Spring naar bijdragen

Bella62

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    316
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Bella62 geplaatst

  1. Alsnog gefeliciteerd Ger, maak er een leuk feestje van! Met de vakantie in het vooruitzicht zal dat zeker lukken toch?
  2. Bella62

    Nieuw lid

    nou......dat viel vorige week behoorlijk tegen, ook in Luxemburg zijn de prijzen snel gestegen!
  3. Bella62

    Nieuw lid

    Eenmaal hier in de Ardennen had ik eerst helemaal geen tijd voor een hobby:eek: Maar een goed jaar geleden kwamen de kribels te boven en wilde toch eens wat gaan doen.Ja je ben hier van alles verlaten en speciale winkels voor modelbouw zijn hier niet.Wel in Losheim (D) en in Luik maar lang niet alles hebben ze daar en ben je op het internet aangewezen. Is er 1 bijna om de hoek bij jou: in Strassen, MBS-L, suuuuuuupermooie winkel! We waren vorige week nog bij je in de buurt, hebben de National4 gereden om de file's te ontwijken tijdens de werkzaamheden. Die N4 doet me altijd aan de Route66 denken, overal verlaten wegrestaurants etc, zonde eigenlijk!
  4. Bella62

    Nieuw lid

    Hallo Wim, allereerst welkom! ik ben Ned., getrouwd met (ex-) belg uit Gent, we wonen in Zeeland-NL, mijn man rijdt containers en ik werk bij Katoen Natie in de Waaslandhaven. Mijn man en ik hebben als hobby: 1:87 vrachtwagens verzamelen (hebben er rond de 4000), modeltrein (vooral Märklin H0) en modelbouw. We verzamelen ook truckfoto's en mijn man heeft voordat ie dockchauffeur werd altijd internationaal gereden en veel foto's gemaakt onderweg. Wij kopen veel modelvrachtwagens via Ebay en ook containers zijn daar te koop (gaan helaas vaak weg voor idiote prijzen), maar afgelopen weekend hebben we toch een paar erg mooie containers gekocht! Onze grote droom is om ooit een museum te beginnen (de bouwvergunningen zijn allemaal rond). Afgelopen weekend waren we naar familie in Duitsland, we rijden dan via Luxemburg/Ardennen, hadden we kunnen zwaaien Ik wens je veel plezier op dit forum! groetjes Bella
  5. waarbij ik me dus telkens weer afvraag waar zij hun informatie vandaan halen. Ik spreek de taal en begrijp de helft niet, als ik de taal niet zou spreken/verstaan zou het nog meer stress opleveren. Hoewel.....soms is het wel "makkelijk" om je dom te kunnen houden
  6. nee, je schiet er niks mee op, helaas niet. Ik werk zelf sinds april dit jaar als Ned. bij een Belgisch bedrijf, mijn man is van oorsprong Belg, woont sinds 1986 in Nederland en is altijd in België blijven werken, de voordelen die hij heeft/had worden steeds meer "uitgekleed". Salarissen in België zijn lager (sommige denken dat ze hoger zijn), en er zijn veel regels totaal anders. Het is dat ik een vaste baan, met een aanstelling voor onbepaalde tijd dus, kon krijgen, anders zou ik niet in België zijn gaan werken. Er is 1 voordeel: je ziektekostenpremie: in België betaald je ca. 7 euro p/mnd, maar je eigen bijdrage (nu nog 220 euro) blijf je houden. Het is een gigantisch geregel dat je moet doen voordat je alles rond hebt, het levert veel stress op. Als ik alles van tevoren geweten had zou ik gewoon in Nederland zijn gebleven, ik heb de voordelen tenminste nog niet kunnen ontdekken. O ja, komt ook nog eens bij dat je in België eerst een jaar gewerkt moet hebben voordat je vakantie (betaald) op kunt nemen en voordat je recht hebt op vakantiegeld, dat is in België inderdaad hoger, maar daarvoor krijg je dan weer niet doorbetaald als je vakantie neemt. Er zijn echt veel verschillen en ik ben er zelf nog niet helemaal achter hoe het allemaal precies zit. In België heb je (nadat je het eerste jaar geen rechten hebt), na 1 jaar werken wel een eindejaarsuitkering en als je lid vd vakbond bent krijg je ook (na het 1e jaar) aan het eind van het jaar bijna je gehele betaalde premie terug in de vorm van een eindejaarspremie. Kortom: als je in Nederland een goede baan hebt en er geen noodzaak is om een baan in België aan te nemen, doe het dan vooral NIET! Ik wil niet opnieuw alles moeten gaan regelen, met alle stress vandien, anders zou ik allang weer in Nederland een baan aangenomen hebben.
  7. hwt ligt dus NIET aan de loketbediende of er gelost moet worden, wij doen ook alleen maar wat de klant vraagt. Als je 60 kg over je max. bruto gewicht zit (voorbeeldje hè) en we zien dat je zelf meer dan 60 kg weegt vragen we meestal (ik tenminste wel) of je nog een keer over de weegbrug wilt rijden en wilt wegen zonder dat je zelf in de cabine zit, het probleem is dan vaak opgelost, ook wij (ik iig niet) vinden het niet leuk als je moet bijladen of terug moet lossen, maar als een klant aangeeft dat ie max. 27 ton wil is dat geen 27.060, daar kunnen wij ook niets aan veranderen, hoe graag we zouden willen. Zeker bij mij heeft het ook niets te maken met eind vd dag, wat wel soms kan meespelen is ook het gedrag vd chauffeur: had laatst een chauffeur die idd 60 kg overbeladen was, die wou niet opnieuw naar de weegbrug, tja, dan is het niet moeilijk denk ik: dan is het echt lossen! De keuze was toen niet zo moeilijk meer Ik ben zelf getrouwd met een chauffeur en kom uit een chauffeursfamilie, weet dus echt wel hoe het chauffeursleven eruit ziet en weet ook dat het zeker met dit weer niet leuk is als je moet staan wachten, beetje begrip en water bij de wijn van beide kanten is dan wel prettig. Binnenkort zal ik eens een topic starten over het werk als loketbediende, misschien dat het een beetje begrip oplevert wederzijds als we wederzijds van elkaar weten hoe de dingen een beetje werken. Zie je binnenkort wel weer eens verschijnen, denk ik!
  8. en ook daar bij mijn weten nog veel Ned. chauffeurs en ze zijn nog vriendelijk ook (tenminste degene die ik aan het loket zie), zelfs als ze overbeladen zijn en teruglossen moeten, dat is dan niet de schuld van de loketbediende, maar er schijnen chauffeurs te zijn die denken dat het de schuld is van de loketbediende op wie ze zich vervolgens afreageren. Zelfde met bijladen, sorry, is NIET de schuld van de loketbediende, dus reageer je daar niet op af, dank u!
  9. zijn er echt meer dan een paar hoor, zie dagelijks chauffeurs van Langen aan het loket en dat zijn over het algemeen toch wel Ned. chauffeurs, tenminste.....ze spreken accentloos (beetje limburgs soms) Nederlands, kunnen zichzelf goed aanmelden via de ARD en kunnen ook een Nederlandstalig aanmeldformulier invullen
  10. Helaas moet ik je gelijk geven, maar ja, niemand doet er nog iets tegen, klagen kan iedereen, maar actie? Vergeet het maar! Ze staan zich liever te vergapen aan auto's die ze zelf nooit zullen hebben. De ogen zitten dicht en zullen dat blijven ook, Nederland is de slachtbank en we laten ons er allemaal gewillig naartoe leiden!
  11. schuldeisers zullen weer eens het nakijken hebben, zoals zo vaak!
  12. Neckermann deed idd veel via internet. Helaas weer veel banen verloren in Zeeland
  13. helemaal goed, u is een kenner?
  14. Bella62

    1:50

    als je nu 1/87 modellen verzamelt, heb je iets langer ruimte op je boekenplank. Wij hebben er inmiddels zoveel dat we eigenlijk wel een museum willen openen, in combinatie met de treinen, op H0.
  15. Sommige uitdrukkingen en woorden zijn echt anders hoor: afgelopen week had een collega het over bangelijk, ik dacht dat ze eng bedoelde, nee dus! Zo zijn er wel vaker van die dingen, mijn directe collega en ik kunnen er gelukkig om lachen, maar het nummer van Margriet Hermans en Robert Long geeft het echt heel mooi weer.
  16. heb de serie ook op DVD, maar heb de serie vroegâh ook gevolgd op tv (voel me plotseling wel erg oud)
  17. niet helemaal goed inschat? Soms zijn die gasten zo snel dat je het niet eens inschatten kùnt! Paar jaar geleden reed ik met 160 op de Duitse autobaan en werd bijna geramd door een Porsche, die had mij niet eens gezien, zo snel ging hij! Ik had hem ook niet gezien, pas toen ie me bijna ramde. Begrijp nog niet goed waarom hij me niet gewoon voorbij ging, er was totaal geen ander verkeer daar op dat moment.
  18. Lijkt mij ook niet! Maar verder denk ik wel dat de verbale strijd tussen Belgen/Nederlanders altijd zal blijven, net zoals tussen Ned./Duitsers, maar dat heeft dan weer een andere reden
  19. als je aan het centrale loket (bij weegbrug 1) komt, dan ben je vast en zeker weleens bij mij aan het loket geweest. Voor welk bedrijf rij je?
  20. die opmerkingen gaan over en weer, je wilt niet weten wat ik soms allemaal te horen krijg over de Hollanders (vooral als ze horen dat ik Ned. ben), Belgen vinden van alles over Hollanders en omgekeerd, is denk ik zelfde als Nederland/Duitsland. Soms is het wel vervelend hoor om er al enige Nederlandse te zitten
  21. Sterkte Erik, geen idee waar je woont, maar Tabaknatie en ook bij Katoennatie vragen nog chauffeurs.
  22. Bij ons zijn geen leuke hoekjes hoor, er staat buiten 1 pickniktafel, zeker geen plant! Voor ons hoeft dat ook niet, wij hebben toch geen tijd om te eten, laat staan om gezellig te gaan zitten 93 is pal aan de overkant, maar daar komen we ook niet hoor, geen tijd!Wel fijn dat er toch wel leuke hoekjes te vinden zijn bij ons op het terrein. Je bent goed op de hoogte, komt zeker vaak bij ons?
  23. die molens draaien in België trager dan elders, tenminste, die indruk wordt wel gewekt.
  24. ken helaas ook zo'n bedrijf, mijn man is er ook gaan lopen. Deze week had ik chauffeurs van een gerenommeerd Belgisch bedrijf aan het loket, die hielden zelf een complete boekhouding bij, echt van minuut tot minuut omdat ze anders hun uren niet correct betaald kregen. Leuk, om voor zo'n bedrijf te moeten werken omdat je anders je hypotheek niet kunt betalen. Van mij mogen ze nog meer controle's doen bij zulke bedrijven en dan ook de vergunningen intrekken! Veel vragen van de chauffeurs, maar vooral niets terug willen doen. Recuupuren op laten bouwen bijv. die je vervolgens nooit kunt opnemen en die ze dan ook maar niet uitbetalen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden