Spring naar bijdragen

sven

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  137
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutral

Over sven

 • Rang
  Zeer gewaardeerd poster
 1. sven

  wanneer begint diensttijd?

  Zo, vandaag maar eens bij onze vrienden van de bag gestopt en de vraag voorgelegt. Antwoord na 4 telefoontjes: geen idee, goede vraag en het puur van de controlerend ambtenaar af, of deze besluit dat het invoeren en bedienen van de tacho onder arbeids/diensttijd valt of niet. Maw zoek het maar uit.
 2. En dan nog! Inderdaad roadtrain het lijkt erop dat de man een ongelukje heeft gehad, maar dan nog kan dit op een andere manier. tankstation, bosjes of achter in de oplegger bijvoorbeeld. Je zult maar net met kleine kinderen voorbij komen. Ik weet het niet, vindt het toch niet helemaal normaal wat deze man doet.
 3. sven

  wanneer begint diensttijd?

  Tsja nogmaals waarom mijn collega dit zo doet begrijp ik ook niet. Daarbij haalt hij ook zijn pas bij meerdaagse ritten ´s avonds uit de tacho, waarom? ik heb werkelijk geen idee. Maar wanneer begint nu officieel de diensttijd? Ik denk dat je bij contole's in nl weing problemen krijgt met deze onlogische manier van werken, zolang alles maar klopt. In frankrijk/duitsland/belgië wordt het denk ik een ander verhaal. Daar zou het zo maar wel eens op een flinke boete kunnen uitdraaien ivm 15.30 diensturen c.q.geen 9/11 uur rust binnen 24 uur.
 4. sven

  wanneer begint diensttijd?

  Nee inderdaad die actie begrijp ik ook niet, maar goed ik hoop dat iemand hier misschien een wetsartikel ofzo weet, waar instaat wanneer je diensttijd precies begint. Ik heb zelf al gezocht maar kan zo gauw niets vinden.
 5. Wanneer begint de diensttijd? Afgelopen week discussie gehad met een collega. Hij voert 'smorgens zijn digipas, in bevestigt zijn nachtrust en begin land, vervolgens laat hij de tacho nog 30 minuten op rust staan en begint dan te rijden. Dus bijv. invoer om 06.00uur vertrek om 06.30uur. Volgens mijn redenatie begint zijn diensttijd om 06.00u, maar volgens mijn collega om 06.30u. Ik zie het n.l. zo: Het invoeren van de digipas is een handeling en dus ben je met werk bezig en dus is de diensttijd begonnen. wat is waar?
 6. Dit keurmerk krijgt een bedrijf als het de co2 uitstoot met eem bepaald percentage vermindert. Dus als een bedrijf met allemaal euro 0 auto's een aantal euro 3 auto's aanschaft kunnen ze al een aanvraag doen. Maw bedrijven die het altijd al goed gedaan hebben krijgen het keurmerk niet
 7. sven

  windscherm M.A.N.

  zo inmiddels in bezit van de nieuwe tgx en voor de zekerheid toch maar windschermpjes met klemmetjes gekocht. De dealer had ook geen antwoord op mijn vraag. Wel gemerkt dat de zijruiten heel moeilijk dicht gaan de laatste paar centimeters, zal nog wel moeten slijten.
 8. sven

  windscherm M.A.N.

  Zal inderdaad eens bij een man dealer gaan vragen. Onze "huis"dealer probeert nl windschermpjes met klembevestiging aan mij en mijn collega's te verkopen, die 2x zo duur is als normaal.
 9. sven

  windscherm M.A.N.

  Heeft iemand ervaring met de insteek windschermen voor de zijruiten van climair? Ik hoor nl geruchten dat de raammotor van de man tgx hiervoor te zwak is! Weet iemand of dit waar is? Grts. Sven
 10. Ik rij altijd met landkaart, de navi gebruik ik alleen om te kijken hoe lang ik nog nodig heb tot de klant/routier.
 11. sven

  A2 dicht door zwaar ongeluk

  Volgens het Limburgs Dagblad ligt de chauffeur zwaargewond in het ziekenhuis en men vermoedt dat hij gesneden is door een luxewagen die is doorgereden. De politie is op zoek naar getuigen. (Kan zo gauw even geen link vinden naar het artikel)
 12. sven

  De 24-uurs regel

  Juist, geen 9 uren rust binnen de 24 uur en voor 05.00 uur beginnen is een maximale diensttijd van 10.00 uur Dus in dit geval uiterlijk om 10.00 uur 's morgens einde dienst!!! 2. In plaats van artikel 5:8 van de wet wordt dit artikel toegepast. 3. Ten aanzien van de werknemer die arbeid verricht die geheel of gedeeltelijk is gelegen in de periode tussen 01.00 en 05.00 uur, geldt dat zijn totale arbeidstijd niet meer bedraagt dan 10 uur in de periode van 24 achtereenvolgende uren, te rekenen vanaf het begin van zijn arbeid.
 13. 1Nl/BE Vn T-Bat. B-cie T7 Santici/Vitez.
 14. Als je aankomt vanaf frankrijk even parkeren op de eerste parking. Dan zul je bij een expediteur een laufzettel moeten gaan halen, ik weet natuurlijk niet welke expediteur je hebt, maar de meesten zitten in het grote lange gebouw rechts op het einde van de 3de parking. Er zitten er ook een paar aan de overkant van de weg tegenover parking 1. (In het gebouw wat op de foto uitziet als een overkapping) Met loopbriefje en document melden bij de portocabin op parking 1, hier zit een framboos die het document scant en het loopbriefje afstempeld. Vervolgens zul je weer terug moeten naar de expediteur voor de verdere afhandeling. Hoe het met de transitpallets moet weet ik niet, ik zou zeggen, even vragen. In het grote lange gebouw rechts op het einde van de 3de parking staan ook de automaten om de zwitserse tol te betalen, ook staan er nog twee automaten bij de gebouwtjes midden op het einde van het terrein, waar je uiteindelijk je loopbriefje afgeeft, voordat je Die Schweiz in mag. Als de 1ste parking vol is even doorrijden tot de portocabin en vragen of je mag doorrijden naar parking 2 (is de grootste) of parking 3(heel klein, max 10 auto's). Succes.
 15. Vandaag rijtraining van Daf gehad. En meteen een goede uitleg erbij hoe te rijden met de as tronic van daf, en wat blijkt, na even oefenen rijdt het net zo mooi als met een volvo-automaat. De bak van daf is heel eenvoudig te 'bedienen met behulp van je gaspedaal.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...