Spring naar bijdragen

kunde

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over kunde

  • Verjaardag 21-05-1950

kunde's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. "Maar nog niet alle Belgen nemen die wet zo serieus..." Niet alleen Belgen.....
  2. Vrijwel zeker kom je op deze manier boven je gemiddelde van 48 uur = die voor iedere Europese in Loondienst zijnde persoon geldt. Echter dit is NIET(gemakkelijk) controleerbaar aangezien je dan twee werkgevers zult hebben. Als werknemer sta je ook genoteerd in diverse databases van vadertje staat met vermelding bij welke bedrijven je werkt. Dus...............
  3. Nieuwe wet is nog niet in voege en zal voorlopig niet in voege komen. Regering is gevallen.
  4. "van wanneer is dat dan , want 4 jaar terug was dit nog niet" Sinds september 2009 zijn ze in België wakker geworden: asbelasting.
  5. kunde

    rusttijden

    "wat wel mag is dat als u in die periode van 4.5 uur rijtijd een periode van 15 minuten hebt gepauzeerd, om na het volmaken van de 4.5 uur rijtijd slechts 30 minuten pauze te nemen!" Schreef ik toch. "indien u deze werkzaamheden gaat verrichten wat mag overigens, dient u na deze werkzaamheden uw voertuig stil te laten staan om alsnog aan uw 45 minuten pauze te beginnen." Mag niet, eerst je onderbreking en dan je werkzaamheden. "maar wat nu als u steeds 15 minuten rijd om vervolgens 15 minuten te gaan lossen? dan zult u pas na 9 uur werken aan uw 4.5 uur rijtijd zitten." Geen probleem, volkomen wettelijk. "lossen en wachten niet meer meegerekend voor die 4.5 uur rijtijd, aangezien dat geen rijtijd is!" Klopt. Ik hoop dat ik jullie van dienst ben geweest. Het is niet de bedoeling collega's af te breken maar te helpen.
  6. kunde

    rusttijden

    Waten baten kaars en bril als den uil niet zien wil
  7. Kuur, schreef ik toch. Onder de 3.5 ton geen kaart, daarboven wel als het commerciëel vervoer is.
  8. kunde

    rusttijden

    "dus als ik na een periode van 4,5 uur rijden 45 minuten ga laden en lossen mag ik daarna gewoon weer 4.5 uur rijden?????:confused: als je na 4.5 uur ijden een pauze maakt van 15 minuten en daarna weer een uur gaat rijden en dan een half uur pauze dan is het oke??:confused: ja sorry maar zo staat het er!" Zo staat het er dus niet. Er staat Deze onderbreking kan worden vervangen door een onderbreking van ten minste 15 minuten gevolgd door een onderbreking van ten minste 30 minuten die elk zodanig tijdens de periode (van 4.50 uur rijden)worden ingelast, dat aan de bepalingen van de eerste alinea wordt voldaan
  9. "Bijna goed,je mag per kalenderdag(van 0.00 tot24.00 u)slechts 1 dienst tijd BEGINNEN. En je mag per kalenderdag(0.00 tot24.00 uur)ook maar 9 uur ,2x p week 10 uur, rijden." De Europese wetgeving spreekt nergens over kalenderdagen van 0:00 tot 24:00 uur. Maar de Fransen hebben wel de amplitude van 14 uur uitgevonden en het verbod om s nachts meer dan 4 uur te rijden.
  10. En al antwoord gekregen? Het moet negatief zijn want als je geen voertuig boven de 3.5 ton MTM bestuurd hoef je geen bestuurderskaart te hebben. Dit heb je ook niet nodig als je enkel met een analoge tacho rijdt.
  11. "Artikel 8 1. Een bestuurder moet dagelijkse en wekelijkse rusttijden nemen. 2. Binnen elke periode van 24 uur na het einde van de voorafgaande dagelijkse of wekelijkse rusttijd moet een bestuurder een nieuwe dagelijkse rusttijd genomen hebben." Als je dus je volledige dagelijkse rusttijd genomen hebt, zijnde 11 uur of maximum 3 X per week (van maandag tot en met zondag) 9 uur begint een nieuwe diensttijd (amplitude).
  12. Het begrip diensttijd wordt in de sociale verordening van de E.U. over rij- en rusttijden nergens vermeld, maar de berekening van de maximale diensttijd is het logische gevolg van het aantal te nemen achtereenvolgende uren rust. Hier te vinden
  13. kunde

    rusttijden

    "VERORDENING (EG) nr. 561/2006 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD Artikel 7 Na een rijperiode van vier en een half uur neemt de bestuurder een aaneengesloten onderbreking van ten minste vijfenveertig minuten, tenzij hij een rusttijd neemt. Deze onderbreking kan worden vervangen door een onderbreking van ten minste 15 minuten gevolgd door een onderbreking van ten minste 30 minuten die elk zodanig tijdens de periode worden ingelast, dat aan de bepalingen van de eerste alinea wordt voldaan." Bijscholing blijkt voor sommigen dus wel nodig te zijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden