slecht te lezen. Maar wellicht heb je een andere telefoon met betere camera?
  4. NicoH

    volvo

    Corydon, dit gaat om veiligheid en het is volgens mij van alle tijden dat bestuurders (vrachtauto, auto etc.) achterop iets knallen door het even niet opletten. Het hoort natuurlijk niet, maar het kan natuurlijk gebeuren. (heb het zelf nog niet meegemaakt, maar ben dan ook nog maar 23) Dit systeem zal wel helpen dat het minder vaak voorkomt. Natuurlijk moet je als bestuurder niet gaan rekenen op dit systeem en gewoon zelf ervoor zorgen dat je het verkeer goed in de gaten houdt en op tijd remt. Het is natuurlijk ook nog eens allemaal elektronica en dat kan ook storing hebben...
  5. Wie weet hoe het chauffeurscafe in willebroek heet? En heeft een adres? Bestaat die nog wel? Bij voorbaat dank.
  6. Wellicht dat die minder snel zal omkantelen, maar ik denk dat als je de bakwagen er recht voor hebt staan dat de oplegger ook wel blijft staan. Het steekt niet veel over. Hij heeft de bakwagen er volgens mij juist schuin voor staan, zodat die de dolly-oplegger schuin kan wegtrekken en hij tegen de zijkant niet zoveel houtsnippers aan krijgt te liggen. Wanneer hij de bakwagen lost, blijft hij ook rijden.
  7. NicoH

    Komt dit meer voor ?

    Het ligt er natuurlijk wel aan wanneer ze de prijs hebben vastgesteld van de brandstof, maar dit doe je neem ik aan wel 1 á 2 keer per jaar
  8. NicoH

    Komt dit meer voor ?

    18% vind ik ook veel (lijken)... Ik weet het natuurlijk ook niet, maar heb even op google ingetoets 'brandstofclausule' en kwam hierbij bij één van goes uit. Brandstofclausule
  9. NicoH

    Wielmoerdoppen...??

    Het heeft te maken met de remmen die kunnen aanlopen. Aan die doppen kun je zien of de velg heet is geweest (gesmolten). Maar de leverancier, ik dacht wabco, kan zo gauw niet voldoende nieuwe remmen leveren en tot de remmen zijn vervangen zitten die doppen erop...
  10. Volgens mij wel. Tachograaf en rij-en rustijden | Opleidingscentrum Lust Volgens de 3e vraag moet een chauffeur die in dienst is van een uitzendburo dit ook bij het transportbedrijf zelf uitlezen en niet via het uitzendburo uit laten lezen. (volgens mij heb je dit zelf ook?) De gegevens van een digitale tachograaf moet matchen met de gegevens die je uitleest via de digitale tachograafkaart. (is btw wel belgische website, maar dat maakt denk ik niet veel uit)
  11. NicoH

    Onderhoudskosten

    Huren is meestal duurder dan lenen. Daarbij kan ik de auto zelf aanschaffen en heb ik eigenlijk alleen nog maar geld nodig voor de eerste paar maanden. Wellicht dat ik in het begin wel een auto huur en dat we(ik en dealer) in die tijd op zoek gaan naar een geschikte auto. Wellicht kan ik natuurlijk ook met de dealer afspraken maken over een afbetaling van de auto, dan heb ik de bank in ieder geval niet nodig daarvoor. Maar nu krijg ik een offerte en kan ik mooi kijken wat voor mij het voordeligst is.
  12. NicoH

    Onderhoudskosten

    @karel65: Bedankt voor die lijst met onderhoudskosten per jaar/per km. Ik heb voor mijn kosten berekening een afschrijvingstermijn gerekend van 7 jaar en had daar ook al 5cent/km in mee gerekend. Die lijst bevestigd dat ik dan goed zit. @ejd: Voorfinanciering btw, is toch heel normaal. Is voornamelijk voor de aanschaf van de auto. Bij €40.000 zit je al op ruim €8000 btw die je moet betalen. Of is het gebruikelijk dat je met de dealer verschoven btw afspreekt? Ik weet dat dit kan, maar weet niet of dat ook bij de aanschaf van een vrachtauto kan en of dealers dat dan wel doen?
  13. NicoH

    Onderhoudskosten

    @jan 1960 Ik ben niet zo bang dat bank de keutel weer intrekt. Ik hoef alleen maar geld te lenen bij de bij voor de voorfinanciering BTW (wellicht niet eens). En de rest wat ik moet lenen is geld dat ik nodig heb op het moment dat ik de meeste kosten ga maken, denk hierbij aan brandstof e.d. @edje Ook daarover heb ik nagedacht, ik wil proberen een onderhoudscontract af te sluiten via de dealer, of dat hij mij een garantie geeft voor een bepaalde tijd. Daarbij heeft de dealer geen enkel belang om mij een slechte auto te verkopen. De dealers waar ik dan ook mee heb gesproken willen ook proberen om een auto te vinden binnen hun eigen kring waarvan ze de (onderhouds)geschieden weten.
  14. NicoH

    Onderhoudskosten

    Banden weet ik ongeveer de kosten, maar zoals ik al zei kan het wel aan de dealer vragen. Maar het is weekend;). Ik ben al wel bij dealers geweest, ga sowieso voor 2e hands. Tegen de tijd dat er een geschikte auto is, ga je natuurlijk ook over op een exacte kostprijsberekening en natuurlijk ook met welke kostenplaatje je rekening moet houden bij een nieuwe auto. Ervan uitgaande dat je ongeveer dezelfde weer koopt, maar dan nieuw. Het gaat er mij om wat het ongeveer is. Natuurlijk heeft het soort werk ook veel invloed hierop.... Maar dan kan ik dat voor nu even in de kostprijs meenemen.
  15. Hallo, Mijn is Nico Höfkes, kom uit Winterswijk ben 22 jaar. Ik zit hier al een tijdje mee te kijken op het forum en heb ook weleens wat gereageerd. Nu zit ik even met een vraag mbt onderhoudskosten per/km. Binnenkort begin ik voor mezelf en heb hiervoor ook alles al wel rond, maar heb nog een kleine lening nodig bij de bank. Met name voor de voor financiering btw en om de eerste paar maand te overbruggen. De bank is hierin bereid om een lening te verstrekken. Echter wil de bank nu nog een exacte(re) berekening hebben wat betreft de kosten die ik maak en wat voor een omzet daar bij hoort. Deze had ik globaal al aangegeven maar hij vond dit toch te summier. Nu zou ik graag willen weten van jullie of een van jullie daar inzicht in heeft en wat ik voor een 4x2 trekker 125.000 km/jaar kan verwachten wat de kosten zijn per km voor het onderhoud en wat de kosten zijn voor smeermiddelen per km. Het mogen globale prijzen zijn, als het maar reële prijzen zijn. Dit kan ik natuurlijk ook wel vragen aan de dealer, maar dan moet dat maandag gebeuren. Ik zou het liever nog vandaag/morgen weten, zodat ik dit in de berekening kan meenemen. En het dit weekend nog kan versturen via de mail naar de bank. En ik hoop/wil niet dat jullie beginnen over in deze tijd voor jezelf beginnen. Ik heb ook geprobeerd om het uit mijn hoofd te zetten, maar dat is niet gelukt en wil gewoon graag ondernemen. Heb natuurlijk de laatste tijd ook wel contact gehad met eigen rijders en die zie toch nog wel positief in. Mvg. Nico
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden