Spring naar bijdragen

larsiefix

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    214
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Converted

  • Beroep
    Planning/heftruckchauffeur/ voorraadbeheer/ scholier

larsiefix's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. larsiefix

    Koopman

    Dan komt er geen auto heel meer aan bij de dealers, of moet de dealer er ze dan maar zelf afrijden?
  2. Wat ben je dan koetsier? De definitie van een vrachtwagen chauffeur: Een vrachtwagenchauffeur is een bestuurder van een vrachtauto. Om een vrachtauto te mogen besturen is rijbewijs C vereist. Dit rijbewijs wordt echter vaak aangevuld met rijbewijs E om te mogen rijden met een combinatie van een trekker en een trailer of een motorwagen met schamel- of middenasaanhangwagen Dus wat maakt het uit of je naar Zweden 'klappert' in je Scania v8 of rondjes om de kerk rijd? Over het blad zelf: Ik ben van mening dat het de laatste tijd teveel over het zelfde gaat, ga inderdaad eens wat dieper in op de mindere kanten van het chauffeurs leven.
  3. Wat een onzin joh, die oostblokkers kunnen alleen vooruit rijden. Die jongens weten het gewoon niet.
  4. Geen idee of deze al op het forum staat, voor diegene die dit filmpje nog niet gezien hebben, bij deze.
  5. Bij wie heb je gelest Stefan? Heb mijn theorie al bijna een jaar op zak maar door drukte met de opleiding en stage nog geen tijd gevonden om te beginnen met rijden. Nu wil ik dit deze maand nog aanpakken.
  6. Even een oud topic een schop geven, Maar wanneer je minder als 12 uur rijd per week heb je geen code 95 nodig :)
  7. Jammer hier kwamen wekelijks de chauffeurs van Ouweland materiaal brengen altijd een vast groepje. Ben benieuwd of deze jongens behouden blijven want die deden vooral nationale distributie wat ik begreep.
  8. Staat nog maar 20x ofzo op dit forum Als je zo te werk gaat moet je jezelf afvragen of je niet opzoek moet naar een andere baan.
  9. Vakbekwaamheid 1 is verkeer en techniek en vakbekwaamheid 2 is administratie. Voor code 95 moet je een extra examen doen met cases. Of deze hier bij in zit kan ik nergens uit opmaken.
  10. Bram Slik was toch al planner bij Kazemier voordat hij zijn eigen firma heeft opgestart?!
  11. Eerste wagens zijn al gespot in Grou! Wat ik heb 'horen zeggen' is dat de opdrachtgever met oost europeanen verder wil om de kosten wat naar beneden te krijgen. Jammer van Kazemier! Mooi bedrijf hier uit de regio, kwam ze veel tegen in Groningen.
  12. Goede tutorial! :) De titel staan wel een foutje in Het is Zello, ipv Zellko :)
  13. De chauffeurs krijgen tijdens hun opleiding een lijstje met wat ze moeten controleren en met wat voor frequentie.\ Dagelijks (voor aanvang van de rit) - Lekkages - Motoroliepeil - Koelsysteem vloeistof peil - bandenconditie - verlichting - Velgen en wielmoeren (check dagelijks op beschadiging van de velgen en wielmoeren) - Bevestiging volgwagen - Elektronische aansluiting volgwagen - Aansluiting remmen volgwagen - Smeerolie druk - Remsysteem - Stuurspeling - Luchtvering Wekelijks: - Niveau van de koppelingsvloeistof - Ruiterwisservloeistof (afhankelijk van het weer) - Vloeistofpeil hydraulische stuurinrichting - Bandenspanning - Luchtdroger remsysteem - Centrale chassis smering (indien aanwezig) - Luchtfilterindicator Maandelijks: - Accu's - Veerbladen - Stabillisator en reactiestang Dit heb ik overgetypt vanuit mijn theorie boek. Zo zou het volgens 'het boekje' moeten. Of dit werkelijk elke dag gebeurd?!
  14. larsiefix

    MOL Cargo

    Mol cargo ken ik wel, Misschien handig om te vermelden wat je wilt weten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden