Spring naar bijdragen

Henry Neycensas

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  533
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Berichten geplaatst door Henry Neycensas

 1. Toen vond ik de reclame van FA al bloot genoeg, maar snap ff niet waarom jij die film bij mij erbij haalt? Ben je niet in de war met NAL, die een post deed???

  Sorry Murphy, het is ook bloedwarm hè en de airco ontbreekt hier ook, weet niet hoe warm het is in Norge maar hier loopt  het al aardig op richting de 33 gr.

  Ik lees wel meer verkeerde "dingen" de afgelopen dagen ik moet hoognodig de koelcel maar weer eens in LOL

   

  Grt.Henry

  • Like 1
 2. Hi Piet oftewel Jemason, sorry kerel ik had het inderdaad ff niet goed gezien ik doelde echter inderdaad op WAO en ja dat komt ervan als jezelf een AOW "geniet" ha ha ha  dan haal je bepaalde zaken door elkaar.

  Overigens WAO bestaat niet meer als zodanig dat geldt alleen nog voor de oudere bestaande gevallen (tot die groep met pensioen gaat of voortijdig overlijden, dan pas zal het woord WAO echt uitgestorven zijn) die, toen de naam WAO nog wel bestond, hierin belandde, tegenwoordig is het WIA en al zijn/haar varianten hierop het UWV maakt het met al die soorten verschillende uitkeringen er ook niet makkelijker op je ziet de door bomen het uitkeringsbos niet meer a.h.w.

   

  Het kon in die tijd ook heel makkelijk om iemand die je kwijt wilde de WAO in te "schoppen" en dat gegeven is door veel werkgevers gehanteerd helaas, nu met al die regelingen die naderhand door verschillende kabinetten zijn gemaakt is het niet meer mogelijk, het is voor een werkgever iets moeilijker gemaakt, je moet echt van goede huize komen wil je iemand kunnen lozen die je niet aanstaat als werkgever zijnde.

   

  No hard feelings

   

   

  Overigens blijf ik het vreemd vinden waarom ik geen afbeeldingen meer kan plaatsen

   

  Grt. Henry.

 3. Sorry Piet maar was jij erbij toentertijd toen één van mijn werkgevers dit even kwam vertellen tegen de personeelsman? ik heb jou daar niet gezien en ken je ook verder niet maar als jij beweerd dat je er wel bij was dan zie ik daar graag een bewijs van en die heb jij niet en ik ook niet dat die toenmalige werkgever dat vertelde aangezien het nooit is gefilmd of een geluidsopname van is gemaakt, dus mijn bewijs is ook lucht, maar ik vertel hier geen lariekoek beste Man, dit is de pure waarheid en het betrof hier geen chauffeur maar een monteur uit de garage, jij je zin?

   

  Grt. Henry.

 4. Toentertijd werden werkgevers nog op hun trouwe blauwe ogen vertrouwd en alles wat je werkgever vertelde was "waarheid en niets dan de waarheid" dus mocht je vragen hebben over je pensioengelden dan werd dat netjes en volgens de "waarheid" van de werkgever je verteld en pensioenoverzichten?  als je nog nooit een pensioenoverzicht hebt gekregen weet je ook niet hoe dat eruit ziet of dat het wel überhaupt bestaat want de werkgever vertelde toch altijd de "waarheid"?

  Wisten die mensen veel in die tijd, die werden "dom" gehouden door hun leidinggevenden en mocht je teveel kritische vragen gaan stellen dan werd het beetje "arbeidsplezier" wat je nog had, grondig verpest zodat je wel ontslag nam o.i.d. breek mij de bek niet open over dat soort gevallen, gelukkig komen ze niet meer voor, althans dat hoop ik van ganser harte.

   

  Grt. Henry.

 5. We gaan nog wel wat vernemen van Rob, over een maandje of twee of zo, laat Rob eerst maar eens rustig aan bekijken wat hij wil en gaat doen en niemand kan in zijn pensioen portefeuille kijken nietwaar, je kan geluk hebben met een pensioen maar ook wat minder, er zijn zat gevallen bekend waarvan de werknemer dacht na 40 jaar werken "zo ik heb een aardig pensioentje opgebouwd dus geen zorgen en genieten" totdat blijkt dat zijn louche werkgever helemaal nooit geen pensioen heeft betaald voor deze werknemer en zijn collega's, je kan hoog en laag springen en rechtszaken aanspannen maar als het bedrijf niet meer bestaat heb je een heel groot probleem.

 6. Dat regeltje zette mij ook aan het denken. .....vroeg me dus ook af waarom je je 100% laat afkeuren......en dat je gelijk voor 100% weer aan het werk gaat

  Maar wens je veel succes in elk geval iemand die wil werken

  Afkeuren overkomt je! dat bepaal je niet zelf, alhoewel er velen in het verleden een aardig toneelstukje konden opvoeren maar alsnog jaren later door de mand vielen en vlak ook werkgevers niet uit, zelf getuige van geweest van een personeelslid dat altijd ziek was, kwam 1 dag werken en weer ziek thuis en dat maandenlang, totdat de "baas" zei "kunnen we die vent niet in de AOW schoppen?, dan zijn we er maar vanaf"

   

  En het UWV Doktersgilde keurt niemand meer af voor 100% ineens dat varieert namelijk, of 20/40 40/80 of 80/100 en mocht je wel ineens voor 100% afgekeurd worden dan ben je of verschenen zonder armen of benen of je bent dood!

   

  En die keuringsartsen weten ook wel dat het chauffeursvak een vak is wat je lichamelijk sloopt en zeker de oudere garde onder ons weten daar alles van, wij hadden vroeger jaren niet van die "Fauteuils" die ook wel chauffeursstoelen worden genoemd zoals nu en/of luxe luchtvering, fabrikanten hebben ook waarschijnlijk wel ingezien dat het beter is voor de heer/dame chauffeur om op een goede verantwoorde stoel te zitten, helaas dat mochten wij toentertijd nog niet zo ervaren.

   

  Tot slot nog even dit, ik erger mij wezenloos aan die advertenties waar ze chauffeurs vragen die ook als "alleskunner" "duizendpoot" en/of fysiek sterk moeten zijn gezien de aard van het werk, dan vraag ik mij altijd af "vraag je nu een chauffeur of een sjouwer?" dit heeft niets met het chauffeursvak als zodanig meer van doen, meer het uitbuiten van een mannetje/vrouwtje die ook toevallig een "groot" rijbewijs heeft en dan ook nog in de loonschaal D2 wordt ingedeeld want meer wil deze werkgever namelijk niet betalen, dit heb ik uit goede bron via een uitzendbureau die deze advertentie had staan, ik wenste hen veel geluk met het vinden van zo'n idioot die daarin trapt.

   

  Grt. Henry.

  • Like 1
 7. Wat velen niet weten of puur uit onwetendheid hier neerplempen is dat het "almachtige" UWV hele lange armen heeft, je hebt hier te maken met een overheidsinstelling waar gemeenschapsgeld mee is gemoeid, als je dit soort streken gaat uithalen zoals "zwart" (ook al rij je mee en je moet dat ten alle tijden kunnen aantonen en dan nog geloven ze het niet bij het UWV) dan is dat stelen van de overheid en al is het maar 4 cent ze hangen je op aan de hoogste boom, ik heb van oude con collega's al genoeg ellende gezien die dachten ook even het UWV in het ongewisse te laten, FORGET IT!!!!

  Eentje hiervan heeft zelfs een deurwaarder aan z'n broek gekregen omdat hij dacht dat hij boven de wet stond, het ging om maar €500,- weet je wat hij heeft moeten betalen aan die deurwaarder/CJIB? ruim €1985,-  tel uit je winst!

  En vergeet niet hij staat voor altijd gesignaleerd bij diverse overheidsinstanties, als je denkt dat je het UWV om de tuin kunt leiden dan hebben jullie het allemaal mis.

   

  Sterker nog, als je in een miezerig klein dorpje ergens in Verweggistan aan de pinautomaat geld hebt gepind dan weten ze dat al binnen de minuut hier en ook hoeveel je er hebt afgehaald, niks privacy en geheimhouding, als je denkt ongestoord je te kunnen bewegen in Europa of elders dan heb je het mis.

   

  Grt. ex chauffeur.

  • Like 1
 8. Het UWV is er slechts bij gebaat de werkloosheidcijfers te doen dalen dus ik denk niet dat die veel bezwaren zullen maken, maar ik ga maandag wel eens even langs, of ik besluit de huidige situatie te handhaven en ga ik eventueel werken wanneer ik mijn AOW en pensioen ontvang, ik heb genoeg ellende met die instelling meegemaakt dus dat laatste is misschien wel het meest verstandige.

   

  Uiteindelijk kom ik niet om van de honger en mijn spaargeld is wel minder maar nog niet geheel op.

  ff opletten hier met dat UWV, ik ken gevallen van afgekeurde chauffeurs die zonder overleg zijn gaan werken terwijl zij een WAO/WIA uitkering "genoten" zoals dat zo mooi heet, die kregen naderhand even de schrik van hun leven, of ze eventjes tussen de 5 en 8 maanden onterechte, volgens het UWV, uitkering  terug moesten gaan betalen aan het UWV en dat hoefde niet persé per direct maar mocht ook per maand maar wel binnen het jaar!!! en die regel van het UWV zit heel krom in elkaar.

  Deze mensen kwamen van de regen in de drup terecht, dus altijd gaan overleggen en de situatie uiteenzetten, maar als ik jouw was zou ik wachten tot je pensioen dan heb je geen verantwoording meer af te leggen aan het UWV althans ook hier even goed opletten, de eerste drie maanden na je pensionering kan het UWV nog altijd aanspraak maken op bepaalde gelden, hoe dat precies zit weet ik ook niet maar het kan voorkomen.

  Ze gaan ervan uit dat je voor je pensionering NIET kon werken (die WIA uitkering) en na je pensionering OPEENS wel! en kijk dat valt op en denk nou niet dat je onbekend blijft bij de ®Overheid want jouw BSN staat overal gesignaleerd, onthou dat even dat via allerlei kanalen (eenmaal je BSN ingevoerd en je complete doopceel komt te voorschijn) komen ze er toch wel achter dat je weer aan het werk bent, dus een gewaarschuwd mens telt altijd voor twee en onderschat het UWV NOOIT!

  Zij gaan er dan vanuit dat je de boel al die tijd aan het belazeren was en na je pensioen kan je wel weer voor 100% werken, vergeet dat niet! ze houden je altijd in de gaten, je kan je hier in NL niet verstoppen, of je moet dood gaan dan is het echt over maar zolang je leeft houden ze je altijd in de gaten via welke weg dan ook.

  Ga hoe dan ook met die UWV in conclaaf, dan wordt je hopelijk wijzer en laat het in godsnaam op schrift zetten want aan mondelinge/telefonische gesprekken heb je niets, geen bewijs van zeg maar, zet of laat het op papier zetten die afspraken met het UWV, dat is een ervaring die ik heb met een andere ex chauffeur die ook vanuit een ziektewet situatie weer ging werken, om veel ellende te voorkomen alles op papier zetten, want ik kan je nu al voorspellen een eventuele rechtszaak ga je nooit winnen van het UWV tenzij je alles op papier hebt staan en een verdomd goede advocaat hebt!

   

  Grt. ex chauffeur.

  • Like 2
 9. Groot gelijk hebben ze maar als alle deelstaten in Duitsland dit gaan doen dan is het wel een goede zaak, nu alleen in één enkele deelstaat zal wel wat aan het licht brengen maar lang niet alle.

  En ze zoeken nog gespecialiseerd personeel om die fraude met Tachografen op te sporen dus er zijn weer kansen! :D

  Wat werkloze Roemenen inschakelen en omscholen want die gasten zijn heel slim met die tacho's ombouwen of handige knopjes etc. aan te brengen, dus waarom niet direct bij de "bron' gaan werven?

