Spring naar bijdragen

Localton

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    171
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    6

Alles door Localton geplaatst

  1. Het is toch te triest voor woorden dat je alleen maar beroepsmatig chauffeur mag zijn, als je dit soort imbeciele vragen van een te-vroege-schoolverlater, nog enigszins corect kan beantwoorden. Redactioneel is er niks slakken met zout: als er in het gangbare chauffeursjargon een trommel-, schijf- of bedrijfsrem vastzit, bellen we de servicebus, voordat de boel in de hens gaat. Technici hebben de termen: gemonteerd, geplaatst, geïnstalleerd. Trouwens ook de noodrem of parkeerrem is in het wiel geplaatst (behalve bij oude Bedfords die een handrem op de cardanas hadden). Welk onderdeel van het remsysteem is in het wiel gemonteerd? {} Trommelrem {} Schijfrem {} Een trommelrem of een schijfrem En dan nog is het de vraag wat je met de kennis van deze vraag moet.
  2. Het goede antwoord staat er niet bij: D. Een defecte rem.
  3. Ik denk twee redenen: Transportbedrijven worden vanwege het lage rendement in de sector, al jaren door banken gedwongen om te factoren, omdat ze dan een grotere zekerheid hebben. En omdat factoring voor banken gewoon meer oplevert (minder risico, normale rente + ca. 3% factoringopslag). Er zullen nog maar weinig transportbedrijven zijn die nog alleen een kaal zakelijk rekeningcourantkrediet hebben. Al sinds de jaren 90 moesten transportbedrijven hun vloot steeds sneller vervangen voordat de technische levensduur was bereikt (geluidseisen in Oostenrijk, milieu-eisen, gewijzigde eisen van klanten, enz.). Een Euro 5 van augustus 2016 kan na 7 jaar lease direct door naar de schroothoop, omdat je leegloopt op bijvoorbeeld de maut.
  4. Nou de Eurotop-ambtenaren en politici konden vrijdag ongehinderd naar Zaventem om de vlucht naar huis te pakken, de route werd vrijgehouden. Als het echt helden waren hadden die boeren vrijdag de route Brussel-Zaventem hermetisch moeten afsluiten. En al dat Milieu en Natuur-volk zit vast ook gewoon 's avonds om 6 uur aan de biologische aardappelen met macrobiotische linzen en een stukkie geïmporteerd nepvlees. En kijk eens naar de rijen vrachtwagens in de verschillende filmpjes... je zal maar in Zeebrugge staan met je bakwagen zonder slaapcabine voor een dagritje.
  5. Localton

    34,5m in Zweden

    Misschien moet het op termijn zo iets worden. In de jaren 80 kwam ik dit soort trekkers wel tegen voor de lijndienst op Luleå. Ik dacht dat dat korte bakkie voor lading van de Posterijen was. https://www.miniatuurshop.com/nl/tekno-scania-140-motorwagen-zweedse-backpack-opbou.html#product-images2-1
  6. Je zit wel erg ver van het doelverbruik...😁 Het rij-advies wordt een "Bakker de Baksteen code95-training"
  7. Localton

    Pete met sleeper

    Of je het mooi vindt of niet, die Amerikanen snappen in ieder geval wel veel beter wat een chauffeur nodig heeft. In het ieder geval beter dan het Europese "weekendrust niet in de cabine". Je zou overigens wel een absolute Master/GOAT/Baas zijn als je dat span op de trein van de kanaaltunnel krijgt.
  8. Als die vrachtwagen op naam staat van een vergunninghouder, moet je wel op de loonlijst staan. Daar wordt streng op gelet. Ik heb vorig jaar als vriendendienst met mijn kaart een trekker 10 km naar de garage gereden en bij de bedrijfscontrole was er een groot probleem. Het rapport is nog niet binnen maar de kentekenhouder moest rekenen op een boete van circa 3000 Euro.
  9. Ik denk dat er toch wel wat mensen in Den Haag en Brussel niet alleen baat zouden hebben bij gehoorapparaten, maar voor wie enige vorm van kunstmatige intelligentie een welkome verbetering zou zijn.
  10. Tja, het meest effectieve gereedschap voor het repareren van onverklaarbare klachten bij maandagmorgenauto's is in veel gevallen een paar liter benzine en een doosje lucifers.. Maar is er ook nog gekeken naar de pomp van de stuurbekrachtiging en de stuurkoppelregeling in het stuurhuis? Op een ander vlak hebben we net het stuurhuis van een landbouwtrekker vervangen, waar het stuur bij laag motortoerental als een malle heen-en-weer schokte door inwendige lekkage. Just an other two cents-suggestie.
  11. Localton

