Spring naar bijdragen

the duke

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  2233
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door the duke geplaatst

 1. the duke

  waar sta jij vanavond??

  Nee, oke. Ik wist niet dat je in Village-Neuf stond al. Ik dacht eigenlijk dat je vanaf Strassbourg je uren vol had gereden. Vijftig kilometer is inderdaad veel te gek. Zijn die twee tenten nog zo goed als ze vroeger waren?. Nu weet jij niet wat ik bedoel met goed en vroeger maar je kunt wel voorstellen wat ik met goed bedoel en hoever de kwaliteit achteruit kan gaan. In ieder geval reed ik erop om daar uit te komen. Ik ben ook kwijt wat nu de beste was, die vooraan kon je goed douchen weet ik en ook het eten en de gelegenheid om een aperitiefje te nemen was goed. Stampvol altijd. Maar dat was die 'tweede' ook. Meer chauffeurs daar meen ik me te herinneren. Ik heb er wel eens een dag of twee gebivakkeerd vanwege een rijverbod ivm sneeuw. Wat ik me daarvan herinner is dat ik op de radio hoorde dat men niet meer mocht rijden na 18:00 uur maandagavond en dat ik mijn uiterste best deed om maandagavond daar te zijn. Kommetje wijn, glaasje Ricard en een goed bord eten, smorgens ontbijtje op het gemak. Geen straf! Zwitserse prijzen, dan weet je wat je betaald. Vorig jaar stond ik eens voor een klant machines te lossen (ik had mn nek nog even voor hem uitgestoken) in 1 of ander miljonairsdorp. Een prive-manege bij mensen. Niet te zeggen hoeveel miljoen er werd ingestoken om moeder en dochter te kunnen laten rijden. Enfin, die man had daar ook een goed geld van om die speciale (rain) bodem aan te leggen en daar snoefde hij een beetje mee. Vervolgens kon ik even douchen op zijn hotelkamer en daarna gingen we eten had hij besloten. We zitten daar te kanen dat het een lieve lust was en hij betaalde met zijn creditcard de rekening. Geloof me, dat ging ver boven de 100 euro uit. Alleen had hij er geen sjoege van wat een Zwitserse Frank deed. Hij vroeg het me wel, eigenlijk was het een knieperd, en ik zei das ongeveer 70 euro. Ik dacht als ik het eerlijk ging zeggen dan gaat hij de rekening delen😂😂😂
 2. the duke

  waar sta jij vanavond??

  Naast Mulhouse (ff richting Belfort rijden) kun je na een paar kilometer de d83 op naar Cernay, eerste afrit eraf, heet geloof ik Pont d Aspach en daar bevinden zich 2 heel goede routiers. Toendertijd zaten beide tenten elke dag stampvol met locals en chauffeurs. Toegegeven, als je van Strassbourg komt moet je ervoor om rijden maar het is zeker de moeite waard om het te checken als het zo uitkomt. Voor de ene routier moet je ff terughalen over de rotonde en dan de parking op, das Hotel Lion 'd Or of zoiets en voor de andere ga je op de rotonde links en dan zittie rechts met links en rechts parking. Pont Aspach heet dat ding geloof ik! Doe er je voordeel mee!
 3. the duke

  Een week van een koetelaar

  Ik maakte maandagmorgen nog plek voor je bij het invoegen bij Lelystad. Het bedankje en het knippertje waren maar uiterst benepen😆😆
 4. Wat kneuzingen en blauwe plekken. En hoe het afgelopen is met de boete weet ik niet meer. Dat heeft van Wijk toen geregeld. Ze stuurden een berging truck en ze haalden me op. Nooit iets gehoord ofzo. Ze waren blij dat ik nog leefde. Dat is btw ook een top-toko!
 5. Ja. Lang geleden weliswaar. Lang verhaal kort: Ik kwam de bundestrasse af en daar heb je een gevaarlijke, onbewaakte overgang. Er ligt nog zon rubber drempeltje voor, een ruggebreker. De overweg is zeer onoverzichtelijk en de bocht erna zeer krap. Ik moest daar parallel aan het spoor komen te rijden. Enfin, ik ben met mn trekas bij dat hobbeltje en ik hup eroverheen. Ik kijk nog een keer naar links en ik zie de trein komen. Achteraf had die trein in een 'zonk' gezeten een eindje verderop en ik heb een soort van polderblindheid gehad en eroverheen gekeken. Ik sprong weg en werd wakker achter mijn bijrijderstoel....
 6. ja dat weet ik dat je hem een eind kan oppompen, maar volgens mij kom je niet zomaar in de problemen met de bovenleiding. Maar goed de chauffeur zal wellicht dingen tegen elkaar hebben afgewogen en misschien op het laatst met zijn buik op de grond hebben gezeten. Snel eruit om even wat bij te pompen en toen was daar die trein. Ik hoop altijd dat in deze gevallen de chauffeur zélf hier reageerd. Ter lering zeg maar. Als je als chauffeur met deze combinatie op weg gaat ben je geen domme jongen. Overigens, als hij was blijven zitten met zijn gordel om had hij het ook overleefd. Aldus ondergetekende die eenzelfde soort regionalzug op zijn eigen kant kreeg van zijn Daf 95😆
 7. Ronnie, ik had ook nog wat foto's en een filmpje gezien. Ik meen dat het een 2 bed 5 was, er zat sowieso een dolly tussen. Waarom hij op het spoor stil stond laat zich raden. Het waarschijnlijke is dat hij met zijn buik op de grond lag en net op dat moment de trein eraan kwam. Op een andere foto kon je toch wel zien dat er een behoorlijke bolling in die overweg zat. Intussen vallen Tennet en de burgermeister over elkaar heen om de schuld af te schuiven. Er was gewoon een vergunning verleent zoals ik begreep maar Tennet schijnt gezegd te hebben dat ze die overweg niet mochten gebruiken. Anyway, er was een vergunning gelukkig voor van der Vlist, jij weet namelijk hoe het kan gaan in dat wereldje van vergunningen. Nu is het zo dat de transporteur verantwoordelijk is voor de route en die dient te controleren. Nu lijkt het zo dat die spoorwegovergang gewoon te berijden was en zeker als je wat hoger rijd wat met deze machine niet zo'n probleem is. Tja, we waren er niet bij dus het is speculeren. Misschien klapte er wel een luchtslang en vloog alles op de rem.
 8. Gebroeders Van der Lee. Ik heb nog foto's van die vrachtwagen gezien, poeh....... De chauffeur had niets en Van der Lee houd er weer een nieuwe set aan over denk. Collega van me was er bij, en als ik dinsdagnacht had kunnen werken bij Infralicht was ik daar ook bij geweest...
 9. Nee joh, hou die rommel. Maar ik snap dat je van die lek geprikte en leeg gelopen rommel af wilt. 😝
 10. Het is in ieder geval mooi om te zien dat Willem 2 om zijn oren krijgt....😆😆😆. Heerlijk!
 11. Wat mij betreft heb je gelijk. Ik doe dat overigens ook zo, als men mij inhuurt komen er sowieso 8 uur op de bon. Dat een dag of een nacht niet helemaal volkomen kan ik niets aan doen. Als ik dat dan per uur omzet leverde het me onlangs tussen de 90 en 100 euro per uur op. En dan nog zijn er weinig mensen -inclusief mijzelf- die echt staan te trappelen om dat werk te gaan doen. Voor mij hoeft het allemaal niet zo eerlijk gezegd. Overigens vind ik dat men die feestdagen dat men overstaat gewoon dient te betalen. Ook al komt het niet zo vaak voor, dan is het nog zo dat je voor een werkgever onderweg bent die je daar heen stuurt. Vooral op de langere ritten naar Italië weet je van te voren dat je er een dag inzit omdat de omringende landen ook allemaal die feestdagen hebben. En dan loop je nog gemakkelijk het risico dat je er een weekend inzit doordat je een dag niks hebt kunnen doen. In Frankrijk is dat iets minder natuurlijk omdat je dan nog een Belgische grens kunt halen bij wijze van. De afstanden zijn minder groot. Persoonlijk heb ik een afkeer gekregen van de sector. Althans, dat marginale gedoe met vrachtwagens die een 'dak' hebben. Dat je dit soort discussies nog moet voeren in 2019. Een dag voor je werkgever onbetaald in dat stinkhok van 2,50 bij 2,50 hangen, mij niet meer gezien.
 12. Goed bezig kleine! 😀 Je loopt dadelijk al met 10-0 voor👍
 13. the duke

  De Duke

  allemaal hartelijk dank
 14. the duke

  De Duke

  nee, alleen een fiets
 15. Hoi Karcsi. Ik zou om te beginnen die 75.000 op een rekening te storten die met dat geld aan de gang gaat. Zo heb je daar nog wat rendement van. Hou in de gaten dat het een rekening moet zijn waar je makkelijk geld van kunt onttrekken om je papieren te halen. Ga als je van school afkomt een transport gerelateerde opleiding doen, zo eentje die waarmee je later een Niwo-vergunning kunt aanvragen. Ga je papieren halen, en ga bij een baas aan de slag voor een paar jaar. Het eerste jaar, en voor sommigen, de eerste jaren zijn niet gemakkelijk. Ga voor jezelf te rade welke hoek je inwilt. Probeer uit te filteren wat minder goede bedrijven zijn. Er zijn namelijk vele valkuilen waar je in kunt trappen en ik kan me zo voorstellen dat jij erg graag wilt (dat proef ik) en dat weten andere mensen ook. En niet iedereen heeft het beste met je voor en wat je niet wilt is dat het geld van wijlen je oma in de zakken van 1 of andere boef verdwijnt. Maar met jouw kapitaaltje heb je een goede uitgangspositie, alhoewel ik dat nooit zal uitgeven aan wielen. Maar ik bekijk het puur zakelijk.
 16. the duke

  Vreselijk fout.

  En die zal hoogstwaarschijnlijk schuldig pleiten. Dat is lullig maar wel de realiteit. Mijn broer heeft exact hetzelfde meegemaakt. Achteruit een erf op, al lang en breed met de manoeuvre bezig en er knort een bejaarde vrouw onder zijn trailer met 80. Dat is voor haar nog opperbest afgelopen overigens maar mn broeder stond voor de rechter en werd schuldig bevonden. Nu was er geen straf want het was overduidelijk dat die vrouw niet had zitten opletten maar de schuld lag bij hem.
 17. En geloof mij: Als je met een dikke kar wil werken, niet teveel kilometers wil maken en nooit meer een laaddock wil staan is dit een een superbaan! Het vergt in het begin wat inzet om het te leren maar ik kan het ook. En als ik me niet vergis ga je ook nog E-schaal verdienen..
 18. Ah Jean duidelijk, je bent in ieder geval geen marktverzieker als je dat rekent! Ik reken voor de lange termijn toch wel iets meer ook. Toevallig werd ik gisteren nog gebeld -ik bel zelf eigenlijk nooit voor werk- voor werk in de nfra-sector op een kraanwagen. Klonk veelbelovend. Lekker hier in het dorp, beter kan je het niet hebben. En zoals hij door liet schemeren super gunstige voorwaarden.
 19. Beste Ron, dit is geen verkapte sollicitatie, ik zit best. Wij zitten in dezelfde vijver en we weten wat er betaald word aan het type 'chauffeur' wat wij zijn. Ik hou daar ook mijn mond over dicht. Ja, je moet iets meer kunnen als een zeil openschuiven en een spanband over een pak hout kunnen trekken, dat klopt. Maar ondanks dat ik best zit heb ik altijd oog voor veranderingen en misschien wel verbeteringen. Die veranderingen en het daar bijbehorende leerproces blijven trekken. Maar ik heb de komende tijd mooie uitdagingen en projecten waarbij ik mezelf kan ontwikkelen!
 20. Dat deed hij voor een Rotterdams bedrijf dat gezeul in Afrika. Respect voor die gast . Allemaal ouwe troep en giga vrachten. Heel gaaf wat hij doet! Is hij met een speciaal transport onderweg? Anyway, dit is geen kleine jongen maar echt wel een heel ervaren kundig man als ik dat zo eens volgde toendertijd. Dat werk is echt niet voor iedereen weggelegd!
 21. Er zijn eigenrijders legio die na aftrek van alle kosten net 20 euro bruto loon overhouden. Die 35 van jouw is veel te hoog gegrepen voor een chauffeurtje. Een tijd terug vroeg een transporteur aan mij of ik voor hem wilde rijden in het weekend. Ik gaf voor zondag (het is al weer een 2 jaar terug) een tarief van 37,50 af. Toen hoefde het natuurlijk niet. Hij gaf zijn zzpers 23,30 per uur en dat was gebaseerd op de kostprijs van een D-5 chauffeur all in. Dat klopt wel zo ongeveer. Nu zal dat zo'n 27 max 28 euro zijn. En dan zijn er nog bosjes die dat niet voor zichzelf voor elkaar krijgen en voor 25 of 26 werken. Uit jouw post blijkt ook dat jij geen weet hebt van het reilen en zeilen als zzp-er. Reken ff mee: Voorbeeld: 28 euro ex per uur keer 55 in de week maakt 1540 x 4 = 6160 bruto per maand. In het meest ongunstige geval zou hij over dit hele bedrag de helft kwijt zijn aan inkomstenbelasting. Dat maakt ongeveer 3000 euro netto. Dat heeft geen enkele loonjongen in D-6. En niet allemaal beginnen te roepen over verzekeringen en pensioen! Want met bovenstaand inkomen ga je eerder richting de 4500 en daar kan je prima een pensioen en verzekering van betalen. Overigens sprak ik pas een boer die wat bij kluste op een rupskraan en die kreeg net geen 30, midden van het land waar het personeelstekort het grootst is. Boven de 30 krijg je niet snel op elkaar om met een machine te draaien
 22. In jouw specifieke geval zou ik misschien wel met dagprijzen werken. Temeer omdat er een wachtdag tussen lijkt te zitten. Ik weet niet of er sjouwwerk bij zit en/of montage. Ik zou dan al snel minimaal 30 rekenen én een vergoeding voor overblijven/danwel hotel met kost en inwoning. Echt een chauffeur puur om te rijden hoeft dat niet te kosten. En het heeft er mee te maken hoe lang je iemand in kan zetten. Komt die persoon ad-hoc voor een paar dagen? Ga er dan niet raar van kijken als je 32,50 moet betalen. Mensen die voor langere tijd gewoon meedraaien kunnen dat niet rekenen.
 23. the duke

  Het leven van een Botschauffeur

  gewoon eraf schroeven dan kan je er alle kanten mee op 🤣
 24. the duke

  Het leven van een Botschauffeur

  ik had er eens 1 die stopte halverwege de rampen. Deed niks meer. Alles gedaan en geprobeerd. Uiteindelijk op het ventielenblok naar beneden gereden. Vijf uur verder, nat van het zweet en van top tot teen smerig. Kuttroep.
 25. Voor de hobby heb ik geen auto. Ik moet wel een auto hebben waarmee ik op alle fronten uit de voeten kan. Deze keer lang zitten twijfelen, ik heb nog steeds die grote caravan, ik ga nog steeds met een hoop fietsen op vakantie, ik wil hoog zitten en ik wil veel kunnen laden als dat nodig is. Nou goed, een auto die 1600 mag trekken zit met 1600 kg ook echt aan zijn eind en dat rijd niet fijn. Ik kreeg eens van de ANWB een splinternieuwe XC60 om mijn caravan vanaf Orleans naar huis te trekken. Geweldige auto maar met zon lel erachter een drama. Dus moet het een karretje zijn die 2000 mag trekken, dan heb je nog technische reserve. Kom je terecht bij SUV's. Kost relatief niet zo veel maar is niet praktisch. Dus maar weer een bus. Dit is de extra lange uitvoering, twee schuifdeuren en een comfort cabine. En achterin gestoffeerd wat zorgt voor weinig geluid. En ook geen 109 of 111 want dat is Renault-techniek. Motor, aandrijflijn en versnellingsbak. Ik moet die rommel niet meer. Mijn vorige 8000 aan gerepareerd buiten APK en onderhoud om.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...