   

  Eh nee ik voel mij niet direct aangesproken om voor Duitsers te gaan werken, ik heb ooit van mijn Vader vernomen dat het slecht was bevallen zo ergens rond '42-'45!

   

  Grt. Henry.

 10. niet iedereen deelt de dezelfde mening http://www.chauffeursforum.nl/index.php/topic/114-wist-je-dat/page-460#entry733831

  :D

   

  nu heb ik geen hekel aan daf....ligt eraan welke type je krijg, 

  geld voor iedere auto....denk  ik :D

  Baas/werkgever denkt alleen aan de centen en het zal hem/haar worst zijn of die trekker nu wel of niet lekker rijd, hij/zij hoeft er niet mee te werken, maar je hebt ook werkgevers die wel enige compassie met hun personeel hebben en (soms) ook luisteren naar de chauffeurs mits het niet te gek wordt natuurlijk en jawel ook bij mijn ex werkgever waren er weleens zaken aan de orde en wenselijk en die brachten we dan wel even naar voren en hij zou erover nadenken en binnen twee weken was het wel voor elkaar, zo zijn alle stoelen toentertijd vervangen door de dealer in alle Volvo's, in sommige wagens zat een foutje in de luchtleiding aangezien er geen risico werd genomen zijn alle stoelen toen vervangen, en ook zijn er koffiezetters ingezet en meer handige/noodzakelijke voor het beetje comfort onderweg voor de chauffeur dat kon allemaal in goed overleg en alles is door de dealer ingebouwd, niks geen gerommel dat we dat zelf moesten doen, zo ook de omvormers,als je daar een foutje mee maakt en je complete trekker brand af door sluiting dan zal de verzekering geen cent uit keren!!

   

  Grt. Henry.

  • Like 1
 11. Henry,

   

  Een observering of persoonlijke waarneming? 

   

  http://web.minienm.nl/mob2015/3_4.html              Hier de cijfertjes.

   

  Ik zie deze schepen bijna dagelijks hier langs "den Dijk" varen en naar mijn waarneming worden het er steeds meer, aangezien ik de schipper regelmatig spreekt in een weekend als we elkaar weer eens tegenkomen met de honden dan kan ik uit zijn optiek waarnemen dat het voor hem de juiste stap is geweest, jaren geleden zat hij in het bulkvervoer maar dat is gaandeweg minder geworden althans voor zijn doen dan, vandaar dat hij is overgestapt op het container vervoer en hij vertelde er ook bij dat die "ritten' naar het Duitse Ruhrgebied minder opbrachten dan die "ritjes' van Alphen naar Rotterdam en hij lachte "breed" LOL

   

  Grt. Henry.

 12. Ja Huub dat met die schepen vol met containers is ook al een eenmansbedrijf, hier waar ik woonachtig op een "dorp" woont zo'n schipper/eigenaar, heeft zijn schip laten verbouwen tot containerschip en vaart alleen in principe, vrouwlief is er wel bij en vaart ook regelmatig, heel soms kom ik ze weleens tegen hier in het park als we de honden uitlaten, het was voor hem pompen of verzuipen want in het vrachtverkeer met schepen was voor hem geen droog brood meer te verdienen naar zijn zeggen, maar met die containers heeft hij het financieel goed voor elkaar zoals hijzelf zegt, prima gedaan dan en goed vooruit gekeken moet ik zeggen.

   

  Als ik nu voor de keuze zou staan om chauffeur te worden dan haakte ik direct al af, dan maar even langer naar school gegaan en een betere betaalde baan gezocht, heb nota bene "management" gedaan 3 jaar lang met succes overigens, maar kantoorwerk trok mij niet zo en op goed geluk ben ik in het chauffeursvak gerold, begonnen als lolletje/hobby maar toch ruim 40 jaar gedaan met ups en downs want het is niet allemaal "Hosanna" in dat chauffeursvak, maar goed men onthoud alleen de leuke dingen en de slechte ervaringen laat men snel achterwege, maar eerlijkheidshalve moet ik wel ergens toegeven "ik had het nooit willen missen" je hebt wat gezien in Europa en vooral de veranderingen van de snelwegen etc.

  Kortom Huub de toekomst zal het allemaal gaan uitwijzen en wie weet mogen wij het prille begin ervan nog gaan meemaken.

   

  Grt. Henry.

 13. Op z'n minst zou je toch één euro verwachten voor de gereden km toch? of is het nu al zo slecht geworden dat ze voor amper 0.90 cent de km gaan rijden?

  Met een Ferrytrailer op en neer naar Italië levert al 1.08 euro per gereden km op en ook bij die opdrachtgever wordt de Tol betaald in alle landen die men doorkruist en ook de dieselclausule is daar geldig, dan liever richting Italië dan naar dat altijd en eeuwige zeiknatte UK/Schotland LOL

  Bij DFDS betalen ze nog beter heb ik mij laten vertellen en die gasten rijden ook nog met een trailer van hun en daar mag je in Belgenland gewoon nog Rode Diesel ingooien, is wel met een Belgische kentekenplaat natuurlijk en je rijdt niet alleen op de UK maar ook Spanje/Italië/Zwitserland etc. daar kan je ook veel km maken als je dat zou willen.......................

   

  Of voor dit Engelse bedrijf: http://www.heritageint.co.uk/heritageoppurtunities.html 

  Zijn zoon heeft dit bedrijf: http://www.kingbrook.co.uk/

  Daar heb ik per jaar weleens enkele maanden voor gereden via mijn werkgever dan wel te verstaan en naar behoren betaald volgens mijn"Baasje" van toen, die had geen klagen als je ernaar vroeg en dat kon gewoon want de lijntjes waren kort en informeel bij ons toen.

   

  Grt. Henry.

 14. Containers die op langere afstanden per boot of trein gaan?

  Dan nog komt er een vrachtauto aan te pas in de meeste gevallen. Aan voer en afvoer. Al dan niet variërend van enkele tot honderden kilometers.

   

  Waarmee je verhaal alweer ontkracht is.

  Beetje flauw Strator, Huub doelt hier op het langeafstandsvervoer dat wordt overgenomen door schepen en treinen en natuurlijk om bij een bedrijf te komen heb je een vrachtwagen nodig maar de afstand die de vrachtwagen aflegt is vele malen korter en daar doelt Huub op, als vrachtwagenchauffeur hoef je niet meer die lange afstanden te rijden dat is het heikele punt.

  Ik zie het ook nog weleens op de IJssel die containerschepen die bij van Uden (Alphen a/d Rijn) hebben geladen/gelost en als ik het aantal containers telt dan zijn dat er maar liefst 72 bij benadering hè het juiste aantal is een gissing, reken maar uit, 72 vrachtwagens op en neer van Alphen a/d Rijn naar Rotterdam en dat 3x per week, denk dat die provincialeweg daar binnen de kortste keren verrot is gereden en de toename op de N11 richting A12, Rijkswaterstaat is allang blij dat het allemaal per schip gaat!

   

  Er zal nog veel water door de Rijn/Lek stromen wat er straks in de toekomst allemaal nog gaat veranderen wat met vrachtvervoer te maken zal hebben en zeker over de weg!

  En of Huub en ik dat nog bij leven zullen gaan meemaken zal de tijd uitwijzen!

   

  Grt. Henry.

 15. Vraagje? over hoeveel vrachtwagens beschikt dit Sloveense bedrijf? als ze nu het gehele wagenpark even aan een controle onderwerpen dan is er weer een Transporteur pleitte die het niet zo nauw neemt met de veiligheid van zowel zijn eigen werknemers als de overige weggebruikers, als dit bedrijf er maar drie had dan zijn ze klaar ermee :D

  Overigens hoeveel vrachten zou deze transporteur nu moeten doen om dat boetebedrag terug te verdienen?

   

  Grt.Henry.

