Spring naar bijdragen

Ben-nie

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    71
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Ben-nie geplaatst

  1. En belangrijk is altijd je administratie en boekhouding goed bijhouden. Niet in je vrijetijd een beetje op chauffeursforum te zitten rond neuzen😜
  2. Een busje kopen en rond reizen kost geld en je hebt geen inkomen. Als je een stuurvast-houden als hobby ziet, heb je als chauffeur dus een betaalde hobby. Als je in de positie bent of weinig nodig hebt voor je levensonderhoud als zzp, kun je NEE zeggen tegen opdrachten en zo toch door europa dwalen zonder de druk van opdrachtgevers te ervaren. Helemaal als de economie een beetje meezit. Als je dan ook nog eens bij voorbaat een grote zak geld hebt om te investeren kun je dat ook nog met je eigen truck doen. Je moet het je alleen kunnen permitteren om dan tegen een niet leuke opdracht nee te zeggen en een paar dagen zonder inkomen thuis te zitten. Moet je eerst een vak leren een goede job vinden, de discipline hebben om geld op zij te zetten en dan een stap durven maken. En dat zijn er maar weinigen gegeven.
  3. Zoo weer lekker positief allemaal, zullen jullie niet is lekker om laten omscholen tot bus chauffeur ben je met 36 uur sturen klaar en toch 2400,- in de maand. Maar ff de vraag beantwoorden, zowel als ZZP en als 'eigen rijder' heb je klanten nodig, die krijg je in het transport nagenoeg alleen door te 'netwerken'. oftewel kennissen te hebben die transportopdrachten hebben. Dat kunnen planners zijn of mensen die bij bedrijven werken waar ze in de positie zijn om ladingen aan transporteurs te gunnen. Deze mensen gunnen je alleen werk als ze denken dat jij dat op een nette en correcte manier voor een redelijke prijs kunt vervoeren. Dat betekent dat je nu al in je bijbaantjes je handen uit de mouwen moet steken en je werk netjes moet doen. Als je nu al bij verschillende transportbedrijven aan de slag kan heb je meer kennissen die jou later misschien een rit gunnen. Grofweg kun je Zelfstandigen in delen in twee groepen. De ene rijdt het hele jaar vaak voor 1 opdrachtgever (charter) voor een transportbedrijf. Hierbij zijn de tarieven laag, maar is er wel de afspraak dat ze jou het hele jaar aan het werk houden. Je kunt je hierbij afvragen hoeveel vrijheid je hebt. Terwijl je wel zelf verantwoordelijk bent voor Ziekte kosten/arbeidsongeschiktheid/pensioen. En daarnaast vaak ook nog eens geen contract/zekerheid hebt. De tweede groep zelfstandigen heeft vaak veel losse opdrachtgevers. Dit kunnen transportbedrijven zijn maar ook elk ander bedrijf dat wat te vervoeren heeft. De rit prijzen zijn hier vaak hoger maar de moeilijkheid is om elke dag weer werk te hebben en de andere dag geen opdrachtgevers teleur te stellen. Dit werk is vaak pas vlak van te voren bekent. In de praktijk betekent dit vaak dat je prive bijna geen planning kunt maken en soms vrij bent wanneer je dat niet gepland had. Mijn advies is dan ook om eerst te blijven studeren, als je 18 bent je rijbewijs te gaan halen en lekker na schooltijd (onder schooltijd) een ritje te rijden. Is mij altijd prima bevallen
  4. Zijn alleen weer foto's van in mijn ogen 2 totaal verschillende dingen. Smartphone bedienen OF met je telefoon aan het oor zitten bellen. Of je nu dat laatste aan het doen bent of dat men zich achter de het oor zit te krabben en in zich zelf praat, is in mij ogen voor de veiligheid niet heel verschillend. Het grote probleem is het bedienen EN lezen van allerlei apparaten. vroeger keek je met een schuin oog op je ritlijstje nu tuur je op je scherm. Dat is vaak toch net even een klein seconden langer is mijn ervaring. En in die tijd leg je heel wat meters meer af, met alle gevaren van dien. Bellen, eten en drinken onder het rijden is in mijn ogen heel wat anders. Als ik dat nooit onderweg gedaan had was ik al ontelbare keren in slaap gesukkeld.
  5. Volgens mij zit daar nu de crux waar het zo vaak fout gaat, De risico's echt afdekken, betekend wel degelijk een dermate hoge verzekeringspremie dat je idd niks overhoud! Dat is volgens mij het verschil als je je laat inhuren als zzp'r met Niwo vergunning, formeel neem jij dan ritten/vrachten aan met alle risico's van dien. Dat is ook waar het vaak fout gaat bij eigenrijders die voor prijzen rijden van een zzp'r + een beetje autokosten. Daarvoor is ook de hele vakbekwaamheids-eis in de Niwo vergunning voor, dat je een beetje weet waar je aan begint voor je een rit/vracht aan neemt. Een vrijere ZZp- constructie in de transportsector lijkt me niet echt een goed idee, getuige de vele chauffeurs die nu al in een (omzeil)constructie stappen en daar alleen maar slechter van worden. Sorry maar volgens mij kan de gemiddelde chauffeur niet echt rekenen en overzien waar hij instapt als hij zzp'er wordt. Terwijl er vele 'werkgevers' zullen klaar staan om van hun werknemer, door hun een mooie worst voor te houden, een zzp'er te maken. die-ene, trouwens bedankt voor het delen van deze constructie, dat getuigd er van dat je niet zomaar ergens in stapt en weet waar je over praat. Dat is volgens mij nu juist een vereiste om als zzp'er / eigenrijder aan de slag te gaan.
  6. Ben-nie

    De Arme vrachtwagen

    Jaah terug naar paard en wagen; veel meer werkgelegenheid?????????
  7. had iig meerdere auto's zag ze gister nog met 2 auto's (daf ssc) koppelen op ind. ter. Venray
  8. Wie heeft er hier gelijk?? ik neig naar Rodekool, Gerard 2910 leg mij eens uit hoe je als charter voor DSV en Beijer luierend geld kunt verdienen? moet je volgens mij wel heel veel euro's van de chaufeur afnemen.
  9. Ben-nie

    Van der aart, drachten

    (anders mag toch ook wel of niet, is maar net wat je afspreekt. De huurprijs ligt bij van der AArt niet vast maar is afhankelijk van hoeveel je werkt) (die betaal je aan van der aart omdat hij eurovignet en verzekering regelt. en evt andere dingen. De vraag is nou juist of dit in verhouding staat ) (Klopt dit is een andere manier van werk organiseren de vraag blijft is dat erg, Ja als er misstanden zijn, zeg de chauffeurs worden uitgebuit, Nee als beide partijen tevreden zijn.) (ALS dat zo is inderdaad aanpakken die zaak) (Binnen de regels heet dat SLIM ondernemen dat doet elke ondernemer als het goed is) (Chauffeur krijgt gewoon zijn loon, hoe het precies geregeld is, is mij nog steeds niet duidelijk. Truck verhuurder zorgt alleen zelf dat zijn auto verhuurt word, lijkt me ook logisch. Van der Aart zal zich zelf in de vingers snijden als hij zegt je regelt zelf werk maar als je niks hebt kun je je truck niet verhuren maar krijg je wel loon. of is juist dat spanningsveld de bodem van deze samenwerking????) (ALS het is zoals jij vermoed) (beetje voorbarig!!! is absoluut niet duidelijk) Ik denk dat dat gaat tegenvallen, een rechter kijkt alleen of men zich aan de regels houdt. Een rechter gaat niet uit zitten rekenen of je als chauffeur/truck verhuurder er geld aan over houdt aan deze constructie.
  10. Ben-nie

    Van der aart, drachten

    Ongeloofelijk, heb 28 pagina's doorgeworsteld en weet nog niet hoe de constructie in elkaar zit. Alleen dit: chauffeurs zitten in C3 op 40 uur per week. En hebben dus ook recht op die voorzieningen. Omzet - loon incl. sociale lasten - afdracht aan v/d Aart (die ook Eurovignet en verzekeringen regelt) = huur trekker. Wordt overgemaakt naar de onderneming van de 'eigenrijder'. Hij is dus geen ondernemer voor de inkomstenbelasting vanwege het niet behalen van het urencriterium. Maar wie regelt het werk(heb je daar zelf invloed op zo ja, hoeveel)? wie draait op als een opdrachtgever niet/maar gedeeltelijk betaald? wie handeld geschillen af met een opdrachtgever? wie betaald er als er schade is ontstaan aan de lading? En daaruit voortvloeiend; Hoe hoog is de afdracht aan v/d Aart? De antwoorden op deze vragen maakt uit of het een a-sociale/wurg constructie is of niet! Als je bovenstaande vraagstukken netjes regelt zou je als eigenrijder je vergunning direct in de la moeten gooien en bij v/d Aart moeten gaan rijden? Wel eigen truckje, wel sociale zekerheid/vangnet, altijd een bep. minimum loon, geen gezeik en gezanik met opdrachtgever. Dat klinkt als te mooi om waar te zijn, v/d Aart is geen filantroop? Nee, maar dat is een werkgever die zijn auto's bij de leasemaatschappij least toch ook niet? Ik zie het verschil niet!! Ondernemen is risico's lopen! De vraag is dus voor zowel v/d Aart als de werknemer/eigen-rijder hoeveel geld houdt je over voor het risico dat je loopt! en die balans maakt uit of iemand enerzijds een a-sociale geldklopper en anderzijds een domme chauffeur/eigen-rijder is!! of juist een hele mooie constructie!! tabee
  11. Als je kunt calculeren wordt je geen eigenrijder toch? Heeft toch altijd iets te maken met van je hobby je werk maken/iets voor jezelf doen. Serieus snap echt niet wat sommige kleine transportondernemers bezielt. Dag en nacht werken, zeurende chauffeurs, vrachtauto's om van te huilen en geen zak verdienen. Leuk hoor al die verantwoordelijkheid totdat de risico's werkelijkheid worden. Dat neemt niet weg dat je van je werk op je droomtruck kunt genieten waar je wel over onderhandeld hebt.
  12. weet ff niet zo gou waar ik dit moet posten maar als ik op de cf site ga komt het volgende in beeld HET Cookie beleid De wet verplicht ons te vragen of wij cookies met informatie mogen oplslaan op je computer lees meer klik hieronder om akkoord te gaan Dan klik ik op het kruisje en word ik gelinkt naar poezen.nl zeer vreemd.
  13. Of je kiest er voor om niet meer dan 12 uur in de week te gaan werken :-P Nee ff serieus, hoe gaan ze dit controleren, Agent: U heeft geen code 95 Ik:Nee ik zit normaal niet op de vrachtwagen OF heb ik wel maar staat nog niet op mijn rijbewijs Agent: Maar u heeft de laatste 3 weken gem. 45 uur gewerkt. Ik: Klopt En toen? gaan ze bedrijfscontrole houden om op code 95 te controleren of gaan ze het net zo goed controleren als het chauffeursdiploma, bij mij echt nog nooit om gevraagd.
  14. Ten eerste allen de beste wensen en veel veilige kilometers! Zijn er chauffeurs/eigenrijders op dit forum die ervaring hebben met de download snelheid/eenvoudigheid en andere ervaringen (met bijv software/helpdesk) van de verschillende uitleesapparaten voor de dichi tacho: Tachosafe van Tacho.nu D-box 2 van Tacho.nu apparatuur van Casu Utrecht apparatuur van Roadsoft alvast bedankt voor jullie reacties
  15. Ben-nie

