Spring naar bijdragen

windhoos

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  761
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Over windhoos

 • Rang
  Zeer gewaardeerd poster
 • Verjaardag 10-07-1954

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Mooi en goed nieuws, mannen bedankt voor jullie inzet en de nieuwe mensen welkom en maak er tesamen met de overige een goede voortzetting van.
 2. volgens mij heb je ook nog dit systeem, maar dan met een vrachtwagen en een 20 ft container.
 3. windhoos

  heierhoeve

  Pierre, Valenciennes daar stond gisteren er een bij de kassa en die had een tegoedbon van de parking, en ik dacht voor het hele bedrag. Maar hoe werkt het daar dan met een tegoedbon, wanneer krijg je die?
 4. Motorstoring staat al week binnen.
 5. Roken in de cabine zullen we nooit over uitgepraat zijn, Ik rook niet en als er iemand in mijn auto weggaat die rookt en ik ruik het is er een probleem, vorig jaar enkele weken ziek geweest, schijnt er een roker op mijn auto gereden te hebben, tja in de gordijen rook ik wel wat, maar viel enigzins mee, heb ze gewassen en klaar. Maar als er iemand mee rijd en ik stap in en de rook komt me tegemoet, dan loop ik naar kantoor en word de auto op kosten van de chauffeur schoongemaakt. Als ik in een rokersauto weg moet is hetzelfde verhaal, komt de rook op me af en doe ik de deur weer dicht klaar, ik ben geen politieagent dan vraag ik een andere auto. In een rokersruimte zoals een cafe kan ik zelf kiezen of ik naar binnen ga, op een werkplek heb ik geen keuze of ik ga werken ja of nee.
 6. Moet gewoon betaald worden en doen ze bij ons ook gewoon. Er staat toch gewoon in de CAO dat je OKV krijgt bij verblijf buiten standplaats waarom moet er dan nog meer over geschreven worden. Alle andere opties zijn een aanvulling op bestaande regels en gewoon aanvullingen die niet wettig zijn.
 7. Ik blijf het een zotte regel vinden gewoon afschaffen die 90 uur, als je voldoet aan de overige limieten van de rijtijdenwet heeft die 90 uur ook geen zin, als je namelijk gewoon de ene week vol maakt met 56 uur en je zou in het ergste geval week 2 ook weer volmaken met 56 uur moet je toch weekend 3 (of een lange rust ergens aanvangen op bv vrijdag) compenseren. En hierbij ga ik ervan uit dat je dan ook allle dagen vol zou kunnen rijden, dan lukt ook meestal niet, kijk maar eens een week naar je uren elke dag precies 8 uur en 59 vol rijden en 2 maal 9 uur 59, begin je al met ergens tijd te morsen. In de praktijk zal het op heel hoge uitzonderingen na gewoon niet lukken om week in week uit naar je maximale rijtijd van 56 uur te gaan.
 8. Kijk dat jij je er niks van aantrekt wil nog niet zeggen dat je er geen last van hebt, alleen ik praat voor mezelf en zit bij een bedrijf waar ze willen dat we binnen de wet blijven, Heb lekker relaxt weekie gehad hoor en ben met 81 rijuren thuisgekomen, maandag beetje buurtwerk gedaan, Dinsdag geladen en vertrokken naar de Hongaarse grens, elke nacht 11 uur mninmaal gemaakt dus mij hoor je niet klagen. En vandaag om 1600 uur binnengekomen.
 9. Om precies te zijn mag je nog anderhalf uur rijden dus gewoon je rijuren vol maken. Het is of rijtijd 4,5 uur max of een aaneenschakeling van rij- en werktijd mag 6 uur, welke van de 2 je het eerst vol hebt.
 10. Ik had ooit eens een Electrolux koelbox aangesloten op een omvormer, maar die was 12 volt. kwam ik een keer langs Electrolux in Alphen. Ik daar naar binnen ik zeg kan je de box op 24 volt zetten/ombouwen, ja dat kon kostte wel wat geld, maar ja je wil wat. Toen praatje met die monteur en die zei een koelbox moet je nooit over een omvormer laten lopen, had iets met constante spanning te maken etc. Hij zei en ik heb gelijk je thermostaat over 24 volt laten lopen nu kan je alleen nooit meer je thermosstaat op 23o volt gebruiken want dat werkt niet meer. Gelukkig de laatste jaren gen gedoe meer met dit omdat we een vatse ladekoelkast hebben.
 11. Gefeliciterd met de overwinning pff, net op tijd
 12. Ja, die 90 uur in de 2 weken is voor ons ook een drama, maar het ligt natuurlijk ook aan het werk wat je doet, ik kam altijd leeg terug en heb maximaal 2 losadressen. Deze week bijvoorbeeld zondagmiddag laat vertrokken naar Bernay, maandag gelost, uren vol gereden. Dinsdag geladen, donderdag in Kematen Oostenrijk gelost en vrijdag op tijd thuis. kom je wel aan je rijuren hoor, maar omdat ik altijd leeg terugkom heb ik een makkie. voor volgende week begin ik maandag te laden voor Portugal, helaas gaat deze met de trein, maar ja het kan zomaar zijn dat ik er een Spanje achteraan krijg dan zit ik eind van de week toch weer met die 90 rijuren te hannissen en laat ik nou zaterdag thuis willen zijn want dan is mijn vrouw jarig.
 13. Ja idd, maar ik zal ook nooit verklaren dat dit een nverkorte verplaatsing is of het zo uitleggen, maar wij hebben nu eenmaal bedrijven die 7/7 24/24 draaien. en alleen al voor dit bedrijf hebben we een aanvoer dit altijd rot uitkomt. Heeft vrijdagavond een vracht gehad nu straks om 2000 uur en morgen om 1600 uur. Dus ga er maar aanstaan als bedrijf hoe krijg ik daar nog netjes de weekendrust op. Pas had ik hem op zondagmiddag 13:00 uur was lossen naar huis eten en zondagavond mijn gewone werk beginnen, was dus niks aan de hand zondag 1ste werkdag.
 14. De laatste tijd komt het voor, dat wij de weekendrust moeten onderbreken, volgende voorbeeld: ik kom thuis op vrijdag om 18:00 ik ga naar een losadres op zaterdag begin diensttijd zaterdag 19:00 einde diensttijd zondag 0:30 Ik ga op maandag beginnen om laten we zeggen 10 uur.. Hoe moet ik nu mijn weekendrust lezen, vrijdag / zaterdag 25 uur en zondag/maandag 33,5 uur is bij elkaar royaal 45 uur, Maar is het nu verkorte rust van 25 uur en zondag aan gevuld met 33,5 uur dan mag ik tot zaterdag 19:00 uur en volstaat dan een normale of verkorte weekndrust. Of is het nu 25 uur pauze en een verkorte weekendrust van 33,5 uur en mag ik dan 6 diensten van 24 uur draaien voordat ik aan een verlengde weekendrust moet beginnen, 45 uur en 11,5 inhalen (compeseren). Ik weet dit is een lastige maar wie kan mij dit uitleggen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...