Spring naar bijdragen

John V8

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    89
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door John V8 geplaatst

  1. Die stond gewoon buiten hoor. Van binnenuit gezien in de meest linkse rij, redelijk dicht bij dat orgel met die berg assen eronder. Ik moet er ergens wel een foto van hebben, zal eens zoeken.
  2. Wat leuk zeg, kom ik 4,5 maand na de show hier zomaar MATS 2012 plaatjes tegen! Er zijn meer Hollanders op de fotos te spotten hoor buiten Tom en Marjan van FSB. Ergens binnen troffen we een horde chauffeurs aan die er op personeelsreis (!!!) waren! Ik had van onze USA verslaggever Ibo wel een foto van de mat zwarte K-W van Rick Kerns verwacht. Hij had achterop zijn flat-bed een super gaaf en sensationeel verlaagd Ford pick-upje staan.
  3. Natuurlijk. . . .Afhankelijk van hoe de rest van je wagenpark eruit ziet maakt het eerder € 200,-- verschil dan € 20.000,-- (toch weer gereageerd . doh)
  4. Op CMR's ben ik iets serieuzer: Krabbel, kenteken en voornaam in blokletters. Goedgekeurd?
  5. Lekker waterdicht: Ik kan het hele weekend met een analoge kar rijden en dan maandag als de "mongool" van Kalakuski de weekendrust op mijn digi-kaartje tikken! Ik vind het nog steeds een overbodige handeling. (Ik kan alleen het groot licht en de luchthoorns vinden op mijn dashboard)
  6. Waarom zou je een prent krijgen als er met jouw pas niet gereden is vanaf vrijdag??? Nee, de chauffeur moet een overbodige handeling verrichten om een dikke boete te ontlopen, dat klinkt een stuk beter!
  7. Het zijn buitenland chauffeurs die in deze belasting ontduikende constructies zitten. (Lang leve Eoropa, het is helemaal geen ontduiking, de mogelijkheden worden geboden blijkbaar) Je moet namelijk een X percentage van je tijd buiten NL rijden om 'Europees' "betaald" te kunnen worden. Blijkbaar zijn de gaten in de Cypriotische wet groot genoeg en dus gaat het via daar. De werkgever betaald veel minder lasten over het salaris. Ik denk dat er schrikbarend veel Hollandse jongens hun loon strookje vanuit Nicosia opgestuurd krijgen. . .
  8. John V8

    overtocht met de boot

    De boot stand op je tacho heeft eigenlijk alleen nut als je veel te vroeg in de haven bent of van te voren weet dat je aan de overkant een behoorlijke tijd in de haven blijft staan. Zodra je op de wachtparking bij de boot staat zet je hem op boot. Na het stukje de boot oprijden zet je hem weer op boot. De wachturen + de tijd van de overtocht tellen nu als ononderbroken rust! Je mag immers in je rust de boot oprijden. Andersom gebeurt het ook, bijvoorbeeld op het traject Travemunde-Malmö. Na het negen uur varen zetten veel chauffeurs hem aan de overkant nog 3 uur op de parking. Zo heb je mooi een onverkorte nachtrust van 11 uur iop de klok staan. In het bovengenoemde geval heeft de bootfunctie geen nut, dus hoeft het niet.
  9. Vroeg ik mij ook al af, stapelt reacties, gein en ongein maar hoe luidt het oordeel? Ik rij nu een paar weken met een 105-410 maar dat is niet mijn favoriet hoor! Er staat 410 euro5 op de deur maar wat er werkelijk aan paarden op de achterwielen staat is echt wel minder. . . . Die automaat vind ik erg matig schakelen en dan vooral bij lage snelheden. Terugschakelen bij lage snelheden met de motorrem erop is helemaal en ramp. In de bergen doet hij het best, zo nu en dan wel ingrijpen als hij net voor het bovenkomen nog eens wil terugschakelen. Om op de vraag terug te komen ging ik voor handgeschakeld. Met een serieuse chauffeur bespaar je zeker te weten brandstof!
  10. Neem maar van mij aan dat met de voorste as omhoog de trailer echt verder naar binnen komt. Je verplaatst namelijk het draaipunt naar achteren. Leeg gooi ik graag zoveel mogelijk assen omhoog maar als ik weet dat er een listig bochtje aan zit te komen mooi niet!
  11. Uuuh, met de voorste as van de oplegger omhoog weet je zeker dat ie flink naar binnen komt. Die rij paaltjes aan de binnenkant was er ook nog wel aangegaan. Maar goed, zo heeft iedereen wel eens wat. . . .
  12. John V8

    Brenner-Bolzano Brunnerhof.

    Het parkeren is er inderdaad matigjes. De eigenaar is niet te beroerd om de personenwagens voor de deur te herschikken zodat je vrachtwagen past. Niet geheel onbelangrijk: de bediening komt van een modellen bureau ! ! !
  13. Helemaal mee eens, de lijfspreuk van de negatieve John V8 staat hieronder. Stel dat over 100 jaar de aarde nog draaid en door mensen bewoond is (daar zijn géén garanties voor) Wie weet is er dan nog een soort scholing en staat er op de XYZ-pad te lezen: "Hoe is het toch mogelijk dat West-Europa, wat nu een verlaten gebied is, die hele welvaart en weelde zomaar door de vingers heeft laten glippen?" Gelukkig is er ook een positieve John V8 maar het gaat toch aardig die kant op.
  14. Verschrikkelijk, hoe hebben we dat jaren zonder kunnen doen. . . . . (vertaling: "wat een onzin")
  15. Maar er is niets veranderd! Wat men in 5 jaar tijd heeft proberen te doen met de botte bijl is nu op de 'nette manier' over de laatste 60 jaar op hetzelfde uitgelopen: Een gedrocht van een verenigd Europa (en weer een duitser(m/v) aan het roer. . )
  16. Het hele bovenstaande past wel in het plaatje. Met enige regelmaat hoor je via officiële kanalen dat er minstends 50.000 chauffeurs te kort zijn. Als er stapels spookadvertenties bestaan is dat getal niet zo vreemd meer. Toevallig zelf een beetje voor ander werk aan het kijken geweest en het ligt inderdaad niet voor het oprapen. Bij de bedrijven die vacatures hebben staan hebben ze niemand nodig en er staan heel veel reeds ingevulde vacatures op allerlei sites. ook de sites van uitzendbureau's lopen op dat gebied flink achter. Baantjes die al vergeven zijn staan op de site nog open en wat vaak overblijft is part-time of oproep werk. Er is werk hoor, maar of helemaal niet naar mijn zin of alle weekenden weg. Het blijft een raar verhaal maar dat die 50.000 niet klopt wisten we natuurlijk al.
  17. Je postings worden hier met wisselend enthousiasme ontvangen Reindert, maar hier ben ik het voor 100% mee eens!
  18. Als je 6 gladde banden onder de trailer hebt zitten en je spot vanuit je ooghoek een motoragent. Zet je dus zo snel mogelijk de boel omhoog. . . . . . . . voor banden in de lucht kan je geen prent krijgen toch?
  19. Klopt helemaal, dat zijn de maasjes in de wetgeving. Je mag dus gewoon met een 150t/m spulletjes van- en op je wagen takelen... Natuurlijk zal de gemiddelde verzekeringsagent roepen dat een papiertje wel handig is maar dat is niet vreemd, die leven van indekken!!! Het maakt niet uit wat voor auto er al dan niet verkeerd geparkeerd stond: Persoonlijk heb ik liever een ster in de voorruit dan op de motorkap. . . . Maar ik gun het niemand beide.
  20. John V8

    de dood

    Als je altijd op de weg bent maak je kans om met de keerzijde van het verkeer in aanraking te komen. Iedereen reageert daar anders op maar het is heel goed om hier je persoonlijke verhalen te delen. Het opschrijven, delen op dit forum en de reacties van anderen helpt met het verwerken van deze drama's. De gedachten van veel chauffeurs gaan bij het doorlezen van dit topic terug naar dat ene moment dat je nooit zult vergeten. In de loop der jaren een paar akelige ongelukken 'moeten' zien. Niemand vraagt of je getuige of zelfs hulpverlener wilt zijn, jij bent op dat moment terplaatse. In Duitsland voor mijn ogen een meisje van een jaar of 5 vierkant overreden zien worden. De Duitse chauffeur voor mij belde direkt 112. De moeder kwam aangerend en pakt het meisje in eerste instantie op maar die had onder andere een ernstige hoofdwond en de moeder legde het kind terug op straat. Het geschreeuw en de wanhoop van die moeder kan ik nu nog horen en voelen. Zeer snel, voor mijn gevoel in ieder geval, landde er een trauma heli in het weiland. De politie was er ook erg snel en de chauffeur die voor mij stond moest blijven om een verklaring af te leggen. Ik moest doorrijden maar vergeten ben ik het nooit. Het blijft knagen, is dit meisje intussen een vrouw of heeft ze het niet overleeft? Ik ben blij om het eens een keer opgeschreven te hebben. Bedankt voor het starten van dit topic.
  21. John V8

    T'is wat met die piepers

    Volgens het verhaal en de bijbehorende plaatjes is deze trekker met een flinke klap op de linker zijkant geklapt. Voor de mensen met een continentale (Europese vasteland zit-positie) cabine, knal je dus tegen de deur die je toegang tot deze cabine verschafte. Die deur is dichtbij en dan heeft een gordel helaas niet of nauwelijks nut. En des al niet te plus is Groenenboom een zeer degelijk bedrijf, dus zal de gordel hoogst waarschijnlijk wèl gedragen zijn!
  22. La Baraque is inderdaad een verdekt opgestelde parel. Let op, niet botweg bordjes A12 volgen, dan rij je kompleet om Zevenhuizen heen. Zevenhuizen zelf aanhouden dus en dan kan het niet meer missen. Als je vanuit het oosten bestemming Rotterdam hebt is dit ook een pracht oplossing.
  23. De wagen van het slachtoffer heeft de klap van rechts gekregen. Alles aan boord wat niet muurvast zit heeft de neiging op zijn plaats te blijven dus beweegt t.o.v. het voertuig naar rechts.
  24. John V8

    Tauernautobahn

    Grollitsch staat bekend om zijn lomp zware materieel! Het heet geleiderail, wij hebben er vangrail van gemaakt. Waarschijnlijk door dit soort voorvallen.
  25. Nou zeg, daar schieten woorden eigenlijk te kort. De witte wagen, is geen zandwagen dus van de verongelukte chauffeur volgens het bericht, zit lelijk in elkaar. Wel of geen gordel, er heeft een collega het leven gelaten. Ben zelf streep 45 dan komt het op een bepaalde manier toch dichtbij.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden