Spring naar bijdragen

Gamer

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    68
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Gamer geplaatst

  1. En hoeveel stemmen heeft dat opgeleverd? De SP krijgt jarenlang kritiek dat ze niet hard genoeg zijn. En dan komen ze ineens hiermee. Prachtig filmpje, goed in elkaar gezet en met een duidelijke boodschap. Vergeet ook even niet in welke hoedanigheid Frans in de EU zit....iets met vicevoorzitter en de commissie Juncker...volgens mij is hij zijn eigen partij (PVDA) en de Nederlandse burgers al lang vergeten. Oh en de zogenaamde enorme tweedeling binnen de SP....allemaal weer lekker uitvergroot. Alsof je altijd binnen een partij over alles hetzelfde moet denken. Kleine uitleg over Brusselmans door Ron Meyer: https://www.gids.tv/video/63163/ron-meyer-sp-over-omstreden-video-frans-timmermans-moet-tegen-satire-kunnen
  2. Waarom vinden we het als mens acceptabel dat deze vrachtwagentjes met topsleeper mogen? Ik heb zwaar respect voor de chauffeurs of chauffeuses die hiermee rijden maar waarom wordt het algemeen geaccepteerd? Ik ken ook Nederlandse bedrijven die zo naar het buitenland rijden. Twee weken of langer met zo'n kist op je dak waar je in moet klimmen via een luikje. Lekker met +30 graden. En ook goed voor je rug. En het is ook niet geheel ongevaarlijk (wind, sneeuw, ijs) Transportbedrijven moeten zich schamen om zo hun mensen naar het buitenland te sturen. Soms met twee man in zo'n ding en dan gevaarlijke stoffen of waardevolle spullen. Vaak hebben de rijders alleen een b-rijbewijs en zijn ze overbeladen. Lekker veilig voor de rest van de wereld. Chauffeurs of chauffeuses moeten ook wat meer van zich afbijten. Ondertussen moet er een EU-verbod komen op die dingen voor in ieder geval internationaal transport. Tik die grote bedrijven maar eens op de vinger en op de kont! En flink ook!
  3. Alleen als je een pot met geld meeneemt vanuit het UWV, Gemeente of een of ander reintegratiebureau wordt iemand geholpen aan z'n vrachtwagenrijbewijs. Ook jongeren vinden het weer een leuk beroep op ROC's, de bedrijven beweren een hoop onzin op voorlichtingsavonden. Ook bij detacherings/uitzendbureau's gaan ze niet verder zonder subsidie. Er zijn genoeg mensen die vrachtwagen willen rijden, alleen de transportsector is zo verrot en speelt zichzelf in een slachtofferrol. Magazijnen worden groter, wagenparken groter, trailers langer maar fatsoenlijk mensen aannemen als mvo en duurzame ondernemer...nee dat willen ze niet. Er moet altijd iets tegenover staan. De getallen vliegen om je oren, hoeveel geld ze wel niet voor je uitgeven met de opleiding en dankbaar moet zijn dat je het via hun "krijgt" maar uiteindelijk betaal je toch een hoop zelf. Hetzij met een lager uurloon, hetzij ingehouden geld op loon of secundaire voorwaarden die jij dan niet krijgt vanwege de opleiding. En dan willen de ondernemers ook bepalen wat je in je vrije tijd doet. Wel genoeg sporten he want ja de transportondernemer is ook niet vies van discriminatie qua gewicht. Feitje: mensen die sporten vallen eerder uit qua werkzaamheden vanwege een sportblessure. Je moet "fysiek gezond zijn" maar overgewicht hebben en sporten dat kan niet want dan zou er geen overgewicht zijn. Hele foute aanname. Lekker snuiven en zuipen in je vrije tijd en je bent welkom want ja je hebt geen overgewicht en je loopt over van energie dus zal het wel goed zijn. Kortzichtig gedoe.
  4. Wat versta je onder een beste chauffeur en juiste instelling voor een zij-instromer die uit een andere bedrijfstak en cultuur komt? zonder rijervaring?
  5. "Je komt direct in dienst bij Simon Loos en gaat gedurende je opleiding aan het werk in de loods als magazijnmedewerker/belader" Dat is wat ze je vertellen maar het is gewoon niet waar. Een maatje van mij had maar een enkele keuze en dat was twee maanden bij Heineken als bijrijder en daarna zou hij pas een contract krijgen. Werken in een magazijn was geen optie, moest 45 km rijden naar Houten terwijl hij praktisch naast een standplaats woont. Dat heeft hij niet gedaan omdat hij het gevoel kreeg dat ze gewoon voor de zomermaanden even goedkope krachten nodig hadden en hem daarna eruit zouden gooien. Dit dacht hij omdat hij na de zomer pas een testdag in Wognum zou krijgen waarna hij na goede resultaten pas in het opleidingstraject zou komen (hij had de STL dag al achter de rug). Ook bij Simon Loos zijn ze niet beroerd om afspraken te buigen. Chauffeurstekort? Laat mij niet lachen. Reden dat hij daar niet werkt is HR en een vastgeroeste manager/recruiter. Waren de afspraken vastgelegd in een contract dan had hij daar nu gewoon keihard gewerkt. Ik zou het lekker zelf halen, heb dit een tijd geleden ook gedaan en bevalt uitstekend! Maatje gaat het ook doen.
  6. Gamer

    Mooy

    Laten klappen en dan lekker daarna doorgaan onder een nieuwe naam en sommige mensen neem je mee en de "dure" moeten op zoek naar een andere hobby. Of je gooit iedereen er gewoon uit. En start fris en fruitig, alsof er niks gebeurt is. Er is al belangstelling....goh....verrassend... https://www.ad.nl/gouda/waddinxveens-transportbedrijf-mooy-failliet-260-ontslagen~a3aa66ff/
  7. Zelf rijbewijs halen heb je meer kans (wel C + E halen) , je komt toch waarschijnlijk i.v.m. leeftijd, afstand of om een of andere reden (smoes) niet binnen bij een bedrijf die het wel via STL wilt regelen. Oh ja en kom je wel binnen dan mag je iedere dag het zware werk opknappen. Kies voor de vrije keuze van werkgever!
  8. Nee, dat is zeker niet vreemd, alleen is het beeld niet helemaal juist van het "bijna gratis" rijbewijs. Dat rijbewijs is niet gratis, je betaalt zelf ook een bijdrage. Werkgever krijgt voor een groot deel subsidie met een zij-instroom traject. Dus voor beide partijen is het "bijna" gratis. Maar is het dan vreemd om een beetje selectief te zijn met het werk wat je moet doen? Waarom mag de werkgever alleen selectief zijn? Je werkt lange dagen, weekenden en misschien ook nachten. Vroeg beginnen, laat eindigen of de hele nacht rijden doe ik dan het liefste met werk wat mij het beste ligt. Daar profiteert de werkgever ook het meeste van qua arbeidsrelatie. Een globaal voorbeeld is minder ziekteverzuim bij tevreden werknemers. Daarnaast kan kan je dan ook nog eens beter uit je bed komen.
  9. Misschien vanwege het feit dat je vaak wasmachines, fusten of zware meubels kan lopen sjouwen als je kiest voor een zij-instroom traject? En dat mensen dat gewoon niet volhouden omdat ze het werk niet gewend zijn? Het is niet alleen een roze bril, het is ook het werk wat je moet doen, vaak krijgt men ook een verkeerd beeld of wordt het een psychologisch spelletje...je wilt immers werken voor je gezin. Tip: Haal zelf onafhankelijk je rijbewijs of vind een werkgever waar je niet eerder genoemde zaken hoeft te sjouwen. En nee een beetje kieskeurig zijn is niet omdat je niet wilt werken, maar gewoon omdat je je verstand gebruikt. Als het goed is moet je nog wat jaartjes er tegenaan.
  10. Gamer

    calais

    Ondertussen in Calais (25-11-2015):
  11. Kort en krachtig: Ja, je bent abuis. Waar werkt Trieftol ook alweer? Volgens mij niet in mijn buurt of ik vergis mij nu.
  12. Laat even weten hoe het daar was. Ik ben erg benieuwd of je daadwerkelijk op die manier aan een baan kan raken. Overal waar ik kom als 33-jarige wordt voor mijn neus de deur dicht gesmeten.
  13. Gamer

    Vacature of tips gezocht

    Kleine toevoeging: Bij Tielbeke ging het toendertijd om een opleidingsplaats. Ik woonde te ver van Lemmerveld en ik was te oud. Nu staat er een leeftijd vermeld tot 23 jaar in de advertentie. Het grappige is dat als ze mij hadden opgeleid naar hun maatstaven ze een chauffeur in dienst hadden gehad die in deze regio woonde... maar ja verder denkt men niet. Vandaag weer twee sollicitaties de deur uit gedaan. We wachten weer af...
  14. Gamer

    Vacature of tips gezocht

    Ooh ik weet ook wel dat ik niet de enige ben. Aan de ene kant is dat geruststellend, maar aan de andere kant te erg voor woorden. Tiel is inderdaad een logistieke hotspot, echter kom je niet gemakkelijk aan het werk. Zie vaak vacatures "in het kader van de jeugdwerkloosheid nemen wij jongeren aan t/m 27 jaar". Ik geef het niet op want ik ben niet bejaard en een grote jongen maar leuk is anders. Lummelen is een leuke hobby maar ik ben er wel klaar mee. @Rudi Ik had bij Tielbeke een soortgelijke ervaring.
  15. Gamer

    Vacature of tips gezocht

    Na de zoveelste afwijzing moet ik mijn hart even luchten. Gisteren weer een afwijzing gekregen op een sollicitatie (per mail). Dit keer op een vacature als pendelchauffeur bij Cornelissen. Dat ik zeven dagen 24 uur beschikbaar ben dat telt niet. Dat ik graag in de toekomst winkeldistributie wil rijden en chauffeur wil worden telt ook niet. Dat ik wil investeren in mijzelf voor het bedrijf telt ook niet. Nee wat wel telt is dat ze van te voren al beslissen dat je te veel kost aan reiskosten. Ik vond dit bizar en ik heb dus het CAO voor Beroepsgoederenvervoer maar eens nagelezen en daar staat: Artikel 39 Vergoeding van reiskosten 1. Aan de werknemer die dienst heeft buiten standplaats, worden behoudens de gevallen waarin een afzonderlijke detacheringsregeling is getroffen, de werkelijk betaalde reiskosten vergoed. Dit is slechts anders, indien: - de reis heeft plaatsgevonden door gebruikmaking van kosteloos vervoer danwel - de reis had kunnen plaatsvinden door gebruikmaking van kosteloos vervoer indien de werknemer dit tijdig zou hebben aangevraagd. Dus alleen op dit punt ben ik voor de werkgever te duur en dit werkt mij dus tegen. Ik richt mijn pijlen niet meer op heel Nederland. Binnen een straal van 20 km heb ik misschien nog een kans. In de tussentijd heb ik welgeteld twee hele dagen gewerkt via een uitzendbureau (er was gewoon niet meer werk)....het is echt diep triest... De tip: In Tilburg zoeken ze dus nog mensen als pendelchauffeur (je hoeft er alleen rijbewijs b voor te hebben). Er staat ook Nijmegen maar daar hebben ze waarschijnlijk genoeg mensen want ik werd afgewezen op Tilburg (Nijmegen is voor mij dichterbij).
  16. Even een kleine opmerking voor als je een koophuis heb. Ik heb ook afgelopen jaar overwogen om in het buitenland te gaan werken omdat ik in Nederland maar niet aan de bak kom maar er was iets met het vervallen van de hypotheekrenteaftrek. /http://www.hetondernemersblog.nl/2013/hypotheekrenteaftrek-en-inkomen-uit-duitsland-erg-lastig/
  17. Gamer

    Vacature of tips gezocht

    Ik merk vaak dat de hand nog op de knip zit in transportland. Het mag allemaal niet teveel kosten (leeftijd, woonafstand). En je mag zeker geen hogere opleiding hebben gehad dan de baas :grote smurf: . Ook al wil je alleen maar gewoon lekker aan het werk zijn.
  18. Gamer

    Vacature of tips gezocht

    Voor degene nog steeds op zoek zijn: Van Zaal transport : http://www.vzt.nl/index.php?page=vacatures Ik ken het bedrijf niet, ben het alleen tegengekomen op het world wide web
  19. Gamer

    Oproep, help!

    Tja want als je 21 ben dan hoor je echt in het bejaardentehuis. Ben zelf wel wat ouder, slechts 32, maar ik word behandeld door potentiële werkgevers/recruiters alsof de kist als klaar staat bij de begrafenisondernemer. Zeg dat je tot je 70ste werkt dan kan Cobra nog 49 jaar werken in de transportsector en ik 38 jaar. Zelf denk ik dat er helemaal geen pensioen meer is tegen die tijd dus ik werk wel door tot het graf. Maar goed zo zien de werkgevers het niet.... die denken alleen aan de korte termijn en zijn zo kortzichtig als de pest. En maar klagen op tv, dat er te weinig jongeren een vrachtwagenrijbewijs hebben.... omdat de dienstplicht is afgeschaft. Tja want zelf investeren nee daar beginnen ze maar niet aan. Ze huren wel iemand uit het "oosten" met het bijbehorende alcohol promillage en bedrijfseconomische vaardigheden. Dan heb ik het nog niet eens over de gekochte rijbewijzen. Er zitten ook echt hard werkende mannen hiertussen maar werkgevers moeten ook een keer hun verantwoording richting de Nederlandse arbeidsmarkt nemen. Ik geef de hoop niet op ondanks de zoveelste afwijzing deze week en dat moet Cobra ook niet doen want misschien zit er een keer toch een werkgever tussen die eerlijke hardwerkende mannen kan gebruiken. Maar moe wordt je er wel van. Bij deze steek ik dus Cobra even een hart onder de riem en ben ik mijn verhaal weer even kwijt.
  20. Gamer

    Vacature of tips gezocht

    Bedankt EL Mas Loco, helaas heb ik mijn C-rijbewijs nog niet. Afgebroken omdat er gewoonweg niet genoeg geld binnenkomt en mijn gezin voorgaat. Ik zit op het chauffeursforum omdat ik natuurlijk van plan ben om chauffeur te worden. En de winkeldistributie is wel een tak waar ik overweeg te beginnen. Ik ben opzoek naar een baan in het algemeen maar als ik dat kan combineren met de logistiek dan is dat geweldig. Ondertussen weer afgewezen als magazijnmedewerker, bijrijder, customer service en als planner (al deze functies bij diverse bedrijven). Bij de meeste bedrijven krijg ik niet eens een bericht terug.
  21. Gamer

    Vacature of tips gezocht

    Nee, daar heb ik het nog niet geprobeerd. Bedankt voor de tip!
  22. Gamer

    Vacature of tips gezocht

    Bedankt Henri voor de tip. Echter heb ik dit al geprobeerd. Ze hanteren een straal van 20 km qua woon/werkafstand. Dus dat ging niet door. Ieder geval bedankt. Vandaag heb ik een kijkje genomen bij Van der Haak Trans Mission, Toen we terugkwamen van de rondleiding waren ze de voorlichtingsmarkt al aan het opruimen. Het was immers al kwart voor zes geworden. Heb dus eigenlijk niet veel van de markt meegekregen. Echter had ik de indruk dat ik ook niet de doelgroep was. Heb nog wel even gesproken met een jongen van Aldiver. Zij gaven aan dat als ik via hun constructie aan mijn papieren wilde komen, ik zelf eerst een leerbedrijf moest vinden. Tja vind die maar eens. Ik ga het zelf wel betalen als ik weer een baan heb.
  23. Gamer

    Vacature of tips gezocht

    Ja ik denk ook dat je meer kans maakt met C + E. Je ziet nu inderdaad veel bakwagen vacatures want de zomer komt er weer aan. Als ik mijn rijbewijs zou hebben dan zou ik dat toch aanpakken. Ervaring = ervaring, of je aangenomen wordt geen idee. Ik heb ook al aardig wat sollicitaties de deur uitgedaan, en hoe moedeloos ik er ook van wordt ik blijf gewoon doorgaan. Vanmiddag ga ik even langs bij de promotiedag logistiek Rivierenland in Geldermalsen. Vanaf 16:00 mag iedereen langskomenhttp://leren.logistiekrivierenland.nl/promotiedagen/promotiedag-2014/programma-promotiedag-2014/ . De hele dag is het voor scholen maar ik ga gewoon even een bakkie koffie doen.
  24. Gamer

    Vacature of tips gezocht

    Een appel en een ei is beter dan helemaal niets.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden