Spring naar bijdragen

Amadeus

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  352
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Over Amadeus

 • Rang
  Zeer gewaardeerd poster
 • Verjaardag 05-01-1966

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hahahaha......................tja.............( bloos )...........................................;-)
 2. Wel, zelfs met specialisatie kom je nergens aan de bak. Ben zelf in het bezit van Atp, autolaad kraan en bergingsdiploma en weet ik veel wat nog meer. Daarnaast ook nog eens veel ervaring in offroad en hijs en lier werkzaamheden. En moet zeggen dat het storm loopt met de aanbiedingen.....................................not :-(. Vertel mij dan eens wat men bedoelt met specialisatie............. Je moet notabene haast al de truckacademie al doorlopen hebben wil je een lading kippen vervoeren.Schei toch eens uit man. Onlangs een vacature gelezen waar de kandidaat in het bezit moest zijn van mbo2 transport en logistiek.................jezus man, het gas zit links de rem in het midden en de koppeling links moet je daarom vier jaar in de schoolbanken hangen. uiteraard gaat het voorgaande niet op als je achternaam eindigt met ....skie o.i.d.
 3. @ RobNiat Dat heb je mijn inziens ook niet gedaan. Je hebt hem slechts een advies gegeven om niet al te nauw nemen met het salaris van anderen. En dat klopt. Diverse kennissen van mij rijden ook en zitten ook allemaal midden in de E schaal en ze brengen ook allemaal minimaal 3000,- mee naar huis........yea right. Daarom zijn ze vrijdag's middags al thuis. Zodat ze in hun tweeeneenhalf dag durende weekend dat geld kunnen opmaken.
 4. Juist doordat je aan je zelf denkt trek je automatisch aan het stuur simpel omdat je het gevaar wilt afwenden.
 5. Dit is dus ook mijn mening, als het idd zo is dat je de weken af niet betaald wordt dan is dat aardig summier. Stel dat je 6 a 7 weken thuis "geparkeert" wordt, dat is dan meer dan een maand dat je eigenlijk geen werk hebt. Volgens mij mag je dan wel een uitkering aanvragen, immers zoveel kan je volgens mij niet verdienen om de volgende maand zonder salaris uit te zingen.
 6. Ik lees liever in de krant "vrachtwagen in de berm" dan "gezin dodelijk verongelukt", maar het is natuurlijk waar je voor kiest. Als er al sprake is van een keuze. Vaak is het e.e.a. te voorkomen door ver vooruit te kijken, maar in onoverzichtelijke stukken wordt dat natuurlijk een geheel ander verhaal.
 7. Maar dan ben je weer afhangkelijk van je toestel. Ten eerste het beeldkwaliteit en ten tweede als je gebeld wordt heb je even niets. Betere optie is een apparte camera, heb je verder geen omkijken meer naar.
 8. Dat is inderdaad de vraagstelling. Dat je 3 a 4 weken achtereen op pad bent en daarna een paar weken vrij hebt. Volgens mij is dat geen vetpot
 9. Een buur van mij werkt als gritstraler op een booreiland. Hij is dan een paar weken van huis en daarna een paar weken verlof, het verlof wordt dan betaald van de extra uren die hij heeft gemaakt in zijn "werkweken". Nu hoor ik dat binnen de transport ook dergelijke constructie's zijn Dus een paar weken werken en dan een paar weken vrij. Maar is dat uberhaupt toegestaan? Als je die paar weken thuis ook nog een normaal salaris wilt ontvangen dan moet je volgens mij wel verschrikkelijk veel uren maken, zeker als je ergens in d1 of 2 zit. iemand ervaring hierin?
 10. Eigen auto? Zo ken ik ook nog een verhaal, dit betrof een oud collega van mij. In de gouden tijd kreeg je met wat geluk een echte nieuwe auto, meestal had je dan al wel een half tot een jaar getuft. Zo ook hij, hij moest op een mooie dag bij de chef op kantoor komen, deze had een cadeautje voor hem. Maar ja een kale nieuwe bak moest natuurlijk nog van alles in, een radio/cassette ( voor de huidige generatie een cassette is zo'n plastic vierkant dingetje met twee rolletjes magnetisch tape waar muziek op staat ) koelkast oventje etc ect. De baas was heel welwillend en had het beste met het jong voor, dus een catalogus er bij ( een catalogus is een papieren boek waar je artikelen kon uitzoeken en bestellen, net zo iets als een website maar dan van papier ) en het e.e.a. werd uitgezocht en besteld, het was tenslotte een nieuwe wagen en dan kon dat beetje er ook nog wel van af. Het e.e.a werd mooi door het bedrijf ingebouwd en zag er keurig netjes uit. Klasse toch.................. Kortom hij was een gelukkig mens. Maar deze natte droom ( ik ga niet uitleggen wat een natte droom is ........) werd al gauw bekoeld. Einde van de maand kwam zijn salaris binnen, minus een klein bedrag. Hij naar de administratie om uitleg te vragen, meneer dat zijn uw goederen die u besteld heeft voor uw wagen. Owh, ik dacht dat...... Hahaha nee hoor, we hebben het enkel voorgeschoten en dat wordt netjes elke maand ingehouden. Maar dat was toch ............ Nee hoor, dat heeft u dat verkeert begrepen, goedendag meneer ............ Nou lekker, denk je dat je ook iets gekregen hebt. Na een klein jaartje sturen in deze prachtige wagen met alle mooie spulletjes moest hij weer op kantoor komen. Meneer we hebben klachten over u en als dat weer gebeurt dan kon dat uw contract wel eens in gevaar brengen. En dat zou zonde zijn want we zijn net aan het overleggen om u een vaste aanstelling te geven. Waar gaat dat over? Je hebt schade gereden in een loods en bent doorgereden. Hij wist van niets, maar ja het kon best wel eens gebeurt zijn. Een week of wat later moest hij weer op kantoor komen. Ha eindelijk zijn vaste aanstelling??????? Niets was minder waar, hij kon zijn spullen pakken en gaan. Zonder ook maar een woord uit te leggen, uw contract is afgelopen en we gaan niet met u verder. En mijn spullen dan die ingebouwt zitten? wanneer krijg ik die? Welke spullen? er is hier niets van u meneer. Mijn radio, oven etc etc........ Waar staat dat dat die spullen van u zijn? En hij kon naar zijn spulletjes fluiten....................... Mijn pa zei altijd, doe je ogen dicht en wat je dan ziet is van jou. En dat is een waarheid als een koe. Als het waar is weet ik niet, maar zoals ik mijn collega kon was het geen duimzuiger.
 11. Sommige bedrijven maken er ook vaak een potje van. Twee jaar terug bij een gipsfabriek ergens in duitsland, bloedheet weer en vooral op die grote laad en los plaats. Protocol, veiligheidschoenen vest en helm..................... Doch ik moest daar die nacht overstaan en natuurlijk tegen de avond wilde ik mij even douchen. Ik zag er al eerder iemand die kant oplopen op zijn sloffen en een handdoekje over de schouders, kwam er plots een portier aanrennen die daar werd helemaal leip werd. Nou dan ben ik natuurlijk weer die lompe hollander die zich strikt en netjes aan de regels houd. Dus netjes werkschoenen en vest aan en helm op richting de douches, alles conform protocol. Was het weer niet goed. Die portier weer over de tief. Ik op mijn beste duits uitgelegd dat ik alles volgens hun voorschrift gedaan had. Nou aan de kleding lag het niet, maar in onderbroek en oranje vest langs het hoofdkantoor lopen kon hij niet echt goedkeuren...... HET IS OOK NOOIT GOED......................
 12. Kan je niets van zeggen, dergelijke dingen gaan in een flits. En btw liever die truuk de slootwal in dan iemand ( al of niet door eigenschuld ) de dood in jagen.
 13. Ik heb dat ook wel eens overwogen zo'n camera te plaatsen. Vooral toen ik nog op de bus reed tijdens de zwoele zomernachten ( en dan gericht naar de achterbank hahahaha ). Heb op joetjoep verscheidene van die dashcams gezien, zelfs mensen die expres achteruitreden om zo verzekeringsgeld te claimen. Tja die stonden er dan gekleurd op................
 14. Hm waarschuwing, ik mocht gelijk aftikken voor een rood licht en geen gordel. 20,- voor een verwarnung en de dag moest nog beginnen. Maar oom en tante polizei gaven me wel een begeleiding door Bremen heen.
 15. Hoe zit dat belastingtechnisch? Afdrachten worden in duitsland gedaan, hoe wordt dit eigenlijk verekend met de jaarlijkse opgaves in nederland? En wat als je na (als voorbeeld ) na 4 of 6 maanden ontslagen word en terug moet vallen op ww in nederland? Je hebt in nederland dan geen rechten opgebouwt dus hoe zit het dan ivm een eventuele uitkering?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...