Spring naar bijdragen

Pierre

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  8060
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  144

Waardering in de gemeenschap

10975 Excellent

Over Pierre

 • Rang
  Vriend van het chauffeursforum.
 • Verjaardag 13-05-1969

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Pierre

  Teddybeer

  1969, Bewezen het allerbeste bouwjaar. Gefeliciteerd Jan!
 2. Pierre

  Waar gaat de reis heen...???

  Wat lul je nou weer dom jongen? Wat nou alles zwart/wit? Simon zegt "ze willen bij ons niet meer naar het zuiden", waarop ik slechts een constatering doe, n.l. dat ik gewoon vorige week nog een auto zie rijden in het onderste zuiden van Frankrijk. Wat is daar zwart wit aan dan, leg het ons eens effe uit.
 3. Pierre

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Daar hoeft niks over gevraagd te worden, allemaal 'wassen neus' zoals ik hier al ooit voorspelde maar toen hier lachend werd weggehoond door een vooraanstaand vakbondslid en zijn aanhang. In het begin werd er even een soort van schrikbewind gevoerd en was half Europa in rep en roer. Ook het IL&T liet zich van zijn beste kant zien en poseerde vol trots op de parking langs de A67 bij Geldrop voor een paar Oost-Europeanen die ze zojuist een bekeuring hadden gegeven om het Nederlandse klootjesvolk te laten zien dat het 'echt menens' was. Inmiddels zijn we allang weer terug bij af, staan de parkings overal het hele weekend weer ramvol en verdien ik een jaarsalaris op één zondagmiddag als ik de bevoegdheid had om te mogen schrijven.
 4. Pierre

  Waar gaat de reis heen...???

  Ik probeer Senas te halen Rob, sta nu in Metz. Heb m'n zoontje mee en wil even een stukje gaan wandelen, de berg op naar dat kerkje in Orgon naast de A7. M'n collega ligt daar uitgestrooid en het is er nog steeds niet van gekomen om daar eens te gaan kijken. Maar misschien alsnog, of later komende week! Vreemd, ik kwam vorige week toch een auto tegen van jullie, ergens tussen Montpellier en Bèziers meen ik. Een rode trekker van St. van den Brink in ieder geval.
 5. Pierre

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Daarom merkt HIT ook al op dat zo'n vakbond eigenlijk generaliseert. Niemand kan bepalen voor een ander wat die prettig vind of als niet prettig word ervaren of welke behoeften men heeft; meer vrije tijd of misschien een hoger salaris.
 6. Pierre

  wist je dat

  Die indruk heb ik serieus totaal niet. Ik geloof dan ook niet dat het nieuwe forumbeheer debet is aan het teruglopen van het aantal lezers of het wegblijven van een aantal leden.
 7. Pierre

  Nieuwe onderhandelingen cao

  Ik heb totaal geen behoefte aan het terugdringen van overwerk. Ik ervaar langere werkdagen ook niet als onnacceptabele werkdruk. Of het 'normaal' is valt ook te betwisten; men neemt hier de maatstaf van een 40-urige werkweek met 8 arbeidsuren per dag, maar iedereen weet dat dit in een sector als de onze gewoon niet haalbaar is. Het is misschien leuk voor de mensen die de behoefte niet hebben, maar ik zie er totaal geen heil in om iedere dag ergens onderweg na pakweg 8 of 9 uurtjes gewerkt te hebben, opnieuw aan de kant te moeten en een uur of 15-16 vliegen op de raam gaan zitten tellen. Ik vind het dan ook dom geneuzel van zo'n vakbond, gewoon laten zoals het is. Waar men beter aandacht aan kan gaan besteden, is het invoeren van een 8-urige werkdag i.p.v. een 40-urige werkweek, precies waar oud-lid Ger al eens voor pleitte. Dus dat men een garantie heeft van 8 betaalde uren per dag en niet van 40 per week. Dat je na 3 uur gewerkt te hebben bedankt word en het tekort tot 8 uur later word aangevuld met de overuren die gemaakt zijn op de andere dagen om zodoende tot 40 uur per week te komen. Of dat je een dag onbetaald stilgezet word onderweg en die 8 uur uit eigen zak -lees overuren- mag aanvullen om tot de 40 uur per week te komen.
 8. Pierre

  Waar gaat de reis heen...???

  Ze zeggen wel eens Simon, "alle goeie dingen komen in drieën", dus vanmiddag maar weer vertrekken met een blokvrachtje naar het zonnige zuiden. Vanmiddag een stukje, morgen weer een rijdag en dinsdagochtend lossen Salon-de-Provence!
 9. Pierre

  wist je dat

  Daar heb ik niet misschien gelijk in, daar heb ik gewoon helemaal gelijk in Schoenenreus. En wat 'de pot verwijt de ketel' betreft; ik denk zelf eigenlijk wel dat ik hier meer dan genoeg verhalen ben gestart, inhoudelijke discussies ben gestart, oude discussies opnieuw heb aangezwengeld, mezelf in discussies gemengd waarbij ik ook stormen van kritiek over me heen heb gekregen en niet iedereen mijn antwoord of weerwoord in dank af nam. Doch heb ik altijd mijn meerdere erkend als dat terecht was en ben nooit gaan lopen of de discussie uit de weg gegaan. En o.a. dat laatste is kenmerkend, zoals ik eerder al heb aangehaald. Verders, het hoeft niet altijd een inhoudelijke discussie te zijn, er is genoeg andere gespreksstof over ons beroep. Het valt mij gewoon op dat het Chauffeursforum zich momenteel in een neerwaartse tendens bevind. Zondagochtend 09.35, totaal 11 leden online. Dat waren er een paar jaar geleden nog meer dan 100, op hetzelfde tijdstip. Een gegeven is wel dat mensen -ook van de 'vaste kern' komen en gaan, en het gros van diegenen die af en toe een keer kijken het ook wel gezien heeft na een aantal maanden of jaren. Laten we maar hopen dat het aan de vakantietijd ligt en vooral dat jullie mij in het ongelijk kunnen stellen over een paar maanden!
 10. Pierre

  wist je dat

  Ik zeg nergens dat het forumbeheer iets anders doet, ik zeg dat het ook na 'de overname' hard achteruit gaat. Wat heeft dat dan te maken met het feit dat er niks meer te beleven valt hier op dit forum? Het enige wat ik kan bedenken is dat mensen steeds slechter tegen kritiek kunnen; zodra ze geen gelijk in hun visie krijgen of een weerwoord krijgen trekken ze aan hun stutten en kiezen ze de gemakkelijkste weg van de weerstand. En juist dat is iets kenmerkends van de hedendaagse maatschappij.
 11. Pierre

  wist je dat

  Zo lang er weinig tot niet inhoudelijk gediscussiëerd word over chauffeurszaken -want chauffeursforum- en er verders de hele dag door niets anders te lezen valt als alleen maar dezelfde volslagen onzin van bepaalde mensen, is ook voor mij de zin een beetje over. Daar ga ik verder ook niet op in, maar het nodigt voor mij niet uit om er echt eens voor te gaan zitten zoals voorheen, het blijft zoals nu slechts bij een beetje lezen. Net als bij veel andere leden en oud-leden...
 12. Pierre

  wist je dat

  Oh jawel hoor Henri, ik heb zeeën van tijd onderweg. O.a Chauffeursforum is gewoon een aangenaam tijdverdrijf en af en toe steek ik er zelf ook iets van op. Alleen de laatste tijd -ook na de overname door Kwik Kwek en Kwak- gaat het hard achteruit. Dat is een constatering die ik doe en heb daar laatst ook een voorspelling op losgelaten. Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar vrees nog steeds het ergste.
 13. Pierre

  wist je dat

  ....we met 7 hele en weinig inhoudelijke reacties en wat likes op een zaterdag -waarvan ook het overgrote deel in het huiskamer- en onzin topic- op een absoluut dieptepunt zitten in de hele carrière van het Chauffeursforum... Ja maar, vakantietijd; ik hoop niet dat mijn voorspelling uitkomt...
 14. Pierre

  Waar gaat de reis heen...???

  Om te beginnen m'n volle trailer wegzetten Montluel, lege aanpikken en laden Lissieu..
 15. Pierre

  Waar gaat de reis heen...???

  Vanmiddag twee klantjes laden Limoux en Narbonne, richting NL en dan maar kijken wat de rest van de week brengt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...