    Ongeluk Zwolle

    Een van de dingen die elektronica niet kan, is het inschatten van de verkeerssituatie! Voorbeeld: ik rijd in België op een natte weg met spoorvorming, vanaf de linker baan duikt een Belg op een meter of 15 voor me om naar de uitvoegstrook te gaan. Hij blijft even hangen om te kijken of ik niet rechts op de uitvoegstrook wordt ingehaald en schuift door naar de uitvoegstrook. Mijn auto duikt echt vol in de remmen. Ik wil iets naar links om de Belg met zekerheid te ontwijken, maar de reactie op de stuurbeweging was veel heftiger dan ik inschatte door de niet te stoppen volle remming en de spoorvorming. De Belg reed al lang op de uitvoegstrook voordat het remmen stopte, ik reed toen nog 30 a 40 km/h. Sindsdien staat bij mij de noodstop uit, want ik word er onzeker van. Door ieder probleem dat de elektronica oplost, ontstaan weer andere problemen. Het onderdeel dat bepalend is voor de verkeersveiligheid is wat de Engelsen noemen "the nut behind the wheel" (de moer (= de gek) achter het stuur). En het lijkt er op dat er steeds meer "gekken" achter het stuur komen, dat elektronica ook niet meer helpt. En bovendien moet ik eerlijk bekennen dat ik vroeger toch misschien wel defensiever reed met 300 pk en gammele trommelremmen, dan nu met 480 pk en schijfremmen met ABS. Het veiligst reed ik met TIP-trailers die zelfs met die handbediende kraan van het lastafhankelijke remventiel op max. niet wilde remmen 😉.
  12. Localton

    Een week van een koetelaar

    .....haal niet in, blijf rechts rijden en probeer de spookrijder met lichtsignalen te waarschuwen.
  13. Localton

    Een week van een koetelaar

    op wat makelaars beschrijven als: "een landelijk gelegen locatie aan het water, een ideale plek voor de hengelsport...".
  14. Als de krukas 1800 toeren (30 Hz) draait, dan is er per krukasomwenteling 3x een stoot van een arbeidsslag bij een 6-cilinder. Dat geeft een trilling van 90 Hz. Bijvoorbeeld door een slechte koppelingsplaat, kan er in een ander frequentiebereik een resonantietrilling optreden in die zware mop ijzer (bak, cardanas) die er min of meer in rubber opgehangen achter ligt. Dat bij een 5-asser met relatief weinig kilometers per jaar en veel manoeuvreren bij lage snelheid, de koppelingsplaat het zwaar heeft, lijkt mij niet onwaarschijnlijk. Zeker niet als al vermeld wordt dat het trillen soms ook bij optrekken optreedt. Volgens mij heeft die Scania altijd nog een koppelingspedaal; je zou als een grove diagnose eens kunnen kijken op een afdaling van een viaduct (zodat de snelheid constant blijft) de trilling blijft optreden als je de koppeling intrapt en het motortoerental zakt. Als het trillen stopt, dan weet je in ieder geval dat het dan niet in de niet-aangedreven assen/wielen zit.
  15. Het komt en gaat boven 60 km/h. Klinkt als een resonantietrilling in de hoogste versnelling? Als alles van de wielophangingen al gecontroleerd is, is er dan al eens naar de koppelingsplaat (met name slappe of gebroken torsieveren die de onregelmatigheid in de krukasrotatie kunnen versterken), de drukgroep en het vliegwiel gekeken?
  16. Voor de liefhebbers: http://www.hetnederlandschekentekenarchief.nl/hnka/index.php?PHPSESSID=504691c5a69addb46fda0426636a85a9&topic=2719.0 Lijstje is niet compleet maar er zijn dus meerdere series van sitecode 1 geweest met als 2e letter een N: UN, SN, enz. Respect voor deze man. Ik word nog weleens gevraagd om "draaiorgelman" met het grote stuur te spelen op een 10-bak two-speed oldtimer Bedford en een toeristisch ritje gaat nog wel, maar vroegah reden de mannen met dit spul de schijf vol, draaiden hem om en gingen op de achterkant verder.
  17. Magirus-Deutz Eckhauber 2e Generatie - gebouwd van 1953 tot 1971. Het kenteken is waarschijnlijk iets van ?N-11-0? Ik schat zo dat het er 1 van 1965 is. Als ook de 1e letter van het kenteken zichtbaar is, wordt meer duidelijk.
  18. En hoe is hij opkrikt tijdens het wisselen? Is de stugheid van alle silentblocs in de draagarmen gecontroleerd? Is hij uitgelijnd (casterhoek en toespoor), want hij staat achter nu iets hoger? Bij ons is ooit een Mercedes op een heel fijne manier afgesleept met een lepel, waarbij de stabilisatorstang geraakt is. Die auto ging alle kanten op, in bochten stuiterde het stuur bijna uit je handen. Uitgelijnd en alles en nog een probleem. Totdat er twee Benzen naast elkaar op de brug stonden en er een hele flauwe knik in de stabilisatorstang gezien werd, maar toen waren we alweer 2 sets raar gesleten stuurasbanden verder.
  19. Prinsenbeek, 1972, 60 auto's knallen in de dichte mist op elkaar, er breekt brand uit en 13 mensen overlijden. Ergens in de nabije toekomst. 60 elektrische personenauto's en vrachtwagens botsen op elkaar en vliegen in brand. Beelden van brandweermensen die zwaar getraumatiseerd zijn, omdat het blussen onvoldoende effect had. Vervolgens kamervragen waarom er niet genoeg dompelbakken waren. En waarom er al helemaal geen dompelbakken voor vrachtwagens zijn. En of het ethisch verantwoord is om wrakken met de slachtoffers er nog in, in een dompelbak te plaatsen. Ik ben zeker niet tegen elektrische voertuigen, maar het kinderlijke, blinde enthousiasme waarmee ze ons nu opgedrongen worden, vind ik wel storend, want er zijn toch een paar praktijkrisico's die volledig onderbelicht worden. Inventarisatie veiligheidsaspecten ZE-bussen (december 2021): - Bussen zijn dermate groot dat deze niet in een dompel- of salvagecontainer geplaatst kunnen worden (zie ook Paragraaf 3.5) na het optreden van een brand. Op dit moment zijn er geen andere oplossingen beschikbaar anders dan het ter plaatse blussen van de brand of het gecontroleerd laten uitbranden van de bus. - Bij een groot accupakket met veel cellen, zoals vaker het geval is bij elektrische bus- sen, neemt de kans op een thermal runaway uit een enkele batterijcel toe door het groot aantal cellen. Daarmee nemen ook de potentiële gevolgen bij zo’n groot accu- pakket toe. Dit kan leiden tot een verhoogd risico op een incident op celniveau. Het is hierbij belangrijk om de gevolgen voor de rest van het accupakket en de elektrische bus tot een minimum te beperken. Dit kan bijvoorbeeld door de kans op het overslaan van thermal runaway tussen cellen te minimaliseren (CE Delft, 2020). — Een Li-ion-cel bevat onder andere fluor. Fluor kan toxische verbindingen vormen zoals waterstoffluoride (HF). Deze gasemissies zijn nog niet goed bestudeerd en kunnen een risico vormen. Tot dusver hebben zich echter nog geen ongevallen met gasemissies voorgedaan, waaruit kan worden afgeleid dat het risico klein is. Bij een voertuigbrand komen altijd giftige gassen vrij, waardoor incidentbestrijders al anticiperen op giftige gassen met hun uitrusting. Toch is het een veiligheidsstrategie voor de cellen om gassen vrij te laten als de druk in de cel toeneemt om daarmee een mogelijke explosie van de cel te voorkomen. Belangrijk is om te voorkomen dat deze emissies vrijkomen in de ruimte waar de passagiers zich bevinden
  20. Dat geluid van die Scania's deed me toch aan iets van vroeger denken......
  21. S'il vous plaît: Zoals vermeld in artikel R413-8 van de wegcode, zijn voertuigen met een gewicht van meer dan 3,5 ton onderworpen aan een aantal beperkingen met betrekking tot de maximumsnelheid waarmee ze mogen rijden, afhankelijk van het type weg. Hun maximale snelheid is dus beperkt tot: 90 km/u op snelwegen 80 km/u op voorrangswegen (90 km/u voor voertuigen met een gewicht van minder dan of gelijk aan 12 ton, en indien het vierbaanswegen zijn, gescheiden door een middenberm) 80 km/u op andere soorten wegen (60 km/u voor gelede voertuigen of voertuigen met een aanhangwagen en een gewicht van meer dan 12 ton) 50 km/u binnen de bebouwde kom Zelfklevende markering van snelheidslimieten voor vrachtwagens Voertuigen die onder deze specifieke snelheidslimieten vallen, moeten ook een sticker dragen met het opschrift 90/80 in de linkerbenedenhoek. Zelfklevende markering van snelheidslimieten voor vrachtwagens
  22. Nou, ik denk dat Mustafa en Jurek het ondertussen ook wel zat zijn dat ze nergens kunnen slapen. En uit het feit dat een Roemeen de deur van een portacabin er bij een klant uitschopte omdat hij voor de zoveelste keer een paar uur op zijn documenten moest wachten (het is echt structureel bij die klant), denk ik dat we ook op dat vlak wel op 1 lijn zitten. En een oerwoud van regels? Uh..... Ik rijd in een vrachtwagen die sinds een paar jaar volhangt met waarschuwingsstickers en camera's, die piept als ik ook maar iets fouts dreig te doen, en vooral die plotseling remt terwijl ik dat niet wil. Enne, nee ik wil niet slapen in het nog warme, gendervriendelijke bed, waar een uur eerder nog een andere chauffeur op lag.
  23. Nou, dat is wel zeker. Waarom kan de EC niet eens regels bedenken waar we als chauffeur echt iets aan hebben. Ik gooi er maar een paar in de groep: 1) Boete voor landen die onvoldoende parkeer-/overnachtingsplekken voor vrachtwagens hebben. In België hebben ze een probleem met inklimmers, dus i.p.v. het probleem op te lossen, gooien ze een parkeerplaats 's nachts dicht. Vervolgens lopen industrieterreinen vol met slapende vrachtwagenchauffeurs, dus dan stellen ze een parkeerverbod in. En laten we het maar niet over Duitsland hebben. 2) De verplichting voor klanten om vrachtwagens binnen 3 uur te laden en te lossen. "Ja, heftruck is al een week stuk" "Je moet even wachten op de ploegwissel" "We moeten eerst ruimte maken in het magazijn" "We dachten dat je gisteren zou komen" en ondertussen is je schijf aan stront. En we kunnen er best nog een paar bedenken.
  24. Enne..... hoe gaan we dat doen met huurtrailers? Moeten die dan ook terug naar land van registratie?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden