Spring naar bijdragen

scania 440

Reclamevrij
 • Aantal bijdragen

  2281
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  5

Over scania 440

 • Rang
  Zeer gewaardeerd poster
 • Verjaardag 10-05-69

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • Locatie
  in het mooie Twente
 • Interests
  mijn vrouw en dochter,
 • Beroep
  chauffeur / Eigen rijder

Recente profielbezoeken

10121 profielweergaven
 1. TLN vreest lastenverzwaring door komst kilometerheffing

  Ik gaf een aantal berichten terug aan dat de km heffing ipv zou kunnen komen van het Eurovignet omdat je anders dubbel betaald voor het gebruik van de weg. Ik dacht dat Murphy toen aanhaalde dat we al dubbel belasting betalen door accijnzen en de BTW daar weer over, waarop ik aannam dat hij dat als hetzelfde zag, ik gaf toen weer aan dat dat volgens mij heel verschillende dingen zijn en dat accijnzen en BTW niks met een "wegenbelasting" (gebruik van de weg) te maken heeft. Dat Murphy weet wat accijnzen zijn twijfel ik niet aan. Maar misschien heb ik het verkeerd geïnterpreteerd, het ging hier in eerste instantie over of de evt toekomstige km heffing een verzwaring of verlichting zou zijn.
 2. TLN vreest lastenverzwaring door komst kilometerheffing

  Ja en? Hier waarom: http://www.belasting-schijven.nl/btw-en-accijns/accijns/ Maar wat heeft dat met een km heffing of Eurovignet of tol te maken?
 3. TLN vreest lastenverzwaring door komst kilometerheffing

  Nee dat doen we niet, wegenbelasting of MRB is geen tol, je betaald een houderschapsbelasting ongeacht of je gebruik maakt van de weg. Een km heffing of een Eurovignet wel, daarmee betaal je voor het gebruik van de weg, waar dus de een in plaats komt van de ander, anders is het dus dubbel op. BTW en Accijnzen zijn belastingen die in de pot algemene middelen komen en kunnen dus evengoed gebruikt worden voor de zorg/defensie/onderwijs of iets anders en misschien ook wel in de infrastructuur, het is dus niet gezegd dat je aan de pomp al betaald hebt voor het gebruik van de weg. [emoji6]
 4. TLN vreest lastenverzwaring door komst kilometerheffing

  Ik had opgevangen bij de presentaties van het nieuwe regeerakkoord dat de vervoerders gecompenseerd zouden worden door de MRB te verlagen/af te schaffen, hoe dat precies uitpakt is nog koffiedik kijken. Het Eurovignet nog niks over gehoord maar mag toch aannemen dat deze verdwijnt als er een km heffing komt, zou anders een beetje dubbel op worden. Tevens opgevangen dat ze voor de registratie dan een al bestaande OBU wilden gebruiken, ik mag hopen de Duitse, deze hebben ze in het verleden al eens getest in Nederland.
 5. Genderneutraal

  Was vorige week bij de KTN (Katoen Natie) 1155 en 1998 en daar hebben ze nu alle toiletten voor vreemden genderneutraal, geen apparte sleutel meer voor de dames of heren die zich dame voelen. Ik heb eerder het idee dat het een kostenbesparing is, gewoon 1 toilet voor iedereen.
 6. TLN vreest lastenverzwaring door komst kilometerheffing

  Ik zie ook zo geen lastenverzwaringen maar eerder een lastenverlichting, MRB er af of flink lager, Eurovignet er af en de km heffing doorberekenen, volle en lege km'ters. Heb er wat werk mee maar is te overzien.
 7. Naar welke muziek luister je op dit moment?

  Geen muziek maar een film. 'The Big Short' Voor geïnteresseerden only [emoji6] Te zien op Netflix (oa) (Is er eigenlijk een "Film" topic?) Ook leuk, een 3 delige western serie op Netflix. 'Hatfields and McCoys Theatrical Trailer'
 8. Referendum over de sleepwet.

  Hoe zit het eigenlijk met de voortgang van dit evt toekomstig referendumpje? Wat is de stand met die handtekeningen? (Heb het idee dat het voor geen meter opschiet met die handtekeningen, hoor er weinig meer over)
 9. forumgebruikers gespot

  *Ger* gespot bij Rosmalen zo rond 17.30
 10. Referendum over de sleepwet.

  Van mij mogen ze zoveel slepen als ze willen. Als ze toevallig 2 verdachten in het sleepnet van een verdacht persoon vinden is dat mooi meegenomen en wellicht zitten er ook wel weer een paar verdachten in hun sleepnet, zo kun je toch mooi het een en ander in kaart brengen. Mocht ik me toevallig ook in iemands sleepnet bevinden zullen ze aan mij niet teveel tijd/energie en geld besteden denk ik. [emoji41]
 11. forumgebruikers gespot

  Ja en weer
 12. forumgebruikers gespot

  Sorry, helemaal gemist, geen idee meer wat er voor me reed
 13. forumgebruikers gespot

  Ja ja alweer, weer zwaai zwaai. Vanmiddag misschien nog eens, gaan we weer de andere kant op [emoji3]
 14. forumgebruikers gespot

  Ja Leeuw even van m'n led straalverlichting laten genieten en gezwaaid natuurlijk. [emoji3]
 15. Ger en Vico...

  Van harte gefeliciteerd heren, nog vele jaren gewenst [emoji485][emoji513]
×