Spring naar bijdragen

RobNiat

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    6259
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    156

Alles door RobNiat geplaatst

  1. Daar houden ze zich hier in Thailand ook al zomaar 65 jaar mee bezig. Er bestaat zelfs iets als een “Department of Royal Rainmaking”, opgezet door de overleden Koning Bhumibol eind jaren vijftig. Niks nieuws dus. https://www.huahintoday.com/hua-hin-news/rainmaking-operations-in-prachuap-khiri-khan-province-including-hua-hin/
  2. Lees jij je berichten wel eens na voordat je ze plaatst Murphy? 🤔
  3. Ik kan het artikel niet lezen. Maar staat er misschien ook in waar de broers naartoe verhuizen? Niet eens zo heel lang geleden heb ik wel eens begrepen dat die zeverzak hier in Thailand gesignaleerd is. Nu zou het “leuke” discussies kunnen opleveren, maar ik hoop dat echt dat hij een ander nieuw thuisland zoekt…
  4. Sommige docks zijn erop gemaakt. Vooral bij koelhuizen waar goed op de temperatuur wordt gelet. Dan is het deel waar je deuren boven hangen lager dan de vloer. Om ze inderdaad niet te slopen wanneer de trailer inzakt door de lading.
  5. Niet helemaal waar. Jaren geleden had ik een collega die er met zijn tachtigste verjaardag maar mee uitscheed. En daar was onze toenmalige werkgever eigenlijk best blij mee, want die had feitelijk al best veel gezeur gehad met zijn verzekeraar die mijn collega toch echt als een risicofactor beschouwde. Nu keren verzekeraars nooit graag uit. Dus elk excuus om niet te hoeven betalen dat grijpen ze aan. Was je als chauffeur dronken of onder invloed van andere middelen dan verhalen ze de schade op jou. Komen ze er achter dat je je rijbewijs op onrechtmatige wijze hebt kunnen verlengen, dan zullen ze dat ook met beide handen aanpakken om toch vooral maar zelf niet te hoeven betalen.
  6. Dat maken zij er van op de televisie ja. Dat is de draai die zij eraan geven. Maar ik betwijfel of dat inderdaad zo in dat rapport staat.
  7. Dank. Wat ik hierin zie en hoor is dat nu -achteraf- het Duitse RIVM twijfelt aan de rechtmatigheid van veel van de Corona maatregelen. Zoals bijvoorbeeld uitsluiting van ongevaccineerden. Verder lijken de “deskundigen” er een eigen draai aan te geven. “Zie je wel!” Eigenlijk wat ze van het begin af al doen en deden. Dat bepaalde maatregelen onrechtmatig waren daar twijfel ik niet aan trouwens. Maar dat ze ingegeven waren door een urgente en unieke situatie dat is een feit.
  8. Ik gok zo dat “je zelf op onderzoek uit moet gaan” Ron. Er is vast iets heel bijzonders te melden. Maar een link of zelfs maar een kleine duidelijke verwijzing zal wel weer te veel gevraagd zijn…
  9. Kijk nou uit… “Diensturen” bestaan niet meer. Dertien of vijftien uur werken mag je geen diensturen meer noemen, maar je moet zeggen dat je elf of negen uur rust moet maken in elke periode van 24 uur. Niemand heeft mij ooit het verschil uit kunnen leggen, maar het is een vast discussiepunt hier. Zoals je een paar postings eerder kan zien.
  10. Jij begint toch te zeveren hier? Of ik?
  11. Wanneer je al twee verkorte dagelijkse rusttijden hebt dan weet de tachograaf dit ook. Dan zal hij je inderdaad zeggen dat je over dertien uur zal moeten stoppen.
  12. Dat is misschien wat vergezocht. Maar feitelijk sta ik nooit op een helling. En mocht dat voorkomen dan gaat absoluut wel de handrem erop.
  13. De pkw zet ik nooit op de handrem. Die staat altijd geparkeerd in de versnelling.
  14. RobNiat

    Ex forumlid

    Het maakt mij niet uit wat je hier in eerste instantie wilde zeggen Ibo. Maar van Jan heb ik hier nog nooit een reactie gelezen van meer dan twee regels. Hij stond nu niet bepaald bekend om zijn weloverwogen en goed geformuleerde postings. Dáár duid ik op.
  15. Tenzij er een zeker diploma aan vasthangt natuurlijk. Bij een cursus voor ADR aanwezig zijn zal best volstaan om genoeg uren bij elkaar te sprokkelen voor de Code 95. Maar het diploma kun je gedag zeggen als je niet voldoende scoort bij het examen.
  16. RobNiat

    Ex forumlid

    Jan is een man van weinig woorden. En Putter heeft een lettergreep minder dan Dangremond…
  17. Volgens mij bedoelen wij hetzelfde. Mijn punt is dat we graag een mond vol hebben van hoe goed wij wel niet zijn. Allemaal topchauffeurs die hard hebben moeten blokken voor ons rijbewijs, terwijl “hun” d’r rijbewijs kregen bij een pak cornflakes. Natuurlijk komt die wijsheid ook terecht bij onze Oost-Europese vrienden. En daar reageert die Zivko nu op. “Jullie denken wel dat jullie heel wat zijn, maar wat is dit nu?” Niets meer dan terecht wat mij betreft.
  18. Ons superieuriteitsgevoel is blijkbaar inderdaad al wel bekend in Europa. Mooi dat onze Slavische vriend Zivko daar even de nadruk op legt. 🤭
  19. Precies dat. Maar als je je auto’s thema’s meegeeft als “No rules” of ermee verwijst naar maffia series, dan straal je al iets uit van wetteloosheid. Waarschijnlijk is deze chauffeur er net eentje van het type dat ze graag zien in Klundert. Best stoer zo de file voorbij klapperen. Totdat het fout gaat. En dan gaan janken dat je auto’s zo in de spotlights staan…
  20. Dat moet dan Gomorra zijn zeker?
  21. Ze hebben er weinig geluk mee dan. Welk thema voert deze nieuwe?
  22. Ik weet nu wel gelijk om welke firma het gaat. Zonder deze commotie was dit hele “nieuwtje” aan mij voorbij gegaan. Maar was dit nu weer die Iveco dan? Of lees ik dat verkeerd?
  23. Zolang er geen dodelijke slachtoffers te betreuren zijn vind ik het prima dat een chauffeur even goed in de zeik genomen wordt om zijn stommiteiten. Ik snap een dergelijke site ook niet als er wordt geluisterd naar een werkgever die foto’s verwijderd wil zien. En grappen maken? Er kan werkelijk niets gebeuren zonder dat er binnen de kortste keren grappige memes of opmerkingen over komen. Wat mij betreft een hele gezonde manier om met tegenslagen om te gaan. Van een beetje (zelf-)spot is nog nooit iemand dood gegaan. Wat mij betreft is het een typisch tijdsbeeld van nu, dat iedereen zo gepamperd is en dat er vooral maar niemand zich ook maar op één enkele wijze gekwetst mag worden. Ik houd me liever afzijdig van dat woke gedoe. Maak ik een stomme fout dan mag daar gerust om gelachen worden. Zeg ik wat doms dan mag je me ook rustig terechtwijzen.
  24. Dus jij hebt het over de Bundesstrasse. Of is er een limiet voor LKW op de spoorbaan?
  25. Dát is goed nieuws! Gefeliciteerd! Je bent op de goede weg.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden