Spring naar bijdragen

freddie

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  10537
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door freddie geplaatst

 1. freddie

  Ibo in the hospital

  potverdikkeme ibo en wij maar denken met zijn allen dat het daar bij jullie zo goed geregeld is, nou niet dus! maar gelukkig is die longontsteking weg en het hoesten zal ook wel over zijn. en dat roken vriend je bent er van af van die verslaving. de verslaving aan nicotine is na een dag of 4 helemaal weg. waar je last van zult krijgen is de sleur en de gewoonte die je had om er een op te steken. zodra je weer zin krijgt in een peuk dan moet je tegen jezelf zeggen "ho even maatje dat zouden we niet meer doen" je zult onderhand ook wel merken dat je meer lucht krijgt, meer ruikt en vooral het hoesten zal minder worden, dat alles komt omdat je niet meer rookt! die pijn in je borstkas verdwijnt langzaam net als een normale botbreuk duurt het 6 tot 8 weken voordat het weer een beetje hersteld is. nou kallem an weer de oude worden vriend!
 2. freddie

  Ibo in the hospital

  hartstikke mooi lbo dat het nu weer beter gaat en nu maar kallum an de boel weer opbouwen. tsja longproblemen komen vaker voor na dit soort situaties, jammer genoeg wel. is ook geen wonder als je bedenkt wat ze allemaal met je uitvreten in die operatiekamer. borstbeen doormidden en dan die grote klem erin om je borstkas open te trekken, ja dan willen je longen wel eens een knauw krijgen. als ik dit zo lees van jou met een longontsteking dan had ik nog mazzel met mijn klaplong en verder niks. maar nu rustig aan herstellen vriend, je hebt misschien het gevoel straks dat je de hele wereld aan kan, maar schijn bedriegt. doe kallum an forceer niets tijdens je rehab je bent zwakker dan je zelf denkt en voelt. hoe is het met jennifer, kan ze een beetje alles een plek geven want ook voor haar is het niet niks wat er allemaal gebeurd is. okay vriend de groeten van trudie en mij en van harte beterschap. en knuffel je zus maar flink ouwe gek je mag je handen dichtknijpen met zo'n zuster!
 3. freddie

  Ibo in the hospital

  lbo wat jammer van die terugval en dat je weer terug moest naar het ziekenhuis. dat zijn dingen waar je niet op zit te wachten maar die je overkomen en eigenlijk zijn het allemaal complicaties die bij zo een ingreep horen. een hunebedbouwer zoals ik had daar geen last van en jij als nepyank wel, zo is het leven vriend doe je niks aan. maar hoe is miss J er onder, zal voor haar toch ook wel vreemd zijn allemaal. nou doe kallum vriend en werk aan je herstel alleen rust, beweging en kalmte helpen. ps. het is tegenwoordig heel normaal dat je na een bypass operatie na een week alweer door je tuin loopt. na mijn operatie op donderdag was ik de volgende donderdag ook al weer thuis en velen met mij. vergeet niet dat ze je zo snel mogelijk weer op de been willen hebben, zo zat ik op de ic gelijk na de operatie al op een stoel terwijl ze het bed verschoonden. de volgende dag kwam gelijk al de fysio langs, het is tegenwoordig de bedoeling dat je zo snel mogelijk weer in de benen bent en stukjes gaat lopen. het klinkt raar maar rondlopen bevordert de genezing. daarom is het niet vreemd dat Ibo na een week al weer thuis was, dat hij dan toch nog een complicatie krijgt is gewoon een gevalletje van jammer, dat had mij ook kunnen overkomen.
 4. freddie

  Ibo in the hospital

  hallo vriend Ibo blij te lezen dat de operatie goed gelukt is. maar waarom moet je nu echt alles wat deze hunebedbewoner doet na doen? 3 omleidingen das geen kattenpis Ibo, waar hebben ze de aders vandaan gehaald? ik hoop uit je been en niet dat je net als ik zowel het been als je arm open hebt liggen want das 3x niks buddy. en dat je borst zeer doet ja das minder ik heb ondanks dat ik een klaplong had weinig tot gen pijn gehad, maar ja als erkend hunebedbewoner kan ik wel tegen een stootje. maar luister naar de artsen vriend en hang niet de grote stoere yankiebink uit, de komende 6 tot 8 weken ben je echt nodig om je borstbeen te laten herstellen en dus moet je uitkijken met wat je doet. zo is het optillen van die 4 pounds steaks op de bbq ook verboden want dat is te zwaar, maar daar kom je vanzelf wel achter. ik weet niet hoe het daar is geregeld maar hier mag je de eerste tijd niet met een truck rijden na zo een operatie. maar al met al zijn trudie en ik reuze blij dat je er goed vanaf gekomen bent en ook dat je mr marlboro de deur uitgezet hebt eens even rekenen vanaf vrijdag in het ziekenhuis, het is nu vrijdag hier dus zeg maar 6 dagen alles met elkaar. gefeliciteerd vriend je bent nu dus van je nicotine verslaving af, die is na 3 a 4 dagen over en verdwenen dus lichamelijk ben je niet meer verslaafd aan de nicotine. maar het ergste komt nu en dat is de gewoonte kwijt te raken, het automatisme om een peuk te pakken dat is het zwaarste. maar zet door ouwe yank je gaat je steeds beter voelen en elke keer dat je jezelf betrapt als je denkbeeldig een peuk wilt roken moet je tegen jezelf zeggen, "nee ouwe stinkerd dat doen we niet meer" sterkte en een voorspoedig herstel toegewenst van je vriend freddie en trudie ps waar blijft die raket?
 5. freddie

  Ondertussen in de VS.

  Ibo, vriend. mooi kloten dit, zaten we verleden week nog te ouwehoeren met elkaar en nu dit. ik wens je mede namens mijn vrouw het allerbeste en sterkte voor maandag met de operatie. maak je niet al te veel zorgen over die operatie het is mij ook vreselijk meegevallen toen ik ook 3 bypasses kreeg. een tip stop nu gelijk met roken, heb ik toen ook gedaan en dat bevalt mij geweldig. maak je om miss happy geen zorgen die is in goede handen! groeten freddie en trudie
 6. bijzonder sneu ibo, vooral als je bedenkt dat ze hem net weer opgeknapt hadden.
 7. ik vraag me af wat er mis mee is om een weekend thuis te zijn! is twee weken van huis niet lang genoeg? vergaat de wereld als je korter dan 2 weken van huis bent? het is toch in deze tijd niet meer normaal dat je langer dan 2 weken van huis bent! zeker er is een tijd van werken maar er moet ook tijd zijn om even te rusten in je eigen huis bij je eigen vrouwtje en kinderen. waar is de opmerking gebleven die je vroeger overal hoorde dat men het verdomde om weekends te werken, oh ja het is crisis en dan moet je alles maar slikken. nee hoor ik vind het prima om de 45 uur lekker thuis door te brengen want ook in een hotel is het nog steeds een feit dat je niet thuis bent. 24 uur stilstaan dat gaat nog wel, maar 2 dagen op dezelfde plek voor een lullige onkostenvergoeding, nee dankjewel geef mijn portie maar aan fikkie. want eigenlijk is het ronduit belachelijk dat je een hele dag in den vreemde bent zogenaamd 24 uur rust moeten maken en daarvoor een schamele 45 euro okv krijgt. lekker hoor ergens bij een autohof staan, je kunt douchen schijten en vreten, die 45 euro zijn dan ook op en dan heb je dus feitelijk een hele dag voor jan lul gewerkt, ja ik noem dat werken of denk je dat ik voor mijn plezier bij dat autohof sta! ik ben liever thuis op dat soort dagen, dan kan ik echt zelf over mijn tijd beschikken en doen wat ik wil, en niet babysitter spelen op die klotenvrachtwagen, want dat is wat je in feite doet. stel je voor zeg dat jij even gaat wandelen en 2 uur later terugkomt en je achterdeur staat open en er is lading gejat, nou ik weet nu al wat je werkgever gaat zeggen als hij hoort dat jij aan de wandel was. nee als het nu echte werkweekenden waren dan word het een ander verhaal dan verdien je ook nog een paar centen, maar zoals het nu gaat 45 uur uit je neus vreten voor 2x okv. ik ben onderweg om geld te verdienen niet om de toerist uit te hangen!
 8. freddie

  Van der aart, drachten

  zo voor alle beterweters in dit topic. en wederom een succes voor het fnv! nu de rest nog.
 9. ja, alleen mag je dan niet beroepsmatig een voertuig besturen waarvoor je code 95 nodig hebt. dus alleen voor prive gebruik!
 10. dat is daar al jaren zo, alle voertuigen boven dat gewicht hebben daar dan ook een tachograaf aan boord. en in D is er een wet die je verplicht dat als er een tachograaf gemonteerd is in het voertuig dat je hem dan ook moet gebruiken! en ja elk EU land mag nog steeds zijn eigen wetten en regels maken!
 11. ik geloof direct maarten dat het mogelijk is wat jij beschrijft. maar dan hebben we een probleem erbij, de bestuurderskaart is persoonsgebonden dus de gegevens die op die kaart staan zijn dat dan automatisch ook. en niemand mag zo maar ongevraagd zonder mijn toestemming data van mijn kaart uitlezen, het is mijn persoonsgebonden kaart en mijn data!
 12. klopt maarten, maar dan moet je wel je bestuurderskaart in die carcube doen! en omdat we nu juist niet de gegevens van die kaart willen afstaan aan de werkgever omdat hij niet betaald voor de aanschaf van die kaart, steken we onze bestuurderskaart niet in de carcube of welk ander systeem dan ook. de bestuurderskaart gebruiken we alleen in de digitale tachograaf!
 13. maar de gegevens die op de bestuurderskaart zelf staan en die gevoegd dienen te worden bij de administratie die heb je dan niet. sorry meneer de inspecteur van het ILT aan die gegevens kan ik u niet helpen. jammer meneer A.B. dat word een fikse boete!
 14. is nog steeds verplicht alleen krijg je die keuring nu bij het verlengen van je rijbewijs. als je je rijbewijs moet verlengen dan moet je een formulier halen bij het gemeentehuis. deze eigen verklaring vul je in en dan moet je je laten keuren door een arboarts en die vult de rest in. dan opsturen naar het cbr en wachten op antwoord. dus was het vroeger zo dat je via je werkgever elke 5 jaar gekeurd moest worden door een arboarts, nu gebeurt dat bij het verlengen van je rijbewijs.
 15. is dat zo??? bepalingen in contracten kunnen nooit je wettelijke rechten inperken, ook al heb je er voor getekend! als de wet zegt dat het A is en in het contract staat B, dan geld toch A.
 16. ja maar wat nou baas, ik de helft betalen van datgene wat er gestolen werd toen die vent dat pistool op mijn kop zette en me dwong het slot van de laadbak af te halen?
 17. ach er zijn duizenden bedrijven in nederland waar machines staan die veel duurder zijn dan een vrachtwagen. en die machines bediend door slechts een persoon draaien niet meer dan 40 uur per week en vaak zelfs nog minder. ik heb de directeur nog nooit horen klagen dat die dure cnc freesmachine al die andere uren stilstond. en voor de heren die graag weekenden weg wilen zijn, het is ook toegestaan om de 45 uur rust op doordeweekse dagen te nemen! kun je toch fijn alle weekenden werken indien je dat wilt!
 18. ach gewoon terug naar vroeger zoals velen van ons graag willen, de tijd dat iedere chauffeur een vaste wagen had, de goede oude tijd zeg maar. maar dan wel met een kleine verandering of verbetering het is maar net hoe je het wilt zien. elke chauffeur zijn eigen vaste wagen en dan bedoel ik ook vaste wagen, dan met de invoering van de tachograaf met gps gelijk in het systeem zetten welke wagen bij welke chauffeur hoort. de chauffeurspas die elke chauffeur moet hebben kan ook ingezet worden, als er een pasje van een ander in de tachograaf gedaan word knalt de startonderbreker er in en start de wagen domweg niet! iemand anders kan en mag dan niet meer met die wagen rijden! dan kan men op afstand zien waar de wagen zich bevind en waar hij zijn rust maakt. op de standplaats met 45 uur rust is zo wel heel makkelijk te controleren!
 19. ehh niet helemaal legaal het is dus verboden om personeel dat je inhuurt vanaf een buitenlandse vestiging hier continu te laten werken voor het buitenlandse salaris. en een buitenlandse vestiging die alleen maar personeel levert is hetzelfde als een uitzendburo.
 20. in dit geval lullen jullie allebeide uit jullie nekken en wel hierom. er is een uitspraak van een nederlandse rechter die zegt dat als het werk wat een buitenlander verricht in opdracht is en aangenomen en volledig aangestuurd word door een bedrijf of vestiging van dat bedrijf in nederland, het werk beloond moet worden volgens de geldende nederlandse cao. daar zijn de onderaannemers in de eemshaven bij de bouw van die nieuwe centrale achter gekomen en ook v.d. bosch heeft zich moeten neerleggen bij deze uitspraak. en nu het v.d. bosch te heet onder de voeten word in erp verdwijnt hij naar net even over de grens in een ander land. laat hem gisteren vertrekken in plaats van vandaag!
 21. ze hebben niet eens een half punt! dus als je in een land woont waar de prijzen lager zijn dan hier ben je verplicht om hier te komen werken voor een lager salaris? als zo iemand de moeite neemt om helemaal naar hier te komen om te gaan werken voor een nederlands bedrijf dan moet hij gewoon het normale nederlandse salaris hebben.
 22. luchtvering naar beneden en bij het kopschot even gaan staan pissen. ja oke je hebt dan een zeiklucht in de wagen maar je ruikt de vis niet meer
 23. spl dat zou ik ook doen maar daar gaat het niet om, de zaak ligt anders en iets genuanceerder maar daar gaat men aan voorbij. op dit moment is het gewoon oorlog in transportland, elke baan voor een chauffeur staat op de tocht in nederland en de rest van west europa. we worden overspoeld door mensen die vrachtwagens besturen die voor een appel en een ei weken ja zelfs maandenlang hier in de rondte rijden. de nederlandse en andere west europese chauffeurs zitten thuis en kunnen geen werk meer vinden waarmee ze een normaal salaris kunnen verdienen om hun gezinnen te onderhouden. doodleuk worden er door diverse werkgevers salarissen geboden die zo laag zijn dat als je dat accepteert je ondanks dat je keihard werkt je gezin niet meer fatsoenlijk kunt onderhouden. en dit alles omdat er in nederland en west europa doodleuk de wetten niet handhaven en controleren, de goedkope bedrijven en hun werknemers weten dit ook en maken er dankbaar misbruik van. door het gebrek aan handhaving worden wij als nederlandse chauffeurs uitgeknepen als citroenen en nemen de goedkopen de markt helemaal over. en daarom is het dan ook noodzakelijk dat de bestaande wetten een gehandhaafd, gecontroleerd en streng bestraft worden. het is onderhand al zo in west europa dat je als nederlandse chauffeur elke dag je werk doet met samengeknepen billen en de schrik slaat je om het hart als je een wagen van een controledienst ziet. want ons weet men wel te vinden en wij worden wel gecontroleerd en moeten voor elke scheet dikke boetes betalen, terwijl de goedkope buitenlanders door mogen rijden onder het motto, kein geld en niks verstehen kollege! en daarom ben ik ook voor deze vorm van wetgeving die men nu in frankrijk wil invoeren, dat houd namelijk ook in dat die goedkope chauffeurs elke 2 weken thuis moeten zijn en niet onderweg ergens 45 uur stilstaan. dat maakt hun manier van werken gelijk ook een stuk duurder waardoor het minder aantrekkelijk word om vanuit roemenie en bulgarije hier weken lang achter elkaar in de rondte te rijden.
 24. ook weer een schoolvoorbeeld van het niet bij machte zijn om het gehele plaatje te overzien. die brand waar jij het over hebt, met deze wetgeving hadden deze slachtoffers thuis gezeten bij hun gezin in plaats van in dat afgefikte hol waar ze nu hun weekend moesten doorbrengen!
 25. allemaal lekker lullen met de koppen in het zand hopend dat de vloedgolf hun niet zal verzwelgen, dat is wat de meesten die hier reageren doen. kijken enkel naar het eigen straatje in de hoop dat die schoon blijft. nou mannen met die mentaliteit die jullie hebben blijft dat straatje niet schoon, simpelweg omdat jullie niet zien wat er om je heen gebeurt. ja jullie hebben nog werk en koesteren dat en dat is je goed recht, maar voor hoe lang nog? er is geen nederlander woonachtig in nederland die met eerlijk werken nog rond kan komen, en de tendens is dat de salarissen onder druk van van goedkope buitenlanders alleen nog maar dalen. gelukkig ben ik lang genoeg uit de sector om dat te zien, maar jullie rijden rond met stront in beide ogen. jullie zien niet dat op ruim meer dan de helft van de vrachtwagens die jullie onderweg tegenkomen buitenlandse kentekenplaten zitten met een nederlandse naam op de wagen. ach nee joh das modern dat maakt niks uit, mijn baas wil geen buitenlands volk op de wagen, nee maat nog niet maar als jij niet lager wilt met je salaris dan komen ze er sneller als dat jij je wagen kunt leeghalen. nee droom lekker verder met maar op een dag staat er ook voor jou een goedkopere chauffeur bij jouw oh zo fijne baasje op de stoep. nee lach maar om freddie die spoort niet en weet niet meer wat er speelt, maar ik heb geen stront in me ogen en zie en ervaar de sector op een andere manier. ik zie doordat ik wat afstand heb misschien wel meer dan jullie, en een ding is wel zeker we zijn op weg naar de bodem een bodem die zo diep ligt dat overleven in dit land niet meer mogelijk is. en al helemaal niet als je ook nog werkt, want dan ben je helemaal een dief van je eigen portemonnee. laat mij dan maar een buiten de sector staande handophoudende profiteur zijn en ik geniet bij voorbaat al van de volgende namen die sommigen mij gaan geven ondanks de forumregels die er zijn betreffende beledigingen op dit forum. maar de stem van de chauffeur word hier niet meer gehoord, we kunnen het beter een zzp/werkgeversforum gaan noemen, een chauffeur heeft nog maar weinig te zoeken!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...