Spring naar bijdragen

Gene

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  45
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Gene geplaatst

 1. gebr Claessens is overgenomen door Vos Deventer.
 2. constant nachtdiensten is ongezond. heb het 14 jaar gedaan. na bezoek arts wegens slecht slapen en advies gekregen om dat niet meer te doen, toch nachtdiensten blijven doen. resultaat is, hersenstam infarct en voor 100% afgekeurd en groot rijbewijs kwijt en kan mijn oldtimer hobby niet meer uitoefenen wegen verlamming komplete linker lichaamzijde
 3. Die BC met rijstijl is een wassen neus. Met de eigen wagen Daf 105 gemiddeld 98%, moet ik met een Scania weg is het maar 80%. rij dagelijks zelfende route Ardennen
 4. Gene

  SproLoo in Beek

  Het is de beruchte Spronk uit Elsoo, er is al een topic over deze firma list en bedrog. Gaat regelmatig failliet. Heeft niets te maken met van Loo.
 5. Dat verbod geld alleen voor het Centrum van Theux. Je kunt via de N657/690 (deze loopt door het centrum) niet naar Verviers E42 rijden, men moet op de N62 blijven en via Spa rijden. Kom daar al meer dan 10 jaar.
 6. Op de N62 geld het vebod niet. Rij er bijna dagelijks om in Spa te laden. Wat tijd en diesel verbruik betreft, kun je het beste via Namen rijden. Dan door die dorpjes.
 7. Afslag Sprimont via Theux kan wel, dan via Spa naar de 42 rijden . Zitten wel een paar afdalingen van 12% in. In de winter is deze route niet aan te raden.
 8. op deze site ben ik het Dafje tegengekomen waar ik lange tijd op heb gereden bij P.M. Sevriens. 160Pk en gemiddeld 15 ton erop( in de bieten campagne was 18 ton normaal) maar niet vooruit te branden.
 9. Gebruik als het glad is, berg af altijd de handrem. Werkt als een opleggerrem als je hem maar 1-2 cm omlaag trekt. Rij met een XF 105.
 10. Dat omruilen gebeurt ook in de frisdranken sector. Gebeurt normaal wel met trailers zonder reclame.
 11. Ben laatst met een touringcar ( zat meestal op de linker rijstrook) weg geweest als passagier. Je zit wat hoger, als je dan ziet wat er allemaal afspeeld in de cabine, dan vraag je af dat er niet meer ongelukken gebeuren. Laptop open, spelletjes spelen, film kijken, eten koken en dergelijke, onder het rijden. Was visa versa Berlijn. Even een uitje gehad.
 12. Omzeilen van de cabotage is makkelijk. Dump 8 Slowaken in 1 woning in NL, en zet hier 4 trekkers met SLK kenteken neer. 4 Slowaken doen hier dagritten in NL, en de andere 4 doen dan s'nachts pendelritten Belgie. (tegen vast loon, ongeacht de uren wat ze maken). De NL+B chauffeurs die daar nog werken, mogen als ze hun 40 uur hebben thuisblijven, als het minder druk is.
 13. Gene

  Biertruck vastgereden

  Dan leef je al niet meer, duurt ongeveer 50 jaar eer het in de bron is aangekomen. kom er dagelijks.
 14. Gene

  Iveco stoekt

  Een monteur/onderdelen vervanger kan op vandaag geen probleem meer oplossen, zonder laptop.
 15. Dat is oud nieuws, die touringcar rijdt door geheel Duitsland. Daar is een jaar of 3-4 geleden al een reportage van uitgezonden op de Duitse TV (RTL, 24 stunden report).
 16. Gene

  25.000ste Ridder van de Weg

  Ik heb er wel (aalmoes) geld mee verdient, heb de speldjes van 3-5-10jaar + lintje verkocht voor 10 euro op een rommelmarkt. . Rij zelf al meer dan 40 jaar schadevrij als chauffeur.
 17. Gene

  V Reenen heeft een nieuwe DAF

  Heb zelf meegemaakt dat bij een Jost schotel dat verhaal niet klopt van die 2 klikjes, 2x met een Daf en 1x maal met een Scania met een Jost schotel. (veer stuk) Rij altijd weg na het koppelen, weg met de handrem er een beetje aangetrokken te hebben, zodoende bleven de opleggers op de trekas liggen.
 18. Reorganisatie in het buitenland? Daarom viel het me vanmorgen op, dat 5 nieuwe witte MAN trekkers met moe kenteken, met Vos opleggers erachter me tegen kwamen bij Luik op de E40. Kon helaas niet de firma naam lezen op de trekkers.
 19. Iets verderop bij Beek is een vrachtwagen met aardappels gekanteld op de A2. Limburg zit momenteel op slot, alles staat vast, ook op de binnenwegen.
 20. Gorissen Maastricht rijd nog, s'nachts staat de hele handel op het terrein van een voormalige bandenboer aan de A2 in Gronsveld, overdag is alles weg. Ben vorige week nog 2 tegengekomen met een bulkcontainer erachter in Belgie.
 21. Hier in het dorp rijden al jaren dezelfende auto's rond met een MOE kenteken, die regelmatig een ander kenteken hebben, zonder NL te verlaten. De auto's blijven in NL rond rijden, alleen word er van eigenaar z.g.n. verwisseld. ( op papier). Er zijn er bij met een PL-SK-BG kenteken, die elk jaar een ander kenteken hebben, maar er rijdt nog steedts dezelfenede personen in, en woont nog steeds op het zelfvende adres als meer dan 5 jaar geleden. Er zijn er zelfs met een D kenteken wat het zo doen.
 22. Men moest eens weten hoeveel buitenlandersmoelander die hier werken, hier een auto kopen, en in hun geboorteland op kenteken zetten. Zonder NL verlaten te hebben. Tevens vragen ze de BPM terug hier, en rijden vrolijk hier rond:wijn:. Dat doen ze al jaren zonder Nl verlaten te hebben, uitgezonderd als ze op vakantie gaan, Maar Weekers vind het makkelijker om echte oldtimer liefhebbers in NL te naaien.
 23. LPG is in het buitenland ook al een stuk goedkoper, net als diesel. Betaal voor LPG, 55 cent per L. in Belgie. Dat loont zich voor 10km omrijden + direkt een slof shag.
 24. Heb 6 weken met een Demo Actros gereden, valt me erg tegen, ook het verbruik. 34l op 100km. geef me dan maar mijn eigen Daf XF 410pk maar, met 900.000km op de teller, rijdt veel soepeler en het verbruik is een stuk lager, 31,4 op 100km. Of je moet met de MB rijden als een slak, dan haalde ik 32,1 per 100km. De Actros was een euro6 trekker met 420PK. Dit is mijn eigen ervaring met de nieuwe Actros.
 25. Het komt regelmatig voor dat er een oplegger verloren word. Gebeurde regelmatig met een bepaald merk schotel bij ons, dat zo iets gebeurde. Heb er zelf ervaring mee, en meegemaakt met colega's. Met aankoppellen hoor je 2x een klik, kijkt of die dicht zit, en bij de eerste bocht , gaat de oplegger zijn eigen weg. Schotels allemaal vervangen door een ander merk, en er zijn geen meer verloren. We doen veel koppelwerk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...