Spring naar bijdragen

windhoos

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  755
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Over windhoos

 • Rang
  Zeer gewaardeerd poster
 • Verjaardag 10-07-1954

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. windhoos

  Verblijfskostenvergoeding Boot

  Moet gewoon betaald worden en doen ze bij ons ook gewoon. Er staat toch gewoon in de CAO dat je OKV krijgt bij verblijf buiten standplaats waarom moet er dan nog meer over geschreven worden. Alle andere opties zijn een aanvulling op bestaande regels en gewoon aanvullingen die niet wettig zijn.
 2. Ik blijf het een zotte regel vinden gewoon afschaffen die 90 uur, als je voldoet aan de overige limieten van de rijtijdenwet heeft die 90 uur ook geen zin, als je namelijk gewoon de ene week vol maakt met 56 uur en je zou in het ergste geval week 2 ook weer volmaken met 56 uur moet je toch weekend 3 (of een lange rust ergens aanvangen op bv vrijdag) compenseren. En hierbij ga ik ervan uit dat je dan ook allle dagen vol zou kunnen rijden, dan lukt ook meestal niet, kijk maar eens een week naar je uren elke dag precies 8 uur en 59 vol rijden en 2 maal 9 uur 59, begin je al met ergens tijd te morsen. In de praktijk zal het op heel hoge uitzonderingen na gewoon niet lukken om week in week uit naar je maximale rijtijd van 56 uur te gaan.
 3. Kijk dat jij je er niks van aantrekt wil nog niet zeggen dat je er geen last van hebt, alleen ik praat voor mezelf en zit bij een bedrijf waar ze willen dat we binnen de wet blijven, Heb lekker relaxt weekie gehad hoor en ben met 81 rijuren thuisgekomen, maandag beetje buurtwerk gedaan, Dinsdag geladen en vertrokken naar de Hongaarse grens, elke nacht 11 uur mninmaal gemaakt dus mij hoor je niet klagen. En vandaag om 1600 uur binnengekomen.
 4. windhoos

  Distributiechauffeur

  Om precies te zijn mag je nog anderhalf uur rijden dus gewoon je rijuren vol maken. Het is of rijtijd 4,5 uur max of een aaneenschakeling van rij- en werktijd mag 6 uur, welke van de 2 je het eerst vol hebt.
 5. windhoos

  12V stekker Mobicool koelbox open maken. Hoe?

  Ik had ooit eens een Electrolux koelbox aangesloten op een omvormer, maar die was 12 volt. kwam ik een keer langs Electrolux in Alphen. Ik daar naar binnen ik zeg kan je de box op 24 volt zetten/ombouwen, ja dat kon kostte wel wat geld, maar ja je wil wat. Toen praatje met die monteur en die zei een koelbox moet je nooit over een omvormer laten lopen, had iets met constante spanning te maken etc. Hij zei en ik heb gelijk je thermostaat over 24 volt laten lopen nu kan je alleen nooit meer je thermosstaat op 23o volt gebruiken want dat werkt niet meer. Gelukkig de laatste jaren gen gedoe meer met dit omdat we een vatse ladekoelkast hebben.
 6. windhoos

  Begin tijdig met verlenging rijbewijs - lees en huiver

  Gefeliciterd met de overwinning pff, net op tijd
 7. Ja, die 90 uur in de 2 weken is voor ons ook een drama, maar het ligt natuurlijk ook aan het werk wat je doet, ik kam altijd leeg terug en heb maximaal 2 losadressen. Deze week bijvoorbeeld zondagmiddag laat vertrokken naar Bernay, maandag gelost, uren vol gereden. Dinsdag geladen, donderdag in Kematen Oostenrijk gelost en vrijdag op tijd thuis. kom je wel aan je rijuren hoor, maar omdat ik altijd leeg terugkom heb ik een makkie. voor volgende week begin ik maandag te laden voor Portugal, helaas gaat deze met de trein, maar ja het kan zomaar zijn dat ik er een Spanje achteraan krijg dan zit ik eind van de week toch weer met die 90 rijuren te hannissen en laat ik nou zaterdag thuis willen zijn want dan is mijn vrouw jarig.
 8. windhoos

  weekendrust met onderbreking

  Ja idd, maar ik zal ook nooit verklaren dat dit een nverkorte verplaatsing is of het zo uitleggen, maar wij hebben nu eenmaal bedrijven die 7/7 24/24 draaien. en alleen al voor dit bedrijf hebben we een aanvoer dit altijd rot uitkomt. Heeft vrijdagavond een vracht gehad nu straks om 2000 uur en morgen om 1600 uur. Dus ga er maar aanstaan als bedrijf hoe krijg ik daar nog netjes de weekendrust op. Pas had ik hem op zondagmiddag 13:00 uur was lossen naar huis eten en zondagavond mijn gewone werk beginnen, was dus niks aan de hand zondag 1ste werkdag.
 9. windhoos

  weekendrust met onderbreking

  De laatste tijd komt het voor, dat wij de weekendrust moeten onderbreken, volgende voorbeeld: ik kom thuis op vrijdag om 18:00 ik ga naar een losadres op zaterdag begin diensttijd zaterdag 19:00 einde diensttijd zondag 0:30 Ik ga op maandag beginnen om laten we zeggen 10 uur.. Hoe moet ik nu mijn weekendrust lezen, vrijdag / zaterdag 25 uur en zondag/maandag 33,5 uur is bij elkaar royaal 45 uur, Maar is het nu verkorte rust van 25 uur en zondag aan gevuld met 33,5 uur dan mag ik tot zaterdag 19:00 uur en volstaat dan een normale of verkorte weekndrust. Of is het nu 25 uur pauze en een verkorte weekendrust van 33,5 uur en mag ik dan 6 diensten van 24 uur draaien voordat ik aan een verlengde weekendrust moet beginnen, 45 uur en 11,5 inhalen (compeseren). Ik weet dit is een lastige maar wie kan mij dit uitleggen.
 10. windhoos

  forumgebruikers gespot

  Klopt ik zag je rijden en nog gezwaaid. Vanmorgen bij Kassel begonnen was nou een keer over Kassel teruggekomen uit Polen, wat een drama zeg.
 11. windhoos

  forumgebruikers gespot

  Ja klopt was om 1355 leeg in Oevel
 12. windhoos

  Waar gaat de reis heen...???

  Mogelijk dat ik je dan nog tegenkom moet om 1300 lossen in Westerloe-Oevel.
 13. windhoos

  wist je dat

  De mannen met een nieuwe baan gefeliciteerd en succes. ik volgende maand 30 jaar bij 1 werkgever en na 1 overname, en de eerste 20 jaar in het vervoer heb ik er wel 20 gehad, haha.
 14. windhoos

  waar sta jij vanavond??

  Al een dag in Posilek ivm vrije dag in Polen
 15. windhoos

  Salaris correct?

  Ja ze vraagt gewoon iets, daarbij kan het ook gewoon of haar vriend heeft gevraagd of het klopt. En die manatron maaltijden misschien heeft hij die voor nood bij zich of zit hij op een depot rond etenstijd. Er zijn altijd zoveel vragen, maar op topic terug te komen zijn verdiensten zijn goed en het lijkt mij ook geen verkeerd baasje als hij snel al naar d5 doorgeschoven word. Ik denk dat ik deze maand geeneens zo hoog kom, sta nu vrije dag te vieren in Polen, levert dus niks op, hiervoor ook rit Polen gehad daarvoor 2 ritten Spanje ik denk dat ik nog niet aan de 50 overuren kom deze maand. Maar het belangrijkste is heeft hij het naar zijn zin.
×