    Nieuwe Mercedes Actros

    ben het met je eerste punt niet helemaal eens tuurlijk kun je even ver komen, maar als je nu alle cf-chauffeurs een xf geeft liggen er binnen kort heel wat opstappen op straat en rijden er heel wat met een kromme bumper. De smaller of lagere cabine geeft dat je meer overzicht hebt, heb alleen nooit begrepen waarom DAF de enige is die een smaller bumper en opstap gebruikt. Vind het zijaanzicht van de nieuwe MB heel mooi geworden, de voorkant is nog ff wennen maar wel vernieuwend. Interieur is ook mooi geworden. Gelukkig verdwijnt de AXOR van de weg. De lat voor de concurrenten ligt idd weer een beetje hoger. Maar liever een ster.......
  16. Kijk het chauffeursforum voor een goed advies, weet ik ook weer hoe ik groen licht moet krijgen
  17. Als je geen volle bak hebt, kun je overwegen om 3 rijen in de lengt te laden en af en toe een paar licht karren dwars, wel strak laden (zorg dat je auto bij laden en lossen iets voorover staat) en de spanband op de juiste manier goed vast zetten en rustig rijden met al die speling. je kunt dan voor drie klanten een rijtje maken.
  18. Boks heeft er volgens mij nooit gereden en Middelink doet het werk ook niet meer, het werk was veel te vroeg en ook nog eens op zaterdag voor die verhuizers. Lezen jongens: Detailresult Logistiek Dirk/Bas/Deka: Velsen:Eigen Vervoer/Boudestein/ Jooren/Wesseling /v. Straalen-d. Vries Sassenheim:Jooren/D. Speksnijder/Wesseling/mattey/v. Straalen-d. Vries Alphen a/d Rijn:Bentvelzen/Jooren/ Alphen a/d Rijn landelijk: Jooren/D. Speksnijder/Wesseling/mattey/v. Straalen-d. Vries/Kop /H.L.Eshuis/Bentvelzen/Deka eigen vervoer Charters Speksnijder:L. v. Leeuwen/Broersema/Beelen Apeldoorn:Eigen Vervoer/Jooren/Middelink/H.L.Eshuis/Kop/Speksnijder Hoeve Apeldoorn:Eigen Vervoer/H.L.Eshuis[ Zwijndrecht:gesloten Dirk en Deka hebben gezamelijk Detailresult en Detailconsult. Velsen en Apeldoorn zijn nu gezamelijk DC's, er komen dus DEKA auto's bij de DIRK en andersom, alhoewel ze dat natuurlijk zo veel mogelijk proberen te voorkomen voor de consument
  19. Nee, we moeten ons helemaal nergens druk om maken? hoe meer kosten de werkgever maakt, hoe slechter de CAO wordt. Hoe sneller de baas zijn vrachtauto moet vervangen hoe kaler die wordt. Hoe hoger de kosten hoe lager de winst (of hoger het verlies), hoe minder extra er kan. O, is er niks veranderd, nee het werk is gewoon doorgegaan maar de kosten zijn weer hoger geworden, want zo als het altijd gaat de vervoerders proberen alles door te berekenen, maar dat lukt maar ten delen. De hogere kosten was weer een reden om de kosten te drukken, weer een extra reden om oostblokkers op de auto te zetten. Ik mag in elk geval geen meter de grens meer over.
  20. Amen en Defensie tuft lekker door met euro 0, die vervangen is economisch niet verantwoord, nee en de (kleine*) transportondernemer stik maar. *de groten leasen toch om de 5 jaar een nieuwe
  21. Kan iemand mij uitleggen op welke manier dit verhaal valse concurrentie is? Als bedrijf Y met goedkoper materiaal en chauffeurs rijdt dan bedrijf X is dat valse concurrentie of is bedrijf Y gewoon slimmer. Beide bedrijven kunnen toch gebruik maken van dezelfde constructie/mazen in de wet. Kan echt boos worden dat TLN zich hier zo druk over maakt en zich uitleent voor stemmingmakerij, waartegen ze zelf zo vaak moeten vechten. TLN ga betere dingen doen. Want, wat is straks het eind van het liedje; dat er straks een paar extra regels komen die niet gehandhaafd worden. De boeren vinden het veel te lastig om op alle werktuigen een kenteken te hangen en een rijbewijs voor die jongens die bijna niet op de weg zitten is veel te duur. Dus hebben zij net als in het transport weer een aantal 'onwerkbare' regels die door 80% met voeten getreden wordt en als ze dan een keer 'gepakt' worden is het geldklopperij! Dat er een aantal van die jongens nog al aardig lomp over de weg scheuren ondervang je ook niet met de invoering van een rijbewijs, net zo min als het niet afdekken van uitstekende delen en te hard rijden. NOGMAALS eerst betere handhaving van de huidige regels!!
  22. Daar zit volgens mij ook een heel groot deel van de waarheid.
  23. Ben-nie

    Meer weeglussen op snelwegen

    maar dan heb je volgens mij ook een andere kingping diameter? is zo lastig met omkoppelen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden