Spring naar bijdragen

ContentoLimbo

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  9
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Over ContentoLimbo

 • Rang
  Chauffeursforum Lid
 1. En blijkbaar is de beetput nog steeds niet helemaal open volgens enkele forumleden. Blijkbaar gaan we nog veel meer nieuws krijgen; wat zelfs de krant gaat halen lees ik. Ben benieuwd. Ben ook benieuwd wie die sponsor is waar over wordt gesproken. Interessante trend als transportbedrijven sponsoren krijgen.
 2. Ik gok er eens op dat binnen niet al te lange tijd ook het faillissement voor de holding wordt aangevraagd... Wij Limburg | l1mbursgseeconomie | kort-geding-ook-moederbedrijf-failliet-van-loo-heeft-geen-geld-voor-brandstoffenleverancier-brouwers-beslag-op-panden Het moederbedrijf van het vorige week bankroet gegaan transportbedrijf Van Loo in Kerkrade heeft geen geld. Ook is er beslag gelegd op het vastgoed met een waarde van miljoenen. Dat vertelde mede-eigenaar...
 3. Ik vind de actie van dhr. Henri Janssen iz. de vergunningen helemaal top. Vraag me af of daar een slagingskans is; maar niet geschoten is altijd mis.
 4. Na een tijdje regelmatig op dit forum te lezen zonder zelf te reageren valt in ieder geval op dat elk faillissement volgens velen alleen maar de schuld is van Oost-Europese chauffeurs. Ik had inderdaad niet vooraf goed uit de forumregels begrepen dat je die beeldvorming alleen maar aan mag steunen. Enkele uren na de uitspraak van het faillissement van Van Loo op een forum roepen dat het aan Oost-Europeanen ligt is ook inderdaad veel inhoudelijker dan als nieuweling On Topic aan te geven dat die redenatie niet juist hoeft te zijn. Het lijkt onmogelijk en onbespreekbaar dat er ook andere oorzaken zijn. Zoals een Nederlandse ondernemer die niet adequaat genoeg heeft gereageerd op globale economische ontwikkelingen. Of zoals Nederlandse chauffeurs die internationaal willen werken en verdienen; 4 dagen per week van 9:00 tot 17:00.
 5. Aan een min of meer geplande doorstart van een failliet bedrijf kan ik geen enkel sociaal aspect ontdekken. Reorganisatie over de rug van werknemers, leveranciers, belastingbetalers en collega's. Zie alleen maar asociale aspecten.
 6. Lees mijn bijdrage nog maar eens goed. Die gaat voor een heel groot gedeelte toch echt over Europese werknemers. Feiten over een vrije markt die zijn er gewoon. Die feiten liggen vast in richtlijnen waarin duidelijk staat wat wel en niet is toegestaan. Daar profiteren Nederlandse Europeanen van. Werknemers en werkgevers. En daar profiteren ook niet-Nederlandse Europeanen van.
 7. Ik bekijk de feiten. En die zijn er voor werknemers en werkgevers.
 8. Ik ben nieuw. Maar dit vind ik super. Compliment.
 9. Jammer en onterecht dat er hier alleen maar negatief wordt gepraat over Oost-Europese chauffeurs in relatie tot een failliet bedrijf. Gelukkig leven we in een vrije Europese Economische markt. Nederland profiteert daar al decennia van als handelsnatie; en de Nederlandse transportsector heeft daar heel veel baat bij. Die vrije markt werkt uiteraard niet alleen maar naar 1 kant. Logisch dus dat ook mensen uit andere landen gebruik maken van kansen in ons land. Zoals Nederlanders (dus ook vervoerders) dat ook al jaren doen in andere landen. De tijden veranderen. Gelukkig maar. En het is aan ondernemers om daar op in te spelen. Zie kansen en doe er wat mee; dat is ondernemen! Er is niets mis mee om als Nederlander een buitenlands bedrijf te starten; ook niet als dat een transportbedrijf is. Dat hoort bij een vrije Europese markt. Behandel de medewerkers van je bedrijf waar dan ook zoals dat in het betreffende land hoort en je bent als ondernemer gewoon goed bezig. Ondernemers die deze kansen de laatste jaren hebben laten liggen redden het nu vaak niet. Het is wel heel makkelijk om de schuld daarvan bij Oost-Europese chauffeurs te leggen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...