Spring naar bijdragen

Danny1988

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    61
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Danny1988's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Waardering in de gemeenschap

  1. Danny1988

    Schuiven met uren

    Ik heb mijn salarisstroken laten nakijken door een juridisch adviseur van de vakbond. En ze hebben mij ook nog in gelijk gesteld, Werkgever heeft uren niet volgens de cao betaald. Dus was er gelijk een mailtje naar de werkgever, dat er geen bal van klopte over 3 maanden. Met minimaal 24 uur per maand die verschoven was. Heb ze dan ook direct laten weten, dat als er geen duidelijkheid over kwam. Ik alle werkzaamheden zou staken tot die uren op me rekening zouden staan. En opeens was het van sorry sorry we hebben een "foutje" gemaakt, 3 maanden structureel uren schrappen noem ik eerlijk gezegt geen foutje meer. Wij moeten ons aan alle wetten en regels houden op de weg, en hun denken dat ze niet volgens een cao hoeven te betalen.
  2. Danny1988

    Schuiven met uren

    Het is niet zozeer liggen slapen, het feit is dat ik mijn werkgever heb vertrouwd, omdat alle uren netjes betaald werden in de eerste 3 jaar. In december had ik al een gesprek met mijn werkgever waar de overuren gebleven waren. De gene die over de uren gaat kon dit niet zeggen hoe het kwam, zei sturen me door naar de administratie. En van de administratie was er schijnbaar iemand ziek, en was er een vervanger. Dus zodoende is er al een hele tijd overgegaan.
  3. Danny1988

    Schuiven met uren

    Goedemorgen, Dit is al allemaal een stuk duidelijker. En zal ook de salarisstroken van de afgelopen 3 maanden door iemand van de vakbond laten controleren. Zodra ik die uren heb gecompenseerd gekregen. Dan zal ik ook direct opzoek gaan naar een andere werkgever, omdat er genoeg andere bedrijven staan te springen om chauffeurs. Want het vertrouwen naar deze werkgever is naar 0% gedaald als het gaat om betalingen. Bedankt voor de reactie, ik vondt het al zo raar dat ze met handmatige correcties opeens beginnen te werken. Weten jullie onder welk lid dit staat in de cao? Want over de afgelopen 3 maanden begint het aantal uur toch wel redelijk fors op te lopen.
  4. Danny1988

    Schuiven met uren

    Bedankt voor de reactie, ik vondt het al zo raar dat ze met handmatige correcties opeens beginnen te werken. Weten jullie onder welk lid dit staat in de cao? Want over de afgelopen 3 maanden begint het aantal uur toch wel redelijk fors op te lopen.
  5. Danny1988

    Schuiven met uren

    Ik heb in de afgelopen 3 maanden gezien dat mijn werkgever uren verschuift handmatig van 130% naar 100%. Omdat ik in de ene week niet genoeg uren had om aan de 40 uur te komen, hebben ze dit naar 100% uren verschoven. De 30% van de overuren is in lucht opgegaan. Bij werkgever aangekaart, maar nog altijd geen antwoord op. Is dit volgens de wet? ,of zou ik een procedure tegen mijn werkgever kunnen starten? Aangezien het ondertussen al oploopt, en aangezien ik best bij de werkgever wil blijven werken. Maar als ik zie hoe ze met mijn uren omgaan, dan zie ik het niet zo best in voor hun.
  6. De werkgever heeft 2x 40 uur betaald, omdat ik halverwege de maand was begonnen. Dus ik weet denk ik wel zeker dat de werkgever op de 20ste me overuren van vorige maand zal betalen.
  7. Er is een proefperiode van 1 maand in opgenomen, dus ik kan wel weg binnen een maand. Ik ga het loonstrookje laten zien aan de werkgever, waarom er geen overuren of onkostenvergoeding opstaat. Want wat ik ook denk, is dat er pas na 160 uur overuren worden betaald, als dat zo is dan ben ik meteen weg. Maar er is mij niks voorgelicht bij sollicitatie dat ik mijn overuren en onkostenvergoeding pas een maand later krijg. Ook heb ik een handboek gekregen, waar dit zelfs niet is in opgenomen over betalingen. Dus ik ging er vanuit dat alles gewoon netjes elke maand op de bank zou staan. Heb ook al voor verschillende uitzendbureau's gewerkt en deze betaalden alles ook vrijwel direct tegen 130% of 150%. Want ik heb ook al een andere werkgever gevonden die mij al eerder wauw, en is dit eigenlijk een tussenstop geweest. Omdat de andere werkgever nog niet zeker was op werk voor mij.
  8. De CAO valt onder de CAO van FNV. Normaal zouden er kopjes moeten staan van 100%, 130% of 150% maar in dit geval zie ik enkel de totaal gewerkte uren. Want als ik alleen de dag uren betaald zou hebben gekregen, dan zou ik eigenlijk alleen wat Murphy zei moeten zien. En dat is dan de 40 uren, en dan de overuren zouden dan op de volgende strook moeten staan. Hierbij is mijn totaal uren tegen 100% betaald, dus 80 uur in ongeveer 1.5 week. In mijn contract staat wel dat een normale arbeidsduur per 4 weken 160 uur is. Ik zal ook even op kantoor vragen volgende week. Maar ik denk toch, dat het gene wat Marotrans zegt is, dat de overuren pas betaald worden na een volgende maand. En dat ze mij week 7 en 8 op basis van 40 uur betaald hebben en dan kom ik wel op 80 uur uit.
  9. Ik ben sinds kort aan het rijden bij een nieuwe werkgever waarbij ik direct een jaarcontract kreeg. Nu ik mijn eerste loonstrook bekijk zie ik dat ik in iets meer dan een week 80 uur gewerkt heb. En als ik mijn uren terug reken, dan zie ik dat mijn werkgever 80 uur betaald heeft tegen 100%. En ik zie ook verder geen onkostenvergoeding voor het overnachten. Of onder welk kopje zouden dan de onkostenvergoedingen moeten staan? Ik heb al voor verschillende werkgevers gewerkt, en op ieder loonstrook staat alles netjes op 100%, 130% of 150% met de onkostenvergoedingen voor overnachten.
  10. De zzp'ers zijn toch de Zelfstandigen Zonder Poen? of Zonder Pensioen ? , Zelf ben ik ook zzp'er en ben ook druk in de weer om alle examens te behalen en zo voor derden legaal te gaan rijden. En als ik aan die 9.000 euro moet komen is dat ook geen probleem. Dus waarom wilt iedereen alles omzeilen met een beetje goede inzet en slim investeren kom je er wel. Want ik denk dat er meer tijd geïnvesteerd is om alles te onderzoeken dan zo'n hele "opleiding" tot "vakdiploma" duurt. Die opleiding is echt waardeloos in 3 maanden tijd bijna 4 examens gehaald. En die examens zijn dan 110 euro voor een examen wat eigenlijk te simpel is voor woorden, Heb al goedkopere examens gehad die veel moeilijker waren. Ach alles boven de 500,- euro privé aftrekken van de belastingen aan het eind van het jaar, Dat is dan ook weer legaal. Dus alles boven de 500,- euro is gratis studeren.
  11. Je moet eigenlijk eerst leren op een pendeldienstje zodat je goede voertuigcontrole hebt, Daarna kan je gewoon goed achteruit rijden enzo en kan je vaak via een uitzendbureau gaan werken (tegenwoordig). Ik heb ook eerst overal gesolliciteerd en nergens kwam ik binnen, En nu heb ik een uitzendbureau die opeens wel werk hebt bij een bedrijf waar ik al eens gesolliciteerd had.
  12. Op gesprek geweest... Goed gesprek. Aan me leeftijd lag het niet, Ze vonden voor de weekends wel dat je wat extra ervaring moest hebben. Wat ik eigenlijk al wist, Maar goed niet geschoten is altijd mis.
  13. Op gesprek gaan wil tegenwoordig nog niks zeggen eigenlijk. Want ik heb al ruim 10 gesprekken gehad sinds dat ik weer wat in de transport zoek en dat waren allemaal gewoon hele goede gesprekken. Maar helaas zeiden ze allemaal op het laatste moment van "sorry te weinig ervaring"
  14. Klopt, Bij Visbeen heb ik dus gesolliciteerd en heb ik ook een telefoontje van gekregen dat ik op gesprek mag komen. Hoop echt dat het wat gaat worden, Want de bedrijven in de omgeving van Zeeuws-Vlaanderen zijn wel erg terughoudend terwijl de bedrijven richting Brabant - Zuid-Holland meestal wel iets sneller geneigd zijn om wat jongere chauffeurs aan te nemen.
  15. Ik zie dat ze chauffeurs met enkele jaren ervaring zoeken, Ik heb dus nog maar net een half jaar ervaring. haha. Dus zo kom je ergens vrijwel nooit tussen als er meerdere chauffeurs zijn die meerdere jaren ervaring hebben . Maar ik ga toch eens informeren voor de weekends.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden