Spring naar bijdragen

JP eastway

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  802
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door JP eastway geplaatst

 1. Zet dan meteen ff de bron erbij SPL, gelul dat is toch een duur woord voor gespeculeer?
 2. Het inhaalverbod voor vrachtwagens is inderdaad aangepast. Hier kun je er alles over lezen en er is ook een kaart te zien:http://www.rijkswaterstaat.nl/actueel/inhaalverbod_vrachtverkeer/. Vind het zelf trouwens belachelijk dat je nu tussen Hoevelaken en Hattemerbroek bijna het hele stuk inhaalverbod hebt ook midden op de dag .
 3. Klopt wat JeBe zegt, een Tomtom met Live-functie is helemaal goud! En ik durf te zeggen dat het levensreddend kan zijn. Als je weet dat er over 500 meter een file kan staan, ben je net even wat alerter.
 4. Hoe doe jij dat als ik vragen mag? Zit je de hele tijd met je laptop opengeklapt met een half oog op Teleroute of Timocom te koekeloeren? Of rijd je vaak voor dezelfde opdrachtgevers die voor je meekijken, of regelt het thuisfront veel? Zomaar een vraagje hoor. Ik rijd meestal voor dezelfde klanten en heb vaak aan een belletje of sms-je genoeg. Vind ik persoonlijk wel relaxed zo. Scheelt een hoop stress, gebel en geregel onder het rijden, wel zo veilig ook. Want in de praktijk ga je niet voor elk telefoontje een parking opzoeken, kost anders ook weer veel tijd. En onder 't rijden continu op de laptop gluren, daar worden de mensen op de linkerbaan niet blij van.
 5. Hé Pierre! Ik volg je topic met belangstelling, petje af voor je! Toevallig heb ik zelf ook onlangs besloten om iets te gaan doen, wat ik al lang wilde, en wat er nooit van gekomen is, namelijk de Vierdaagse van Nijmegen lopen. Dit jaar gaat het beure! En over toeval gesproken: Dat stukkie wat jij geroeid hebt naar Breukelen, heb ik toevallig afgelopen donderdag gelopen, grotendeels hetzelfde dan en in omgekeerde volgorde. Van mijn woonplaats naar Maarssen, dan langs de Vecht, langs Nyenrode (de overkant) en dan naar Weesp. Ook 45 km. Een mooi stukkie Nederland. En toen met de trein weer terug naar huis. En dat was ook zo'n mooie wind- en regendag maar wel met de wind mee. Net voor Weesp zelfs nog ff aan je gedacht, toen er ook zo'n sloep met een stel van die gekken langsvoer in de schemer in de stromende regen . Niet wetende dat jij er twee dagen later zou roeien! (anders had ik ff gewacht ). Trouwens wel een beetje kapsonesvolk hé, daar op Nyenrode, vind je niet? Ok, Pierre, ook al heb ik je volgens mij nooit ontmoet, ik leef met je mee! Zet hem op!
 6. Je kan ook succesvol zijn met één auto, Rob. Wat bekrompen om te denken dat er een verband is tussen groot en succesvol . Vind trouwens dat als je de hersens en de discipline hebt, je niet onnodig de opleidingsinstituten hoeft te spekken. Die naaien ons al genoeg een oor aan met het code-95 circus.
 7. Zou je dat nog eens nader uit willen leggen? Je levert dan toch maar 1x in?? (ik ben niet zo slim van mezelf). Ben het wel met TS eens. Het probleem van verdringing door oostblokkers is groter dan het feit dat je nu op 0% blijft. Wat heb je liever, een CAO met 3% erbij, maar werkloos thuiszitten omdat je werkgever zich uit de markt heeft geprijsd of nu op 0% blijven en rustig doorhobbelen? Over solidariteit gesproken, wil je echt solidair zijn, dan ga je dus niet actievoeren voor 3% erbij want dan naai je niet alleen je werkgever maar ook je werkloze collega's die dan nog moeilijker aan de bak komen.
 8. Ja dat is lang geleden, het stoomtijdperk. Vond het wel een mooie tijd. Geintje... Als je een compressorkoelkast hebt, schakelt die vaak op tijd uit, zodat je nog kunt starten. Het ligt heel erg aan de toestand van de accu's. Die hebben maar een beperkte levensduur. En ook de buitentemperatuur speelt een rol en of je vaak kortere stukken rijdt, dus of de accu wel tijd genoeg heeft om weer op te laden.
 9. JP eastway

  Chauffeur doodgestoken

  'Vroeger' was het ook niet allemaal rozegeur en maneschijn hoor. Net wat Europeaan zegt. Maar toen waren de daders vaak hollanders dus dat kwam blijkbaar niet zo bedreigend over . Blijkbaar had hij er toch spijt van dan. Precies. Ja bijna zo raar als Portugese chauffeurs die een collega doodsteken, echt heel errug hé. Heb een tip voor je, zet de interne klok van je PC op een andere dag, dan kun je op zondag ook het gristelijke nieuws lezen, zal je van kalmeren . Dat deed die Portugees nu net.
 10. JP eastway

  Wordt dit voertuig vermist???

  Er staat in de advertentie in het russisch: 'v oekraine nje rabotal'. Dat betekent letterlijk 'hij werkte niet in de Oekraine'. Dat geldt voor kopers als een soort van aanbeveling dat deze auto niet in de Oekraine gereden heeft (behalve naar Odessa toe misschien). Een geheel onschuldige aanbeveling: - heeft niet over die slechte oekraiense wegen gereden. - is niet bij een oekraiener in onderhoud geweest. - is niet door een oekraiense chauffeur bereden. Dat vinden de mensen die daar wonen en ook de meeste leden hier allemaal aanbevelingen. Niks mis dus met die advertentie. Die auto is gewoon door een handelaar in Nederland gekocht en daarheen gebracht voor de verkoop. PS smiley's invoegen lukt me niet. Iemand enig idee?
 11. JP eastway

  Ritje Sotsji

  Krijg nou wat, zit ik net foto's te kijken op nu.nl van het bezoek van Obama aan Nederland, zie ik daar links een oude bekende van me staan: nou, ik zei het wel, die mannen hebben echt mooi werk .
 12. JP eastway

  Ritje Sotsji

  Precies Corydon! Dat is geen 'misschien' maar 100% zeker. Ze stelen van hoog tot laag, alleen in verschillende gradaties. De simpele arbeiders stelen een bezem of een schep voor thuis. De kiepwagenchauffeurs stelen diesel. De monteurs stelen reserve-onderdelen. De uitvoerder steelt komplete vrachten zand en grind en asfalt. De project-manager en de grotere bazen frauderen met de rekeningen en het ontwerp. Zo is het mij uitgelegd door mensen die 't weten kunnen:mad:. Meestal is de weg dus na een of twee jaar weer aan gort gereden, of in ieder geval staan er weer diepe sporen in. Dat het aan de russische winter zou liggen, is maar een smoes. Waarom kunnen ze het in Zweden en Finland dan wel!?
 13. JP eastway

  Ritje Sotsji

  Van St. Petersburg naar Viborg rechts een kerkje. Wees blij dat je het van een afstand ziet en dat de foto niet scherp is. Want de afwerking laat vaak te wensen over:zegtniets:. En toen waren we alweer in Helsinki bij de haven, alwaar ondergetekende eruit geflikkert werd en de taxi naar het vliegveld nam. De collega's konden mooi aansluitend de boot op naar Duitsland en dan nog maar 7 uurtjes tot huis. Zelf keek ik weer terug op een bijzonder gezellige rit. En oooohhh.... wat hebben die mannen mooi en apart werk. Heb genoten van hun verhalen over de Olympische Spelen in Peking en het WK in Zuid-Afrika. En a.s. zomer gaan ze gewoon met twee auto's naar het WK voetbal in Brazilië. Beetje heen en weer rijden tussen de speelsteden daar. Tuusendoor moeten ze nog wel even opdraven voor een eucharastieviering van de Katholieke Omroep of een uitzending van Nederland Zingt van de EO:banaan:. O ja, en mocht je je afvragen waarom allebei de auto's nummer 12 hebben: ze vormen samen een setje. De drie-asser is de studio-auto en de twee-asser de materiaalwagen. Weet u dat ook weer:bey:.
 14. JP eastway

  Ritje Sotsji

  Zomaar een fotootje uit het zijraam van een riviertje: Verderop in een file, anderhalf uur verloren vanwege een kruising in een dorpje met slecht afgestelde verkeerslichten:stom:. Ja, ook dat is Rusland. Die situatie is al maanden, zo geen jaren, maar geen hond die er wat aan doet. Misschien leest Poetin dit: KLOOTZAK DOE EENS WAT AAN DIE STOPLICHTEN IN VISNHY VOLOCHEK!!!!!! Het plaatselijk verkeer rijdt rechts langs de file, dus opletten als je wilt pissen. Meestal rijden ze niet zachtjes. En de vrachtwagenchauffeurs staan braaf in de rij. Wie weet trouwens uit z'n blote hoofd welk merk die SUV is, achter ons? Dat was de auto van onze bewaker. Ziet er uit van een afstand als een dikke Mercedes maar was het niet. Typisch plattelandshuisje in Rusland. En zulk soort hebben de Russen tegenwoordig veel liever dan een Kamaz:
 15. JP eastway

  Ritje Sotsji

  Hier was het dus goed fout gegaan. Het was net gebeurd, de appeltjes rolden bij wijze van spreken nog over de straat. En de chauffeur zat er nog in. Hopelijk kon hij het navertellen. Je moet ook wel voldoende afstand houden. Want ze parkeren nogal eens krap langs de straat:zegtniets:. Dat je het maar op tijd ziet! Vervolgens in de file voor de Mac Drive. Wederom wegwerkzaamheden, wat een getob. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen, het was maar een stukje van 15 km wat echt slecht was. Wel op de belangrijkste weg van het land, tussen Moskou en St. Petersburg:bey:. Dat blauwe vrachtwagentje is de postbode bytheway.
 16. JP eastway

  Ritje Sotsji

  Wij werden dus ook een paar keer aangehouden en in de tussentijd passeerden de collega's ons, maar verderop wachtten ze weer op ons, dus wij er weer voorbij. Liep lekker, de sneeuw van de heenweg was praktisch weggesmolten. Waar het op de heenweg nog -20 was, was het nu +12. Hier in de wegwerkzaamheden achter een oude Middelkoop. Veiligheid voor alles zoals je ziet:nee:. De weg van Rostov naar Voronez, kun je niks van zeggen, ligt er toch wel knap bij. Maar in Rusland is het altijd de vraag voor hoelang. Vaak hebben ze bezuinigd op de bouwmaterialen:zegtniets:. En als de ingenieur die de dikte van de brugpeilers moest uitrekenen, nou maar nuchter was die dag:smurf:. Heb je een gevarendriehoek achterop, dik voor mekaar toch. Dan hoef je toch geen achterlichten? Bovendien, je rijdt toch meestal met oplegger, dus zowiezo onzin:D die dingen.
 17. JP eastway

  Ritje Sotsji

  Het eerste stuk vanaf Sochi hadden we verschillende haarspeldbochten. Leuk dan konden we ff zwaaien naar elkaar tussen de struiken door. Onderstaande apparaten zag je vroeger heel veel rijden, maar worden er steeds minder. En als je ze ziet, staan ze meestal met pech. Maar wel een V-8:ja:. Politiepost, de controle stelt meestal niet veel voor. Maar je baalt wel als een stekker als je vanwege die kloteviolen in een dikke file staat, zoals het tegemoetkomend verkeer:stom:.
 18. JP eastway

  Ritje Sotsji

  Ok dan, hier nog ff een kort verslagje van de terugrit: De auto's zijn inmiddels alweer ruim een week geleden terug gekomen. De terugreis deden we in groepjes van twee auto's. De andere twee auto's vertrokken een dag eerder uit Sochi. En klein detail: deze keer zat ik bij de twee Scania's in team rood-wit;). Eigenlijk liep de terugreis van een leien dakje. Het weer zat mee en we konden telkens mooi 's avonds laat de grote steden Moskou en St. Petersburg voorbij. Dus we waren een dag eerder dan gepland in Helsinki. Daar stapte ik weer op het vliegtuig naar Vilnius om m'n eigen auto op te halen en de andere jongens gingen de 'lange' boot op naar Travemünde. Tussenlanding in Minsk, het was knap mistig. Zelf vloog ik met Belavia, hier een kist van de Aeroplof. Sochi uit konden we over het Olympisch spoor. De linker rijstrook was alleen voor Olympisch verkeer met een speciale vergunning. Maar echt file was het niet. In de buurt van Sochi hadden ze aardig geïnvesteerd in de wegen maar verderop was het weer huilen met de pet op. Chinees kiepertje met imitatie MAN-cabine, zie je daar veel rijden.
 19. Als ik daar mee werk, ben ik dan ook schuldig G'e? Ik dacht, alleen als de computer mijn eigendom is? Shit, ik denk dat ik maar even een klein grensje neem, als ik NL binnenkom eind van de week. Ze staan me nu vast bij Oldenzaal op te wachten;).
 20. G'e, zodra ik dit vakje aanvink: gaat hij meteen naar de 'editor', het scherm waarin je de berichten typt. Op deze computer staat Internet Explorer 8, is al een beetje verouderd zeker?
 21. In Duitsland hebben ze speciale kleding met ' Ich Chef, Du Nix', die kun je bij elk Autohof kopen. Volgende keer van te voren aantrekken. Dan had je vast nog wel geladen geworden:D.
 22. Dus die agent die RealZeus aanhield, zat fout? Wat ik wel zou willen weten: mag je een collega-chauffeur die aan zijn uren zit, meenemen als passagier, zonder de pas van hem er in te doen? Zelf neem ik ook wel eens iemand mee, die z'n rijbewijs is ongeldig verklaard vanwege een beroerte. Maar in het buitenland staat dat niet geregistreerd. Uiteraard laat ik de beste man niet rijden omdat dat niet verzekerd is, maar in theorie: een controleur zou om z'n legitimatie kunnen vragen en kunnen zien dat hij een bestuurderskaart heeft, die hij dan zou moeten tonen. Of niet?
 23. Ja, ik heb die wachttijd ertussen voor het gemak ook maar even als werktijd gerekend;).
 24. Ja, die bedoel ik. Heb even uitgelogd, en krijg het bericht 'alle cookies gewist' en toen weer ingelogd. Maar heb het probleem nog. Denk dat het aan m'n browser ligt, oude versie van Internet Explorer, het is niet m'n eigen computer. Met een andere browser gaat het wel goed.
 25. Als ik een bericht wil aanvinken om later op te reageren, verschijnt meteen de pagina met de editor, ipv dat ik het bericht verder kan lezen. Dat was eerst niet zo. Beetje irritant. Groet JP
×
×
 • Nieuwe aanmaken...