Spring naar bijdragen

the duke

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  2233
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

337 Excellent

Over the duke

 • Rang
  Zeer gewaardeerd poster
 • Verjaardag 08-04-1980

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. the duke

  Een week van een koetelaar

  Ik maakte maandagmorgen nog plek voor je bij het invoegen bij Lelystad. Het bedankje en het knippertje waren maar uiterst benepen😆😆
 2. Wat kneuzingen en blauwe plekken. En hoe het afgelopen is met de boete weet ik niet meer. Dat heeft van Wijk toen geregeld. Ze stuurden een berging truck en ze haalden me op. Nooit iets gehoord ofzo. Ze waren blij dat ik nog leefde. Dat is btw ook een top-toko!
 3. Ja. Lang geleden weliswaar. Lang verhaal kort: Ik kwam de bundestrasse af en daar heb je een gevaarlijke, onbewaakte overgang. Er ligt nog zon rubber drempeltje voor, een ruggebreker. De overweg is zeer onoverzichtelijk en de bocht erna zeer krap. Ik moest daar parallel aan het spoor komen te rijden. Enfin, ik ben met mn trekas bij dat hobbeltje en ik hup eroverheen. Ik kijk nog een keer naar links en ik zie de trein komen. Achteraf had die trein in een 'zonk' gezeten een eindje verderop en ik heb een soort van polderblindheid gehad en eroverheen gekeken. Ik sprong weg en werd wakker achter mijn bijrijderstoel....
 4. ja dat weet ik dat je hem een eind kan oppompen, maar volgens mij kom je niet zomaar in de problemen met de bovenleiding. Maar goed de chauffeur zal wellicht dingen tegen elkaar hebben afgewogen en misschien op het laatst met zijn buik op de grond hebben gezeten. Snel eruit om even wat bij te pompen en toen was daar die trein. Ik hoop altijd dat in deze gevallen de chauffeur zélf hier reageerd. Ter lering zeg maar. Als je als chauffeur met deze combinatie op weg gaat ben je geen domme jongen. Overigens, als hij was blijven zitten met zijn gordel om had hij het ook overleefd. Aldus ondergetekende die eenzelfde soort regionalzug op zijn eigen kant kreeg van zijn Daf 95😆
 5. Ronnie, ik had ook nog wat foto's en een filmpje gezien. Ik meen dat het een 2 bed 5 was, er zat sowieso een dolly tussen. Waarom hij op het spoor stil stond laat zich raden. Het waarschijnlijke is dat hij met zijn buik op de grond lag en net op dat moment de trein eraan kwam. Op een andere foto kon je toch wel zien dat er een behoorlijke bolling in die overweg zat. Intussen vallen Tennet en de burgermeister over elkaar heen om de schuld af te schuiven. Er was gewoon een vergunning verleent zoals ik begreep maar Tennet schijnt gezegd te hebben dat ze die overweg niet mochten gebruiken. Anyway, er was een vergunning gelukkig voor van der Vlist, jij weet namelijk hoe het kan gaan in dat wereldje van vergunningen. Nu is het zo dat de transporteur verantwoordelijk is voor de route en die dient te controleren. Nu lijkt het zo dat die spoorwegovergang gewoon te berijden was en zeker als je wat hoger rijd wat met deze machine niet zo'n probleem is. Tja, we waren er niet bij dus het is speculeren. Misschien klapte er wel een luchtslang en vloog alles op de rem.
 6. Gebroeders Van der Lee. Ik heb nog foto's van die vrachtwagen gezien, poeh....... De chauffeur had niets en Van der Lee houd er weer een nieuwe set aan over denk. Collega van me was er bij, en als ik dinsdagnacht had kunnen werken bij Infralicht was ik daar ook bij geweest...
 7. Nee joh, hou die rommel. Maar ik snap dat je van die lek geprikte en leeg gelopen rommel af wilt. 😝
 8. Het is in ieder geval mooi om te zien dat Willem 2 om zijn oren krijgt....😆😆😆. Heerlijk!
 9. Wat mij betreft heb je gelijk. Ik doe dat overigens ook zo, als men mij inhuurt komen er sowieso 8 uur op de bon. Dat een dag of een nacht niet helemaal volkomen kan ik niets aan doen. Als ik dat dan per uur omzet leverde het me onlangs tussen de 90 en 100 euro per uur op. En dan nog zijn er weinig mensen -inclusief mijzelf- die echt staan te trappelen om dat werk te gaan doen. Voor mij hoeft het allemaal niet zo eerlijk gezegd. Overigens vind ik dat men die feestdagen dat men overstaat gewoon dient te betalen. Ook al komt het niet zo vaak voor, dan is het nog zo dat je voor een werkgever onderweg bent die je daar heen stuurt. Vooral op de langere ritten naar Italië weet je van te voren dat je er een dag inzit omdat de omringende landen ook allemaal die feestdagen hebben. En dan loop je nog gemakkelijk het risico dat je er een weekend inzit doordat je een dag niks hebt kunnen doen. In Frankrijk is dat iets minder natuurlijk omdat je dan nog een Belgische grens kunt halen bij wijze van. De afstanden zijn minder groot. Persoonlijk heb ik een afkeer gekregen van de sector. Althans, dat marginale gedoe met vrachtwagens die een 'dak' hebben. Dat je dit soort discussies nog moet voeren in 2019. Een dag voor je werkgever onbetaald in dat stinkhok van 2,50 bij 2,50 hangen, mij niet meer gezien.
 10. Goed bezig kleine! 😀 Je loopt dadelijk al met 10-0 voor👍
 11. the duke

  De Duke

  allemaal hartelijk dank
 12. the duke

  De Duke

  nee, alleen een fiets
 13. Hoi Karcsi. Ik zou om te beginnen die 75.000 op een rekening te storten die met dat geld aan de gang gaat. Zo heb je daar nog wat rendement van. Hou in de gaten dat het een rekening moet zijn waar je makkelijk geld van kunt onttrekken om je papieren te halen. Ga als je van school afkomt een transport gerelateerde opleiding doen, zo eentje die waarmee je later een Niwo-vergunning kunt aanvragen. Ga je papieren halen, en ga bij een baas aan de slag voor een paar jaar. Het eerste jaar, en voor sommigen, de eerste jaren zijn niet gemakkelijk. Ga voor jezelf te rade welke hoek je inwilt. Probeer uit te filteren wat minder goede bedrijven zijn. Er zijn namelijk vele valkuilen waar je in kunt trappen en ik kan me zo voorstellen dat jij erg graag wilt (dat proef ik) en dat weten andere mensen ook. En niet iedereen heeft het beste met je voor en wat je niet wilt is dat het geld van wijlen je oma in de zakken van 1 of andere boef verdwijnt. Maar met jouw kapitaaltje heb je een goede uitgangspositie, alhoewel ik dat nooit zal uitgeven aan wielen. Maar ik bekijk het puur zakelijk.
 14. the duke

  Vreselijk fout.

  En die zal hoogstwaarschijnlijk schuldig pleiten. Dat is lullig maar wel de realiteit. Mijn broer heeft exact hetzelfde meegemaakt. Achteruit een erf op, al lang en breed met de manoeuvre bezig en er knort een bejaarde vrouw onder zijn trailer met 80. Dat is voor haar nog opperbest afgelopen overigens maar mn broeder stond voor de rechter en werd schuldig bevonden. Nu was er geen straf want het was overduidelijk dat die vrouw niet had zitten opletten maar de schuld lag bij hem.
 15. En geloof mij: Als je met een dikke kar wil werken, niet teveel kilometers wil maken en nooit meer een laaddock wil staan is dit een een superbaan! Het vergt in het begin wat inzet om het te leren maar ik kan het ook. En als ik me niet vergis ga je ook nog E-schaal verdienen..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...