Spring naar bijdragen

peter71

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  11
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over peter71

 • Rang
  Junior Lid

Converted

 • Locatie
  Osorno Chile

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. peter71

  terug op de baan

  Het dagelijks leven of er corruptiebij de grans is weet ik niet ben zelf paar keer prive naar Argentinie geweest en heb er niets van gemerkt , naast de autobaan zijn er parkings met voorzieningen denk dan aan wc en douches dat geheel gratis is , truckstops zijn er wel maar in een andere vorm dan wij gewent zijn klein en vaak zijn het huisjes naast de autobaan , verder is het eten er goed , denk daar bij aan een maaltijd voor 5 euro . Zoals ik weet zijn er hier bedrijven in het land die ook naar bvb Peru , Brazilie , Paraguay ,Uraguay ,Bolivia, Argentinie rijden , zo als ik verneemzijn niet alle landen veilig.
 2. peter71

  terug op de baan

  Deze week rustig geweest , verder werd er vd week aan me gevraagt of ik binnen het bedrijf naar de afdeling levende vis wil dat zou betekkenen voor ritten naar punta arenas zo n 3000 km enkele reis dus daar gaan we even overna denken betekend ook met zijn twee en op de wagen , dit heb ik al tien jaar gedaan in het veevervoer , maar oke zou het wel een uitdaging vinden om een keer daar naar toe tegaan je daat dan over Argentinie , we gaan het zien foto 1 voor op de laadplaats tekomen ga je over 36km van deze weg. foto 2 in de wacht om teladen foto 3 de nieuwe aanwinst.
 3. peter71

  terug op de baan

  Klopt Corydon zo zijn die jonge jongens . Denk dat jij dat beter zegt jake brake oke hebt het maar geschreven hoe ze het hier zeggen maar goed een zware motorrem die werkt wel goed maar die had jij ook in de USA denk ik.
 4. peter71

  terug op de baan

  Deze week ongelukje gebeurt , nieuwe collega jonge chauffeur zijn eerste week . Je rijbewijs halen gaat hier wat anders in zijn werking dan in NL . Oke het is maar materiaal en heeft de jonge het er gelukkig leven van afgebracht. De weg die er gereden wordt is over het algemeen goed eerst ga je over ongeveer 35km grind weg daar na is het allemaal asfald maar oke er zitten nog al wat gevaarlijke bochten afdalingen en klimmen in die worden wel aangegeven met borden . Dit geval oke ik kan er niet overoordelen maar ik denk tehoge snelheid . De freightliners waar meegereden wordt hebben een jackal motorrem degenen die dat kennen weten hoe die werkt , ik vindt dat dat zeer goed remt zal niet zeggen als een retarder maar komt zeker in de buurt. Verder moet je zo als overal in het verkeer uit kijken zie je wel. Chau
 5. peter71

  terug op de baan

  Klopt Ron alleen met de 13 versnellingen kun je er de eerste 4 in laag doen dan naar hoog kun je splitteren en hij moet meer in laag staan de splitter als je terug gaat van 5 naar 4 , ja hoe leg je dat uit maar je zult het wel begrijpen .
 6. peter71

  terug op de baan

  Deze is een beetje de reserve truck is een freightliner heavy duty heeft groter veerpakket en een 18 versnellingsbak
 7. peter71

  terug op de baan

  Het merk vrachtwagen is een freightliner met een 13 versnellingsbak na het weg rijden hoef je de koppeling niet tegebruiken . Het transportbedrijf waar ik werk, werkt voor een houtbedrijf , anchile, die hebben in het bos houtversnipperingsmachines staan de houtsnippers die geladen worden gaan naar Calbuco ,van daar uit gaat het naar Japan. Het laden in de bossen ja dat is wel appart gaat soms steil omhoog en omlaag denk daar bij dat je in eerste versnelling geladen omhoog gaat over grindweg zo n 35km het bos in waar de snelheid niet hoger mag liggen dan 50km per uur dit wordt dmv gps gecontroleerd. de afstand woon werk verkeer is zo n 100km dat is met de bus 2 uur en verschild van 2 overstappingen tot 4.
 8. peter71

  terug op de baan

  Klopt Matthieu je kun hier van noord naar zuid dan heb je het over zo n 6000km
 9. peter71

  terug op de baan

  In Futrono woon ik Ron ik werk bij bedrijf in Osorno . Ja klopt hier is het ook duur en wat ze op tv laten zien weet ik niet maar ik hou het hier al zo n 10 jaar vol dus weet beetje hoe het is hier. Verder zijn de lonen onder maats maar ja.
 10. peter71

  terug op de baan

  Heel de week weg ,klopt precies wat je zegt maar je moet het aan de levenstand meten hier , dan valt het wel mee. Rijtijd kent men wel maar wordt niet gecontroleerd.
 11. peter71

  terug op de baan

  Na enige jaren weer terug op de baan en dat voelt zo als het hoort weer goed . Oke nu in een ander land met een andere vrachtwagen . Het heeft even geduurd voor ik hier in Chile op de baan kon in Nl was ik al van mijn 19 vrachtwagenchauffeur en heb altijd buitenland gereden , na in 2007 een keer op vakantie tezijn geweest heb ik mijn vrouw hier in Chile leren kennen , en daarna de beslissing genomen om hier tegaan wonen , eerst heb ik een baantje gehad in vrieshuis op de heftruck, daarna 5 jaar bij een nederlandse boer gewerkt in de bollen en nu weer op de weg. Nederland heeft geen overeenkomst wat betreft rijbewijzen met Chile dus je met alles opnieuw doen , maar goed dat is allemaal gelukt en in tussen een ander baantje gevonden.
 12. peter71

  Waar gaat de reis heen...???

  Heel de week Calabozo - Calbuco
×