Spring naar bijdragen

naughtygenius

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  7
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Over naughtygenius

 • Rang
  Chauffeursforum Lid

Converted

 • Locatie
  onderweg of thuis
 1. De regels in Duitsland om te mogen opleiden zijn strenger dan in NL. Maar als je al je twijfels weg wilt laten nemen, nodig ik je van harte uit. Groet, Simon Jolmers.
 2. Jouw link doet het niet, hier staat een werkende http://www.jolmers.com/documenten/ADR_UN-nummers_web.pdf
 3. naughtygenius

  GPS met ADR

  Mijn probleem is dat ik juist NIET alleen met ADR rijd en ik dus niet alle tunnel-codes en omleidingsroutes, etc. ken. Wetende wat 1 enkele boete tegenwoordig kost als je het niet goed doet, is een kleine investering in een goede ADR navi (als die er zou zijn) al snel terugverdiend.
 4. naughtygenius

  GPS met ADR

  Ook ik ben opzoek naar een toestel met de ADR-tunnels, is er ondertussen wat op de markt? Google boot (mij) geen uitkomst! Het liefst een losapparaat maar iets voor op de telefoon/lapto was natuurlijk ook erg handig!
 5. Ik kan verzekeren(!) dat je nog steeds in Duitsland het ADR examen in het Nederlands kan doen, ben op dit moment bezig met de cursus en morgen is het examen. Het enige is dat sommige opleiders hun licentie is verlopen en dat sommige IHK's (de examinerende instelling in D) niet langer Nederlandstalige examens aanbieden; de IHK van Emden verzekerde mij dat zij dit tot eind 2013 sowieso doen!
 6. naughtygenius

  Website

  Er is een nieuw 'Jolmers ADR-tunnel lijstje' http://www.jolmers.com/documenten/ADR_UN-nummers_web.pdf Een overzicht van alle Un-nummers, stofnamen en tunnelcodes. Wel een erg dik boek!
 7. In Duitsland heb je nog steeds (door de IHK van Emden gegarandeerd tot eind 2013) de mogelijkheid om je ADR examen in de Nederlandse taal te doen. (er zijn echter nog maar twee opleiders erkend Jolmers en Kehrbach. Jolmers heeft alleen Nederlandse docenten en bij Kehrbach kun je als je pech hebt een Duitser treffen, ook goed maar dan leest hij het boek door/voor. -Bij een Basis ADR examen heb je 30 Meerkeuze vragen; -Bij de herhalingscursus krijg je 15 meerkeuze vragen, bovendien verleng je alles wat je hebt (ongeacht of je basis, tank, 1 en/of 7 hebt). -Bij de tank (geloof ik) 20 of 24.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...