Spring naar bijdragen

maarten/andre

In Memoriam
  • Aantal bijdragen

    1255
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door maarten/andre geplaatst

  1. Ligt er aan of het contract is afgesloten in de CAO loze periode, zo ja dan kan er veel
  2. Mits de TLN CAO van toepassing is, is artikel 6 onder 2B en 5 van de CAO duidelijk. 2.b. De kosten van de rijbewijskeuring zijn voor rekening van de werkgever, tenzij daarin wettelijk op andere wijze wordt voorzien. Ten aanzien van de loonbetaling wordt in dit verband verwezen naar artikel 65 lid 1 sub l. 5. De kosten van de aanschaf door werknemer van de bestuurderskaart ten behoeve van de digitale tachograaf (1 x per 5 jaar) komen voor rekening van de werkgever. Andere zaken rond het rijbewijs moet je dus zelf betalen.
  3. Computers maken nooit fouten, chauffeurs wel,Toch? Bij airbus weten ze er alles van.
  4. Het was ,,slechts,, een ADVISEREND referendum
  5. LIDL lapt de regels al jaren aan haar laars, ondanks inmenging van vakbonden en rechtelijke uitspraken verandert er niets
  6. Na het aanvankelijke succes van de werknemers eind 2013 blijkt dat met de feestdagen de werkgever niet zat te wachten op hommeles. Inmiddels hebben de vakbonden ingestemd met verlenging van het sociaal plan en worden de vaste medewerkers onder het mom van bedrijfseconomische redenen en ten faveure van Oost Europese uitzendkrachten alsnog MET GOEDKEURING VAN DE BONDEN op straat gezet. Schande vakbonden!!
  7. Het is maar werk hoor Een WC juffrouw heeft ook een blinkende WC borstel waarmee ze een vieze stront WC schoonmaakt
  8. Wat nu (op dit moment) het voordeel is. Helaas, ik zie het steeds minder, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar voor de grote massa?
  9. Ik hoorde vanavond een interview met EU commissielid Neelie Kroes, de interviewer vroeg hoe zij het ,,probleem,, met de Oost Europese chauffeurs ziet. Zij stelde voorop dat je dat probleem niet afzonderlijk moest zien maar in samenhang met de voordelen van Europa. Volgens haar was een zeer groot voordeel de vrije markt, bij die vrije markt hoorde ook een vrije keus van EU personeel, het staat de werkgever vrij om de goedkoopste oplossing te kiezen. In het geval van de Nederlandse chauffeurs betekende het dat zij vervangen worden door goedkopere krachten, volgens haar was dat geen probleem omdat het in totaal goed is voor de economie en de bloei van de vrije Europese markt. Zij erkende dat het vervelend was voor de Nederlandse chauffeurs maar die konden het probleem oplossen door zich te laten omscholen tot beroepen die wel toekomst hebben in Nederland. ​Volgens haar was het niet goed om aan iets vast te houden wat voorbij is, ze gaf wel toe dat ze het jammer vond omdat zij zelf ook een telg uit een transport familie is. Zo denkt Europa dus over het probleem, uit die hoek zou ik dus maar niets verwachten. Misschien is haar tip om vooruit te kijken en je om te scholen zo gek nog niet, want zeg nu zelf, wat is NU het voordeel van chauffeur zijn?
  10. Maar ze hebben het wel te pakken ,voorlopig hebben wij 0 %. Wij hebben hooguit 0% erbij, 0 uren contracten, we zijn in de ogen van sommigen een 0 Machinist is zo slecht niet, goede CAO, geen stuurvasthouder, overal voorrang, ik zal er eens over nadenken. Zal niets worden denk ik, te oud.
  11. Daarom zijn wij al tevreden met 3%
  12. Werkgevers in het wegtransport kunnen een voorbeeld nemen aan hun spoor collega's, kennelijk is er best ruimte in het transport voor loonsverhoging. Bron: FNV Bondgenoten
  13. En dan valt het nog mee, als er sprake is van een medische termijnbeperking dan kan je zomaar hebben dat je ieder jaar je rijbewijs moet vernieuwen, inclusief de verplichte medische keuringen ben je dan eigenlijk constant bezig met het vernieuwen en behouden van je rijbewijs, en dan heb ik het nog niet eens over de kosten.
  14. Hier kan je zien wie de werksfeer en het rendement in een bedrijf verpest en wie daar het slachtoffer van wordt.
  15. Het was een eenmanszaak maar die is omgezet in een BV, de eigenaar is Janos OZVAR, en hij heeft 8 vergunningbewijzen.
  16. Vooral elektronica is wel goedkoper geworden, maar voor het dagelijks levensonderhoud is het eerder andersom, en wat te denken van de kosten van vervoer?, benzine omhoog, treinkaartje omhoog enz enz
  17. Je wilt je toch zeker niet verlagen tot de praktijken van sommige werkgevers?
  18. Daar heb je wel gelijk in. Het zou me dan ook niets verbazen als de CAO commissie ietwat onder druk gezet is om alsnog in te stemmen met het besluit van het CNV en haar bestuurders . Daarom zij ik al dat het CNV verwacht van de vrijwilligers dat zij het beleid van de bond ondersteunen, althans dat staat met zoveel woorden op hun website. Het lijkt er dus wel op dat de CAO commissie last had/heeft van slappe knieën. Dat belooft staks dus wat bij de loon CAO
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden