Spring naar bijdragen

the duke

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  2225
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door the duke geplaatst

 1. the duke

  De Duke

  allemaal hartelijk dank
 2. the duke

  De Duke

  nee, alleen een fiets
 3. Hoi Karcsi. Ik zou om te beginnen die 75.000 op een rekening te storten die met dat geld aan de gang gaat. Zo heb je daar nog wat rendement van. Hou in de gaten dat het een rekening moet zijn waar je makkelijk geld van kunt onttrekken om je papieren te halen. Ga als je van school afkomt een transport gerelateerde opleiding doen, zo eentje die waarmee je later een Niwo-vergunning kunt aanvragen. Ga je papieren halen, en ga bij een baas aan de slag voor een paar jaar. Het eerste jaar, en voor sommigen, de eerste jaren zijn niet gemakkelijk. Ga voor jezelf te rade welke hoek je inwilt. Probeer uit te filteren wat minder goede bedrijven zijn. Er zijn namelijk vele valkuilen waar je in kunt trappen en ik kan me zo voorstellen dat jij erg graag wilt (dat proef ik) en dat weten andere mensen ook. En niet iedereen heeft het beste met je voor en wat je niet wilt is dat het geld van wijlen je oma in de zakken van 1 of andere boef verdwijnt. Maar met jouw kapitaaltje heb je een goede uitgangspositie, alhoewel ik dat nooit zal uitgeven aan wielen. Maar ik bekijk het puur zakelijk.
 4. the duke

  Vreselijk fout.

  En die zal hoogstwaarschijnlijk schuldig pleiten. Dat is lullig maar wel de realiteit. Mijn broer heeft exact hetzelfde meegemaakt. Achteruit een erf op, al lang en breed met de manoeuvre bezig en er knort een bejaarde vrouw onder zijn trailer met 80. Dat is voor haar nog opperbest afgelopen overigens maar mn broeder stond voor de rechter en werd schuldig bevonden. Nu was er geen straf want het was overduidelijk dat die vrouw niet had zitten opletten maar de schuld lag bij hem.
 5. En geloof mij: Als je met een dikke kar wil werken, niet teveel kilometers wil maken en nooit meer een laaddock wil staan is dit een een superbaan! Het vergt in het begin wat inzet om het te leren maar ik kan het ook. En als ik me niet vergis ga je ook nog E-schaal verdienen..
 6. Ah Jean duidelijk, je bent in ieder geval geen marktverzieker als je dat rekent! Ik reken voor de lange termijn toch wel iets meer ook. Toevallig werd ik gisteren nog gebeld -ik bel zelf eigenlijk nooit voor werk- voor werk in de nfra-sector op een kraanwagen. Klonk veelbelovend. Lekker hier in het dorp, beter kan je het niet hebben. En zoals hij door liet schemeren super gunstige voorwaarden.
 7. Beste Ron, dit is geen verkapte sollicitatie, ik zit best. Wij zitten in dezelfde vijver en we weten wat er betaald word aan het type 'chauffeur' wat wij zijn. Ik hou daar ook mijn mond over dicht. Ja, je moet iets meer kunnen als een zeil openschuiven en een spanband over een pak hout kunnen trekken, dat klopt. Maar ondanks dat ik best zit heb ik altijd oog voor veranderingen en misschien wel verbeteringen. Die veranderingen en het daar bijbehorende leerproces blijven trekken. Maar ik heb de komende tijd mooie uitdagingen en projecten waarbij ik mezelf kan ontwikkelen!
 8. Dat deed hij voor een Rotterdams bedrijf dat gezeul in Afrika. Respect voor die gast . Allemaal ouwe troep en giga vrachten. Heel gaaf wat hij doet! Is hij met een speciaal transport onderweg? Anyway, dit is geen kleine jongen maar echt wel een heel ervaren kundig man als ik dat zo eens volgde toendertijd. Dat werk is echt niet voor iedereen weggelegd!
 9. Er zijn eigenrijders legio die na aftrek van alle kosten net 20 euro bruto loon overhouden. Die 35 van jouw is veel te hoog gegrepen voor een chauffeurtje. Een tijd terug vroeg een transporteur aan mij of ik voor hem wilde rijden in het weekend. Ik gaf voor zondag (het is al weer een 2 jaar terug) een tarief van 37,50 af. Toen hoefde het natuurlijk niet. Hij gaf zijn zzpers 23,30 per uur en dat was gebaseerd op de kostprijs van een D-5 chauffeur all in. Dat klopt wel zo ongeveer. Nu zal dat zo'n 27 max 28 euro zijn. En dan zijn er nog bosjes die dat niet voor zichzelf voor elkaar krijgen en voor 25 of 26 werken. Uit jouw post blijkt ook dat jij geen weet hebt van het reilen en zeilen als zzp-er. Reken ff mee: Voorbeeld: 28 euro ex per uur keer 55 in de week maakt 1540 x 4 = 6160 bruto per maand. In het meest ongunstige geval zou hij over dit hele bedrag de helft kwijt zijn aan inkomstenbelasting. Dat maakt ongeveer 3000 euro netto. Dat heeft geen enkele loonjongen in D-6. En niet allemaal beginnen te roepen over verzekeringen en pensioen! Want met bovenstaand inkomen ga je eerder richting de 4500 en daar kan je prima een pensioen en verzekering van betalen. Overigens sprak ik pas een boer die wat bij kluste op een rupskraan en die kreeg net geen 30, midden van het land waar het personeelstekort het grootst is. Boven de 30 krijg je niet snel op elkaar om met een machine te draaien
 10. In jouw specifieke geval zou ik misschien wel met dagprijzen werken. Temeer omdat er een wachtdag tussen lijkt te zitten. Ik weet niet of er sjouwwerk bij zit en/of montage. Ik zou dan al snel minimaal 30 rekenen én een vergoeding voor overblijven/danwel hotel met kost en inwoning. Echt een chauffeur puur om te rijden hoeft dat niet te kosten. En het heeft er mee te maken hoe lang je iemand in kan zetten. Komt die persoon ad-hoc voor een paar dagen? Ga er dan niet raar van kijken als je 32,50 moet betalen. Mensen die voor langere tijd gewoon meedraaien kunnen dat niet rekenen.
 11. the duke

  Het leven van een Botschauffeur

  gewoon eraf schroeven dan kan je er alle kanten mee op 🤣
 12. the duke

  Het leven van een Botschauffeur

  ik had er eens 1 die stopte halverwege de rampen. Deed niks meer. Alles gedaan en geprobeerd. Uiteindelijk op het ventielenblok naar beneden gereden. Vijf uur verder, nat van het zweet en van top tot teen smerig. Kuttroep.
 13. Voor de hobby heb ik geen auto. Ik moet wel een auto hebben waarmee ik op alle fronten uit de voeten kan. Deze keer lang zitten twijfelen, ik heb nog steeds die grote caravan, ik ga nog steeds met een hoop fietsen op vakantie, ik wil hoog zitten en ik wil veel kunnen laden als dat nodig is. Nou goed, een auto die 1600 mag trekken zit met 1600 kg ook echt aan zijn eind en dat rijd niet fijn. Ik kreeg eens van de ANWB een splinternieuwe XC60 om mijn caravan vanaf Orleans naar huis te trekken. Geweldige auto maar met zon lel erachter een drama. Dus moet het een karretje zijn die 2000 mag trekken, dan heb je nog technische reserve. Kom je terecht bij SUV's. Kost relatief niet zo veel maar is niet praktisch. Dus maar weer een bus. Dit is de extra lange uitvoering, twee schuifdeuren en een comfort cabine. En achterin gestoffeerd wat zorgt voor weinig geluid. En ook geen 109 of 111 want dat is Renault-techniek. Motor, aandrijflijn en versnellingsbak. Ik moet die rommel niet meer. Mijn vorige 8000 aan gerepareerd buiten APK en onderhoud om.
 14. Ik heb pas een Mercedes gekocht. Dat wilde ik al heel lang en nu is het er van gekomen. Wereldauto! Wel geen ML maar wel wat praktischer...
 15. the duke

  Het leven van een Botschauffeur

  Waar het hart vol van is loopt de mond van over! 😂🤐😂
 16. Ik kon nog komen helpen met het leggen van de rijplaten donderdag op vrijdagnacht. Het paste niet met de rest van mijn werkzaamheden dus heb ik het niet gedaan.
 17. Top mannen/vrouwen!
 18. Mensen, Ronnie heeft gelijk. Ik hoop ook echt dat mensen die via Google dit lijstje tegenkomen ook dit topic verder lezen. Klopt helemaal niets van. Westerschelde kun je wel op 4,35 rijden maar niet onder de detectie door. Ik weet niet zeker hóe hoog je kunt rijden in de Westerschelde. De detectie hangt strak op 4,30. Ik had daar een tijdje terug het ook aan de hand. Ik laat de dieplader zakken omdat ik te hoog was maar ik kon wel op de 4,29 komen even door de tunnel heen. Net na de tunnel heb je een soort van pechhaven waar je weer even omhoog kunt zetten. Alleen ik vergat de afslag te nemen naar de route zoals je naar Zeebrugge rijdt met mijn suffe kop. Daarna krijg je weer een tunnel en ja hoor, daar gingen de lichten op rood🤐. Als je dan door de slagbomen voor de tunnel gaat kom je uiteindelijk vanzelf weer op de route naar Zeebrugge uit.
 19. the duke

  Het leven van een Botschauffeur

  Dat zal best Harm anders ben je snel uitgerangeerd. Echter komt dat hier niet zo over en ik kan daar nog door heen kijken. Stel nu dat mensen gaan zitten Googlen op HIT en in dit topic terechtkomen dan moeten ze een goede indruk krijgen toch? Want dat is wat mensen zien hé....irritatie word opgewekt en word door de proffesionals gepropageerd. Zeg het maar.... En inderdaad, een uitvoerder beslist niet maar is wel het gezicht van de aannemer. En als die op bots-wegen werken dan moeten ze dat doen volgens de voorschriften van de CROW en de wegbeheerder controleert daarop. En jij valt onder toezicht van de aannemer die jouw inhuurt. En op provinciaal nivo werkt dat zo en dat weet jij ook. En zo heel spannend is dat niet, bloktijden in de gaten houden, vooraankondiging en een snelheidsbeperking. Ik deed het wel eens zonder borden, dat was dan niet mijn verantwoording maar toch. Ff snel een lantaarnpaaltje erin tjoepen. En als de aannemer wil werken in strijd met de CROW dan is het je goed recht om dat te weigeren ja. En vaak zijn dat uitvoerders die ff snel wat willen en daar moet je niet in meegaan.
 20. the duke

  Het leven van een Botschauffeur

  Wow! Heftige reactie! Misschien weet ik te goed hoe het werkt of kan jij niet tegen kritiek. Ik volg met veel plezier je topic omdat ik situaties herken. En als ik dan lees dat je automobilisten gaat irriteren in dit topic vraag ik me af met welk oogpunt je op de weg gaat staan. Uitgangspunt moet zijn dat je voor de wegwerkers een veilige werkomgeving moet creëren. Nu zal dat irriteren wel guitig bedoeld zijn en ik ben van nature een azijnzeiker als het om werk gaat, of azijnzeiker, ik bedoel daarmee, erg serieus en zeker in de afzettingen met de MRS en de Bots, ondanks dat ik een gloeiende hekel had aan dat werk. En dan schiet de opmerking automobilistjes irriteren bij mij in het verkeerde keelgat en komt op mij over dat je niet serieus met je werk bezig bent en misschien vinden andere volgers dat ook. Vandaar mijn kritische noot.
 21. the duke

  Het leven van een Botschauffeur

  Zoals je het nu zegt komt het toch een beetje anders over, je deed een beetje voorkomen alsof jij wel ff de boel regelt en de opdrachtgever in seint. Natuurlijk geef je antwoord op vragen. Maar de aanpak van het werk is niet aan jou hé, das aan de aannemer. Jij moet zorgen voor de verkeersmaatregelen, thats it. En als die gasten op het fietspad staan en jij bent niet nodig omdat de situtatie veranderd, wat natuurlijk gebeurd met een rijdende afzetting dan zoek je een veilige plek en laat je je bellen als er weer een bots nodig is. En als die gasten op het fietspad werken en jij hebt geen schrikhekken of omleiding voor de fietsers bij omdat dat niet besteld is dan meld je dat bij de desbetreffende uitvoerder en die zal jouw instrueren. Ik heb namelijk een beetje het gevoel dat jij je een beetje gewichtiger wil voordoen dan nodig, dat is helemaal nergens voor nodig. Tenminste, dat proef ik in dit topic, je toon weet je. Ik zie dat vaker bij verkeersregelaars op mijn werk. Misschien komt dat voort omdat je heel de dag geen fuck hoeft te doen en dan ga je dingen zoeken uit verveling. Ik heb genoeg op de bots gezeten om te weten waar ik over praat, en oooowwww wat haatte ik dat werk!
 22. the duke

  Het leven van een Botschauffeur

  Gezien de breedte van de groenstrook, de hoogte waarop het snoeiwerk moet gebeuren en het formaat van de hoogwerker blijft er niet veel anders over dan daar te gaan staan. Als je op de weg gaat staan (afgeleid van de foto) kom je helemaal nergens met dat ding. Bovendien weegt dat hoogwerkertje niks en staat het op rubber tracks. Zoveel vernield dat ding niet en eventuele sporen veren nog wel wat terug. Die gasten doen het gewoon goed lijkt me. Bovendien ben jij gewoon de bots en is jouw taak om het verkeer te managen en je niet te bemoeien met hun werkwijze. Vooropgesteld dat ze niet buiten je afzetting komen en dingen doen die daarmee van doen hebben. Zo moeilijk is het niet.
 23. the duke

  Reijnders Boxtel

  Gewoon gelijk zijn vet geven niet te zuinig. Wat een pik omhoog zeg. Een kwartier verder rijden en dan zonder eten op een dooie parking gaan staan zeker? Ik heb ook ooit zon baasje gehad, bouwde een magnetron in zodat je overal maar savonds voor de poort kon gaan liggen. Dat verrekte ik natuurlijk, gewoon eten en drinken in een praathuis is wat ik gewend was. En zeker geen gejaag. Op een dag vroeg hij me of ik die magnetron vaak gebruikte waarop ik bevestigend antwoordde..... Vervolgens zei hij "ja, die magnetronmaaltijden zijn tegenwoordig niet slecht hé"..... Mijn antwoord was "ik weet het niet, ik eet die troep niet, ik gebruik dat ding alleen om een sopje warm te maken om mijn cabine te poetsen"! Dat bakkes van hem, onbetaalbaar...
 24. Wow! Heftig, dat zeker! Maar wat een positiviteit man/vrouw! Geweldig! Ik hoop dat je nog lang niet dood gaat!
 25. the duke

  Luik

  Zeker wel! Lees maar...... Er zijn in principe vijf voorwaarden waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor een Darwin Award: De genomineerde moet gedood of onvruchtbaar geraakt zijn. De genomineerde daad moet een geval van een verschrikkelijk slecht inschattingsvermogen zijn. De dood of verminking moet zelf toegebracht zijn. Iemand anders doden of verwonden is niet geldig. De genomineerde moet een volwassene zijn zonder psychische handicap of achterstand. De gebeurtenis moet te verifiëren zijn. Er bestaat enige discussie over genomineerden met nakomelingen. Wanneer de genomineerde nakomelingen heeft, dan is er een kans dat de fatale genen zijn doorgegeven en dus nog aanwezig zijn in de genenpoel. De organisatie voert de volgende redenen aan om dergelijke nominaties toch goed te keuren: De genomineerde kan het fatale gen niet meer doorgeven aan nieuwe nakomelingen. De kans dat het fatale gen is doorgegeven aan een nakomeling is 50 procent. De nakomelingen hoeven dus niet per se de genen te hebben. Indien nakomelingen het fatale gen zouden hebben, zouden ze zichzelf uiteindelijk ook uitschakelen. Voor een groot deel is gedrag aangeleerd. De kans is groot dat kinderen dankzij de fatale actie van hun ouder juist extra voorzichtig zijn. Ze overrulen het fatale gen door genen die hen voorzichtig maakt. Omgekeerd leren deze kinderen juist dom gedrag als de ouders zichzelf niet verwijderen uit de genenpoel. Het kind kan dan ondanks dat het zelf het fatale gen ontbeert via opvoeding toch fataal gedrag vertonen. Het is nooit met zekerheid uit te sluiten dat een genomineerde nakomelingen heeft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...