Spring naar bijdragen

VrijeVogel

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    330
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door VrijeVogel geplaatst

  1. Het wordt wel trappen in 10 rijuren. Ook in de nacht. Vanaf Heerenveen over land is het net te doen in 10 uurtjes in de nacht.
  2. Ter uitbreiding zoeken we 2 dagchauffeurs. Werk concentreerd zich om het weekend. zo tot en di en do tot en za. de woensdag onderling overleg / verdelen. Op verzoek bereid zijn om extra zaterdag of zondag bij draaien. Betreft winkelbevoorrading, alleen lossen. Adres of 10 tot 15 dag route is bekend. Ervaring stuurastrailer is belangrijk Oh ja, omgeving Hoogeveen
  3. VrijeVogel

    Zwerven door Europa

    Dat zwerven door Europa heb ik tekort gedaan en nu zit ik deels in een burgerleventje. Persoonlijk zijn die twee niet te combineren, althans niet week in week uit. Doch zou ik best af en toe wel eens een grote reis willen maken van een week of 3 of langer, gewoon om even weer een te snuiven aandelen tijden van vroeger.
  4. Bij winkel distributie rij je in blokken. Dat is bij veel bedrijven, als je als chauffeur geen goede verantwoording hebt voor extra tijd, ja dan krijg je ze niet betaald. Andere kant werkt het ook andere kant op, heb je tijd over in een blok, dan pakt de chauffeur vaak een extra bak koffie. ... maar daar hoor je niemand over.... wel klagen als de werkgever steelt, maar niet bravouren als ze zelf weer tijd van der baas stelen. ..
  5. Probeer eens een traditionele aanhanger. ..
  6. De eerste Mercedes actros had gelijk probleem, remde bij met de handrem om te voorkomen dat ik nog eens letterlijk achteruit een gebouw binnenknalde met aandocken
  7. Gelijknamige bedrijf? Wat zie je meer in het artikel dan ik?
  8. Remmen schijnt nogal leuk te zijn, sta je stil, komt er nog een golf vloeistof naar voren en duwt je truck een paar meter door...
  9. Ik vraag mij af, zou dat ding ook nodig zijn voor een BE combi? Het is geen vrachtwagen,maar een bestelwagen. Echter is het laadvermogen van de combinatie groter dan 3.5ton
  10. Vandaag even 2 autotjes opgeladen voor de gelukkige eigenaar, welk erachter verstopt staat met een ambulance en een derde koets.
  11. VrijeVogel

    analoge tachograaf

    Twee schijven erin stukje rijden ijkt het weer
  12. Met die nieuwe regels dien je goed werkgevers schap te tonen en daar hoort opleidingen bij.... al heb je voor je huidige werkgever geen code 95 nodig, bij ontslag dient de werkgever je zo goed mogelijk op de arbeidsmarkt neer te zetten. ..
  13. Ik ben een beetje de weg kwijt door de lappendeken aan tekst. Gaan we nu wel of geen supermarkten bevoorraden?
  14. VrijeVogel

    Renegade

    https://m.youtube.com/watch?v=nUFgk54HetU
  15. VrijeVogel

    Renegade

    Geniaal serie ja, iets in de trant van night-rider, the a-team en meer dat soort
  16. Werkgevers proberen te kijken wie de persoon is vanaf papier. Dat doen ze vaak op een manier en dat is kijken naar het arbeidsverleden. Is dat te rommelig en met teveel gaten ertussen in de zin van thuis zitten en wachten dan trekken ze de conclusie dat het kennelijk iemand is die niet bepaald goed op de arbeidsmarkt ligt. Enig (idioot) oplossing is bijvoorbeeld jezelf aan te melden bij de lokale kringloop als chauffeur, je toont daarmee inzet, houd een werkritme en je hebt een referentiepunt. Zo heb ik een winter van eigenlijk nauwelijks werkaanbod een paar maand doorgebracht (met goedkeuring UWV). Eigenlijk deed ik dit voor mezelf, thuiszitten is niks voor mij, maar merkte dat het later een zeer positieve uitstraling gaf. Het nu nog even behalen van code 95, oef, dat is een pittig klusje, maar ik geloof dat er pretpakketten zijn die zeer goedkoop zijn en geen toegevoegde waarde hebben. Feit dat je niet recht hebt op SOOB zou betekenen dat je niet in de WW zit? Allicht dat je wel op een ander akkoord kan gooien met werkgevers, een zeer laag salaris in ruil voor opleiding, leef je wel op bijstandsniveau met hard werken, maar beter iets dan niets. Begin zou zijn om je nu vrijwillig aan te melden bij een UZB om weer recente ervaring op te doen, door bijvoorbeeld zaterdags mee te gaan met ervaren chauffeur. Zo bouw je weer wat op en kom in het zicht van opdrachtgevers.
  17. De heer Drost heeft in zekere zin wel gelijk, maar dat snapt een doorsnee Nederlander niet. Komt op hetzelfde verhaal neer als ik al in V&D schreef. "Loon versus consumentenprijs" Het stomme is alleen dat vroeger als NL te duur was met een eigen product, dat men importheffingen oplegde om ze prijzen van import producten te nivelleren aan de nederlandse prijzen. Alleen nu we een EU zijn met een vrij verkeer van handel, goederen en weet ik allemaal wat, maar geen gelijke belasting, lonen en weet ik allemaal wat voor stelsel, moeten wij als duur land ons aanpassen aan de goedkopere landen. En wie dat niet doet, prijst zichzelf uit de markt, simpel zat. Moeten we daar om treuren? Neen, we dienen vooral te kijken in welke producten nederland wel goed is en ons daar in te specialiseren en te onderscheiden met de rest van Europa, aldus de politici. Dus tja, ergens moeten we toch een grens trekken.....
  18. Volgens mij heeft die al aangeven dat die best nog wel op een bakwagen wil rijden, maar niet op de bakwagen van zijn huidige werkgever. Distributie hangt nog altijd een grote schim omheen, maar als je de aanleg voor hebt, want dat is het toch vaak, dan kun je als groentje een heel eind komen. Uiteraard, enig begeleiding in vorm van 3 dagen stage is wel nodig. Onlangs iemand mee op de auto gehad die had wel zijn rijbewijs, maar niet de ervaring, die had zichzelf vrijwillig aangeboden om ervaring op te doen. Die kwam een heel eind na 3 dagen, slechts 1x bijna een kopschot / bestelbus ervaring, maar toen was die ook gelijk wakker.
  19. VrijeVogel

    TGV Hoorn

    tgv hoorn is wel leuk voor fietsers, als je hem achter je voorwiel schroeft... uit ervaring van een auto die ik ooit een keer mee heb gehad. In theorie zou je elke luchtleiding kunnen pakken, vervelende zou kunnen zijn dat bij een lek je geen lucht meer in het systeem meer hebt en je auto op de handrem gaat, maar ja dit kan al door vele dingen veroorzaakt worden. Ik zou hem gewoon bij je trailer aansluiting wegpakken. Tenzij op het dak komt. dan zou ik de luchtleiding vanaf je stoel even volgen.
  20. Een schouderklopje kun je verdienen, hoogstens, verder krijg je nog een zakje geld mee om je dagelijkse lasten te kunnen betalen, wat eten onderweg te bekostigen en dat is het ongeveer wel bij de gemiddelde werkgever. Sorry, maar voor het grote schip met geld zijn er wel betere opties als je alleen daarvoor wilt gaan. De prijs van 'ahum' vrijheid is nog steeds duur betaald.
  21. VrijeVogel

    Volvo topic

    Hoe kom je daarmee door de bocht??
  22. Wat voor instrumenten paneel zit daarin?
  23. Dan is dat weer de nieuwste versie, vanaf welk jaar?
  24. Met al die slimme elektronica is even wat bijplaatsen al vragen om hoop stoornissen, veel misbruiken de werklamp aansluiting omdat de extra verlichting alsnog uit te schakelen is en deze buiten het slimme, ergens is lampje kapot, systeem werkt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden