Spring naar bijdragen

trucker johan

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    1330
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door trucker johan geplaatst

  1. Heel veel sterkte met dit plotselinge verlies.
  2. Jongens er wordt nergens gesproken over drank misbruik bij deze man. Het is mij zelf ook al min of meer overkomen, het was avond regenachtigweer op een plekje heeft denk ik wat vet of olie gelegen en bij het instappen van mijn cabine was plots mijn voet van de treeplank gegleden, als dit op een onbewaakt moment gebeurd kan je erg ongelukkig onder uit gaan en nee ik was nuchter en mijn eene arm had een beste schaafplek na dien. Men kan zelfs een nek breken op een drempel, hier is geen 2 mtr hoogte voor nodig dit was een chauffeur het had ook b.v.b. een monteur kunnen zijn.
  3. Dit kan inderdaad iedereen overkomen, zelfs bij het stooten tegen b.v.b. je achterdeur van je truck wat eigenlijks vrij ontschuldig lijkt opzich kan in zo iets ontaarden. En zeker op een wat hogere leeftijd ben je wat gevoeliger voor dit soort letsels.
  4. Vraag mij af wat de 740 had gedaan als de 540 al zover komt, en zet er nu dan nog eens een echte truckrace chauffeur op.(zou het graag willen weten).
  5. S en S 40 mm is voor de gewone schammel ahw, de 50 mm is voor een onderbouwkoppeling voor zowel schammel als middenasser ahw en de 55 mm (ook voor onderbouw) wordt voor de ( zwaardere) middenas ahw gebruikt maar zou mogelijk ook in een triangel te krijgen zijn maar ben ze nog niet tegen gekomen. Het kan zijn dat het gat van de vangmuil al ovaal is uitgesleten en als je er een nieuwe bus in mept is hij ff stil maar de bus gaat van zelf dan ook ovaal worden in het gat (vervormen dus).
  6. Deze eigen rijder rijd die voor Hovatrans of heeft hij die trailer over genomen, want deze trailer heeft indertijd bij ons op de RAI gestaan toen stond er ook nog Hovotrans op de zij kant.
  7. Zit bij een Krone ook niet heftig vast, maar reken er maar op dat het een beste klap is geweest zelfs de versnellingsbak lag onder de pijlwagen op het wegdek. De Krone trailer word hoogst waarscheidelijk totaallos verklaard, is gister bij ons binnen gebracht. Gelukig is het verder allemaal goed afgelopen, nog geen week geleden bij de Joure was het een stuk erger helaas.
  8. Dit is zeker een triest ongeval waar je weinig tegen kan beginnen, of je nu Hollander bent of van 1 buiten onze grensen dit wil je niet graag mee maken. In iedergeval veel sterkte aan alle partijen.
  9. He Hendrik van harte met je 44 ste
  10. Ik ken ze wel, zowel de 1 ring als de 2 rings velgen bij het monteren zorgen dat de ringen roest vrij zijn (korel of bladroest) lichtelijk op pompen ringen ff bekloppen dat ze op hun plek schuiven en dan verder op pompen, liefst met de ringen richting vloer of je moet een kooi hebben.
  11. Hoe je het wend of keert het is diep triest dat dit gebeurt is, naar ik vernomen heb was dit 1 van de eerst ritten van deze jonge (was omgeschoolt) en maak je dit mee. Veel sterkte aan bijde partijen zou ik zeggen.
  12. Die heeft dus niet opgelet, zijn aanhanger is zelfs onder hem geschoven heeft in mijn ogen ook nog wel snelheid gehad.
  13. Aller eerst veelsterkte aan de familie en verder aan alle betrokkenen. Jan heeft echt alle pech van de wereld gehad, wat er mis is gegaan zullen de technische mensen wel uit zoeken daar wil ik niet op speculeren maar bij het zien van de foto's liepen mij de rillingen in ieder geval over mijn rug.
  14. Heb het zelf mee gemaakt dat er diefstal werd gepleegd op het bedrijf, zie en hoor de bedrijfsleider daar nog staan te brullen. De eerste de beste die wij hier op betrappen gaat er op staande voet uit, later bleek dat hij zelf de nodige goederen had achter over gedrukt !!!! heeeeelleuk dan voel je als werknemer wel genaaid.
  15. Welkom Daan veel plezier hier op het c.f. en hoop dat je gouw werk hier in vind.
  16. Het zou jammer zijn als ze moeten stoppen, bij ons komen ze vrij regelmatig koelmachines lossen (soms ook ander materiaal)die via de havens het land binnen komen en door ons moeten worden geplaatst. Altijd vriendelijke chauffeurs gehad te lossen en nooit problemen gehad met ze.
  17. Inderdaad veel sterkte aan alle betrokkenen.
  18. Het is al een oudje, maar wist niet dat hij ook ver filmt was.
  19. Met haar kan ik samen nog wel een paar yoga standjes extra verzinnen.
  20. Staat wel vreemd geparkeerd zo.
  21. Bij mij op de afdeling noemen ik ze inderdaad ook al vlugge appels, vonden de collega's wel lollig.
  22. Als je die uitvind en kan laten werken hoef je zelf nooit meer aan de arbeid. Die blokkering van de meeloopas werken wel goed maar het kan inderdaad eens voor komen dat je net verkeerd staat dat hij hem er niet goed in laat vallen, ook kan hij als de boel wat ruim wordt meer gaan sturen in een bocht dan hij eigenlijks mag.
  23. Appel / Loos en Zandbergen zijn als ik goed ben ingelicht werkelijk familie van elkaar (buiten hun transport bedoel ik dan).
  24. De overname klinkt mij al niet vreemd in de oren, wij hadden al trailers gebouwd onder de ordernaam Appel-Vlug.
  25. Inderdaad heeft elke trailer systeem zijn eigen rij gedraging, ik rij zelf met de nieuwste trailersystemen en weet dat met een hefas achter of optie-loot de rij eigenschappen nou niet bepaalt stevig zijn. Zo lang je gewoon rechtuit rijd geen probleem maar spoorvorming en wind geven een negatieve invloed (ook je belading natuurlijk), zo heb je de enkelas gestuurd city trailer met super-singel en de dubbellucht uitvoering, waar bij de super ook minder stabiel is dan de dubbel. Moet zeggen dat de jongens van Appel wel meer klagen over de Krone trailer hier over.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden