Spring naar bijdragen

RobNiat

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  4539
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  25

Alles door RobNiat geplaatst

 1. RobNiat

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Nee? Niet bijdehand? Wat suggereer je hier dan? Wat denk jij te weten? Wie probeer je op het verkeerde been te zetten hier? Ik zit inderdaad niet voor niks daar. Niet voor nop. Thailand is ook niet goedkoop meer. Maar de reden dat ik daar kan wonen is omdat ik het wat jaren geleden (onbewust, dat moet ik er bij zeggen) ‘slim’ gedaan heb. Niet een ander, niet ‘het systeem’ de schuld geven. ‘Niet janken maar planken’. Wat jij doet is dat hè denkt bijdehand te zijn. Je geeft je bek een gooi zonder enig benul waar je het over hebt. Met suggereren dat iemand ergens voor weg loopt, of wat je dan ook probeert de wereld in te helpen, kun je veel schade aanrichten. Dat is dom. Of bar slecht, als het de opzet is om iemand zwart te maken. In elk geval niet de manier om een discussie te voeren. Dit is niet de eerste keer dat ik jouw functie als administrator ter discussie stel. Wat doet een vent die zomaar in het wilde weg dingen roept zonder na te denken, hier als ‘scheidsrechter’ op dit forum??
 2. RobNiat

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Ik heb er werkelijk geen notie van wat je nu probeert te suggereren. Maar ik zal je heel beknopt wat uitleggen. Toen ik jouw leeftijd was had ik een ton op de bank staan. Bij elkaar verdiend met rijden. Altijd onderweg. Bij de bank moest ik nog eens zo’n bedrag bij lenen om iets voor mezelf te kopen. Dus veel geld heb ik nooit hoeven aflossen. Zeker nu niet nu de rente lager is dan ooit. Ik heb mijn woning voor een goede, marktconforme prijs verhuurd. Verdien daar dus aan. Van dat geld, en wat ik zo bijverdien, leef ik in Thailand. In het huis van mijn vrouw wat is afbetaald. Jij kan nu wel bijdehand proberen te doen, maar je zorgt er beter voor dat je je eigen zaakjes voor elkaar krijgt. In plaats van ‘het systeem’ (wat dat ook zijn mag) de schuld te geven van jouw gebreken.
 3. Nee? Waarom niet? En bij Ikea?
 4. RobNiat

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Zozo... Drama queen. “Zwaar falend systeem” ja? Hoe moeten we dat opvatten precies? Jij, als vrijgezel, inwonend bij moeders, zou toch een fikse spaarpot moeten hebben. Dat is een goede binnenkomer hoor, bij een bank, als je om een hypotheek komt. En dan met minimaal drieduizend Euro maandelijks bijgeschreven op je rekening. Dat zou snel genoeg beklonken moeten zijn. Nog voordat je de koffie leeg hebt. Of faalt er iets aan jouw systeem?
 5. RobNiat

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Ja, maar Schoenenreus’ collega’s hebben het allemaal uitgezocht Europeaan. Ga jij het nu niet verpesten met je feiten...
 6. Geen probleem voor Jarno. Die wordt wel geholpen. Betaald door de ziektenkostenverzekering. Anders wordt het als hij iemand aanrijdt. Daar kon nog wel eens een vervelend staartje aan hangen denk ik zo.
 7. Vakantiebaantje Road Train. Ik ben hier voor de zomermaanden. Leuk werk hoor. Maar er wacht thuis iemand op me. Voor een paar maanden ‘mag’ ik best wegblijven. Maar als ik te lang weg blijf verandert ze het slot denk ik...
 8. Onder andere. Wel gelijkwaardig werk ja. Pech- en schadeauto’s. En soms een gestolen exemplaar dat teruggevonden is. Al dan niet gestript. Leuk werk ja! Afwisselend. En de omgeving is schitterend hier in Zuid Frankrijk!
 9. RobNiat

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Verrek! Hoe komen we nu van een enquête over een nieuwe CAO op AB Texel terecht... 🙄
 10. RobNiat

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Het is ook geen nieuwe CAO regel Europeaan. Dat is een ander topic. AB wil dit afspreken net haar personeel. IK zou er ook niet boor te porren zijn. Maar daarom solliciteer ik ook niet bij dit bedrijf.
 11. RobNiat

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Die raken ook op.
 12. RobNiat

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Jij zou dus een goede zijn voor het systeem van veertig uur werken en dan baar huis. Van je welverdiende vrije tijd genieten. MITS je je uitgaven afstemt op je inkomsten. En DAAR gaat het meest fout. Geld uitgeven als een dokter of burgemeester, maar een inkomen hebben van een chauffeur. Men vervolgens klagen dat je men weinig verdient.
 13. RobNiat

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Die kant gaan ze dan wel op. Dit betekent bijna geen overuren meer. Misschien alleen wat zaterdag of zondag uren. Nogmaals: waar haalt AB die mensen vandaan? Die zijn er niet. En als ze er wel zijn dan gaat Shompies redenering op. Die mensen komen dan juist voor die reden. Goed voor hun dat die mogelijkheid geboden wordt!
 14. RobNiat

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Hoe dan? Zetten ze dan ‘gewoon’ een ander poppetje op de auto als jij je veertig uurtjes (of 160) hebt gedraaid? Die mensen zijn er toch helemaal niet. Niemand kan ze vinden. AB wel denk je?
 15. Deze is er alweer af Road Train. Dat was even een tussendoortje. Maar inderdaad: met een auto op de motorwagen en twee op de aanhanger ben ik vol. Eventueel past er bij een iets bescheidener auto voorop nog een motorfiets bij. Maar daar ben ik gewoon de hele dag druk mee. Groot zat!
 16. RobNiat

  Waar gaat de reis heen...???

  Ik zal alvast een hoekje afzetten bij de ‘Routier du Soleil’ Pierre. Dat is lekker dichtbij. Misschien komt die vakantieganger die in Avignon zit nu ook wel een vorkje meeprikken. Dat is ook niet ver.
 17. RobNiat

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Nein, nein, nein!! Ook hier geldt weer dat we niet allemaal in datzelfde maatkostuum passen. Moet een werkgever je acht uren betalen, dan zal hij je ook acht uren verplicht bezig houden. Al is het met de werft aanvegen of de auto van de hoofdplanner wassen. Totaal geen behoefte aan. Ik heb voor mezelf altijd als stelregel dat ik na een periode van arbeid evenveel dagen vrij wil als weken die ik weg geweest ben. Dus na vier weken thuis komen betekent vier dagen thuis. Geen werkgever die dat toestaat. Niet als hij je twee doordeweekse dagen moet uitbetalen. Dan kost het je dus vakantiedagen. En je hoeft niet eens wekenlang onderweg te zijn om hiermee in de knoop te komen. Ook als je structureel pas zaterdag laat, of zondag thuiskomt. Dan loop je er ook tegenaan dat je maandag voor de wet niet mag rijden, maar voor je werkgever wel wat móet doen. Dat je dus inderdaad met een bezem in je handen staat, terwijl je liever op een terrasje zit.
 18. RobNiat

  Botser/grietje

  Dat is alvast een hele geruststelling niet, Hit? Jij staat alvast niet op zwart. Welkom terug!
 19. RobNiat

  Complete newbie: René

  Nee? Echt? Dat ding zit daar toch niet voor niks? Prachtig op zijn plek. Meest groter dan je buitenspiegels samen. Een geweldig dong om in te zien wat er achter je gebeurt. En jij gebruikt hem niet? Om wat? Om je een ‘echte trucker’ te voelen? Onbegrijpelijk...
 20. Mooi vrachtje...
 21. RobNiat

  Dikken is het zat

  En terecht.
 22. RobNiat

  Pensioen akkoord

  Net wat ik dacht toen ik dit topic nog eens nalas @windhoos Misschien zijn de kinderen de deur uit. Misschien is er een andere reden dat je nu groter dan wel kleiner gaat wonen. Misschien houd je er rekening mee dat straks het onderhoud aan de slotgracht teveel energie vergt van je al oudere lichaam. Maar het is té kort door de bocht om te stellen dat je per definitie stom bezig zou zijn. Net zoals er hier heel veel ontzettend veel andere domme dingen zijn geroepen. (reden dat ik hier nog eens keek was omdat een kennis van me begin over Huub. En waarom we zo weinig van hem lezen. Maar ik kan me nu, nadat ik alles teruggelezen heb, goed voorstellen waarom hij zich op de vlakte houdt. Mij is wel eens verweten dat ik teveel op de man zou spelen. Maar van de opmerkingen in dit topic lusten de honden al helemaal geen brood)
 23. RobNiat

  Pensioen akkoord

  Steek die maar in je zak @windhoos
 24. RobNiat

  Voorruitfoto's!!

  Ja, prachtig... ik vond het wat onwerkelijk. Ook nu ik het weer op de foto bekijk lijkt het wel een foute fotoshop. De verhoudingen kloppen van geen kant. De boel ziet er uit alsof het elk moment kan instorten. Maar het was wel echt zoals je het op de foto ziet. Bizar en onwerkelijk. Heel gaaf. Op de terugweg heb ik een kort filmpje gemaakt van het straatje waar ik doorheen moest. Die zal ik binnenkort ook plaatsen.
 25. RobNiat

  Voorruitfoto's!!

  Hé! Dat ken ik!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...