 16. Ik snap er de ballen niet meer van, we hier te maken met "werktuigbouwkundigen" waarvan eentje "Hoofd" is, prima en mooi allemaal, maar wat heeft Dhr.Huub Klaassen dan met vrachtwagens van doen?

  Ja oké Huub heeft gereden en ver ook nog, een soort van Globetrotter zowel op water als over land, chapeau Huub en dat meen ik echt!

   

  Ik ben van een leeftijd dat ik als kind zijnde nog wel de uitzendingen heb mogen meemaken vanaf het REM eiland gewoon met een oude breinaald als antenne dienende en verdraaid het werkte nog ook, ja wij woonden toen niet zo gek ver vanaf de kust.

  Was van korte duur maar de tendens was gelegd voor commerciële TV en nu balen wij als een stekker van die commerciële TV met die vreselijke lange reclameblokken, prima hoor maar die tijd besteed ik dan ergens anders aan, ik weiger al jarenlang om naar reclames te luisteren en te kijken, zo ook via het internet, hulde aan de Ad Blockers alhoewel dat ook niet altijd opgaat helaas.

   

  Maar het ging hier over oude tijden van weleer en zie hier: http://www.genealogybos.com/ZeezendersMap/zeezender_html/Rem_Eiland.html

  En er staan nog meer zaken op over oude zendschepen etc.

  Deze link maar even "geleend" van de welbekende "Butlerbob" die hier een permanente ban heeft gekregen maar dat terzijde. (k weet de ware reden van die ban!')

   

  Grt. Henry.

 17. LOL  ja leuk die humor, helaas daar heb ik op mijn leeftijd geen last meer van om naar die "natuurfilmpjes" te gaan kijken, is allemaal hetzelfde platte gedoe en meestal allemaal gespeeld oftewel gewoon nep! kortom ik kan er niet meer warm of koud van worden.

  Wellicht het enige humorisme zijn wel die blunder filmpjes van deze "artiesten" dat is pas humor, ha ha ha

   

  Eh nee ik heb geen virus en ook geen last van malware etc. als je een goede en juiste virusscanner hebt en zelf ook even wat alerter blijft dan heb en krijg je daar geen last van, enige waar ik wel een keertje of 5 á 8 per maand last van heb zijn van spam berichten die je van alles willen aansmeren zoals een erfenis van 45 miljoen Dollar om maar iets te noemen, of je bankpas verloopt, stuur nu uw bankpas op etc., gelukkig gebruik ik Thunderbird als e-mailprogramma en hier zit een handig tooltje ingebouwd zodat dit soort afzenders kan blokkeren voor altijd en ach het is amper 1 minuut werk maar je bent er wel weer vanaf en oh ja je e-mailadres veranderen heeft geen zin want binnen de korstte keren is het weer verkocht of gehackt ergens, er zijn namelijk websites bij die er een sport van maken om je e-mailadres door te verkopen en je staat er nog verbaast van welke gerenommeerde bedrijven dit doen, schijnt aardig wat op te leveren heb ik vernomen.

   

  Grt. Henry.

 18. Hij had die afgekeurde VW ook rechtop kunnen zetten en spanbandje erom en klaar en de deuren gesloten, had deze "chauffeur" ook geen probleem gekend, ergens begrijp ik al helemaal niet dat deze vrachtwagen uit de UK komt, dus die Engelsen dachten ook bij zichzelf "zo die gaat het land uit laten die Nederlanders en de rest van de aangrenzende landen het maar uitzoeken ermee", tenslotte stappen wij toch uit de EU .........................................

   

  (off topic: Hoe gaat'ie Reindert?, ik heb een probleempje met het versturen van e-mails vandaar via deze weg)

   

  Grt. Henry.

 19. Beetje late reactie maar ook van deze kant namens mijn vrouw en mijzelf veel sterkte toegewenst en er zit vooruitgang in, oké het gaat langzaam maar er is in ieder geval een verbetering in de situatie, kalmpjes aan dan breekt het lijntje niet zeggen ze toch altijd?

  Over een poosje maar weer eens een update?

  Grt. Henry.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden