Spring naar bijdragen

soome

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    81
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

soome's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Bedankt voor jullie reacties. Deze verschillen echter nog wel wat. Jammer dat er niet duidelijker wordt gecommuniceerd over het gebruik van Carnet ATA.
  2. Ik ben een leek op het gebied van douane-aangelegenheden. Vorige week vrijdagochtend heb ik een demo-voertuig (brandweerwagen) onder Carnet ATA opgehaald in Zwirserland. Nu moet dit voertuig eigenlijk dit weekend terug. Ik zou waarschijnlijk zaterdag rond middernacht (of evt. zondagochtend) bij de Duits-Zwitserse grens aankomen. Iemand die me kan vertellen of ik een Carnet ATA 24/7 aan de grens kan laten behandelen? Zo niet, wat zijn de tijden waarbinnen dat kan? Zijn er andere opties? P.s. met dit voertuig ben ik voor zover bekend niet gebonden aan het rijverbod op zondag. Alvast bedankt voor de reacties. Groet, Sander
  3. Sanne, wel de rijbewijzen maar geen auto ter beschikking. Ik zou evt. beschikbaar kunnen zijn de 29e indien er een auto beschikbaar is. Wanneer je van dit aanbod gebruik wil maken verneem ik graag tijdig een reactie.
  4. Heb je hier nog een toelichting bij: hoe, wat en waar?
  5. Inderdaad ff op de site van het CBR kijken naar slagingspercentages. Wellicht is Smits opleidingen iets voor je (Oss). Ik heb zelf gelest bij Blom in Etten-Leur © en Bax in Drunen (CE). Let erop dat de rijschool aangesloten is bij het centraal register beroepsopleidingen of zoiets, dan kun je als particulier van BTW worden ontheven (scheelt 21procent). Pakketten zijn vaak goedkoper als losse lessen, hou daar rekening mee. Succes.
  6. Mag het stempel "beroepschauffeur" niet dragen. Geen grijntje respect voor het leven of voor de herder zijn broodwinning. Met z'n harses 10x op de "kaaiband" ketsen!
  7. En jij noteert dan niet het kenteken en de naam van het bedrijf? Ik heb al een paar zoiets gehad met bestelbusjes. Mailtje naar het bedrijf met korte uiteenzetting van hetgeen er is voorgevallen en de vraag of ze hier als bedrijf achterstaan doet meestal wonderen. Laatste keer had de chauffeur dezelfde dag al een uitnodiging voor een gesprek met P&O.
  8. Gelukkig dronk ie met maten ;-). Industrieterrein Haven VII is in het weekend inderdaad redelijk uitgestorven en bovendien afgesloten met hekken.
  9. Vrachtwagenchauffeur zwaargewond na val uit cabine Van Hilststraat Waalwijk | 112Vandaag.nl 31 augustus 2013 Een Poolse vrachtwagenchauffeur is zwaargewond geraakt nadat hij uit zijn cabine was gevallen. De man kwam met zijn hoofd terecht op het asfalt, waarna hij flink bloedde. Door de alcohol had die mogelijk geen pijn en is in bed gaan liggen. Zijn collega waarschuwde even later de hulpdiensten omdat het steeds meer pijn kreeg. Later meer.
  10. Ik heb in 2012 mijn C en CE rijbewijs gehaald. Omdat momenteel het aanbod aan chauffeurs groter is dan de vraag wordt er inderdaad overal naar ervaren chauffeurs gevraagd. Ik heb het geluk dat de vrachtwagen voor mij in eerste instantie hobby is en ik nog een baan (0,85 fte) ernaast heb. Ik heb met een transportbedrijf de deal dat ik daar, in principe onbetaald, ervaring op kan doen. Paar keer met trekker-/oplegger en een ervaren chauffeur op pad geweest en nu eens per week of per twee weken zelfstandig op pad. Dit met het idee m'n zelfvertrouwen met trekker-/oplegger op peil te krijgen en de rijervaring op mijn CV te kunnen zetten. Mijns inziens een winwin-situatie met investering van beide kanten (risico vs. tijd).
  11. Hopelijk valt het allemaal mee voor Jan.
  12. Ik ben er van overtuigd dat niet de consument maar de multinationals die naar woekerwinsten streven, zodat de bobo's weer een mooie bonus op kunnen strijken, de oorzaak zijn. Denken we nu echt dat als we een paar procent meer betalen dit ten goede komt van bijv. de transporteur of personeel op de werkvloer? Saturn en Mediamarkt hebben scherpe prijzen, toch lukt het de oprichter de boel voor 9 miljard te verkopen. Wat anders: afschaffing van de bpm... De prijzen voor opties zijn enkel maar fors gestegen. En een excuses dat de importeurs ervoor verzinnen...
  13. Is die van Vos een topsleeper, of zijn zijn gastanks op z'n cabine gebouwd?
  14. Je spreekt over 85. Veel vrachtwagens kunnen 89 tot soms wel 93 op de begrenzer. Als je "los" rijdt vind ik het hinderlijk als ik een personenauto in moet halen, zeker als je daar niet in mag halen. Ga dan gewoon 100 rijden. Persoonlijk ben ik sowieso van mening dat de max. snelheid ook gewoon de te rijden snelheid moet zijn i.v.m. een goede doorstroming. De situatie moet het natuurlijk wel toelaten. Anderzijds, agressie zie je overal: vaak van foute types met een klein pikkie en een veel te grote (lease-) bak...
  15. Natuurlijk is het zo dat ieder z'n eigen karakter, referentiekader en genoten opvoeding heeft. Dit blijkt ook mede uit de diverse reacties hier. Zelf vind ik dat ook het leuke van een forum: discussiëren en kennis uitwisselen zolang het maar respectvol gebeurt. Mijn ervaring is dat ik iemand ben die een fijne werkomgeving wil hebben en daarbij loyaal wil zijn naar de werk gever toe. Helaas heb ik, vanuit de tijd dat ik diverse bijbaantjes had tijdens de studie, wat minder goede ervaringen bij werkgevers die enkel aan "hun eigen dikke kop" dachten. Nu zit diefstal niet in mijn aard en vind ik nog dat ik veel te loyaal ben geweest, maar ik kan je wel zeggen dat het dan moeilijk wordt om een stap extra te doen voor de baas. De communicatie verslechterd en voor je het weet ga je met tegenzin naar je werk. Ook al heb je als trucker niet al teveel met de baas te maken, behalve als ie tevens planner is, dan toch zou het bij mij knagen omdat je toch voor die kwal zijn salaris aan het binnenhalen bent. Wat ik hiermee wil zeggen: een goede verstandhouding met je werkgever heeft van beide kanten aandacht nodig. Loopt het niet? Denk eerst na over eigen houding en functioneren. En tsja, sommigen zijn onverbeterlijk en helaas is de huidige economische situatie er niet een waarin je gemakkelijk gaat switchen. Acceptatie is vakk, voor mijzelf althans, lastig.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden