Spring naar bijdragen

Buschauffeurtje

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    24
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Buschauffeurtje

  • Verjaardag 21-05-1950

Converted

  • Biografie
    Ik was in Antwerpen een lijnbuschauffeur en regelmatig in m'n vrije uren autocar- / touringcarchauffeur. In aanmerking genomen m'n leeftijd, kom ik dus niet meer in de kanshebbers ondanks m'n 11½ jaar lijnbusdienstervaring. Ik heb zelf m'n rijbewijsvernieuwing "alle categorieën" bekostigd en dat is geldig tot september 2014!! Op m'n 60 jaar ben ik met vervroegd pensioen gegaan. Als U een baas van een bussenbedrijf bent en in me geïnteresseerd bent, dan wil ik nog DEELTIJDS / PART-TIME rijden. Wel met een GROTE bus, NIET met een kleine. Hoe dat dan door U wordt geregeld, dat hoor ik dan nog wel van U, hoe we zullen overeenkomen. Als U geïnteresseerd bent en contact met mij opneemt, dan kan U mijn Gsm-nummer krijgen.

    Bedankt voor uw aandacht.

    In afwachting op uw reactie, mvg,

    Chris.
  • Locatie
    B - 2110. Wijnegem. (Prov. Antwerpen). // België. (Vlaanderen)
  • Interests
    Gelede en dubbel gelede lijnbussen, idem autocars en touringcars
  • Beroep
    Lijnbuschauffeur ( kan alleen nog deeltijds/part-time rijden, als gepensioneerde bijrijder.)

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Buschauffeurtje's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Aan werkgevers van bus firma’s, Ik ben op vervroegd pensioen, toch heb ik mijn professioneel rijbewijs laten vernieuwen en heb een rijbewijs voor alle categorieën. Ik wil nog rijden voor personeelsvervoer ( sporadisch een school naar de sportterreinen brengen). Dus alleen deeltijds, en met GROTE bus, want ik rijd niet met kleine bus. Mijn rijbewijs is nog geldig tot september 2014. Ik woon te 2110 – Wijnegem. Ik kan indien U me na 2014 nog voor U wenst te laten rijden, de 35 punten bijscholing volgen. Ik moet GEEN examen doen omdat ik van vóór 1955 ben!! U kan me eventueel een e-mail zenden voor verdere details. Mvg, Chris.
  2. Man man... Watn k*tdorp... :-( Antwerpen is geen dorp maar wel een stad. Als je dus Antwerpen een pejoratieve opmerking geeft is het k*tstad.
  3. Dat werkgevers in het wilde weg zomaar gaan rondbellen, nee, natuurlijk niet. Maar men weet nooit dat er een op m'n spaces terechtkomt en juist een chauffeur kan gebruiken. Of een chauffeur die er werkt en me een seintje geeft om bij hen..., dus via...via.
  4. Hoi: Bedankt voor de link hoor, ik ga er straks naar :) Chris.
  5. Hoi: Mededeling over m'n rijbewijs kan U lezen in: http://chris-1950.spaces.live.com Tot dan Chris.
  6. Hoi: Ik kom hier even langs, ik ben wel al in andere topics geweest, maar wil me aan U voorstellen via mijn profiel op mijn site: http://chris-1950.spaces.live.com Indien U wenst, staat er info om me te contacteren via fax, etc... Met vriendelijke groeten Chris. (WERKLOZE BUSCHAUFFEUR).
  7. Hier volgt het resultaat van het Wegcode.be forum team : Re: Waar moet ik zijn om...?? « Antwoord #9 Gepost op: 31 Maart 2009, 14:15 » -------------------------------------------------------------------------------- Ik heb me ondertussen verder geïnformeerd en de conclusie is dat men in Nederland een nogal flexibel beleid lijkt te voeren in verband met de vakbekwaamheid. Voor een Nederlands chauffeur die enkel in Nederland rijdt zou het dus mogelijk kunnen zijn om onder deze regel te vallen. Let wel: ik spreek in de voorwaardelijke wijs, omdat dit buitenlandse materie betreft. In België wordt wat betreft de vakbekwaamheid de Europese regel toegepast en daarin zit die bewuste vrijstelling niet vervat. Eindconclusie is dus dat een Belgisch chauffeur, ook al is hij geboren voor 1/7/55, steeds de code 095 op het rijbewijs zal moeten hebben. Ik heb trouwens een groot vermoeden dat een Nederlandse chauffeur die voor 1/7/55 geboren is, en zonder de code 095 in België komt rondrijden, wel eens problemen kan
  8. Jaja, maar hier in België, weten ze er blijkbaar niet van en zijn er mensen die aan rijschool, ed, verbonden zijn, hierover verbaasd. Ook kreeg ik een uittreksel in het Belgische wegcode forum, waarin een lijst wordt weergegeven met de uitzonderingen die erg streng zijn,en het bewuste voor july 1955 geboren = vrijgesteld, staat er niet bij
  9. Weet jij het Erik, of dit voor heel de EU geldt en aldus ook in België ? Mvg , Chris.
  10. Wepken ?? Ken ik niet. Maar als het voor gans de EU geldt dan hoeft het niet want ik ben geboren in 1950. Als...
  11. Bedankt Erik. Die vrijstelling voor me tot 2015,die info komt van een verkeersagent die een forum inzake Belgische verkeersreglementen en wetgevingen terzake runt. Het zou wel goed uitkomen voor me ( financieel ) als ook wij hier in Vlaanderen ook recht hebben op geboren voor 1-7-1955 want ik ben van 21-5-1950. Ben je zeker dat dit geldt voor de ganse EU ?
  12. Nou ja, men had blijkbaar angst voor " het volk ", die de muur aan het afbreken waren. Ik ben 200% akkoord dat het verschrikkelijk was voor families die uit elkaar waren door die muur. Voor hen en alleen voor hen, had men herreniging van families moeten laten uitvoeren, " het volk ' zou dan kalmer hebben gereageerd en dan had men voor de overige Oost-Europeanen een visa - reispaspoort kunnen invoeren ( wat voor zeer vele landen in de wereld nog steeds zo het geval is ). DAN zouden ze nu niet zo maar willekeurig naar onze contreien kunnen komen en de beroepschauffeurs HIER (dood-) concureren !! Trouwens nu worden we niet alleen beroepshalve gekloot, maar komen ook zeer vele crimminelen van daar naar hier, de gevangenissen zitten er vol mee ! En wat betreft het begrijpen van verkeerstekens..., als wij in't buitenland komen moeten we ook zorgen dat we het begrijpen. Pictogrammen ? Ok, maar dan wel universeel, zodat deze overal worden begrepen en door iedereen.
  13. Dank je Bart voor je antwoord. Ja weeral zo'n domme maatregel hé. Weten diegenen die zulke maatregelen treffen wel hoe ze een vrachtwagen of bus moeten starten ( sarcastisch bedoeld hé ) . Bepaalde vakken..., nou, als buschauffeur voor personeel en scholen zal dat dan wel niet moeten denk ik. Geldklopperij inderdaad en een zeer dure als men het zelf moet betalen...
  14. Weeral zo'n opdringende beslissing van de Europese gemeenschap, waardoor nu in ieder aangesloten land, wij verplicht zijn om 35 uren bijscholing te volgen in een periode van 5 jaar en zo punten moeten bij elkaar sparen Ik zelf ben bij de vrijgestelde tot 2015 ( dan ben ik 65 jaar ). Dán moet ik wel bijscholing volgen ( als ik dan eventueel wil bijrijden, ik zie de werkgever dat geld ervoor niet opbrengen, voor mezelf en van m'n pensioen inkomen, is dat wel erg duur ! ), de volle 35 uur MAAR moet ik geen examens doen, enkel en alleen de bijscholing volgen , zoals jullie in Nederland zeggen " nou breekt m'n klomp " Mvg aan alle leden, Chris.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden