Spring naar bijdragen

Murphy

Administrators
 • Aantal bijdragen

  7852
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  68

Waardering in de gemeenschap

7898 Excellent

Over Murphy

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Eidsland, Noorwegen
 • Interests
  Radio zend amateur

Converted

 • Biografie
  Hei, mijn naam is Eddy.
  Heb in 2008 mijn eigen wagen verkocht en vertrokken naar Noorwegen. Hier weer gewoon in loondienst.
 • Locatie
  Eidsland, Noorwegen
 • Interests
  Op zee met eigen boot
 • Beroep
  Dat ligt een beetje ingewikkeld....

Recente profielbezoeken

21512 profielweergaven
 1. Murphy

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Is heel erg afhankelijk van de locatie, maar in euro's mag je al gauw rekenen op 200K. Maar banken zijn tegenwoordig niet zo happig meer op hypotheken die kant je boord zijn (daarom ook dat eigen aandeel). Een arbeidsovereenkomst is nagenoeg NOODZAKELIJK om een huis te kopen. Overuren worden zeker niet altijd voor de 100% meegerekend. Daarom lijkt het mij verstandig/noodzakelijk om een fatsoendelijk BASISloon te krijgen in het transport. Ondanks dat overuren nagenoeg standaard zijn, dien je ze niet geheel mee te rekenen. Net als de toeslagen en vergoedingen (die vergoeding zou je al helemaal niet mee moeten nemen daar het een VERGOEDING is voor de kosten die je maakt (of zou horen te maken....)
 2. Murphy

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Hier in Noorwegen is dat minimaal 15% eigen vermogen.
 3. Murphy

  Teddybeer

  Welkom bij de Club, Jan!
 4. Murphy

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Het zou wel eens om andere redenen kunnen gaan…. Bij ons is er gezegd dat het goedkoper was om een uren chauffeur (eentje op 0 uren contract) erbij aan te nemen, dan de vaste chauffeurs overuren te laten maken.... Dus de vaste krachten gaan naar huis, met 160u in de 4 weken en de oproepkracht rijdt zich het licht uit zijn ogen…. O, ja.... die vaste wagen…..
 5. Murphy

  Nieuwe onderhandelingen cao

  En wederom een verkeerde veronderstelling: Omzet = geen winst! Maar terug op het kapiteltje arbeidsdag: Vroeger, toen ik nog internationaal reed, werd ik heel onrustig met daagjes in de Ruhr... 'S middags al veel te vroeg stil staan. Waarom wil "men" nu gewoon niet snappen dat er chauffeurs zijn, die met liefde voor het vak, graag hele dagen werken, 's avonds in een eettentje neerstrijken en de volgende dag weer gaan. Niet iedere chauffeur WIL 8u op een dag werken en vervolgens 16!!! in zijn kruis krabben! Ik zit er zelf sterk aan te denken om weer op een vrachtwagen te gaan en dan in de aanleg te gaan werken. 1 week op, 1 week af met werkdagen van 12-15 u. Ben je van de keet, moet je werken. Vrije tijd onderweg zit vlgns mij niemand op te wachten!
 6. Murphy

  wist je dat

  Zie het als een online naslag werk. Zit je met een vraag, kan je deze opzoeken op het CF, of zelf stellen. Je MOET nx op dit forum, enkel zoveel kennis online is nergens anders te vinden... Maar dan moet je wel bereid zijn die kennis te delen, zo werkt een forum, zo werkt het CF. En af en toe gewoon afgassen en gehoord worden door soortgenoten, das ook wel eens fijn.
 7. Murphy

  Botser/grietje

  Leuk dat je weer van de partij bent, Grietje.
 8. Murphy

  wist je dat

  Daar wilde ik ook heen, Pierre, misschien niet juist geformuleerd. Iedereen trekt zich terug, gaat niet meer de discussie aan, de openheid vermijdend. MIJN mening is wet, denk je er anders over vind ik dat stom, die mentaliteit is er steeds meer, ook binnen onze beroepsgroep, dus ook op het CF.
 9. Murphy

  wist je dat

  Maar Pierre, leg eens uit wat het forumbeheer "anders" doet waardoor het minder druk is. Ik krijg de indruk dat de mensheid steeds egoistischer wordt, naar zichzelf werkt, niets meer in de openbaarheid gedaan wordt. Kijk bv maar naar de schoolgaande jeugd. Vroeger speelden we, zeker in de vakantie, hele dagen BUITEN. Nu zie je werkelijkwaar geen kind meer buiten. Ze zitten kennelijk allemaal op hun kamertje met de mobiel in de handen Netflix te kijken….
 10. Murphy

  wist je dat

  Die toppers ZIJN dan wel in "ons" kleine landje, maar gaan er na de wandeling weer snel vandoor... statistieken van de 4 daagse en hieruit belicht:
 11. Murphy

  wist je dat

  … Zaterdagavond, op de weg terug van Sandefjord, ik een bambi aan de kant heb moeten drukken met de camper. En dat de Schade wel mee viel…. totdat ik maandag bij de Garage kwam. Waarschijnlijk de halve voorkant (allemaal kunstof) vernieuwd mag gaan worden , maar dat ook de eerste radiator (airco) waarschijnlijk ziek is en de hoofdradiator misschien….. Dat je dus nagenoeg niets van de schade ziet, totadat je er aan gaan zitten morrelen…. Maar, helaas, hier ligt ivm vakantie het halve land plat en dus de reparatie NA september wordt uitgevoerd, daar wij de hele maand september tussen Noorwegen en Italië (en terug) te vinden zijn... Klote bambi! Voor de goede orde, dat stomme beest krabbelde op en huppelde het bos weer in....
 12. Murphy

  Scania

  Olaf rijdt bakken, ja. Lars zijn kip is een trekkerrrr en rijdt dus met opleggers rond...
 13. Murphy

  Scania

  Beide zonen hun werkpaard (hier op een festival in Breim).
 14. Murphy

  Pensioen akkoord

  Maar, Ibo.... Als een tante met een oom trouwt, mag dat voor de wet?
 15. Het lachen vergaat je wel, als je de laadklep opendoet en de spruiten komen hun vrijheid tegemoet rollen....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...